Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniek to takie niesprawiedliweJa 28, on 28
Starania od marzec 2020
Cykle 26-28 dni,
TSH 1,67 --> 2,15
Progesteron w 20dc 9,79
Chlamydii, Mycoplasmy brak
Sporadycznie torbiele na jajnikach (prawy jajnik)
Owulacja potwierdzona monitoringiem (lewy jajnik)
AMH 2,15 --> 3,6
Oba jajowody drożne
Nasienie ok, morfologia 6%
Diagnoza z 30.11.21: Niepłodność idiopatyczna
Diagnoza z 8.03.22: Mikropolipowate endometrium i stan zapalny -
Moniek, nawet nie wiem co napisać....tak bardzo Tobie kibicuję, Tobie i Twojemu mężowi, tak bardzo zaslugujecie na dzieci! Nie ma słów na tę niesprawiedliwosc...I pamiętaj, że po to tu jesteśmy, żeby się wzajemnie wspierać, na dobre i na zle. Przytulam mocno❤Łucja ur. 09.2022❤
-
Kimbra wrote:Moniek tak mi przykro 😢 to jest takie niesprawiedliwe!!!!!
Przepraszam że zapytam a jakie dokładnie to były badania?Ja mam zrobić MTHFR ANA1 jak źle wyjdzie to cały panel DHEAS nigdy ich wcześniej nie robiłam.
To było badanie aneuploidii nasienia. Nigdzie za bardzo nie da się czegoś więcej o tym poczytać, to chyba jakieś nowe badanie..
Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia ❤️ Próbowałam jeszcze rozmawiać z mężem że chciałabym jeszcze spróbować z jego plemnikami, nie chcę tak szybko się poddać, chociaż dwie stymulacje jeszcze, ale on nie chce. Boi się, że znów zarodki nie przeżyją i mówi że będzie mu jeszcze gorzej niż teraz jest... Sama już nie wiem co robić, czuję że za szybko się poddajemy 😔Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Moniek ciężko coś napisać w takiej sytuacji. Aż łzy mi lecą
Dobrze, że Twój mąż jest otwarty na inne opcje. Ja bym pewnie na Twoim miejscu też jeszcze teraz chciała próbować z materiałem genetycznym męża. Może te wszystkie selekcje i IMSI by pomogło…. Jak macie finansowo możliwość oczywiście. Ale rozumiem też męża…
Nie słyszałam szczerze mówiąc o takim badaniu jakie mieliście, wiec chyba jest nowe.
starania od 12.2019
3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane
Czynnik męski
Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
30.08.21 I transfer 3.1.3 + embryoglue 10 dpt beta <0,2 mIU/ml
27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
8dpt II; 9dpt beta 45,5; 11dpt beta 131; 15 dpt beta 799 prog 31
21 dpt pęcherzyk ciążowy i 2,5 mm zarodek
29 dpt 6 mm zarodek i (6+3)
9+3 2,8 cm człowieka
12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
23+2 połówkowe 523g chłopca
27+2 1100 g
30+2 1600 g
33+2 2200 g
36+2 3200 g
39+0 3600 g
18.06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️ -
Moniek 😞 aż nie wiem co powiedzieć... tak mi przykro. Ciężko takie informacje się przyswaja. Takie to niesprawiedliwe (((👱♀️ lat 39 ➡️ 🧔lat 38
Starania od 9 lat; od 4 z pomocą medyczną - bez rezultatu ❌️
On - 06.2024 - Morfologia 12%
Ona - 06.2024 - AMH 0,67
Cross-match - 3%, Allo MLR - 36,7%, Kariotypy ✓, KIR Bx brak 4 z 5 DS.
MTHFR A1298 hetero❌,
PAI-1 hetero❌
1 Procedura
26.06. 2023 punkcja - 2 zarodki
- 31.07.2023 - I FET w narkozie, beta 0 ❌
- 23.10.2023 - II FET w narkozie
14 dpt - beta 12,59
17 dpt - beta 44,65
21 dpt - beta 289,80
23 dpt - beta 778,5
29 dpt - beta 2200
36 dpt - beta 852,3
05.12.2023 - Poronienie zatrzymane
2 Procedura
28.06. 2024 - 2 zarodki
- 03.07.2024 - I ET w narkozie, beta 0
- 02.08.2024 - II FET w narkozie
6 dpt - beta 3,50, prog. - 25,40
8 dpt - beta 8,40
10 dpt - beta 10,00, prog. - 25,46
12 dpt - beta 6,30 cb💔
3 Procedura
27.09.2024 - 3 zarodki
- 02.10.2024 - I ET w narkozie, beta 0
- 01.2025 - II FET ? -
Test biały także będę rozpoczynać nowy cykl.Czuję dzisiaj że już 🙈 nadchodzi bo ból jak na okres.Trzymam za resztę kciuki ✊✊ nie poddajemy się.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Kimbra wrote:Test biały także będę rozpoczynać nowy cykl.Czuję dzisiaj że już 🙈 nadchodzi bo ból jak na okres.Trzymam za resztę kciuki ✊✊ nie poddajemy się.
Bardzo nielubie tej bieli 🤬 ale trzymam kciuki za nowy cykl ✊✊🍀 -
Ivanka93 wrote:Bardzo nielubie tej bieli 🤬 ale trzymam kciuki za nowy cykl ✊✊🍀
Przeczytałam tu na innym forum że można się zapisać do Fundacji MRM pokrywają koszty invitro nie zaszkodzi wysłać,znając życie to mnie nawet pod uwagę nie wezmą 🤭.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Test biały także będę rozpoczynać nowy cykl.Czuję dzisiaj że już 🙈 nadchodzi bo ból jak na okres.Trzymam za resztę kciuki ✊✊ nie poddajemy się.
Powodzenia w nowym cyklu ♥Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Kimbra- nigdy nie wiadomo, może wezmą.
Ja wstawiam żalposta. Chyba potrzebuje ojojania. Cały grudzień mam jakiś kryzys. Ogólnie to jest dla mnie zawsze najtrudniejszy miesiąc w roku.
Ale przechodzą do żalposta-> Studiuje w weekendy i pracuje w tygodniu. Wczoraj dostałam od szefowej wiadomość w której stwierdza, że studiuje kosztem pracy. Po przeczytaniu tego wyłam chyba przez 2godziny, bo wkładam w tą pracę całą siebie. Po pierwsze mam normalny tydzień pracy (pon-pt), więc moje zajęte weekendy nie powinny jej obchodzić. Tylko przeważnie jak do mnie pisała, że coś chce, to jej odpisywałam a ostanio napisałam jej, że w weekend to mam studia i mogę to poprawić w poniedziałek-l i chyba się jej to nie spodobało. Po drugie chodzę na obowiązkowe spotkania online po pracy, za które nikt mi nie płaci i jak trzeba to zostaję po godzinach (też bezpłatnie i bez wolnego do odebrania). No to jak dostałam taką wiadomość, że moje studia są kosztem pracy, to napisałam co o tym myślę, oczywiście grzecznie i dyplomatycznie. A dzisiaj dostałam od niej informacje, że mam przełożyć laparoskopię bo jej w tym terminie, co nam mieć zabieg, nie ma w pracy i ja muszę być xD mam taką ochotę rzucić jej wypowiedzienie. Nie chce przekładać tego zabiegu. 😔Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
•IO- pod kontrolą ✓
•Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻♀️
•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.
•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕
•07.2022 przygotowania do ivf
01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
Przerwa w staraniach do 06.2023 😞
On 🧔31 lat
Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
Morfologia 8%-> 16% ✔️
Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
Poprawa po korzeniu maca -
Lidia.....
Wiem że to może innym się wydać może trochę śmieszne lub dziwne ale od dwóch tygodni słucham horoskopu.Wejdźcie sobie na YouTube wpiszcie Libragirl tarot.To co ona tam mówi jest niesamowite.Mówi o dobrych i złych wieściach.W skrócie mieszka u nas od ponad miesiąca nasz przyjaciel (żona go zdradzała od prawie roku przyznała się) 😱😱 wyprowadził się mają dwójkę małych dzieci dwa i pół i pięć i pół.Poznał kobietę przez przypadek na FB obserwowała go od bardzo długiego czasu i skumali się.Poznaliśmy ją prze Whatsapp super kobieta też po przejściach.Ta z tarota wszystko przewidziała 😳😳😳 ich przypadek!!!!!!Pojechał do niej teraz na weekend wszystko się powoli układa.Mi też zaczyna się sprawdzać i jestem w totalnym szoku.Mam trochę mieszane uczucia ale zobaczę czy mi się sprawdzi.Z horoskopu z przed dwóch tygodni powiedziała że widzi w rodzinie jakieś dzieciątko widzi dzidziusia 😩 dzisiaj posłuchałam horoskopu od niej i powiedziała że jakaś część ciała będzie mi rosła i będę z tego dumna.Na koniec miałam sobie zadac pytanie i powiedzieć liczbę odpowiedzi od 1-3 moje zapytanie było po cichu w głowie było proste.Kiedy zajdę w ciążę?Wybrałam odpowiedź 3 ona odwróciła kartę i powiedziała w przeciągu kilku tygodni 😳😳😫.Co się stanie?Czy siła wyższa i Bóg tak ze chce?Zobaczymy.Jak chcecie posłuchajcie sobie jej nic nie zaszkodzi.Ta znajoma słucha ją już długi czas i większość jej się sprawdza sama czasem jest w szoku jak to się dzieje.Dobrego tygodnia dbajcie o siebie pozdrawiam gorąco 😘😘😘😘😘Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Lidia ta Twoja szefowa to chyba się z choinki urwała pracownik to nie niewolnik a jej widać dałas palec to teraz chce rękę. Nie wiem jaka masz sytuacje i czy możesz zmienić pracę ale ja bym się na Twoim miejscu nad tym zastanowiła bo przy takiej szefowej nie rozwiniesz w pełni skrzydeł
...
Kimbra, aż chyba wejdę z ciekawości 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 08:34
Nan93, Britta lubią tę wiadomość
-
Lidia tak na marginesie też Ci powiem.Jest nas w pracy 4 kiedy by nie potrzebowała mnie kierowniczka sklepu(nie ma tego na papierze tylko jest słownie kierowniczką) jestem na jej skinienie były wielce złe że wzięłam sobie wolne przed Świętami bo mnie choroba chwyciła przez pierwsze dwa tygodnie męczyłam się ze złym samopoczuciem gorączką i kaszlem aż w końcu zadzwoniłam do rejonowej kierowniczki i powiedziałam że nie dam rady dalej stać bo głos już tracę powiedziała nie ma problemu weź sobie wolne słyszę jak gadasz.Te w pracy wkurzone tak w ogóle już mam plan od dwóch lat ją zmienić bo źle się dzieje ciągle są tam kłamstwa oszustwa na ludziach w szczególności klientach źle się z tym czuję mam tego dość.Wychodzę z wnioskiem że są zazdrosne że żyję z mężem uczciwie dużo razem spędzamy czasu jak się da wyjeżdżamy chodzimy na jacuzzi sauny raz w miesiącu dobrze nam się żyje.A te za przeproszeniem wkurwione!!!!!I gadka żebyś się nie zesrała z tym Twoim mężem.Bezczelne france!!!!Ale wróci im to.Ja się cieszę że mam takie życie jakie mam.A one wiecznie w kłamstwach oszustwach komornikach i żadna dobrze z partnerem/mężem nie żyje.Nie rozumieją mnie że można żyć skromnie ale uczciwie względem siebie.Życzę im powodzenia w tym zakłamanym ich życiu.Nowy rok nowe możliwości i będę chciała iść za inną pracą w nowym roku.Co ma być to będzie.Lidia trzymam kciuki Ty sama wiesz co dla Ciebie jest dobre 👍✊✊ nie marnuj siebie i swoich możliwości.Powodzenia 😊😊🤗
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 08:30
Britta lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Ivanka93 wrote:Kimbra że cooo?! One z zazdrości zeby się nie zesraly, ale tak jak mówisz karma wraca. Uciekaj z tamtad i nie oglądaj się za siebieSzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:No jest jedną właśnie ta Ola ona najbardziej umie uprzykrzyć.życie.Powiem Ci jak około 2 lata temu dotknęła mojego męża choroba psychiczna (objawy podobne do schizofrenii) i był w szpitalu psychiatrycznym to jej słów nie zapomnę:. A jest tam pokój do dupczenia?Bo teraz to ciężko co?Wiesz mi poczułam się choćby mi ktoś w twarz dał.Tak mnie tym zaskoczyła że odwróciłam się na pięcie i się nie odezwałam,nie umiałam w to uwierzyć że tak mi powiedziała.😢.Ale kij jej w oko życie jej daje w kość jeśli chodzi o jej męża i komornikówma za swoje.
No właśnie jak komuś w życiu nie wychodzi to chciałby zeby wszyscy mieli przerąbane a prawda jest taka że na szczęście i dobry związek trzeba naprawdę ciężko pracować. Ale to co powiedziala ta dziewucha to już przesada i to gruba.... -
Lidia- na Twoim miejscu grzecznie bym odmówiła. W sensie powiedziałabym, że na ten zabieg trzeba długo czekać. Z tego co piszesz, to szefowa wiedziała już dawno o tym. Więc powiedziałabym jej to. Dla mnie to trochę bezczelne mówić komuś, że ma przełożyć wcześniej ustalony zabieg. Jesteś młoda dziewczyno, całe życie przed Tobą. Pracę teraz można wszędzie znaleźć, nie ma sensu się męczyć. Niektórzy chyba zapominają, że praca to dodatek do życia, a nie całe życie... nie daj się Kochana! 🍀💪
Kimbra- nie wiem jak można komuś tak powiedzieć, w sytuacji gdy bliska osoba ma problemy...Limosa lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Dzięki dziewczyny za wsparcie ♥️
Ja pracuję w prywatnym przedszkolu i z szefową też są 4 osoby. No i tak jak Helcia pisze to jest dla niej całe życie, do tego jest pracochliczką. Ona nie rozumiem, że ta praca nie jest celem sama w sobie a drogą do celu.
Ivanka- no właśnie taka, dać komuś palec... Ty się strasz być dobrym człowiekiem, a ktoś próbuje to wykorzystać.
Helcia- ona jest taką manipulatorką, że aż się boję zacząć tą rozmowę 😆 Muszę mieć twardo wbite w głowę, że nie przekładam i koniec. Chociaż podejrzewam, że to jeszcze zaogni ten nasz spór.
Kimbra wrote:Lidia.....
Wiem że to może innym się wydać może trochę śmieszne lub dziwne ale od dwóch tygodni słucham horoskopu.Wejdźcie sobie na YouTube wpiszcie Libragirl tarot.To co ona tam mówi jest niesamowite.Mówi o dobrych i złych wieściach.W skrócie mieszka u nas od ponad miesiąca nasz przyjaciel (żona go zdradzała od prawie roku przyznała się) 😱😱 wyprowadził się mają dwójkę małych dzieci dwa i pół i pięć i pół.Poznał kobietę przez przypadek na FB obserwowała go od bardzo długiego czasu i skumali się.Poznaliśmy ją prze Whatsapp super kobieta też po przejściach.Ta z tarota wszystko przewidziała 😳😳😳 ich przypadek!!!!!!Pojechał do niej teraz na weekend wszystko się powoli układa.Mi też zaczyna się sprawdzać i jestem w totalnym szoku.Mam trochę mieszane uczucia ale zobaczę czy mi się sprawdzi.Z horoskopu z przed dwóch tygodni powiedziała że widzi w rodzinie jakieś dzieciątko widzi dzidziusia 😩 dzisiaj posłuchałam horoskopu od niej i powiedziała że jakaś część ciała będzie mi rosła i będę z tego dumna.Na koniec miałam sobie zadac pytanie i powiedzieć liczbę odpowiedzi od 1-3 moje zapytanie było po cichu w głowie było proste.Kiedy zajdę w ciążę?Wybrałam odpowiedź 3 ona odwróciła kartę i powiedziała w przeciągu kilku tygodni 😳😳😫.Co się stanie?Czy siła wyższa i Bóg tak ze chce?Zobaczymy. 😘😘😘😘😘
To ja wczoraj dostałam ciastko z wróżbą "Czas zmian nadchodzi. Dla Ciebie będzie to zmiana na lepsze. Czeka się wielka przygoda." Aż się zaśmiałam bo myślę, że może faktycznie czas zmienić pracę.
Ty też masz nie zaciekawie w tej robocie... Co za ludzie, no nie mogę pojąć jak można być takim chamem.Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
•IO- pod kontrolą ✓
•Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻♀️
•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.
•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕
•07.2022 przygotowania do ivf
01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
Przerwa w staraniach do 06.2023 😞
On 🧔31 lat
Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
Morfologia 8%-> 16% ✔️
Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
Poprawa po korzeniu maca -
Dziewczyny, wiecie co, chyba się pogodziłam z myślą, że mogę nigdy nie zostać mamą. Nie wiem czy to efekt tego, że już jestem zmęczona szukaniem problemu u nas, czy tego, że w końcu oswoiłam się z tą całą sytuacją. Nieważne, w każdym razie zaczęłam skupiać się na innych rzeczach. W marcu mam histero i oczywiście planuję na nią iść, natomiast do tego czasu zostawiam to i nie szukam nic więcej. Odpocznę też chwilkę od forum, żeby nic mnie nie motywowało do kolejnych badań w najbliższym czasie. Wrócę do was w marcu i dam znać jak po histero, może do tego czasu kilka dobrych duszyczek już opuści forum, czego Wam z całego serca życzę a potem zastanowię się co dalej, na pewno do wiosny odpuszczam.
Buźka ;*Ja 28, on 28
Starania od marzec 2020
Cykle 26-28 dni,
TSH 1,67 --> 2,15
Progesteron w 20dc 9,79
Chlamydii, Mycoplasmy brak
Sporadycznie torbiele na jajnikach (prawy jajnik)
Owulacja potwierdzona monitoringiem (lewy jajnik)
AMH 2,15 --> 3,6
Oba jajowody drożne
Nasienie ok, morfologia 6%
Diagnoza z 30.11.21: Niepłodność idiopatyczna
Diagnoza z 8.03.22: Mikropolipowate endometrium i stan zapalny