X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Które z Was miała badanie AFC?Teraz o tym czytałam i chyba byłabym skłonna je sobie zrobić.Tylko jaka jest cena tego badania?Nigdzie nie umiem znaleźć 🤔

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Które z Was miała badanie AFC?Teraz o tym czytałam i chyba byłabym skłonna je sobie zrobić.Tylko jaka jest cena tego badania?Nigdzie nie umiem znaleźć 🤔
    To jest usg w 2, 3dc. Widać wówczas ile masz pęcherzyków antralnych, podobno najbardziej wiarygodne w ocenie rezerwy.

Kimbra, Limosa lubią tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:

pęcherzyki antralne ? teoretycznie każdy gin powinien zrobić. To jest chyba zwykłe usg tylko na samym początku cyklu

Kimbra, Limosa lubią tę wiadomość

• Kimbra Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    To jest usg w 2, 3dc. Widać wówczas ile masz pęcherzyków antralnych, podobno najbardziej wiarygodne w ocenie rezerwy.
    A cha...to powiem o tym lekarzowi że bym chciała aby wykonać.Jestem zapisana na 04.07 do gin ale taki zwykły z NFZ co chodziłam przed kliniką i chcę zapytać czy by mi nie zrobił histeroskopii...ale jakoś głupio mi o tym powiedzieć i nie wiem jak się za to zabrać.Szkoda mi dać 1,700zł a sama kobieta z którą wczoraj rozmawiałam powiedziała że sobie zrobiła z NFZ.Tylko czy on się zgodzi???Powiem chyba szczeże że zbytnio nie stać mnie a muszę mieć to zrobione

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra doskonale Cie rozumiem ciśnij lekarza o skierowanie na hosteroskopie, ja mam zamiar robić teraz hsg prywatnie ale jak będę potrzebowała histeroskopie albo laparo to też idę po skierowanie w końcu po coś się płaci te składki.

Kimbra lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Kimbra doskonale Cie rozumiem ciśnij lekarza o skierowanie na hosteroskopie, ja mam zamiar robić teraz hsg prywatnie ale jak będę potrzebowała histeroskopie albo laparo to też idę po skierowanie w końcu po coś się płaci te składki.
    No właśnie po coś te składki idą.Laparoskopię też miałam na NFZ fakt faktem nie chodziłam jeszcze do kliniki ale zrobili mi ją dobrze.Niektórzy się obawiają że jak z NFZ to może być to niedokładne ale ja nie mam takiego podejścia.To trzymam też za Ciebie kciuki 🤞

Ivanka93 lubi tę wiadomość

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra, a w klinice nie dadzą Ci skierowania? Mi babeczka z tej drugiej kliniki dała skierowanie właśnie na NFZ. Termin miał być dłuższy, więc postanowiłam zapłacić w klinice, ale zwolniło się miejsce w szpitalu i wskoczyłam.
    Może spróbuj też tak? Oni na pewno będą widzieć potrzebę wykonania takiego badania, bo to też daje obraz czy w środku nie ma przyczyn niepowodzeń, tylko to pewnie zależy od lekarza, czy nie cisną, aby u nich zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 11:25

Kimbra lubi tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Kimbra, a w klinice nie dadzą Ci skierowania? Mi babeczka z tej drugiej kliniki dała skierowanie właśnie na NFZ. Termin miał być dłuższy, więc postanowiłam zapłacić w klinice, ale zwolniło się miejsce w szpitalu i wskoczyłam.
    Może spróbuj też tak? Oni na pewno będą widzieć potrzebę wykonania takiego badania, bo to też daje obraz czy w środku nie ma przyczyn niepowodzeń, tylko to pewnie zależy od lekarza, czy nie cisną, aby u nich zrobić.
    W sumie nie pytał go.Powiedział mi tylko że na Szpital na Sosnowiec i koszt wraz z badaniami 1700zł.

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki z testdna MTHFR_677C>T układ heterozygotyczny nieprawidłowy, PAI-1 4G układ heterozygotyczny nieprawidłowy, reszta prawidłowa jest bardzo źle?

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Madziuska Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. W 9 dniu po IUI (10dzien po ovitrelle)zrobilam betę ktora wyniosła 3,2 i progesteron który wynosił 29,5 czy jest możliwość, że za szybko zrobilam betę? Nie wiem co myśleć...😪

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuska wrote:
    Hej dziewczyny. W 9 dniu po IUI (10dzien po ovitrelle)zrobilam betę ktora wyniosła 3,2 i progesteron który wynosił 29,5 czy jest możliwość, że za szybko zrobilam betę? Nie wiem co myśleć...😪

Moze byc za wcześnie beta zaczyna rosnąć po zagniezdzeniu, zagnieżdżenie z kolei jest od 7 do 12 dnia po zapłodnieniu a IUI na pękniętych czy niepeknietych pęcherzykach?

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuska wrote:
    Tak jak pisze Ivanka93 jeszcze może być za wcześnie

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Lucy91 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki z testdna MTHFR_677C>T układ heterozygotyczny nieprawidłowy, PAI-1 4G układ heterozygotyczny nieprawidłowy, reszta prawidłowa jest bardzo źle?

Masz wersje hetero czyli ta "lepsza"
    Mthfr odpowiada za przyswajanie witamin z grupy B więc prawdopodobnie będziesz musiała brać je w formie metylowanej .
    Pai odpowiada za procesy przy zagnieżdżaniu zarodka.

Zapewne będziesz brać w ciazy acard lub/i heparyne .

Też mam te mutacje tylko w wersji homozygotycznej i takie mam zalecenia od ginekologa I hematologa.
    Jest to do ogarnięcia.
    Zbadaj może jeszcze poziom witaminy b12 , kwasu foliowego , witaminy D i homocysteine.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 16:04

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy91 wrote:
    Masz wersje hetero czyli ta "lepsza"
    Mthfr odpowiada za przyswajanie witamin z grupy B więc prawdopodobnie będziesz musiała brać je w formie metylowanej .
    Pai odpowiada za procesy przy zagnieżdżaniu zarodka.

Zapewne będziesz brać w ciazy acard lub/i heparyne .

Też mam te mutacje i takie mam zalecenia od ginekologa I hematologa.
    Jest to do ogarnięcia.
    Zbadaj może jeszcze poziom witaminy b12 , kwasu foliowego , witaminy D i homocysteine.

Dzieki za odpowiedź. Sama wybrałaś się do hematologa czy ginekolog dal takie zalecenie? Mam 13.07 wizytę u ginki to pokaże jej ten wynik .

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Lucy91 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Dzieki za odpowiedź. Sama wybrałaś się do hematologa czy ginekolog dal takie zalecenie? Mam 13.07 wizytę u ginki to pokaże jej ten wynik .
    Ja brałam skierowanie do hematologa od lekarza rodzinnego. Ale ginekolog z tego co wiem też może je wystawić. ;)

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • Madziuska Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Moze byc za wcześnie beta zaczyna rosnąć po zagniezdzeniu, zagnieżdżenie z kolei jest od 7 do 12 dnia po zapłodnieniu a IUI na pękniętych czy niepeknietych pęcherzykach?
    Na niepeknietym pęcherzyku. Dwie godziny po IUI czułam, że mam owulacje. To był dopiero pierwszy moj zabieg i nie nastawiam się, że się udało, ale to czekanie wykancza🤦‍♀️

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuska wrote:
    Na niepeknietym pęcherzyku. Dwie godziny po IUI czułam, że mam owulacje. To był dopiero pierwszy moj zabieg i nie nastawiam się, że się udało, ale to czekanie wykancza🤦‍♀️

Powiem tak nie chce jakoś Cie nakręcać ale na wątku czerwcowym była dziewczyna które zrobila betę chyba jakoś koło 9 czy 10 dpo i wyszło jej 2,8 (czyli jeszcze nie ciążowa bo ciążowa od 5) No i okazało się że jest w ciąży najlepiej poczekaj jeszcze jakieś dwa dni i powtórz badanie, trzymam kciuki 🍀🤞

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Madziuska Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Powiem tak nie chce jakoś Cie nakręcać ale na wątku czerwcowym była dziewczyna które zrobila betę chyba jakoś koło 9 czy 10 dpo i wyszło jej 2,8 (czyli jeszcze nie ciążowa bo ciążowa od 5) No i okazało się że jest w ciąży najlepiej poczekaj jeszcze jakieś dwa dni i powtórz badanie, trzymam kciuki 🍀🤞
    Powtórzę w piątek to będzie 12 dzien jak nic nie wyjdzie to będę czekać do terminu @. Dzięki za pomoc 😇😊

• CestLaVie Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:

Właśnie... dlatego martwi mnie moja faza lutealna... wynosi 10-11 dni... pytałam kilku ginów i mówią, że starczy... skoro beta Właśnie 9-10dpo była tak niska u dziewczyny...

Denerwują mnie ci lekarze... serio... dlatego powiedziałam robię histeroskopię, laparo a potem obstawiam się na kilka cykli hormonami. Mam nadzieję, że mój znajomy lekarz "pójdzie" mi na rękę. Chce estrofem na endometrium i duphaston na wydłużenie f lutealnej i oczywiście stymulka. Kilka cykli. Jak nie pójdzie to staram się naturalnie, a ewentualnie w przyszłym roku in vitro bo będzie znaczyło że ewidentnie kwestia nasienia.

7VErp3.png[/url]

ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020

NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021 :) <3

|| 15.01. 2022 :) (9dpo) 20cs !!! :)
    17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
    19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
    21.01. bHCG 672,42 :) (15 dpo)
    26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym <3
    16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm :) <3
    16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka <3 prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
    13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec ! ;)
    13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok ;)
    08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g ! <3
    07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g :)
    10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g :)
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CestLaVie wrote:
    Właśnie... dlatego martwi mnie moja faza lutealna... wynosi 10-11 dni... pytałam kilku ginów i mówią, że starczy... skoro beta Właśnie 9-10dpo była tak niska u dziewczyny...

Denerwują mnie ci lekarze... serio... dlatego powiedziałam robię histeroskopię, laparo a potem obstawiam się na kilka cykli hormonami. Mam nadzieję, że mój znajomy lekarz "pójdzie" mi na rękę. Chce estrofem na endometrium i duphaston na wydłużenie f lutealnej i oczywiście stymulka. Kilka cykli. Jak nie pójdzie to staram się naturalnie, a ewentualnie w przyszłym roku in vitro bo będzie znaczyło że ewidentnie kwestia nasienia.

U mnie faza lutealna niby 15 dni ale co z tego skoro od 10 dpo potrafią być plamienia więc boje się że jak plamienia tak wcześnie to też się nic nie ma szans zagnieździć, też mam zamiar zapytac o estrofem bo ostatnio endo nie powalało 8 mm po owulacji nie ma szalu w dodatku dowiedziałam się dziś o tych mutacjach mam ostatnio wrażenie że czego się nie dotknę to jest źle 😔 a Ty byłaś juz stymulowana czy chcesz pierwszy raz spróbować?

CestLaVie lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ