Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam doświadczenie z kilkoma wózkami, polskiej firmy Tako, Adamex, jak i właśnie Mutsy, a teraz szwedzka firma Emmaljung i jednak stwierdzam, że cena przekłada się na jakość, praktyczność i łatwość w użytkowaniu
-
Tak planuje może dużo wcześniej ale wiem ze czekają mnie zakupy wszystkiego od podstaw bo nie mam po kim dostać czegoś wiec każda rzecz będziemy musieli kupować wiec wiadomo jak jest jak odłożę wszystko na później to potem może być kłopot kupić wszystkie ważne rzeczy typu łóżeczko kołyskę wózek i wiele innych , i tez tak na tych forach czytałam żeby zakupów nie zostawiać totalnie na ostatni moment bo później sił jest mniej no i np
Zdarzają się sytuacje ze coś jest nie tak i np 2 ostatnie miesiące trzeba leżeć wtedy może być kłopot z zakupamiStarania od 07/2019
03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
11.03 laparoskopia - odwołana
Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌
07.04 naturalny cud 🌸
08.04 beta 829,39 mIU/ml
12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
16.04 1,24 cm pęcherzyk
23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
14.05 2,72 cm ❤️
18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
02.07 180 g 💙
28.07 350 g💙
17.09 1,1kg💙
01.10 1,5 kg 💙
05.11 2,6kg 💙
19.11 2,9 kg 💙
Nasz cudzie zostań z nami ❤️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
ladySiSi wrote:Jestem już ok 3h po prenatalnych i nie wiem co napisać i jak. Tyle lat starań, w końcu się udaje i wychodzą jakieś nieprawidłowości.
Moje badanie prenatalne to jakaś porażka. Przez pierwsze 20 min było ok, serduszko ok, główka ok, kość nosowa jest.. potem maluszek zaczął się wiercić i ułożył się tak, że lekarz nie mógł go zbadać. Musiałam położyć się na prawym boku, na lewym, na plecy, musiałam iść oproznic pęcherz, zrobić trzy podskoki i to nic nie dało. Miałam iść na spacer, zjeść coś słodkiego, wypić colę i wrócić za 20 min. Tak zrobiłam. Położyłam się na łóżko, lekarz włączył usg, bada bada i nic nie mówi. Za chwilę oznajmia mi, że powinnam zrobić pappe bo przyzierność karkowa wyszła ponad normę i trzeba to sprawdzić. Słabo mi się zrobiło, jakbym stała to na pewno bym się przewróciła. Z USG wyszło mi ryzyko 1:68 że urodzę chore dziecko
Nie wiem co mam ze sobą zrobić. Ryczeć mi się chce 😭
Edit: Nie dowiedziałam się gdzie mam łożysko i wgl mało się dowiedziałam, więcej nagimnastykowalam.
Kochana jak już tutaj wspominałam.. Nie baw się w PAPPE bo zjadła mnie i mojemu mężowi tyle nerwów, że to się w głowie nie mieści.. USG miałam prawidłowe a z pappy wyszło mi że urodzę chore dziecko z zd (1:64)
Jeżeli masz pieniążki od razu kieruj się na NIFTY.. tam masz wszystko czarne na białym..!
Trzymam kciuki za Ciebie!! ❤️ -
nick nieaktualny
-
madziulix3 wrote:Ja tak samo się tyle naczytałam o tej pappie ze teraz się w cholerę boje wyniku 😑
Ja się naczytałam dopiero po fakcie.. I i tak miałam przeczucie, że wyjdą źle..
Jeżeli będę kiedykolwiek jeszcze w ciąży to nigdy więcej pappy nie zrobię.. 😑 -
nick nieaktualny
-
Lusi24 wrote:Tak planuje może dużo wcześniej ale wiem ze czekają mnie zakupy wszystkiego od podstaw bo nie mam po kim dostać czegoś wiec każda rzecz będziemy musieli kupować wiec wiadomo jak jest jak odłożę wszystko na później to potem może być kłopot kupić wszystkie ważne rzeczy typu łóżeczko kołyskę wózek i wiele innych , i tez tak na tych forach czytałam żeby zakupów nie zostawiać totalnie na ostatni moment bo później sił jest mniej no i np
Zdarzają się sytuacje ze coś jest nie tak i np 2 ostatnie miesiące trzeba leżeć wtedy może być kłopot z zakupami
Jestem tego samego zdania i tak też zrobiłam w tej ciąży, mamy wszystko gotowe, a jeszcze tak naprawdę ponad 2 miesiące do terminu porodu.
I potwierdzam, jest ciężej niż było w drugim trymestrze 😄 -
Ladysisi trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Myślę tak jak dziewczyny, żebys zrobiła nifty lub sonco, albo powtórz badanie, bo faktycznie dziwny lekarz jak nie dał żadnego opisu...
Co do wózków rozglądaliśmy się, ale na razie tylko oglądamy. Póki co najbardziej spodobał mi się Adamex, bo fajnie lekko się prowadził w sklepie. Byliśmy też w innym sklepie z wózkami, ale tam były bardzo drogie nawet po 55000 zł więc na pewno się nie zdecydujemy. No i nie wiem na razie, czy będziemy kupować nowy, czy odkupimy, ale póki co bardzo mi się spodobał jeden wózek właśnie z Adamexu😊 -
nick nieaktualny
-
Lusi24 wrote:
Podpowiedzcie co robić z tym wózkiem 🙈🙈kupować czy czekać na inna okazje ?? Zawsze to już by wózek był z głowy
Do kiedy masz na niego gwarancję? Duża przebitka cenowa? Do porodu masz jeszcze trochę.01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
Jestem po wizycie.
Lekarz mnie zbadał dowcipnie i najpierw stwierdził, że przezierność wyszła w normie 2,2, ale za drugim razem już trochę wyższa. Nie jest to lekarz od prenatalnych więc przedstawił taki plan:
W piątek mam do niego przyjść po skierowanie do lekarza, który przyjeżdza do mojego miasta i robi prenatalne na NFZ i on ma mnie zbadać i dać skierowanie na pappę też za darmo . Wypisał mi jeszcze jakieś dodatkowe badania z krwi, których nie będę musiała robić prywatnie.
Po Waszych wpisach jestem zdecydowana na nifty ale do tego innego lekarza i na pappę też pójdę. Mam czas i jest za darmo więc byłabym głupia gdybym nie skorzystała.01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
madziulix3 wrote:Mam wyniki pappy, teraz pozostaje je wysłać lekarzowi i czekać…
madziulix3 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
nick nieaktualny
-
ladySiSi wrote:Jestem po wizycie.
Lekarz mnie zbadał dowcipnie i najpierw stwierdził, że przezierność wyszła w normie 2,2, ale za drugim razem już trochę wyższa. Nie jest to lekarz od prenatalnych więc przedstawił taki plan:
W piątek mam do niego przyjść po skierowanie do lekarza, który przyjeżdza do mojego miasta i robi prenatalne na NFZ i on ma mnie zbadać i dać skierowanie na pappę też za darmo . Wypisał mi jeszcze jakieś dodatkowe badania z krwi, których nie będę musiała robić prywatnie.
Po Waszych wpisach jestem zdecydowana na nifty ale do tego innego lekarza i na pappę też pójdę. Mam czas i jest za darmo więc byłabym głupia gdybym nie skorzystała.
Fajnie że ten dr tak to załatwi że nie będziesz dodatkowo płacić na kolejne prenatalneladySiSi lubi tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-