Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Helcia tak będzie ok
Helcia lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Dziewczyny przesył Wam dobrą i pozytywną energię i moc w naszych poczynaniach.Od niepamiętnych czasów mam dziś super humor i dzień 🍀😄😄💓💓👍 w piekarniku pieką się chlebusie 🍞🍞🍞 a na patelni smażą się placusie 🥞🥞 + muza puszczona 🎶🎵🎼 i jakieś tam tańce z pieskiem 😂😂🤣 ,,małżonek jeszcze w pracy,,
Pozdrawiam Was wszystkie starczki 🤗🤗🤗🤗Helcia, Ivanka93, szamanka91, Paulina92, Bąbelek22, Darkaaa, Alicante, AnnaMD, Nan93, CestLaVie, ŁAsica lubią tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Kimbra super💓Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
szamanka91 wrote:A był z tym u lekarza?
Tak, właśnie był u urologa i dermatologa. Podobno to „przypadłość starych ludzi” i od „nadmiernej eksploatacji. Po prostu mu się robi po seksie bardziej intensywnym pęknięcie jakby skory na napletku. Póki co dostał jakieś leki przeciwgrzybicze- ze może pomogą (ale jakbyśmy mieli grzyba to chyba oboje i by wyszło przy wymazach przed HSG).
Mam dzisiaj trochę zły humor. Rano zrobiłam mojemu mężowi fochy w sumie o nic. Przed chwila wróciłam od siostry, bo zajmowałam się jej córka 3 tygodniowa bo musiała iść ze starszym do lekarza. Oczywiście po 5 min spania zaczęła się akcja kupa a potem płakała aż do jej przyjścia. Nie umiałam jej uspokoić. I nie czułam przy tym absolutnie nic. Chyba więcej emocji odczuwam jak mój pies prosi o żarcie. Oczywiście jak siostra wrocila to mała po 30 sekundach spała 🥺
W dodatku ostatnia bezdzietna koleżanka z pracy której od paru tyg nie ma w pracy pochwaliła się dziś na grupie ciąża…
Chyba PMS nadchodzi…👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
mthfr homo, pai-1 hetero
03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
Immunologia ✅
IVF
03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
9.2024 krótki protokół 🥚👎 -
Nielubiekawy wrote:Nie umiałam jej uspokoić. I nie czułam przy tym absolutnie nic. Chyba więcej emocji odczuwam jak mój pies prosi o żarcie. Oczywiście jak siostra wrocila to mała po 30 sekundach spała 🥺
Jeśli chodzi o przypadłość męża to mam nadzieję, że mu pomogą kuracje i obejdzie się bez skalpela, bo z Twojego wcześniejszego wpisu wywnioskowałam, że chyba niezbyt się zapatrujecie na obrzezanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 16:00
-
Nielubiekawy tez odkąd nam się nie udaje dłuższy czas unikam dzieci chociaz kiedyś uwielbiałam się nimi zajmować...
Mam nadzieje, ze u Twojego męża się wszystko ładnie zagoi i nie trzeba będzie poważniejszych interwencji. -
Nielubiekawy wrote:Tak, właśnie był u urologa i dermatologa. Podobno to „przypadłość starych ludzi” i od „nadmiernej eksploatacji. Po prostu mu się robi po seksie bardziej intensywnym pęknięcie jakby skory na napletku. Póki co dostał jakieś leki przeciwgrzybicze- ze może pomogą (ale jakbyśmy mieli grzyba to chyba oboje i by wyszło przy wymazach przed HSG).
Mam dzisiaj trochę zły humor. Rano zrobiłam mojemu mężowi fochy w sumie o nic. Przed chwila wróciłam od siostry, bo zajmowałam się jej córka 3 tygodniowa bo musiała iść ze starszym do lekarza. Oczywiście po 5 min spania zaczęła się akcja kupa a potem płakała aż do jej przyjścia. Nie umiałam jej uspokoić. I nie czułam przy tym absolutnie nic. Chyba więcej emocji odczuwam jak mój pies prosi o żarcie. Oczywiście jak siostra wrocila to mała po 30 sekundach spała 🥺
W dodatku ostatnia bezdzietna koleżanka z pracy której od paru tyg nie ma w pracy pochwaliła się dziś na grupie ciąża…
Chyba PMS nadchodzi…
Każdy ma takie chwile, że emocje i nerwy idą na pierwszy plan. Ja dzisiaj też się rozkleiłam, ale póki co to mi przeszło... ehh ciężko jest sobie poradzić z takimi problemami, starasz się starasz i nie wychodzi. A niektórzy bez starań mają jak na zawołanie. Trzeba mieć nadzieję, że dla nas też przyjdzie chwilą szczęścia. Myślę, że nic złego się nie stało, że nic nie czułaś, też masz prawo do gorszego dnia, nie jesteś w stanie zawsze kontrolować emocji. Dobrze, że masz się tu komu wygadać, zawsze to się lżej na duszy zrobi. Nie chce pisać żebyś się nie przejmował, bo wiem, że to bez sensu. Ale spróbuj wziąć się w garść, zrelaksować, zajmij się czymś chociaż na chwilę, żeby przestać rozmyślać... trzymaj się ciepło! ♥️Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Dzisiaj jest chyba jakiś dzień przygnębiający ...Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
nick nieaktualnyAlicante niestety IUI nie ma wysokiej skuteczności, ale warto spróbować - niektórym się udaje
ja będę próbować ale nie nastawiam się na cud. Jak się ma udać to się uda zobaczymy.
Co do rodziców, to z obu stron nie ma niestety żadnych wnuków. Siostra męża ma 22 lata i nie ma chłopaka. Mój brat ma 36 i bratowa długo nie chciała mieć dzieci a są po ślubie tyle co my - 4 lata. Ostatnio się wygadała że zaczeli się starać ale nic nie słychać. Rodzice wiedzą o naszej sytuacji i bardzo nas wspierają, absoultnie nie ma głupich pytań, raczej słowa otuchy że będzie dobrze, co ma być to będzie, a może wszystko ma swój czas. Lubię rozmawiać z moją mama bo zawsze mnie podniesie na duchu i powie coś mądrego. Na początku wszyscy pytali znajomi, rodzina a ja reagowałam płaczem- czułam się atakowana, wybrakowana, inna. Teraz mało kto pyta a jak zapyta to dostaje riposte prosto z mostu że nie mozemy i go to tak gasi, że już nie pyta.
Nie poddawaj się, tutaj znajdziesz wsparcie nie w 100 a w 100000%
Słuchaj siebie. Nie masz ochoty spotykać się z cięzarnymi- nie spotykaj się. Masz ochotę płakać- płacz. Mi to bardzo pomaga. To jest normalne, to nie jest egoistyczne. Druga rzecz która mi pomaga to staranie się zaakceptować swój stan - być może nigdy nie będzie mi dane być matką i co wtedy - przecież się nie zabiję. Co będzie to będzie- robisz wszystko co możesz, nie na wszystko masz wpływ. i w końcu- rób to co kochasz- jeździj na rowerze, chodz po górach, maluj... życie jest jedno i szybko przemija. Szkoda go tracić na smucenie się a może nas pozytywnie zaskoczy
Ostatnio usłyszałam mądre słowa ''dostajemy to o czym myślimy'' myślmy pozytywnie a może przyciągniemy coś dobrego
Kimbra super humorek
Szamanka, Anna kiedy macie transfer? Czas na dobre wieści i troche poztywnej energiiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 16:31
Helcia, Limosa, Nan93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZapomniałam Wam się pochwalić tortem urodzinowo-rocznicowym 🙂 świętowaliśmy urodziny męża i 4 rocznicę ślubu. Zrobiłam tort z kremem malinowym, z białej czekolady i śmietankowym - tynk maślany 🎂💕
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 16:35
Ivanka93, Darkaaa, Helcia, Gosia Rumi, Kimbra, Limosa, Paulina92, karolaEM, Bąbelek22, Paulina1190, AnnaMD, Nan93 lubią tę wiadomość
-
Limosa wrote:Może dziecko wyczuło Twoje zaangażowanie emocjonalne 😉 To tak żartem, a serio? - ja też nic nie czuję do dzieci, z tych dobrych emocji 😉 Jak patrzę na inne dziewczyny zagadujące do dzieci koleżanek czy rodziny, zabawiające je, to jeszcze bardziej się przekonuję, że to nie moja bajka 🤷♀️ Ale podobno ze swoim jest inaczej i tego się trzymam. Wielokrotnie już rozmyślałam, że może te starania o dziecko to jednak nie najlepszy pomysł i los wie co robi... (Ale gdybym w to tak naprawdę wierzyła, to by mnie tu z Wami nie było). Generalnie u mnie emocjonalny rollercoaster nie tylko w tym względzie.
Jeśli chodzi o przypadłość męża to mam nadzieję, że mu pomogą kuracje i obejdzie się bez skalpela, bo z Twojego wcześniejszego wpisu wywnioskowałam, że chyba niezbyt się zapatrujecie na obrzezanie?
Mi tam to raczej nie będzie przeszkadzać jak będzie obrzezany, ale on się tego boi. Wiesz, męskie klejnoty koronne 💎 może leczenie pomoże
👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
mthfr homo, pai-1 hetero
03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
Immunologia ✅
IVF
03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
9.2024 krótki protokół 🥚👎 -
Katherine tort wygląda obłędnie!! Ale bym jadła 😁 zwłaszcza że jestem tortożercą 😁
U mnie z innymi dzieciaczkami jest tak, że kocham jedynie te z najbliższej rodziny, czyli dzieci sióstr. Jak widzę jakieś obce dzieci to raczej sa mi obojetne. Wiem natomiast, ze swoje bede kochala ponad zycie.
Ruszyłam dzisiaj z suplementacja metylowanym kwasem foliowym, metylowaną witamina b12 i acardem. Mam ogromną nadzieję że to w końcu pomoże zajść w ciążę. Mam podwyższony poziom homocysteiny więc liczę, że przy pomocy suplementacji uda się ją obniżyć. Bo jak nie to chyba zostanie tylko IVF...Łucja ur. 09.2022❤ -
Darkaaa wrote:
Ruszyłam dzisiaj z suplementacja metylowanym kwasem foliowym, metylowaną witamina b12 i acardem. Mam ogromną nadzieję że to w końcu pomoże zajść w ciążę. Mam podwyższony poziom homocysteiny więc liczę, że przy pomocy suplementacji uda się ją obniżyć. Bo jak nie to chyba zostanie tylko IVF...
Trzymam kciuki żeby się okazało, że to jest brakujący element układanki i zebys niedługo zobaczyla ⏸ zresztą jedziemy na tym samym wózku bo u mnie też pierwszy cykl z tym zestawem 😉Darkaaa lubi tę wiadomość
-
Katherine wrote:
Wygląda obłędnie ! 😍 gratuluję! I wszystkiego najlepszego 🍾🥂🎂🍰💐🎁🎉Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 17:00
Katherine lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
14.11.2023r. synuś ♥
nick nieaktualnyDzięki!
Po torcie nie ma już śladuRobilam w pt na sb imprezę. Też jestem tortożercą
inne słodycze mogą nie istnieć, ale kawa i ciasto/tort to niebo w gębie
Też muszę zbadać krzepliwosć i homocysteinę. Będę zamawiać ten pakiet z testdna.pl - gdzieś ta przyczyna braku ciąży musi leżeć. Kwas foliowy mam ok- w górnej granicy ale homocysteiny nie robiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 19:09
Helcia lubi tę wiadomość
-
Nielubiekawy wrote:Mi tam to raczej nie będzie przeszkadzać jak będzie obrzezany, ale on się tego boi. Wiesz, męskie klejnoty koronne 💎 może leczenie pomoże
Katherine, tort obłędny! Ja jestem kuchenne beztalencie, więc z podziwem patrzę na Wasze wyczyny.
-
Katherine mniam jaki tort!! 😍
Nie wiem kiedy transfer. Pierw punkcja i wtedy zobaczymy czy będą zarodki i mrozaczki. Jeżeli lekarz zdecyduje że transfer będzie świeży to jeszcze w tym cyklu. A jeżeli zdecyduje że będziemy podawać mrozaka to w następnym cykluKatherine, Ivanka93, Bąbelek22, Limosa, Paulina1190, Nan93 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK