Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też miałam kiepską noc, zasnęłam koło 1, po 2 już się obudziłam do toalety, potem znowu Kamil wstawał o 5 do pracy i zasnęłam koło 7 na dwie godziny 😕
Turkusowa ale masz uparciucha w brzuchu 😀 trzymam kciuki żebyście już przez weekend mogły się tulić ❤️
Turkusowa90 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
Ja też słabo spałam od 3do 7 nie mogłam spać PoNiej udało się zasnąć ale tylko do 9 bo o 10 przyjechała moja siostra z łóżeczkiem dla Lili.
Ulaa dacie sobie radę z kryzysem resztą widzę że jesteś pozytywnie nastawiona ✊
Turkusowa widocznie Idze się bardzo podoba w brzuszkuUlaa, Turkusowa90 lubią tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Witam po dość długiej przerwie☺️ niestety nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić 😅
Ulaa jesteś silna babka i z takim czymś sobie też poradzisz ☺️ wiem, że jest coś w aptece na laktacje, ale zapomniałam jak się to nazywa 😐
Turkusowa uparciuch z tej Twojej córy, ale może zdąży Cię zaskoczyć zanim Cię położą 😅
A teraz pytanie do Was? Czy w tym tygodniu co ja jestem, ból na dole brzucha i szczególnie krocza to normalne?? Dosłownie nie mogę sobie usiąść i płakać się chce jak to boli.. 😢Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyManioka wrote:Witam po dość długiej przerwie☺️ niestety nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić 😅
Ulaa jesteś silna babka i z takim czymś sobie też poradzisz ☺️ wiem, że jest coś w aptece na laktacje, ale zapomniałam jak się to nazywa 😐
Turkusowa uparciuch z tej Twojej córy, ale może zdąży Cię zaskoczyć zanim Cię położą 😅
A teraz pytanie do Was? Czy w tym tygodniu co ja jestem, ból na dole brzucha i szczególnie krocza to normalne?? Dosłownie nie mogę sobie usiąść i płakać się chce jak to boli.. 😢 -
Sleepy wrote:Być może boli Cię spojenie łonowe. Ja tak mam od ok 20 tc. Bardziej mnie boli jakby w prawej pachwinie. W nocy ciężko jest przewracać się z boku na bok, ciężko ubrać spodnie na stojąco czy ciężko chodzić i schodzić ze schodów. Najlepiej skonsultuj się z lekarzem niech sprawdzi czy wszystko ok i czy nie dochodzi do rozejścia spojenia. Polecam także wizyty u fizjoterapeuty urogin, który odpowiednio wymasuje i naklei tejpy. Ból mi nie przeszedł, ale zdecydowanie mniej boli.
No właśnie dokładnie mam to wszystko co opisujesz.. A krzyże wołają o pomstę do nieba 😐
Za tydzień mam wizytę, więc zobaczymy co mi powie na ten temat 🙂 -
Manioka, tak jak pisze Sleepy, to pewnie spojenie łonowe, takie ciągnięcie, ja tak miałam, ciężko mi było nogę podnieść, ubrać spodnie itd czasem przechodziło, czasem wracało. Ale oczywiście warto skonsultować to z lekarzem.
520 schodków dziś zaliczone, okno umyte na błysk, kwiatki przesadzone, podłoga umyta, nawet przejażdżka autem była, ale mam wrażenie, że Iga wtedy zasnęła 🤣
30.09.2021r. Iga❤️ -
Manioka wrote:Witam po dość długiej przerwie☺️ niestety nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić 😅
A teraz pytanie do Was? Czy w tym tygodniu co ja jestem, ból na dole brzucha i szczególnie krocza to normalne?? Dosłownie nie mogę sobie usiąść i płakać się chce jak to boli.. 😢
Mam Femaltiker 😊 ale wspomagam się też piwkiem bezalkoholowym, herbatką rumiankową,melisą, oprócz tego dużo wody niegazowanej i jem ciepłe zupy 😍
Już widzę, że jest poprawa 💪
Jutro pod wieczór myślę, że będzie już dobrze całkowicie 😊
Dzięki za wsparcie dziewczyny i wiarę we mnie ❤️
My z Julianem właśnie wróciliśmy z podróży, zawieźliśmy starszych braci do babci, w sumie zrobiliśmy 200 km 😄
Młody spał całą drogę, nie przeszkadzały mu rozmowy chłopców i cicha muzyka. Dopiero w Gdańsku zaczął się przebudzać, ale zanim dojechaliśmy do Sopotu to znowu przysnął 💪
A teraz wyciąga się po podróży 😍
Siskaa, Turkusowa90, madziulix3, Sleepy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Turkusowa skonsultuje już za tydzień 🙂 jestem ciekawa ile młody waży już 😅
Ulaa właśnie! Femaltiker!! No i oczywiście zapomniałam o piwie! 😅 Na pewno wszystko szybciutko wróci do normy ☺️ ja pamiętam jak karmiłam córkę to żywiłam się tylko biszkoptami, sokiem jabłkowym i kompotem z jabłek 😅😂 oczywiście jakieś tam lekkie zupki😁
Jesteś świeżo upieczoną mamą i doświadczoną jeżeli chodzi o higienę intymną chłopców.. Ja nie mam zielonego pojęcia co i jak.. Jakbyś mogła coś zdradzić to bym była bardzo wdzięczna.. Bo na dzien dzisiejszy jestem przerażona... 🥺Ulaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyManioka ja też jestem przerażona chłopcem 😅 no ale kobiety sobie zawsze poradzą
Madzia, no no Jasiek będzie full original
A ja miałam łóżeczka nie kupować i jednak się złamałam 😅 jak dobrze pójdzie to we wtorek będę miała u siebie 🙈madziulix3, Siskaa, Maneki89, Turkusowa90, Manioka lubią tę wiadomość
-
Manioka wrote:Turkusowa skonsultuje już za tydzień 🙂 jestem ciekawa ile młody waży już 😅
Ulaa właśnie! Femaltiker!! No i oczywiście zapomniałam o piwie! 😅 Na pewno wszystko szybciutko wróci do normy ☺️ ja pamiętam jak karmiłam córkę to żywiłam się tylko biszkoptami, sokiem jabłkowym i kompotem z jabłek 😅😂 oczywiście jakieś tam lekkie zupki😁
Jesteś świeżo upieczoną mamą i doświadczoną jeżeli chodzi o higienę intymną chłopców.. Ja nie mam zielonego pojęcia co i jak.. Jakbyś mogła coś zdradzić to bym była bardzo wdzięczna.. Bo na dzien dzisiejszy jestem przerażona... 🥺
Nie przerażaj się, chłopcy są łatwiejsi w obsłudze niż dziewczynki 🥰
Generalnie trzeba pamiętać aby dokładnie wycierać szczególnie kupkę pod siusiakiem i pod jajeczkami, bo lubi się tam gromadzić. Nie odciągamy napletka i ogólnie nic tam nie grzebiemy, lekko sam czubek siusiaka przecieramy z tzw mastki (złuszczony naskórek w kolorze białym).Manioka lubi tę wiadomość
-
Madziulix bratowa zaszalała i pewnie wydała majątek na ori ubranka😍
madziulix3 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
U nas znowu kiepska noc.. Mały chyba ciągiem nie przespał ani jednej godziny 🤦♀️
To małe gadziątko ładuje bateryjki w kilka minut 🤣
Mam nadzieję, że to chwilowe, bo jestem styrana tą nocą, mimo, że Damian wstawał też do małego, nosił, zmieniał pieluszki, to i tak ciężko było przysnąć 😔
Dzisiaj sobie odeśpię jeśli jaśnie Panicz pozwoli. Ale normalnie to nie miałabym kiedy jak są starsi synkowie w domu 🥺 -
Sleepy niby tak😁 ale na dzień dzisiejszy to jakoś mnie to wszystko przerasta 😂
Ulaa dziękuję za mały kurs❤️😅 Mam nadzieję, że jakoś sobie to ogarnę wszystko ☺️
W piątek idę na wizytę i już dostanę skierowanie na cesarkę jakby mnie miało czasem wcześniej wziąć 😅 ten czas tak zapiernicza😐Ulaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
madziulix3 wrote:Nie bratowa tylko szwagierka 😃😃
Ja się zawsze gubię w tym wszystkim 🤣
Edit. Doczytałam, że siostra B 🙈
Skomplikowane 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2021, 10:42
madziulix3, szamanka91 lubią tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
nick nieaktualny
-
Madziulix piękne ciuszki 🤗.
Ja to dziś dostałam mega newsa moja siostra jest w ciąży i mają być bliźnięta ponoć dwujajowe 🙈😃.
Ucieszyłam się bardzo, siostra raz już niestety poroniła, a teraz jest chyba w 3 miesiącu jakoś. Oby tylko wszystko było dobrze.madziulix3, Siskaa, Turkusowa90, Agaciorka, eszanka lubią tę wiadomość