X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia tak będzie ok :)

Helcia lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przesył Wam dobrą i pozytywną energię i moc w naszych poczynaniach.Od niepamiętnych czasów mam dziś super humor i dzień 🍀😄😄💓💓👍 w piekarniku pieką się chlebusie 🍞🍞🍞 a na patelni smażą się placusie 🥞🥞 + muza puszczona 🎶🎵🎼 i jakieś tam tańce z pieskiem 😂😂🤣 ,,małżonek jeszcze w pracy,,
    Pozdrawiam Was wszystkie starczki 🤗🤗🤗🤗

Helcia, Ivanka93, szamanka91, Paulina92, Bąbelek22, Darkaaa, Alicante, AnnaMD, Nan93, CestLaVie, ŁAsica lubią tę wiadomość

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra super💓

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    A był z tym u lekarza?

Tak, właśnie był u urologa i dermatologa. Podobno to „przypadłość starych ludzi” i od „nadmiernej eksploatacji. Po prostu mu się robi po seksie bardziej intensywnym pęknięcie jakby skory na napletku. Póki co dostał jakieś leki przeciwgrzybicze- ze może pomogą (ale jakbyśmy mieli grzyba to chyba oboje i by wyszło przy wymazach przed HSG).
    Mam dzisiaj trochę zły humor. Rano zrobiłam mojemu mężowi fochy w sumie o nic. Przed chwila wróciłam od siostry, bo zajmowałam się jej córka 3 tygodniowa bo musiała iść ze starszym do lekarza. Oczywiście po 5 min spania zaczęła się akcja kupa a potem płakała aż do jej przyjścia. Nie umiałam jej uspokoić. I nie czułam przy tym absolutnie nic. Chyba więcej emocji odczuwam jak mój pies prosi o żarcie. Oczywiście jak siostra wrocila to mała po 30 sekundach spała 🥺
    W dodatku ostatnia bezdzietna koleżanka z pracy której od paru tyg nie ma w pracy pochwaliła się dziś na grupie ciąża…
    Chyba PMS nadchodzi…

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy wrote:
    Nie umiałam jej uspokoić. I nie czułam przy tym absolutnie nic. Chyba więcej emocji odczuwam jak mój pies prosi o żarcie. Oczywiście jak siostra wrocila to mała po 30 sekundach spała 🥺
    Może dziecko wyczuło Twoje zaangażowanie emocjonalne 😉 To tak żartem, a serio? - ja też nic nie czuję do dzieci, z tych dobrych emocji 😉 Jak patrzę na inne dziewczyny zagadujące do dzieci koleżanek czy rodziny, zabawiające je, to jeszcze bardziej się przekonuję, że to nie moja bajka 🤷‍♀️ Ale podobno ze swoim jest inaczej i tego się trzymam. Wielokrotnie już rozmyślałam, że może te starania o dziecko to jednak nie najlepszy pomysł i los wie co robi... (Ale gdybym w to tak naprawdę wierzyła, to by mnie tu z Wami nie było). Generalnie u mnie emocjonalny rollercoaster nie tylko w tym względzie.
    Jeśli chodzi o przypadłość męża to mam nadzieję, że mu pomogą kuracje i obejdzie się bez skalpela, bo z Twojego wcześniejszego wpisu wywnioskowałam, że chyba niezbyt się zapatrujecie na obrzezanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 16:00

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy tez odkąd nam się nie udaje dłuższy czas unikam dzieci chociaz kiedyś uwielbiałam się nimi zajmować...
    Mam nadzieje, ze u Twojego męża się wszystko ładnie zagoi i nie trzeba będzie poważniejszych interwencji.

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy wrote:
    Tak, właśnie był u urologa i dermatologa. Podobno to „przypadłość starych ludzi” i od „nadmiernej eksploatacji. Po prostu mu się robi po seksie bardziej intensywnym pęknięcie jakby skory na napletku. Póki co dostał jakieś leki przeciwgrzybicze- ze może pomogą (ale jakbyśmy mieli grzyba to chyba oboje i by wyszło przy wymazach przed HSG).
    Mam dzisiaj trochę zły humor. Rano zrobiłam mojemu mężowi fochy w sumie o nic. Przed chwila wróciłam od siostry, bo zajmowałam się jej córka 3 tygodniowa bo musiała iść ze starszym do lekarza. Oczywiście po 5 min spania zaczęła się akcja kupa a potem płakała aż do jej przyjścia. Nie umiałam jej uspokoić. I nie czułam przy tym absolutnie nic. Chyba więcej emocji odczuwam jak mój pies prosi o żarcie. Oczywiście jak siostra wrocila to mała po 30 sekundach spała 🥺
    W dodatku ostatnia bezdzietna koleżanka z pracy której od paru tyg nie ma w pracy pochwaliła się dziś na grupie ciąża…
    Chyba PMS nadchodzi…

Każdy ma takie chwile, że emocje i nerwy idą na pierwszy plan. Ja dzisiaj też się rozkleiłam, ale póki co to mi przeszło... ehh ciężko jest sobie poradzić z takimi problemami, starasz się starasz i nie wychodzi. A niektórzy bez starań mają jak na zawołanie. Trzeba mieć nadzieję, że dla nas też przyjdzie chwilą szczęścia. Myślę, że nic złego się nie stało, że nic nie czułaś, też masz prawo do gorszego dnia, nie jesteś w stanie zawsze kontrolować emocji. Dobrze, że masz się tu komu wygadać, zawsze to się lżej na duszy zrobi. Nie chce pisać żebyś się nie przejmował, bo wiem, że to bez sensu. Ale spróbuj wziąć się w garść, zrelaksować, zajmij się czymś chociaż na chwilę, żeby przestać rozmyślać... trzymaj się ciepło! ♥️

Starania naturalne od 2019r.
    Ona, on- badania ok
    Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie

8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jest chyba jakiś dzień przygnębiający ...

Ona, on- badania ok
    Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie

8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicante niestety IUI nie ma wysokiej skuteczności, ale warto spróbować - niektórym się udaje :) ja będę próbować ale nie nastawiam się na cud. Jak się ma udać to się uda zobaczymy.

Co do rodziców, to z obu stron nie ma niestety żadnych wnuków. Siostra męża ma 22 lata i nie ma chłopaka. Mój brat ma 36 i bratowa długo nie chciała mieć dzieci a są po ślubie tyle co my - 4 lata. Ostatnio się wygadała że zaczeli się starać ale nic nie słychać. Rodzice wiedzą o naszej sytuacji i bardzo nas wspierają, absoultnie nie ma głupich pytań, raczej słowa otuchy że będzie dobrze, co ma być to będzie, a może wszystko ma swój czas. Lubię rozmawiać z moją mama bo zawsze mnie podniesie na duchu i powie coś mądrego. Na początku wszyscy pytali znajomi, rodzina a ja reagowałam płaczem- czułam się atakowana, wybrakowana, inna. Teraz mało kto pyta a jak zapyta to dostaje riposte prosto z mostu że nie mozemy i go to tak gasi, że już nie pyta.

Nie poddawaj się, tutaj znajdziesz wsparcie nie w 100 a w 100000% <3

Słuchaj siebie. Nie masz ochoty spotykać się z cięzarnymi- nie spotykaj się. Masz ochotę płakać- płacz. Mi to bardzo pomaga. To jest normalne, to nie jest egoistyczne. Druga rzecz która mi pomaga to staranie się zaakceptować swój stan - być może nigdy nie będzie mi dane być matką i co wtedy - przecież się nie zabiję. Co będzie to będzie- robisz wszystko co możesz, nie na wszystko masz wpływ. i w końcu- rób to co kochasz- jeździj na rowerze, chodz po górach, maluj... życie jest jedno i szybko przemija. Szkoda go tracić na smucenie się a może nas pozytywnie zaskoczy :)

Ostatnio usłyszałam mądre słowa ''dostajemy to o czym myślimy'' myślmy pozytywnie a może przyciągniemy coś dobrego :) <3

Kimbra super humorek :D

Szamanka, Anna kiedy macie transfer? Czas na dobre wieści i troche poztywnej energii :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 16:31

Helcia, Limosa, Nan93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam Wam się pochwalić tortem urodzinowo-rocznicowym 🙂 świętowaliśmy urodziny męża i 4 rocznicę ślubu. Zrobiłam tort z kremem malinowym, z białej czekolady i śmietankowym - tynk maślany 🎂💕

a4cf7130e608.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 16:35

Ivanka93, Darkaaa, Helcia, Gosia Rumi, Kimbra, Limosa, Paulina92, karolaEM, Bąbelek22, Paulina1190, AnnaMD, Nan93 lubią tę wiadomość

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jesku! Katherine ale narobiłaś smaka 😋😍😍

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Może dziecko wyczuło Twoje zaangażowanie emocjonalne 😉 To tak żartem, a serio? - ja też nic nie czuję do dzieci, z tych dobrych emocji 😉 Jak patrzę na inne dziewczyny zagadujące do dzieci koleżanek czy rodziny, zabawiające je, to jeszcze bardziej się przekonuję, że to nie moja bajka 🤷‍♀️ Ale podobno ze swoim jest inaczej i tego się trzymam. Wielokrotnie już rozmyślałam, że może te starania o dziecko to jednak nie najlepszy pomysł i los wie co robi... (Ale gdybym w to tak naprawdę wierzyła, to by mnie tu z Wami nie było). Generalnie u mnie emocjonalny rollercoaster nie tylko w tym względzie.
    Jeśli chodzi o przypadłość męża to mam nadzieję, że mu pomogą kuracje i obejdzie się bez skalpela, bo z Twojego wcześniejszego wpisu wywnioskowałam, że chyba niezbyt się zapatrujecie na obrzezanie?
    Tak sobie pomyślałam dzisiaj, ze przez prace i te trudności z zajściem jakoś w sobie zabiłam instynkt macierzyński… 😟
    Mi tam to raczej nie będzie przeszkadzać jak będzie obrzezany, ale on się tego boi. Wiesz, męskie klejnoty koronne 💎 może leczenie pomoże

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
  • Darkaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine tort wygląda obłędnie!! Ale bym jadła 😁 zwłaszcza że jestem tortożercą 😁

U mnie z innymi dzieciaczkami jest tak, że kocham jedynie te z najbliższej rodziny, czyli dzieci sióstr. Jak widzę jakieś obce dzieci to raczej sa mi obojetne. Wiem natomiast, ze swoje bede kochala ponad zycie.

Ruszyłam dzisiaj z suplementacja metylowanym kwasem foliowym, metylowaną witamina b12 i acardem. Mam ogromną nadzieję że to w końcu pomoże zajść w ciążę. Mam podwyższony poziom homocysteiny więc liczę, że przy pomocy suplementacji uda się ją obniżyć. Bo jak nie to chyba zostanie tylko IVF...

Łucja ur. 09.2022❤
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkaaa wrote:

Ruszyłam dzisiaj z suplementacja metylowanym kwasem foliowym, metylowaną witamina b12 i acardem. Mam ogromną nadzieję że to w końcu pomoże zajść w ciążę. Mam podwyższony poziom homocysteiny więc liczę, że przy pomocy suplementacji uda się ją obniżyć. Bo jak nie to chyba zostanie tylko IVF...

Trzymam kciuki żeby się okazało, że to jest brakujący element układanki i zebys niedługo zobaczyla ⏸ zresztą jedziemy na tym samym wózku bo u mnie też pierwszy cykl z tym zestawem 😉

Darkaaa lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Zapomniałam Wam się pochwalić tortem urodzinowo-rocznicowym 🙂 świętowaliśmy urodziny męża i 4 rocznicę ślubu. Zrobiłam tort z kremem malinowym, z białej czekolady i śmietankowym - tynk maślany 🎂💕

a4cf7130e608.jpg

Wygląda obłędnie ! 😍 gratuluję! I wszystkiego najlepszego 🍾🥂🎂🍰💐🎁🎉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 17:00

Katherine lubi tę wiadomość

Ona, on- badania ok

14.11.2023r. synuś ♥

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! <3

Po torcie nie ma już śladu :P Robilam w pt na sb imprezę. Też jestem tortożercą :D inne słodycze mogą nie istnieć, ale kawa i ciasto/tort to niebo w gębie <3

Też muszę zbadać krzepliwosć i homocysteinę. Będę zamawiać ten pakiet z testdna.pl - gdzieś ta przyczyna braku ciąży musi leżeć. Kwas foliowy mam ok- w górnej granicy ale homocysteiny nie robiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 19:09

Helcia lubi tę wiadomość

• Limosa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy wrote:
    Mi tam to raczej nie będzie przeszkadzać jak będzie obrzezany, ale on się tego boi. Wiesz, męskie klejnoty koronne 💎 może leczenie pomoże
    Trzymam kciuki, żeby pomogło!

Katherine, tort obłędny! Ja jestem kuchenne beztalencie, więc z podziwem patrzę na Wasze wyczyny.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine mniam jaki tort!! 😍

Nie wiem kiedy transfer. Pierw punkcja i wtedy zobaczymy czy będą zarodki i mrozaczki. Jeżeli lekarz zdecyduje że transfer będzie świeży to jeszcze w tym cyklu. A jeżeli zdecyduje że będziemy podawać mrozaka to w następnym cyklu :)

Katherine, Ivanka93, Bąbelek22, Limosa, Paulina1190, Nan93 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka to już niedługo :) :) :) przebieram już nogami!!!

Zamówiłam test na trombofilie- czekamy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 21:00

Helcia, Ivanka93, Limosa, Paulina1190, szamanka91 lubią tę wiadomość

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka, ale super a czujesz juz coś? Kiedy masz podgląd kurniczka 🥚😁

szamanka91 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ