Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kimbra wrote:Oj dziewczyny dawno nie miałam takiego 🙈.Od wczoraj się ze mnie poprostu leje,tragedia.Wczoraj trzy razy bieliznę zmieniałam bo tampony mi przemakały cały czas.Dziś rano jak wyciągałam tampon to choćbym kran puściła,tak ze mnie wyleciało.Troszkę się przestraszyłam bo aż tak mocnego krwawienia nigdy nie miałam.Zobaczę jak to się będzie miało dalej choć jestem trochę zaniepokojona 🤨
A brałaś jakies leki acard? Aspirynę? -
Ivanka93 wrote:A brałaś jakies leki acard? Aspirynę?Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Kimbra wrote:Nie nie brałam zaczyna mnie strasznie głowa boleć,jak nie przestanie wezmę paracetamol bo jest chyba najbezpieczniejszy aż mnie oczy bolą.
Współczuję mnie też od czasu do czasu trafia się okres morderca ale u mnie wtedy tylko ketonal wchodzi w grę. -
Ivanka93 wrote:Współczuję mnie też od czasu do czasu trafia się okres morderca ale u mnie wtedy tylko ketonal wchodzi w grę.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Ja właśnie wyszłam od ginekologa. Wszystko ok, owulacja była, znowu z prawego jajnika. Na następną wizytę idę z badaniami nasienia (miałam przynieść je teraz, ale najpierw mąż był chory, później po lekach musiał kilka dni odczekać. A teraz mógłby pójść, ale nam szkoda było, bo starania są...). Dr powiedział, że wtedy też będziemy umawiać się na drożność i nabąknął coś o histeroskopi jeśli dobrze pamiętam. Kazał też brać mi probiotyk raz dziennie. W tym cyklu powiem, że bardzo mocno kłuję mnie jajnik. Nawet przy przytulankach z mężem czułam to mocno, jakby lekko mnie bolało.Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Helcia wrote:Ja właśnie wyszłam od ginekologa. Wszystko ok, owulacja była, znowu z prawego jajnika. Na następną wizytę idę z badaniami nasienia (miałam przynieść je teraz, ale najpierw mąż był chory, później po lekach musiał kilka dni odczekać. A teraz mógłby pójść, ale nam szkoda było, bo starania są...). Dr powiedział, że wtedy też będziemy umawiać się na drożność i nabąknął coś o histeroskopi jeśli dobrze pamiętam. Kazał też brać mi probiotyk raz dziennie. W tym cyklu powiem, że bardzo mocno kłuję mnie jajnik. Nawet przy przytulankach z mężem czułam to mocno, jakby lekko mnie bolało.
Drożność robisz z rtg czy usg? U mnie w tym cyklu tez jajniki dokuczały przy ❤ cały czas je czułam jakby mnie uwierały, a wczoraj wieczorem nie mogłam usnąć bo ból aż na plecy promieniował myślę że to mogła być owu bo rano był pik 😁 no to teraz najgorsza część cyklu czekanie
-
Och ten mój mąż....mamy rybki w sypialni i zauważyłam że jedna rybka jest dosyć gruba...🤭🤭 wymieniał im akurat wodę i czyścił akwarium więc mu o tym powiedziałam że ta jedna jakaś gruba względem innych,chyba za dużo je....a on na to że przecież ona jest w ciąży!! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂 kurde rykłam śmiechem.Po dłuższej chwili sobie pomyslałam że nawet naszej rybce się udało 😏.
Moniek330, Ivanka93, AnnaMD lubią tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Och ten mój mąż....mamy rybki w sypialni i zauważyłam że jedna rybka jest dosyć gruba...🤭🤭 wymieniał im akurat wodę i czyścił akwarium więc mu o tym powiedziałam że ta jedna jakaś gruba względem innych,chyba za dużo je....a on na to że przecież ona jest w ciąży!! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂 kurde rykłam śmiechem.Po dłuższej chwili sobie pomyslałam że nawet naszej rybce się udało 😏.
Kimbra dobre 😂😂😂 spokojnie, najpierw rybka, potem Ty. Cierpliwości 🤗✊Kimbra lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Ivanka93 wrote:Drożność robisz z rtg czy usg? U mnie w tym cyklu tez jajniki dokuczały przy ❤ cały czas je czułam jakby mnie uwierały, a wczoraj wieczorem nie mogłam usnąć bo ból aż na plecy promieniował myślę że to mogła być owu bo rano był pik 😁 no to teraz najgorsza część cyklu czekanie
Ivanka93 lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Helcia wrote:Zobaczymy jaką drożność dr zaleci. Ja się na tym kompletnie nie znam... Czy któreś z nich jest mniej bolesne? albo lepsze czy gorsze? Dokładnie, czekanie jest najgorsze... ;/ powodzenia życzę, ściskam kciuki ♥
Generalnie jeśli będziesz robić na nfz to pewnie z rtg bo w szpitalach rzadko robią z usg. Czy lepsze czy gorsze trudno powiedzieć niektórzy mówią że badanie pod rtg jest dokładniejsze ja miałam z usg prywatnie samo badanie trwało jakieś 10 min potem dostałam opis i do domu a pod rtg przychodzisz rano na oddzial i czekasz na badanie wiec pewnie schodzi trochę dłużej. Jeśli chodzi o bolesność ja mimo drożnych jajowodow czułam ból dla mnie było to takie nieprzyjemne uczucie rozpychania w macicy no i jak kontrast był pod większym ciśnieniem to też trochę bolało ale do przeżycia przed badaniem możesz wziąć coś przeciwbólowego ja brałam nospe i ketonal. Generalnie strach ma wielkie oczy .
Tez trzymam za Ciebie kciuki moze hsg okaże się niepotrzebne ✊✊🍀😁💪Helcia lubi tę wiadomość
-
Kimbra wrote:Och ten mój mąż....mamy rybki w sypialni i zauważyłam że jedna rybka jest dosyć gruba...🤭🤭 wymieniał im akurat wodę i czyścił akwarium więc mu o tym powiedziałam że ta jedna jakaś gruba względem innych,chyba za dużo je....a on na to że przecież ona jest w ciąży!! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂 kurde rykłam śmiechem.Po dłuższej chwili sobie pomyslałam że nawet naszej rybce się udało 😏.
Aha Ci faceci 😂😂 co tam się dzieje w ich głowach 😂🙈🙈Kimbra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, zastanawiam.sie nad histeroskopia. Przede mną jeszcze dwie próby iui I tak sobie kminie czy nie powinnam wcześniej wlasnie wykonać tego zabiegu? Jestem po cc, droznosc miałam robiona - prawy drożny, lewy niedrozny. Czy Waszym zdaniem są u mnie wskazania? Obraz usg ok,nie mam żadnych plamien krwawień międzymiesiączkowych itd. Lekarka nie widzi wskazań a mnie to jakoś spokoju nie daje. Dlatego pytam Was bo łatwo się nakręcić.
-
Ja mogę bez problemu podejść do kolejnych ivf ale drożności już never ever ale może ja jestem z tych które gorzej to zniosły.
Blawatku histero to dość pomocne badanie, bez niego ciężko ocenić tak naprawdę co się dzieje w endometrium. Nie wiem czy u Ciebir jest wskazanie, nie wiem czy jest u mnie ale jak obecne ivf się nie uda to mam zamiar zrobić w przerwie między procedurami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2021, 20:47
starania od 12.2019
3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane
Czynnik męski
Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
30.08.21 I transfer 3.1.3 + embryoglue 10 dpt beta <0,2 mIU/ml
27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
8dpt II; 9dpt beta 45,5; 11dpt beta 131; 15 dpt beta 799 prog 31
21 dpt pęcherzyk ciążowy i 2,5 mm zarodek
29 dpt 6 mm zarodek i (6+3)
9+3 2,8 cm człowieka
12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
23+2 połówkowe 523g chłopca
27+2 1100 g
30+2 1600 g
33+2 2200 g
36+2 3200 g
39+0 3600 g
18.06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️ -
Ivanka93 wrote:Aha Ci faceci 😂😂 co tam się dzieje w ich głowach 😂🙈🙈Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Helcia z RTG jest dokładniejsze ale bardziej bolesne. Ja będąc teraz już jakoś 2 miesiące po, zastanawiam się jak ja to przeżyłam 🤔😁 tylko ja miałam niedrożny jajowód i może stąd ten ból. Każdy przechodzi inaczej ale dla mnie DRAMAT.
Kimbra hahah zrobiłaś mi dzień 🤣🤣 od tych starań to już nam się wszytko z jednym kojarzy 🤣 ja kiedyś w pracy powiedziałam, że będę piekła babeczki z nasieniem zamiast z nadzieniem 🤣🤣Kimbra, Helcia lubią tę wiadomość
👩💼 29 lat
10/2021 💔 cp i usunięty prawy jajowód
🧔 35 lat
Wszystko ok
🍀02/2022 START IVF
17.03.2022 punkcja - 7 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
I 09.04.2022 transfer blastki 4.1.1 🍀
10dpt - beta 486
14dpt - beta 3286
01.01.2023 12:00 Łucja 58cm 4240g❤️
II 30.01.2024 transfer blastki 4.1.1 🍀
9dpt - beta <0,20 odstawienie leków ☹️
🍀04/2024 START II IVF
17.04.2024 punkcja - 11 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
Hiperstymulacja -> transfer odroczony
III 07.08.2024 transfer blastki 4.1.2 🍀
10dpt - beta 130
12dpt - beta 284
-
Clasiia wrote:Helcia z RTG jest dokładniejsze ale bardziej bolesne. Ja będąc teraz już jakoś 2 miesiące po, zastanawiam się jak ja to przeżyłam 🤔😁 tylko ja miałam niedrożny jajowód i może stąd ten ból. Każdy przechodzi inaczej ale dla mnie DRAMAT.
-
Clasiia wrote:Helcia z RTG jest dokładniejsze ale bardziej bolesne. Ja będąc teraz już jakoś 2 miesiące po, zastanawiam się jak ja to przeżyłam 🤔😁 tylko ja miałam niedrożny jajowód i może stąd ten ból. Każdy przechodzi inaczej ale dla mnie DRAMAT.
Kimbra hahah zrobiłaś mi dzień 🤣🤣 od tych starań to już nam się wszytko z jednym kojarzy 🤣 ja kiedyś w pracy powiedziałam, że będę piekła babeczki z nasieniem zamiast z nadzieniem 🤣🤣Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
AnnaMD wrote:Ja mogę bez problemu podejść do kolejnych ivf ale drożności już never ever ale może ja jestem z tych które gorzej to zniosły.
Blawatku histero to dość pomocne badanie, bez niego ciężko ocenić tak naprawdę co się dzieje w endometrium. Nie wiem czy u Ciebir jest wskazanie, nie wiem czy jest u mnie ale jak obecne ivf się nie uda to mam zamiar zrobić w przerwie między procedurami.
Ja tak samo jak Ty wspominam badanie drożności. Najgorszy ból jaki miałam w życiu a jajowody drożne...🤷♀️. Z tym że jeśli ktoś by mi powiedział że muszę zrobić jeszcze raz aby się udało zajść w ciążę to poszłabym jak w ogień 🤪 -
Gosia Rumi wrote:Paulinka 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
Aaale cudownie! Z całego serca gratuluję!!! 😃💖Rośnijcie zdrowo 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Dziękuję
Póki co wszystko prawidłowo przyrasta, wczoraj beta 609
jestem umówiona na wizytę pęcherzykową na wtorek za tydzieńCestLaVie, Limosa, szamanka91, Gosia Rumi, Agaciorka, AnnaMD, ŁAsica lubią tę wiadomość
* 30 lat - Starania od 01.2020
1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane
🔹️IVF - start 28.07.2021
🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔
🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
14.05.2022 - Hania ❤
❄1x4.1.1