Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Madzia jaka piękna laseczka😍❤️
Ula, zazdroszczę i morza i Kaszub! Powtarzam się, wiem, ale bym teraz wybrała się na spacerek nad morze😍
Ja byłam na wsi u teściów, mam trochę warzywnych zapasów i malinek, teraz odpoczywam😀Ulaa, madziulix3, Sleepy lubią tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
A ja dzisiaj spacerek po łąkach, obiad (strasznie miałam ochotę na schabowego z buraczkami 🤣) i po obiadku leżing z mężem. Serial, przerwa na zakupy "ciastków", kąpiel psa i znowu leżing i serial. Taka lazy sunday 📺
Morwa, Sleepy lubią tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Turkusowa wiem, że teraz to mało możliwe, ale jak już Iga się urodzi, to zapraszam do nas nad morze 😊
Spacerkiem mam 10-15 min na plażęTurkusowa90 lubi tę wiadomość
-
Magda ślicznie wyglądacie 🙂
My wczoraj grillowaliśmy, przyjechali do nas teściowie, a dzisiaj rodzinna niedziela, lody i relaks 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 21:03
madziulix3, Sleepy lubią tę wiadomość
Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
nick nieaktualnyDzudi wrote:A ja dzisiaj spacerek po łąkach, obiad (strasznie miałam ochotę na schabowego z buraczkami 🤣) i po obiadku leżing z mężem. Serial, przerwa na zakupy "ciastków", kąpiel psa i znowu leżing i serial. Taka lazy sunday 📺
-
nick nieaktualnyUla weź mnie na te piękne Kaszuby ❤️❤️ mam blisko😁
Madzia piękny brzuszek 😍
Wy tu o kąpielach psa, a mój kot mi wpadł do wanny w piątek 🤣🤣🤣 Kąpałam się, ona spacerowała po wannie i się poślizgnęła i wpadła do wanny. Musiałam ją wyciągać. 🤣madziulix3, Turkusowa90, Ulaa, Siskaa, Sleepy lubią tę wiadomość
-
Belie wrote:Ula weź mnie na te piękne Kaszuby ❤️❤️ mam blisko😁
Madzia piękny brzuszek 😍
Wy tu o kąpielach psa, a mój kot mi wpadł do wanny w piątek 🤣🤣🤣 Kąpałam się, ona spacerowała po wannie i się poślizgnęła i wpadła do wanny. Musiałam ją wyciągać. 🤣
Nie jesteśmy tutaj aż tak często (ale rok temu jeszcze mieszkaliśmy tu na stałe), ale następnym razem zapraszam! To są okolice Żukowa/Kartuz 😊Belie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo miałyście fajny aktywny weekend
Belie, kicia w panice Cię nie podrapała? Widzę oczami wyobraźni, jak któryś z moich wpada do wody w której ja jestem 🤣 żywa bym chyba nie wyszła 🤣
Mnie znów po 4 obudził okropny ból rąk. Wczoraj już musiałam odkleić tejpy z rąk i odczułam to właśnie w nocy... Jednak ta cieśń daje o sobie okropnie znać. Właśnie wyczytałam, że takie objawy, plus wszelkie opuchlizny mogą się przez parę tygodni po porodzie utrzymywać. Nie radzę sobie z tym bólem, a może być gorzejJeszcze chwila i nie wezmę szydełka do ręki 😭
A jeszcze odnośnie moich obajwów bólowo obrzękowych. Rozmawiałam ze swoją koleżanką, gdzie z kolei jej znajoma w ciąży miała podobne objawy - obrzęki i bóle, ale do tego złe wyniki z krwi, plus wysokie ciśnienie (czego ja na szczęście nie mam). Okazało się, że ma zatrucie ciążowe i urodziła dzidzię w 29 tc! Dzidziuś dzielnie walczy na tym świecie. -
nick nieaktualny
-
Powiem Wam, że bezsenność nocna na końcówce ciąży, to jest jakiś dramat 😔
Położyłam się spać jakoś przed 23, pierwsza pobudka o 1, druga o 2.30, trzecia 4.30, zeszłam na dół do kuchni napić się wody, wyszłam na taras odetchnąć świeżym, chłodnym powietrzem, wróciłam była 5. Położyłam się na kanapie w salonie i zasnęłam przed 6. O 7 wstały dzieci 🤦♀️
Udało mi się przysnąć jeszcze do teraz, bo chłopcy wyszli na dwór, na szczęście oni tutaj zawsze mają jakąś robotę 😄
Ale ja czuję się jak 💩.. Dosłownie 😔
Nie mam w ogóle siły, brzuch sprawia, że ciężko mi się przekręcać, boli kręgosłup, stopy opuchnięte nawet po odpoczynku 🙉
Dla mnie ta ciąża jest najcięższa w przebiegu 🥺
Przepraszam, za taki żalpost, ale jestem już tak sfrustrowana, że jakby to ode mnie zależało, to już dzisiaj bym urodziła 🥴 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUla spokojnie, wygadaj się
Ja Cię z jednej strony rozumiem, chociaż może to się dziwne wydaje bo jestem 2 mce do tyłu.
Na pocieszenie, jeszcze chwila i urodzisz 😘
Współczuję nieprzespanej nocy. Dobrze, że chłopcy zajęli się sobą, że mogłaś trochę przysnąć.
Ja właśnie teraz idę na dospanie... -
Dzieki dziewczyny 😘
Kiedyś będzie lepiej, kiedyś się wyśpię 😉
A tymczasem wstaję robić śniadanie, ogarniać w domku, bo dzisiaj niestety musimy wracać do Sopotu 🤷♀️
Już nie mogę doczekać się aż kupimy swoją działkę i zbudujemy dom nasz wymarzony 😍
Ale to jeszcze myślę, że 3 lata minimum, chyba że wygramy w lotto 😄 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ulaa, współczuję bezsenności. Ja też ostatnio coś budzę się co jakiś czas, żeby się przekręcić. Wtedy ciężko już zasnąć, bo Iga się budzi i kopie, że nie mogę spać. O 7 wstaję, bo już głód daje o sobie znać.. Fajnie, że myślicie o domku. Na pewno się uda. My też planujemy w przyszłości wybudować dom, ale u nas to raczej daleka przyszłość.
Sleepy, ja też miałam takie bóle rąk i nóg. Aż wyłam z bólu, jakbym miała zakwasy.... Ale przechodziło po kilku dniach.
Ja dziś mam wizytę u gina. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.Ulaa, Belie, Sleepy lubią tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️