Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Spróbuję przez weekend nie myśleć o tym, muszę uczyć się na obronę, bo mam 29 czerwca więc trochę zajmę myśli do wtorku 😊
Jestem pełna nadziei, że wszystko skończy się tylko na jednym wielkim strachu i Julianek urodzi się cały i zdrowy 🥰
Najważniejsze jak to Pani doktor powiedziała, że ma móżdżek i robak (czyli środkowa część móżdżku) w najlepszej normie, a gdyby było coś nie tak, to i te parametry byłyby zaburzone ✊
Aga nie rozmiar piersi wpływa na laktację więc spokojnie, na pewno będziesz mogła wykarmić swoje dziecię ❤️
Siskaa super, że znalazłaś w końcu lekarza, który odnalazł przyczynę plamień no i z którym się dogadujesz 😍
Lusi na tym zdjęciu nie widzę wyrostka więc nie mogę powiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka ale jak lekarz powiedział, że chłopczyk to pewnie tak jest 🥰 gratuluję zdrowego synka ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Powiem Wam że wczoraj wieczorem zaczęłam staremu tłumaczyć że powoli trzeba będzie zacząć myśleć nad zakupami dla małej bo przecież nie możemy czekać do samego końca a w sumie za niedługo będzie połowa ciąży 🙈
Oczywiście mój D stwierdził że na wyprawkę starczy mu 1000zl 😂
No to oczywiście ja już wkurw 😅 i zaczynam mu wyliczać a że mój małżonek w pracy zajmuje się planowaniem produkcji to zrobił mi tabele w excelu i zapisał kiedy i co mogę kupić i oczywiście jaki mam na to przeznaczyć budżet i z jego zapisków wyszło że mam zacząć wyprawkę od smoczka butelki rożka i kokona
Wydrukował mi tabele i mówi że wszystko co kupię to mam wpisywać bo on musi wszystko kontrolować 🙈😁IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Aga 1000zl? 🤣
Szalony ten Twój mąż 🙉 nawet jakby wszystko używane kupić, to i tak nie ma opcji zmieścić się w tak okrojonym budżecie 😄
Ale jak do tego tak podchodzi, to Ty bierz się za kupowanie już teraz, bo będzie mniej bolało miesięcznie niż jak zostawicie na końcówkę ciąży i wszystko naraz trzeba będzie kupić 😉 -
Agaciorka, niezły jest! Taki uporzadkowany😜 ale uświadomiłaś go, że tych rzeczy jest więcej i tysiak nie starczy? Ja w notesie też robię listę rzeczy, ale to bardziej na zasadzie, żeby o czymś nie zapomnieć 😁
Z dnia na dzień dowiaduję się o nowych rzeczach. W niedzielę jedziemy w góry, a po powrocie muszę pozamawiać kilka pierdółek.
30.09.2021r. Iga❤️ -
My co prawda wszystko, prawie wszystko musieliśmy kupić, bo nie mamy takich małych dzieci w otoczeniu, trochę ubranek dostaliśmy i w sumie tyle..
Nie liczyliśmy dokładnie ile już kasy poszło, ale tak z grubsza szacując to myślę, że 10 tysWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 14:02
-
nick nieaktualnyUlaa wrote:My co prawda wszystko, prawie wszystko musieliśmy kupić, bo nie mamy takich małych dzieci w otoczeniu, trochę ubranek dostaliśmy i w sumie tyle..
Nie liczyliśmy dokładnie ile już kasy poszło, ale tak z grubsza szacując to myślę, że 10 tys
Resztę na bank będziemy musieli sami a nie od znajomych
A doliczyć do tego leki, wizyty i wgl to nawet nie ma co komentować 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 14:05
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Sleepy w środe lekarz w ogóle mnie nie zbadał, a w szpitalu to tak po łebkach.
Kiedyś mi lekarz powiedział, ze mam jakaś torbiel nad szyjka ale ja myśle, ze to już był ten polip 🤦♀️
Aga Twój mąż to ma fantazje 😂 powiedz, ze dziecko to nie matematyka 😁
Mój się zawziął, pracuje po 12-13 godzin dziennie, dzisiaj już od 5 rano, biedak jest wykończony ale maja nawał roboty, a i kasa się przyda. Od 4 maja jestem na ZUS i dalej nie dostałam pieniędzy już zaczynam się denerwować czy wszystko graStarania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
Ja właśnie mu powiedziałam że wyprawkę to tak musi liczyć z 10 tys to oczywiście krzyk że chyba mnie pogięło 🙈
Wstępną listę jaka zrobił to wyszło już nam 3500 oczywiście nie wliczając w to wózka a i tak wiadomo że będzie więcej bo kosmetyki itd to też studnia bez dna. Na ubranka wpisał mi budżet 200zl 😂
Wiecie z jednej strony fajnie że tak pilnuje wszystkiego żeby mieć kontrolę nad wydatkami i żeby mnie nie poniosło ( mam problem z oszczędnościami 🙈 )
Już mamy tabele wszystkich kosztów z in vitro
Tabele kosztów w trakcie ciąży a teraz wyprawkowa ( oczywiście w wyprawce ja nie jestem uwzględniona bo przecież do porodu mi nic nie będzie potrzeba 😅 )
Siskaa ja też jeszcze czekam na przelew ale podobno te pierwsze przelewy dłużej idą bo musza posprawdzac czy się należy itd.
A co do męża to on już tak ma na szczęście duzo gada ale jak przyjdzie co do czego to wiem że nie będzie szczędził i skąpił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 14:12
IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
madziulix3 wrote:No u mnie to samo. Pytałam koleżanek ale wszystkie zostawiają ciuszki, nie sprzedają… a te co mi odkładały to dla dziewczynki a nie dla chłopca 😂
Resztę na bank będziemy musieli sami a nie od znajomych
A doliczyć do tego leki, wizyty i wgl to nawet nie ma co komentować 😃
No ja już tego nie liczę, ani dwóch procedur ivf 🤣
-
Ja mówię, że już z trójką dzieci to stać by mnie było na wielką chatę z basenem i przynajmniej dwa dobre samochody 🤣 a i za resztę bym świata pozwiedzała.. A to dopiero początek kosztów 🙉
Przedszkola, nianie, szkoły, studia, zajęcia dodatkowe, praktycznie co miesiąc nowe ciuszki dla chłopców, bo rosną jak na drożdżach 🤣🤣🤣 -
Ja pierwsze zwolnienie miałam od 29 marca do 19 kwietnia i kasę zus przelał mi 16 kwietnia.
Na zus pue będziecie miały rozpiskę i dokładny dzień i kwotę (od tej kwoty trzeba odjąć 17% podatku) wypłaty -
Ulaa wrote:Ja mówię, że już z trójką dzieci to stać by mnie było na wielką chatę z basenem i przynajmniej dwa dobre samochody 🤣 a i za resztę bym świata pozwiedzała.. A to dopiero początek kosztów 🙉
Przedszkola, nianie, szkoły, studia, zajęcia dodatkowe, praktycznie co miesiąc nowe ciuszki dla chłopców, bo rosną jak na drożdżach 🤣🤣🤣
A jeszcze powiem Wam jeden hit jak gadaliśmy o ubrankach to stary mi mówi że mam zamówić na Zalando i tylko marki typu gap quess itd bo że dobre jakościowo i np już za jakiegos bodziaka 50zl jest ok i tanio 😅 a budżet dal 200 zł to co dziecko będzie nie przebierane ale przynajmniej będzie w markowym ciuszku 😂
To co ja z nim mam to jest cyrk wielokrotnie 😅Belie lubi tę wiadomość
IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
Agaciorka wrote:To prawda ale co to za życie żyć tylko dla siebie
A jeszcze powiem Wam jeden hit jak gadaliśmy o ubrankach to stary mi mówi że mam zamówić na Zalando i tylko marki typu gap quess itd bo że dobre jakościowo i np już za jakiegos bodziaka 50zl jest ok i tanio 😅 a budżet dal 200 zł to co dziecko będzie nie przebierane ale przynajmniej będzie w markowym ciuszku 😂
To co ja z nim mam to jest cyrk wielokrotnie 😅
Ale przynajmniej się nie nudzisz 🤣 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgaciorka no Twój mąż popłynął 😅 jakbyś chciała wózek nówkę plus fotelik to już przynajmniej z 3 tysie się robią.
Współczuję Wam z Zusem i że musicie czekać na wypłaty. Ja mam tyle dobrze, że mi zawsze wypłaca pracodawca. Zawsze mam w terminie, takim jak do tej pory. On się potem za mnie rozlicza z zusem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 14:30
-
nick nieaktualnyTo ja też mam podobnie, że większość wyprawki sama muszę skompletować. W otoczeniu jak są małe dzieci to dziewczynki, a jak chłopcy to urodze i teraz, więc na nic mi ciuszki letnie na zimę 😅
Jedynie siostrze udało się załatwić karton jakiś ciuszków i kołyskę. A od swoich znjamomych pożyczyliśmy dostawkę i kosz mojżesza. Więc teoretycznie coś jest, a w praktyce i tak trzeba sporo dokupić. Ja nawet nie biorę pod uwagę, że ktoś nam coś kupi, bo pewnie tak nie bedzie :p więc zdaję się na siebie 😅 -
Już wszystko wiem, zadzwoniłam do ZUS-u, okazało się że wniosek o mój zasiłek wpłynął dopiero w zeszłym tygodniu. Zaraz dzwonię do szefowej, niech wie jak księgowa zawaliła sprawę.
Od wpłynięcia wniosku maja 30 dni na rozpatrzenie.
Dane księgowa dostała zaraz po 4 maja, także zeszło jej trochę. 😕Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️