X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
Odpowiedz

Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi24 wrote:
    Dziewczyny a jakie ilości kupujecie podkładów po porodzie i tych wkładek , podpasek ? Ile paczek ? Nie wiem
    Jak się do tych zakupów zabrać ..
    Tez się nad tym zastanawiam i tak samo nad firmą 🤔

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Ile kupowalas tych najmniejszych?
    Kupiłam jedynek 5 paczek na razie. 1 spakowałam do szpitala, 4 potem dokupiłam w promce, bo kiedyś też były jakieś tańsze, jak kupiło się dwie to druga taniej wychodziła. Na razie nie chcę przesadzać z ilością, bo nie wiem, czy jej nie uczuli. Kuzynka narzekała na pampersy lupilu z Lidla, że bardzo uczuliły jej małą. Polecała te Dada złote właśnie, ale zobaczymy, jak moja zareaguje.

madziulix3 lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciąża miałam wykluczone produkty mleczne z diety. A w ciąży normalnie miałam do nich wrócić. Od samego początku zajadam się białym serem. Każdy dzień zaczynam od niego i nie wyobrażam sobie inaczej. Kakao też pijam jak tylko mnie najdzie ochota. Na słodycze nawet przy największej ochocie nie ma mowy bo odrazu zarzuca mi taką zgagę, że nie idzie funkcjonować. Nawet banana zjesc nie mogę bo zgaga mnie męczy już po pierwszym, najmniejszym kawałku..

• Morwa Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Dziewczyny a kupujecie podgrzewacz do butelek? Potrzebne to jest? 🤔
    My dostaliśmy podgrzewać od mojej siostry. Nam się nie przydał. Córka była antysmoczkowa i antybutelkowa...Ale podgrzewacz nadal mam bo bo może z synem kiedyś z niego skorzystam 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 13:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na stronie szpitala niby pisze żeby dla dziecka zabrać tylko chusteczki nawilżane i krem do pielęgnacji pupci. Wszystko mają tam 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 13:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spisywalyscie się już do tego Narodowego Spisu Powszechnego?
    Ponoć to jest do końca września a później wpierdzieleją kary 😐

• Morwa Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Dziewczyny, spisywalyscie się już do tego Narodowego Spisu Powszechnego?
    Ponoć to jest do końca września a później wpierdzieleją kary 😐
    My już dawno się spisaliśmy. Ostatnio przyjechał pod dom jakiś facet i wciska mi coś do skrzynki. Jak wyszłam to już odjeżdżał. Zatrzymałam go i pytam co chce a ten że zostawił mi numer odnośnie spisu i najlepiej bym zadzwoniła. Mówię mu, że mu już dawno spisani a ten mi że w systemie nas nie ma... Mówię mu, że pójdę po telefon i zadzwonię do punktu we Wrocławiu to to sprawdzimy. Poszłam po telefon z ten wyrwał kartkę ze skrzynki (Tą co wkladał) i odjechał. Na infolinię do Wrodka zadzwoniłam. Kobieta potwierdzila, że jesteśmy spisani i mam się o to już nie martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 14:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, a to krętacz. Dobrze ze jesteś czujna, ciekawe co tam podrzucił skubany 🤔

Ja o tym nawet nie wiedziałam, dopiero mama mi powiedziała 😐

• Morwa Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Morwa, a to krętacz. Dobrze ze jesteś czujna, ciekawe co tam podrzucił skubany 🤔

Ja o tym nawet nie wiedziałam, dopiero mama mi powiedziała 😐
    Podejrzewam, że swój lewy numer telefonu. Pwewnie myślał, że zadzwonię i podam mu wszystkie dane przez telefon nie sprawdzając go w systemie czy nie jest oszustem wyłudzajacym dane. Wydygał bo myślał, że idąc po niby telefon idę spisać rejestracje auta, którym podjechał albo zrobić mu zdjęcie... zabrał więc dowód w postaci tej kartki co wrzucił i się zawinął. Zgłosiłam to.. Ale niestety co mogłam tylko powiedzieć to jak gościu wyglądał, markę auta i kolor auta. Rejestracji nie spisałam 😔 z gminy nikogo do nas nie wysyłali.

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o podkłady na łóżeczko czy dla mnie na łóżko podczas porodu to kupiłam 2 paczki po 5sztuk chyba, takie większe 60x90, dostałam też od kuzynki 2 duże paczki mniejszych chyba 40x60, chyba z 40sztuk a sama kupiłam już dawno podkłady z Ikei na łóżeczko wielorazowe 4sztuki.

Jeśli chodzi o podpaski poporodowe te duże to kupiłam przez neta chyba 7 paczek. Firma bella. Jak zabraknie to dokupię, bo widziałam je w Rossmannie chyba.
    https://allegro.pl/oferta/podklady-poporodowe-bella-mamma-30szt-10187986725?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=ZWM4NzViZGUtNmVmZC00NGQ5LWEwYTktZDVlZmU2MGE1OGY1AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=d0791e24-636b-47a0-acd8-a263118e6f7c nie kupiłam chyba akurat z tego linku ale tu nawet niedrogo wychodzą. Po 3,38zl za paczkę, widziałam też pojedyncze paczki po 3,38 na allegro. W Rossmannie kosztują ok 5zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 14:17

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Laski apap jest bezpieczny? Musiałam wziąć tabletkę bo łeb mi pęka 😔 Mąż mi się rozchorował, jutro ma wizytę u rodzinnego! Szkoda mi go, on nigdy nie choruje 😔

Można, maksymalnie 4,0 g na dobę.

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, moja duuuużo starsza kuzynka kiedyś niby chciała mnie wyciągnąć za granice do roboty, wzięłam ode mnie pesel i jeszcze jakieś tam dane, za 5 lat przyszedł mi list od komornika że przejmuje moje konto bo jestem im winna 7 tysięcy…. Jakie było moje zdziwienie. Nie wiedziałam o co chodzi. Dopiero mama mi podsunęła pomysł ze może to była ona i miała racje 😐

• Maneki89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jakie przekręty 🙄. My rok temu wyprowadziliśmy się na swoje, ale mama jeszcze nie raz mi mówi, że mamy uważać na wyłudzaczy. Powiem Wam, że ostatnio jestem nieprzytomna od tego niespania w nocy.
    Stary obiecał mi, że w sobotę mnie zawiezie to pójdę do Rossmanna, action i kupię co mi trzeba. Nawet boję się sama jechać autem, bo ja praktycznie nic nie śpię i mam opóźniony zapłon 🤭.

• Maneki89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie mój organizm domaga się tego mleka, bo przed ciąża praktycznie nie piłam, na początku ciąży też mnie nie ciągnęło. W sumie jak zaczekam 3 trymestr to mnie tak wzięło na produkty mleczne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maneki, ja ostatnio pojechałam do koleżanki do 30 km ode mnie i powiedziałam ze nigdy więcej. U mnie jest taki brak koncentracji a zwłaszcza na drodze ze dziękuje 😕

• Siskaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje podgrzewacz, mam już upatrzony z Canpol, u znajomych sie sprawdził. Nie kupuje za to sterylizatora, zawsze butelkę można wyparzyć we wrzątku tak, jak to się kiedyś robiło.

Co do mleka, to pije normalnie tylko sprawdzam żeby było pasteryzowane, lubię do kawy Inki czy z płatkami na śniadanie.

Sama się zastanawiałam nad tymi podkładami, kupię chyba ze 4 paczki tych BellaMama, może paczkę z Canpol i jakieś duże podpaski ze skrzydełkami już do domu. Nie wiem jakie firmy są dobre wiec spróbuje kupić różne rodzaje.
    A co do pampersow to które bardziej polecacie Dade czy jednak Pampers?

Magda ja od tej stłuczki w zeszłym tygodniu zaczęłam się bać jeździć samochodem 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 15:05

Starania od 09.2019

02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)

Drugie podejście do stymulacji IVF

24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
    29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
    06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
    🍀
    10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
    11 dpt beta 353🍀🍀
    13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
    14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
    Jest pęcherzyk w macicy ❤️
    15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
    17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
    Beta 3101 mlU/ml
    21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
    28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
    13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
    21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
    29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
    34+3 mamy 2300g ❤️
    36+6 mamy 2606g ❤️
    38+0 mamy 3 kg ❤️
    38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️

Mamy ❄️❄️❄️❄️

"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
    E.L.

202112061756.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Morwa, moja duuuużo starsza kuzynka kiedyś niby chciała mnie wyciągnąć za granice do roboty, wzięłam ode mnie pesel i jeszcze jakieś tam dane, za 5 lat przyszedł mi list od komornika że przejmuje moje konto bo jestem im winna 7 tysięcy…. Jakie było moje zdziwienie. Nie wiedziałam o co chodzi. Dopiero mama mi podsunęła pomysł ze może to była ona i miała racje 😐
    I co z tym długiem? :o

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siska, ja się podpytałam paru mamusiek i wszystkie mi poleciły dada złote. Nawet jedna mi pisała ze kupowała pampers wcześniej a bardziej zadowolona jest właśnie z dady dlatego zaryzykowałam i tez kupiłam ☺️

Siskaa, Maneki89 lubią tę wiadomość

• redka Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi, wczoraj na spotkaniu ze szkoły rodzenia położna mówiła że 2, 3 paczki. Ale teraz już nie jestem pewna czy to chodziło o podkłady czy majtki..

Równo 2 lata starań.
    12.03 Laparoskopia - niedrożne jajowody
    01.04 ⏸️ beta 272, prog 45💚 ➡️ 06.04 beta 2135 prog 43.9💛 ➡️ 12.04 beta 16254 🧡 ➡️ 16.04 3mm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️➡️ 07.05 2cm 3mm 💜 ➡️ 28.05 5cm 7mm ➡️22.07 350g chłopca 👣 04.09 1000g 15.10 2000g🐰 19.11 3000g 10.12.2021 👨‍👩‍👦 3240g 8:40
    gg64qtkfpvxcwhqx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    I co z tym długiem? :o
    Miałam dobrego adwokata, była rozprawa w sądzie. Musiała mi oddać to co komornik mi zabrał a wszystko ona miała spłacić 😐 chociaż do tej pory mi nie oddała ani mojemu adwokatowi bo nie pracuje a oni nie mają jej skąd zabrać. Polskie prawo 😐
    A policja to są jakieś jaja, poszłam z tym zanim sprawa była na prokuraturze to nawet mnie nie chcieli słuchać a jak już przyszło pismo z prokuratury to od razu wezwali mnie na przesłuchanie

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ