Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Które z Was miała badanie AFC?Teraz o tym czytałam i chyba byłabym skłonna je sobie zrobić.Tylko jaka jest cena tego badania?Nigdzie nie umiem znaleźć 🤔Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
nick nieaktualnyKimbra wrote:Które z Was miała badanie AFC?Teraz o tym czytałam i chyba byłabym skłonna je sobie zrobić.Tylko jaka jest cena tego badania?Nigdzie nie umiem znaleźć 🤔
Kimbra, Limosa lubią tę wiadomość
-
Kimbra wrote:Które z Was miała badanie AFC?Teraz o tym czytałam i chyba byłabym skłonna je sobie zrobić.Tylko jaka jest cena tego badania?Nigdzie nie umiem znaleźć 🤔
pęcherzyki antralne ? teoretycznie każdy gin powinien zrobić. To jest chyba zwykłe usg tylko na samym początku cykluKimbra, Limosa lubią tę wiadomość
-
Blawatek wrote:To jest usg w 2, 3dc. Widać wówczas ile masz pęcherzyków antralnych, podobno najbardziej wiarygodne w ocenie rezerwy.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra doskonale Cie rozumiem ciśnij lekarza o skierowanie na hosteroskopie, ja mam zamiar robić teraz hsg prywatnie ale jak będę potrzebowała histeroskopie albo laparo to też idę po skierowanie w końcu po coś się płaci te składki.
Kimbra lubi tę wiadomość
-
Ivanka93 wrote:Kimbra doskonale Cie rozumiem ciśnij lekarza o skierowanie na hosteroskopie, ja mam zamiar robić teraz hsg prywatnie ale jak będę potrzebowała histeroskopie albo laparo to też idę po skierowanie w końcu po coś się płaci te składki.
Ivanka93 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra, a w klinice nie dadzą Ci skierowania? Mi babeczka z tej drugiej kliniki dała skierowanie właśnie na NFZ. Termin miał być dłuższy, więc postanowiłam zapłacić w klinice, ale zwolniło się miejsce w szpitalu i wskoczyłam.
Może spróbuj też tak? Oni na pewno będą widzieć potrzebę wykonania takiego badania, bo to też daje obraz czy w środku nie ma przyczyn niepowodzeń, tylko to pewnie zależy od lekarza, czy nie cisną, aby u nich zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 11:25
Kimbra lubi tę wiadomość
-
Limosa wrote:Kimbra, a w klinice nie dadzą Ci skierowania? Mi babeczka z tej drugiej kliniki dała skierowanie właśnie na NFZ. Termin miał być dłuższy, więc postanowiłam zapłacić w klinice, ale zwolniło się miejsce w szpitalu i wskoczyłam.
Może spróbuj też tak? Oni na pewno będą widzieć potrzebę wykonania takiego badania, bo to też daje obraz czy w środku nie ma przyczyn niepowodzeń, tylko to pewnie zależy od lekarza, czy nie cisną, aby u nich zrobić.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Madziuska wrote:Hej dziewczyny. W 9 dniu po IUI (10dzien po ovitrelle)zrobilam betę ktora wyniosła 3,2 i progesteron który wynosił 29,5 czy jest możliwość, że za szybko zrobilam betę? Nie wiem co myśleć...😪
Moze byc za wcześnie beta zaczyna rosnąć po zagniezdzeniu, zagnieżdżenie z kolei jest od 7 do 12 dnia po zapłodnieniu a IUI na pękniętych czy niepeknietych pęcherzykach? -
Madziuska wrote:Hej dziewczyny. W 9 dniu po IUI (10dzien po ovitrelle)zrobilam betę ktora wyniosła 3,2 i progesteron który wynosił 29,5 czy jest możliwość, że za szybko zrobilam betę? Nie wiem co myśleć...😪Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Ivanka93 wrote:Dziewczyny mam wyniki z testdna MTHFR_677C>T układ heterozygotyczny nieprawidłowy, PAI-1 4G układ heterozygotyczny nieprawidłowy, reszta prawidłowa jest bardzo źle?
Masz wersje hetero czyli ta "lepsza"
Mthfr odpowiada za przyswajanie witamin z grupy B więc prawdopodobnie będziesz musiała brać je w formie metylowanej .
Pai odpowiada za procesy przy zagnieżdżaniu zarodka.
Zapewne będziesz brać w ciazy acard lub/i heparyne .
Też mam te mutacje tylko w wersji homozygotycznej i takie mam zalecenia od ginekologa I hematologa.
Jest to do ogarnięcia.
Zbadaj może jeszcze poziom witaminy b12 , kwasu foliowego , witaminy D i homocysteine.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 16:04
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Lucy91 wrote:Masz wersje hetero czyli ta "lepsza"
Mthfr odpowiada za przyswajanie witamin z grupy B więc prawdopodobnie będziesz musiała brać je w formie metylowanej .
Pai odpowiada za procesy przy zagnieżdżaniu zarodka.
Zapewne będziesz brać w ciazy acard lub/i heparyne .
Też mam te mutacje i takie mam zalecenia od ginekologa I hematologa.
Jest to do ogarnięcia.
Zbadaj może jeszcze poziom witaminy b12 , kwasu foliowego , witaminy D i homocysteine.
Dzieki za odpowiedź. Sama wybrałaś się do hematologa czy ginekolog dal takie zalecenie? Mam 13.07 wizytę u ginki to pokaże jej ten wynik . -
Ivanka93 wrote:Dzieki za odpowiedź. Sama wybrałaś się do hematologa czy ginekolog dal takie zalecenie? Mam 13.07 wizytę u ginki to pokaże jej ten wynik .
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Ivanka93 wrote:Moze byc za wcześnie beta zaczyna rosnąć po zagniezdzeniu, zagnieżdżenie z kolei jest od 7 do 12 dnia po zapłodnieniu a IUI na pękniętych czy niepeknietych pęcherzykach?
-
Madziuska wrote:Na niepeknietym pęcherzyku. Dwie godziny po IUI czułam, że mam owulacje. To był dopiero pierwszy moj zabieg i nie nastawiam się, że się udało, ale to czekanie wykancza🤦♀️
Powiem tak nie chce jakoś Cie nakręcać ale na wątku czerwcowym była dziewczyna które zrobila betę chyba jakoś koło 9 czy 10 dpo i wyszło jej 2,8 (czyli jeszcze nie ciążowa bo ciążowa od 5) No i okazało się że jest w ciąży najlepiej poczekaj jeszcze jakieś dwa dni i powtórz badanie, trzymam kciuki 🍀🤞 -
Ivanka93 wrote:Powiem tak nie chce jakoś Cie nakręcać ale na wątku czerwcowym była dziewczyna które zrobila betę chyba jakoś koło 9 czy 10 dpo i wyszło jej 2,8 (czyli jeszcze nie ciążowa bo ciążowa od 5) No i okazało się że jest w ciąży najlepiej poczekaj jeszcze jakieś dwa dni i powtórz badanie, trzymam kciuki 🍀🤞
-
Ivanka93 wrote:Powiem tak nie chce jakoś Cie nakręcać ale na wątku czerwcowym była dziewczyna które zrobila betę chyba jakoś koło 9 czy 10 dpo i wyszło jej 2,8 (czyli jeszcze nie ciążowa bo ciążowa od 5) No i okazało się że jest w ciąży najlepiej poczekaj jeszcze jakieś dwa dni i powtórz badanie, trzymam kciuki 🍀🤞
Właśnie... dlatego martwi mnie moja faza lutealna... wynosi 10-11 dni... pytałam kilku ginów i mówią, że starczy... skoro beta Właśnie 9-10dpo była tak niska u dziewczyny...
Denerwują mnie ci lekarze... serio... dlatego powiedziałam robię histeroskopię, laparo a potem obstawiam się na kilka cykli hormonami. Mam nadzieję, że mój znajomy lekarz "pójdzie" mi na rękę. Chce estrofem na endometrium i duphaston na wydłużenie f lutealnej i oczywiście stymulka. Kilka cykli. Jak nie pójdzie to staram się naturalnie, a ewentualnie w przyszłym roku in vitro bo będzie znaczyło że ewidentnie kwestia nasienia.[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022(9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42(15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dzieckaprenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
CestLaVie wrote:Właśnie... dlatego martwi mnie moja faza lutealna... wynosi 10-11 dni... pytałam kilku ginów i mówią, że starczy... skoro beta Właśnie 9-10dpo była tak niska u dziewczyny...
Denerwują mnie ci lekarze... serio... dlatego powiedziałam robię histeroskopię, laparo a potem obstawiam się na kilka cykli hormonami. Mam nadzieję, że mój znajomy lekarz "pójdzie" mi na rękę. Chce estrofem na endometrium i duphaston na wydłużenie f lutealnej i oczywiście stymulka. Kilka cykli. Jak nie pójdzie to staram się naturalnie, a ewentualnie w przyszłym roku in vitro bo będzie znaczyło że ewidentnie kwestia nasienia.
U mnie faza lutealna niby 15 dni ale co z tego skoro od 10 dpo potrafią być plamienia więc boje się że jak plamienia tak wcześnie to też się nic nie ma szans zagnieździć, też mam zamiar zapytac o estrofem bo ostatnio endo nie powalało 8 mm po owulacji nie ma szalu w dodatku dowiedziałam się dziś o tych mutacjach mam ostatnio wrażenie że czego się nie dotknę to jest źle 😔 a Ty byłaś juz stymulowana czy chcesz pierwszy raz spróbować?CestLaVie lubi tę wiadomość