Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dostałam okres normalnie na Duphastonie. Mój okres po prostu z niczym się nie liczy, nawet z duphastonem
Kimbra lubi tę wiadomość
starania od 12.2019
3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane
Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
30.08.21 I transfer 3.1.3 10 dpt beta 0
27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
8dpt II; 9dpt 45,5; 11dpt 131; 15 dpt 799 prog 31
21 dpt 2,5 mm zarodek
29 dpt 6 mm zarodek i ❤️ (6+3)
9+3 2,8 cm człowieka
12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
23+2 połówkowe 523g chłopca
27+2 1100 g; 30+2 1600g; 33+2 2200g; 36+2 3200g; 39+0 3600g
06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️
Powrót po rodzeństwo.
Start drugiej stymulacji 02.2025 i 2 ❄️❄️ ❤️
23.04.25 Transfer 4.2.2
4dpt II; 6 dpt 29; 12 dpt 950 🤯
6+1 zarodek i ❤️
8+4 2 cm i ❤️ 169/min
-
nick nieaktualnyszamanka91 wrote:Paulina ile badań!
Mi się wydaje że wszystko super.
Jedynie dłużej przyglądałam się ferrytynie, ale ja tego nigdy nie badałam i nie znam się. Może dziewczyny podpowiedzą.
Dokładnie ferrytyna w dolnej granicy. Ja taka miałam jak miałam niedobór żelaza. Koniecznie zbadaj Paulinka żelazo z morfologia krwi 🙂 reszta super 💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 14:39
Paulina1190 lubi tę wiadomość
-
AnnaMD wrote:Ja dostałam okres normalnie na Duphastonie. Mój okres po prostu z niczym się nie liczy, nawet z duphastonemSzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
CestLaVie wrote:Teraz z perspektywy uważam, że wpadki są cudem. Serio ha ha
Wczoraj byla u nas zona brata ciotecznego mojego męża mają 4 dzieci dwoje planowanych i dwoje najmłodszych z wpadki praktycznie rok po roku i powiedz mi jak 🤷♀️ -
nick nieaktualnyLimosa wrote:Tylko że ja nie miałam cesarki, a objawy podobne... No chyba że są u mnie jakieś zrosty po infekcjach... Nie wiem jak to zdiagnozować, które badanie pokaże jak te jajowody wyglądają. Tak jak pisałam, do tego lekarza miałam wątpliwości. Nie dość, że mi powiedział, że jamy macicy nie oceni, bo USG lekarza niepłodnościowego w gabinecie obok jest dokładniejsze (a tamten wyraźnie powiedział, żeby poprosić przy badaniu drożności o zajrzenie i ocenę macicy od środka podczas badania drożności), to jeszcze nie wiem jak kontrast może przepłynąć, ale nie wiadomo którędy 🙄 przecież nie nosem... I nie chodziło o lewy jajowód, który jak pisałyście, lubi się chować.
CestLaVie, też im bardziej zagłębiam się w problemy niepłodności, tym bardziej uważam, że to wręcz niemożliwe, żeby tyle rzeczy naraz "pykło". Ale pyka, bo mam koleżanki w moim wieku, m.in. z Hashimoto i pstryk, druga już ciąża zaraz po zaczęciu starań (a nawet nie starań, a decyzji o braku zabezpieczenia - czyli bez celowania w dni płodne).
Kimbra, wydawało mi się, że pisałaś, że masz normalną wizytę o 14:30 🤔 Szkoda, że to tylko teleporada, ale może coś Ci doradzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 14:51
-
Ginekolog mi powiedział że pękła mi torbiel i mogę krwawić,nadal brać Duphaston i dał mi skierowanie a Histeroskopię 😁😁😁😁👍👍👍👍👍 z tego się najbardziej cieszę.To na pewno na ciążę nie mam co liczyć 😏 czekam jeszcze na telefon z kliniki
Limosa, AnnaMD lubią tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra 👍 dobrze że masz skierowanie
Kimbra lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Kimbra wrote:Ginekolog mi powiedział że pękła mi torbiel i mogę krwawić,nadal brać Duphaston i dał mi skierowanie a Histeroskopię 😁😁😁😁👍👍👍👍👍 z tego się najbardziej cieszę.To na pewno na ciążę nie mam co liczyć 😏 czekam jeszcze na telefon z kliniki
Super, że jest skierowanko 😊Kimbra lubi tę wiadomość
-
Tak tylko u mnie w szpitalu nie robią i nie wiem gdzie mogę się z tym zwrócić.Ktos może jest że Śląska i orientuje się Katowice albo Chorzów gdzie robią?Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Ja jestem ze Śląska ale nie wiem gdzie robią 😝 szukasz prywatnie czy na NFZ?
Kimbra lubi tę wiadomość
👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
mthfr homo, pai-1 hetero
03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
Immunologia ✅
IVF
03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
9.2024 krótki protokół 🥚👎 -
Nielubiekawy wrote:Ja jestem ze Śląska ale nie wiem gdzie robią 😝 szukasz prywatnie czy na NFZ?Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Dobra już mam w Katowicach jutro będę umawiała termin 👍
Katherine lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Dziewczyny proszę znowu Was o pomoc.Dzisiaj jest mój 24dc.Wstałam teraz i poszłam do ubikacji i mam brązowe plamienia,albo raczej śluz z brązową wydzieliną.Troszkę mnie to martwi bo biorę 2 razy Duphaston mam cykle 28 dniowe to trochę wczas na okres????....A tym bardziej jak go biorę to z opóźnieniem dwa dni później przychodzi 🙈 to cykl wydłuża się do 30 a jest dopiero 24???Miałyście tak już bo ja nie i przez to proszę Was o radę.
Ja miałam tak raz i to się okazało, że chyba była implantacja. Myślałam, że zaczyna mi się okres
Edit: już widzę, że torbielWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 18:47
-
nick nieaktualnyKimbra wrote:Tak tylko u mnie w szpitalu nie robią i nie wiem gdzie mogę się z tym zwrócić.Ktos może jest że Śląska i orientuje się Katowice albo Chorzów gdzie robią?
Super!ja robiłam w Katowicach ale prywatnie w klinice za 1200zł (cena razem z badaniem wycinka endometrium) jestem bardzo zadowolona z zabiegu i opieki po nim. Po zabiegu w cenie miałam odrazu wizytę u mojego doktorka - omówił wszystko
czekałam krótko na termin- umówiłam się w dniu miesiaczki na 9dc. Niestety nie orientuję się co do szpitali na NFZ gdzie można zrobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 18:43
Kimbra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny chciałam zgłębić temat krzepliwości jako, że wszystko póki co jest cacy i nie wiemy dlaczego się nie udaje. Mozecie polecić jakieś badania? Ostatnio pokazywałyście jakieś z krwi? Jakie zrobić? Trombofilia to na pewno- wymaz z policzka. Któraś z Was zamawiała paczuszke z testdna.pl?
Limosa, Paulina1190 lubią tę wiadomość
-
Katherine wrote:Dziewczyny chciałam zgłębić temat krzepliwości jako, że wszystko póki co jest cacy i nie wiemy dlaczego się nie udaje. Mozecie polecić jakieś badania? Ostatnio pokazywałyście jakieś z krwi? Jakie zrobić? Trombofilia to na pewno- wymaz z policzka. Któraś z Was zamawiała paczuszke z testdna.pl?
Pakiet na trombofilie I tam masz:
Badanie obejmuje analizę 6 mutacji:
mutacja czynnika V Leiden
mutacja genu protrombiny 20210
wariant C677T genu MTHFR
wariant A1298C genu MTHFR
PAI-1 / SERPINE1
V R2
https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/#zamow-badanie-na-trombofilie-wrodzonaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 19:01
Katherine, Limosa lubią tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
nick nieaktualnydziekuje Szamanka
czyli tj wszystko? Z krwi już nie trzeba?
Pytałam się tej doktorki przy sono. A ona mi powiedziała, że można sobie zrobić, ale oni i tak po inseminacji czy ivf obstawiają lekami. No chyba lepiej zbadać... wolę iść do mojego doktroka z wiekszym pakietem badań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 19:14
-
Tak to jest podstawa
Zrób to są ważne badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 19:17
Katherine lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Katherine wrote:Dziewczyny chciałam zgłębić temat krzepliwości jako, że wszystko póki co jest cacy i nie wiemy dlaczego się nie udaje. Mozecie polecić jakieś badania? Ostatnio pokazywałyście jakieś z krwi? Jakie zrobić? Trombofilia to na pewno- wymaz z policzka. Któraś z Was zamawiała paczuszke z testdna.pl?
Ja robiłam właśnie z testdna na wynik czekasz jakieś 6 dni tylko podpisz oświadczenia we wszystkich miejscach bo ja gapa oczywiście podpisałam tylko w 1 miejscu a trzeba w 3 🤦♀️ mi poleciła zrobić lekarka która właśnie będzie mi robić sono.Katherine lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny