X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Jajowody zostały udrożnione - tylko ujścia, bo tu widać było przytkanie. Jestem obłożona lekami i póki co mam związane ręce z innymi działaniami, czekam na efekty leczenia i zobaczymy.
    Czyli to przytkanie rozpędza leki? Rozumiem, że to przez jakieś infekcje?

• Limosa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak podejrzewam, że przez stan zapalny endometrium coś się przytkalo, pytanie czy tylko w ujściu...
    Jeśli chodzi o leki to nie, one nic nie odetkają, tylko że mam zakaz starań przez czas leczenia. Potem muszę zrobić biopsję endometrium i ewentualnie kolejne leczenie... Byłoby cudownie gdyby były leki udrażniające 🙂

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Tak podejrzewam, że przez stan zapalny endometrium coś się przytkalo, pytanie czy tylko w ujściu...
    Jeśli chodzi o leki to nie, one nic nie odetkają, tylko że mam zakaz starań przez czas leczenia. Potem muszę zrobić biopsję endometrium i ewentualnie kolejne leczenie... Byłoby cudownie gdyby były leki udrażniające 🙂
    :)

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa doskonale Cie rozumiem tez poszłam do mojego gina na nfz bo się nie udaje spojrzał na hormony zrobił monitoring na 3 cykle i kazał sie wyluzowac bo młoda jestem napewno zaraz zajdę, ale ja nie umiem czekać bezczynnie bo naczytałam się już tutaj historii dziewczyn, które czekały na luzie i dopiero po kilku latach brały się za konkretną diagnostykę tez jestem teraz między lekarzem na nfz a prywatna ginekolog u której będę robić hsg bo obawiam się że tu moze byc przyczyna niepowodzeń. Bardzo dobrze ze sie nie poddajesz i chcesz próbować IUI jeżeli nasienia jest sporo to macie szanse a in vitro to nie zawsze lek na wszystko zwłaszcza jeżeli masz podejrzenia stanu zapalnego endometrium (tak w ogóle to na jakiej podstawie Ci to stwierdzili? Bo mi też ta nowa lekarka sugeruje biopsję) trzymam kciuki zebys znalazła przyczynę niepowodzeń i jak najszybciej ja wyeliminowała 🍀💪

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra jak sytuacja? Dalej plamisz? O ktorej usg?

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka, podejrzewałam stan zapalny, bo miałam brązowe plamienia po okresie, a od kilku miesięcy bóle podbrzusza. Lekarz na histeroskopii widział na oko, że jest prawdopodobnie stan zapalny, więc na czas oczekiwania na wyniki już dał mi leki.
    Nigdy nie miałam monitoringu, żaden lekarz nie widział potrzeby (nie sugerował tego), a ja póki nie weszłam na forum nie wiedziałam, że jest coś takiego 🤦‍♀️
    Jeśli Twoja lekarka widzi potrzebę badań to ja bym się nie zastanawiała.
    Co do słów, że jesteś młodą - szkoda słów. Tak to można do menopauzy się starać. Skoro widzisz, że starania są długotrwałe i nie przynoszą efektów to dobrze, że drążysz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 11:26

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Ivanka, podejrzewałam stan zapalny, bo miałam brązowe plamienia po okresie, a od kilku miesięcy bóle podbrzusza. Lekarz na histeroskopii widział na oko, że jest prawdopodobnie stan zapalny, więc na czas oczekiwania na wyniki już dał mi leki.
    Nigdy nie miałam monitoringu, żaden lekarz nie widział potrzeby (nie sugerował tego), a ja póki nie weszłam na forum nie wiedziałam, że jest coś takiego 🤦‍♀️
    Jeśli Twoja lekarka widzi potrzebę badań to ja bym się nie zastanawiała.
    Co do słów, że jesteś młodą - szkoda słów. Tak to można do menopauzy się starać. Skoro widzisz, że starania są długotrwałe i nie przynoszą efektów to dobrze, że drążysz.

Tez mam plamienia ale głównie przed miesiączka chociaz po tez sie zdarzają, bóle podbrzusza - jak najbardziej tak naprawdę jak już raz otworzy się worek z diagnostyka to można tam grzebać do usranej śmierci, ale trzeba próbować na razie leczę bakterie więc hsg moze w następnym cyklu, jak jajowody będą drożne to może stymulacja a jak nie to laparo cos w końcu musi pomóc.

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Kimbra jak sytuacja? Dalej plamisz? O ktorej usg?
    Nie już nie,USG mam na 14:45 ciekawe co powie lekarz 🤔🤨

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Nie już nie,USG mam na 14:45 ciekawe co powie lekarz 🤔🤨

Dawaj znać jak będziesz po 🙂

Kimbra lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik AMH 2.23 to chyba szału nie ma 😏 nie wiem czy to w miarę dobrze czy źle,ale za parę minut się dowiem

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra, moim zdaniem dobry wynik. Ja bym tyle bardzo chciała (mam coś koło 1,1).
    Czekamy na relację z wizyty 🙂

Kimbra lubi tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że wynik 2,23 jest w normie chociaz sama nigdy nie robiłam tego badania bo nie wiem czy jest u mnie w mieścinie labo, które robi na miejscu. Podobno jak transportują próbki to wychodzą różne głupoty.

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny.Prawy mi nie pękł także jak co to się wchłonie,lewy pękł i jest ciałko żółte.Dwa razy dziennie Duphaston przez 10 dni i później Beta.

Limosa, Gosia Rumi, Nan93, Gosiar1988 lubią tę wiadomość

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Tak dziewczyny.Prawy mi nie pękł także jak co to się wchłonie,lewy pękł i jest ciałko żółte.Dwa razy dziennie Duphaston przez 10 dni i później Beta.

No to trzymamy kciuki za lewego 🤞🍀

Kimbra lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    No to trzymamy kciuki za lewego 🤞🍀
    Dziękuję 👍🥰🤞

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, melduję się po krótkiej przerwie z betą poniżej 2.3... w zeszły weekend robiliśmy reset nad morzem, postanowiłam na te 2 tyg przestać zaglądać na forum, żeby o tym wszystkim nie myśleć. To też nic nie dało. Trzecia stymulacja w dupe... Jutro mamy trzecią rocznicę ślubu... i starań w zasadzie też... wezmę jeszcze dziś luteinę, zeby mnie jutro rocznicowo nie zalało... boję się, że znów będę mieć potop po tej luteinie.
    W planie mam ostatni raz spróbować stymulacji. I potem już chyba tylko IVF, ale szczerze mówiąc mam już dość tego tematu. Mam ochotę tym wszystkim rzucić po prostu.
    W piątek urodziła mi się siostrzenica. Patrze na jej zdjęcia i nie czuję absolutnie nic. Mały człowiek. I nic. Ja lub mój mąż mamy być chrzestnymi i nawet ostatnio pomyślałam, że chyba wolałabym, żeby on był a nie ja.

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy, bardzo mi przykro, że się nie udało ☹️ Może potrzebujesz dłuższej przerwy od starań, żeby oczyścić głowę przed podejściem do ivf? Choć mam nadzieję - i życzę Ci tego z całego serca - że nie będzie to konieczne.
    Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Miłości, wzajemnego zrozumienia i żeby ostatnia stymulka była owocna.
    Keśli chodzi o siostrzenicę - nie wiem czy to efekt długotrwałych starań, ale ja czuję podobnie 🤷‍♀️

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy życzę Ci zeby to była Wasza ostatnia rocznica tylko we dwoje 🥰 co do siostrzenicy ja mam chrześnicę 6lat i chrześniaka 2 latka patrzę na nie i zastanawiam się czy kiedyś będzie mi dane byc matką nie tylko chrzestną. Może ostatnia stymulacja będzie owocna a jeśli nie to może zrob reset od leków często czytałam historie ze jak dziewczyny odstawiały wszystkie leki bo miały dość to właśnie wtedy się udawało 😊 co do in vitro to trudna decyzja, ale jak się zdecydujesz to będę trzymać kciuki 🤞🤞🤞💪

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • AnnaMD Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy - ja tez mam zero emocji wobec cudzych dzieci, chociaż nie wiem jakby to było przy dzieciach rodzeństwa - i sie nie dowiem bo jestem jedynaczką ;)
    Te emocje i chęć rzucenia wszystkiego są zupełnie normalne, zwłaszcza przed @... Ja mam wtedy zawsze zjazd.

Limosa o matko nawet nie wiem co Ci doradzić :O tyle rzeczy się zadziało. Każda z nas ma ciągle jakieś rozkminy, ciągle zastanawiamy się co robić dalej, mam nadzieje, że sytuacja z lekarzami Ci się wyklaruje!

Kimbra kciuki są!

Ja właśnie robię podsumowanie leczenia i dziś badanie nasienia męża wyszło całkiem nieźle, chyba najlepiej do tej pory... morfologia 6%, liczba prawie 200 mln , koncentracja 75 mln/ml i ruch najlepszy do tej pory, ale nadal 18%. I teraz nie wiem co robić, w czwartek kontrola u androloga. A ja już pod to ivf wszystko poplanowałam w pracy, a z drugiej strony w styczniu te wyniki tez były tylko troszkę gorsze i się nie udało, nie chcę dłużej żyć złudzeniami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 21:12

4aGdp2.png

starania od 12.2019
    3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane
    Czynnik męski

Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
    30.08.21 I transfer 3.1.3 + embryoglue 10 dpt beta <0,2 mIU/ml
    27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
    8dpt II; 9dpt beta 45,5; 11dpt beta 131; 15 dpt beta 799 prog 31
    21 dpt pęcherzyk ciążowy i 2,5 mm zarodek
    29 dpt 6 mm zarodek i <3 (6+3)
    9+3 2,8 cm człowieka :)
    12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
    23+2 połówkowe 523g chłopca :)
    27+2 1100 g
    30+2 1600 g
    33+2 2200 g
    36+2 3200 g :O
    39+0 3600 g
    18.06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️
  • Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Nielubiekawy życzę Ci zeby to była Wasza ostatnia rocznica tylko we dwoje 🥰 co do siostrzenicy ja mam chrześnicę 6lat i chrześniaka 2 latka patrzę na nie i zastanawiam się czy kiedyś będzie mi dane byc matką nie tylko chrzestną. Może ostatnia stymulacja będzie owocna a jeśli nie to może zrob reset od leków często czytałam historie ze jak dziewczyny odstawiały wszystkie leki bo miały dość to właśnie wtedy się udawało 😊 co do in vitro to trudna decyzja, ale jak się zdecydujesz to będę trzymać kciuki 🤞🤞🤞💪

Miałam takie myśli zeby wyrzucić w pierony te leki, ale potem pomyślałam ze jak nie będę brać tych wit. B i Acardu to znów poronie… dziś już nie wciskam luteiny i ostatni raz się szprycuje… ale mam poczucie ze i tak nic to nie da

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ