Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Turkusowa90 wrote:Siskaa, turkusowe mówisz 🤪😍❤️ ślicznie!
Ja chodzę do gina prywatnie, z nfz mam złe doświadczenia niestety.
Ula, super, że z nimi o wszystkim rozmawiasz, też jestem za tym. Oczywiście inaczej rozmawia się z 5-latkiem, a inaczej z 10-latkiem. Trzeba dziecku wytłumaczyć to, o co pyta, oczywiście stosownie do wieku. U szwagierki jest wszystko tematem tabu. Nie pojmuję tego totalnie. Wszystko jest ukrywane, zmiana tematu lub oszukują ją, nie tłumacząc.... Ale cóż ich sprawa....
Dziewczyny, które mają już swoje pociechy, wykorzystam Was do kolejnego pytania 😀 Chcę zaopatrzyć się w zestaw do pielęgnacji małej. Co koniecznie kupić? Na razie mam tylko zestaw do obcinania paznokci dla niemowląt, jakąś próbkę Sudocremu do skóry oraz szampon i płyn do kąpieli Nivea od kuzynki, im się nie sprawdził, bo podrażniał skórę. Myślę o miękkiej szczotce do włosków, jałowych gazikach (czy od początku używałyście zwykłych kosmetycznych?), lanolinie, chusteczkach nawilżanych, oliwce, coś jeszcze polecacie?
Jałowe gaziki do przemywania oczu, duże płatki kosmetyczne do czyszczenia pupki jeśli chusteczki będziesz używała "na wyjścia", sól fizjologiczna, do pupki linomag na przykład (ja kupiłam krem do pupy Zaspa stworzyła go położna, która pracowała w szpitalu w Gdańsku o tej samej nazwie co krem i ja w tym szpitalu chcę rodzic 😄, sudocrem mam na większe odparzenia, szczoteczka do włosów z miękkim włosiem, mam też hipertoniczną wodę morską do nosa dla dzieci od urodzenia, z kosmetyków do kąpieli kupiłam hipp płyn do kąpieli i krem do ciała (piękny zapach mają, taki jak olejek migdałowy, używałam dla pierwszego synka)Siskaa, Turkusowa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Eszanka tak mamy wybrane imię i będzie Lilianna, chyba że staremu się odwidzi bo z nim to różnie bywa 🙈
Do lekarza chodzę tylko prywatnie moja pani dr pracuje też w szpitalu ale nie wiem czy akurat tam będę rodzic, zobaczymy
Dzisiaj odebrałam ciuszki z vinted i myślę że rozmiar 56 już mam skompletowany a może nawet i mam za dużo 😅 materacyk też już mam kupiony ale czeka u rodziców, inne pierdoli typu rożek kokon też już mam
A dzisiaj ze starym oglądaliśmy wózki ale nie chcemy wydać dużo kasy na wózek. Pan ze sklepu polecał nam z tych tańszych bebetto nitello i do tego fotelik maxi Cosi chociaż możliwe że byśmy wzięli avionauta pixela, ciężko się zdecydować 🙈😁Sleepy, Turkusowa90, Siskaa lubią tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Ja tez chodzę do lekarza tylko prywatnie ale pracuje on tez w szpitalu w którym raczej będę chciała rodzic, chyba, że coś mi się jeszcze odmieni.
Aga my tez oglądaliśmy na razie takie tańsze wózki plus fotelik Maxi Cosi, ostatnio spodobał nam się wózek Kinderkraft jednak jeszcze nie zdecydowaliśmy, myśle, ze koniec września/październik będziemy chcieli kupić 🙂Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
Turkusowa90 wrote:Dzięki Ulaa, Skarbnico Wiedzy😍 zrobiłam sobie screen😊
Jak mi się coś jeszcze przypomni to będę pisać, bo ja już mam wyprawkę skompletowaną dawno, wszystko pochowane w komodzie 😄
Z aptecznych rzeczy kupiłam też wit D w kropelkach i pedicetamol w razie czegoTurkusowa90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUla, też sobie zapiszę listę.
Agaciorka, jantak jak Turkusowa wzięłam Avionauta Pixela. Jak wzięłam do ręki i porównałam z innymi fotelikami to niebo i ziemia 😅
Także wózek i fotelik mamy zamówiony. Odbieramy końcem września żeby nie tracić gwarancjiAgaciorka, Turkusowa90 lubią tę wiadomość
-
Siskaa mojemu spodobała się junama mirron ze złotym dołem ale nie wiem czy to nie wieś 🙈😂IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
Agaciorka wrote:Siskaa mojemu spodobała się junama mirron ze złotym dołem ale nie wiem czy to nie wieś 🙈😂
Uwazam, że jeżeli tylko podoba się rodzicom to nikomu nic do tego, każdy ma swój gust i wybiera pod siebie, na pewno jest oryginalny 😁😁Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
Sleepy a jaki wybraliście wózek bo nie pamiętam ☺️IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
nick nieaktualnyAgaciorka wrote:Sleepy a jaki wybraliście wózek bo nie pamiętam ☺️
Finalnie wybraliśmy Anex m type w kolorze Mocco. Może trochę gondola wygląda na masywną, ale prowadzi się bosko. Wózek wręcz płynie i fajnie się podbija i jest super na każdy teren. Miałam początkowo inne typy ale padło finalnie na niego. No i trochę przekroczył nasz budżet. Ale w sumie kupując z fotelikiem Pani dała ponad 3 stówy upustu, więc to przełknęliśmy 😅
W wśród znajomych 3 pary używały anexa - tego i poprzedniego modelu i sobie chwaliły. Jak będzie w rzeczywistości? Okaże się 🤣 -
Sleepy wrote:Generalnie nie pisałam jaki 😅
Finalnie wybraliśmy Anex m type w kolorze Mocco. Może trochę gondola wygląda na masywną, ale prowadzi się bosko. Wózek wręcz płynie i fajnie się podbija i jest super na każdy teren. Miałam początkowo inne typy ale padło finalnie na niego. No i trochę przekroczył nasz budżet. Ale w sumie kupując z fotelikiem Pani dała ponad 3 stówy upustu, więc to przełknęliśmy 😅
W wśród znajomych 3 pary używały anexa - tego i poprzedniego modelu i sobie chwaliły. Jak będzie w rzeczywistości? Okaże się 🤣
My też chcieliśmy wózek Anex tylko, że e Type. Po próbnej jeździe jednak zdecydowaliśmy się na inny, bo był za ciężko i mocno średnio się prowadził -
Sleepy wrote:Ula, też sobie zapiszę listę.
Agaciorka, jantak jak Turkusowa wzięłam Avionauta Pixela. Jak wzięłam do ręki i porównałam z innymi fotelikami to niebo i ziemia 😅
Także wózek i fotelik mamy zamówiony. Odbieramy końcem września żeby nie tracić gwarancji
Dokładnie i nie wiem, do kiedy jest ta możliwość gwarancji na 10 lat, trzeba zarejestrować paragon w ciągu chyba 14dni od zakupu.
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualnyUlaa wrote:My też chcieliśmy wózek Anex tylko, że e Type. Po próbnej jeździe jednak zdecydowaliśmy się na inny, bo był za ciężko i mocno średnio się prowadził
Ulaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziś byliśmy na wizycie mamy już 450 g cudu ❤️Weszliśmy oboje i tatuś aż się wzruszył
Pan doktor powiedział ze ogolnie „ wielkoluda „ się nie spodziewać ale mieści się w normach i ogolnie jest wszystko dobrze ale ja jestem mała i drobna .
Ja chodze do lekarza na NFZ ale jest naprawdę świetnych lekarzem z powołania pomagał mi już wcześniej jak wyszły u mnie niedrożne jajowody i jest tez ordynatorem u mnie w szpitalu ginekologicznym .
Tez chętnie dowiem się co do pielęgnacji można kompletować i co się przyda . A coś o kąpieli polecacie te podkłady wsadzanie do wanienki czy lepiej zwyczajnie bez ?eszanka, Turkusowa90, Sleepy, Siskaa, Belie, Morwa lubią tę wiadomość
Starania od 07/2019
03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
11.03 laparoskopia - odwołana
Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌
07.04 naturalny cud 🌸
08.04 beta 829,39 mIU/ml
12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
16.04 1,24 cm pęcherzyk
23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
14.05 2,72 cm ❤️
18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
02.07 180 g 💙
28.07 350 g💙
17.09 1,1kg💙
01.10 1,5 kg 💙
05.11 2,6kg 💙
19.11 2,9 kg 💙
Nasz cudzie zostań z nami ❤️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Sleepy, tu trzeba po zakupie wypełnić formularz i dostajesz certyfikat 10 lat gwarancji https://avionaut.com/pl/gwarancja/
Lusi, ja słyszałam, że najlepiej bez żadnych gąbek ani podkładów, bo to zbieracze bakterii i zarazków, w ogóle położna mówiła w szkole rodzenia, że najlepiej samą wodą myć, nie trzeba balsamować ani oliwkować, tylko w razie potrzeby, też nie za często myć.
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualnyTurkusowa90 wrote:Sleepy, tu trzeba po zakupie wypełnić formularz i dostajesz certyfikat 10 lat gwarancji https://avionaut.com/pl/gwarancja/
Lusi, ja słyszałam, że najlepiej bez żadnych gąbek ani podkładów, bo to zbieracze bakterii i zarazków, w ogóle położna mówiła w szkole rodzenia, że najlepiej samą wodą myć, nie trzeba balsamować ani oliwkować, tylko w razie potrzeby, też nie za często myć.mam nadzieję że so końca września o tym nie zapomnę 😅
Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTurkusowa ja Ci napiszę co uważam za najpotrzebniejsze
Gaziki
Sól fizjologiczna
Bephanten na początku stosowaliśmy caly czas jak dziecko było noworodkiem teraz nie używam niczego
Sudocrem wystarczy Ci mały pojemniczek
Płatki duże my kupowaliśmy kindii ( szerokie zastosowanie do przemywania twarzy przygotowana wodą, później zmieniliśmy chusteczki na płatki do pupkii dokupilam mydelko dla dzieci) aktualnie znowu na chusteczkach jesteśmy;)
Chusteczki na wyjście
Podklady mi się akurat przydaly i polecam te mniejsze 60×40 z Seni
Szczotka na ciemieniuche
Nożyczki zaokrąglone ( paznokcie rosna jak szalone )
Ja miałam na początek skarby mamy do kąpieli a teraz używamy hipp
Olej ze słodkich migdałów ( skora na początku się łuszczy strasznie, dobry też na ciemieniuche aczkolwiek dla mnie za tlusty i kupiłam inny azeta bio, używamy oleju po kąpieli ale można dodawać do wanienki)
Patyczki do uszu z ogranicznikiem
Napewno mydelko na plamy przyda się
Zakupy higieniczne i apteczne robiłam na gemini
Z rzeczy aptecznych dodatkowo:
Pedicetamol
Wit d
Katarek travel ( dzieciaczki na początku mogą mieć sapkę nie koniecznie katarek)
A jeśli jest jakieś przeziębienie to isonasin, merimer niebieski i czerwony.
Mam tez amol, maśc bentley ułatwiający oddychanie
probiotyk miałam vivomixx dla mnie za drogi bardziej polecam biogaie
Espumissan 100 w przypadku mocnych kolek niektorym pomaga Sab simplex ja polecam dodatkowo koło łóżeczka mieć suszarke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 22:01
Agaciorka, Turkusowa90 lubią tę wiadomość