X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
Odpowiedz

Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀

Oceń ten wątek:
  • Lusi24 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które maja ta luteinę , nic nie załatwiłam
    A potrzebuje pilnie z która mogę się dogadać ?
    Dodam zdjęcie jak ja mam
    C23425-DC-BEDB-4-EC0-B00-F-C9-F7-C657894-A.png

Starania od 07/2019

03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
    11.03 laparoskopia - odwołana
    Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌

07.04 naturalny cud 🌸
    08.04 beta 829,39 mIU/ml
    12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
    12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
    16.04 1,24 cm pęcherzyk
    23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
    14.05 2,72 cm ❤️
    18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
    02.07 180 g 💙
    28.07 350 g💙
    17.09 1,1kg💙
    01.10 1,5 kg 💙
    05.11 2,6kg 💙
    19.11 2,9 kg 💙

Nasz cudzie zostań z nami ❤️
    [link=https://www.suwaczki.com/]mhsv2n0aaq7urca2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi, mam dwa opakowania jak chcesz ☺️

• Limosa Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🙂 Od dawna Was podczytuję, a teraz nieśmiało się z Wami witam, chyba w 6tc (nie wiem jak się to liczy, apka pokazuje 3 dzień 6 tygodnia ciąży, ale chyba Sleepy wspominała, że musiała wprowadzać jakieś korekty, żeby dobrze się liczyło).
    Diagnoza lekarzy w dwóch klinikach: tylko ivf. Jakiś czas się nie decydowaliśmy z powodów finansowych, a gdy już zaczęłam polować na termin do konkretnej kliniki i osoby, tylko nie było miejsc, okazało się, że jest jakiś kropuś na pokładzie 😉
    W sobotę byłam na USG i był pęcherzyk ciążowy 7mm. Czuję masę obaw, myślałam, że będę szczęśliwa, gdy zobaczę dwie kreski, a tu jedyne co czuję to strach czy wszystko jest w porządku. Od okresu poowulacyjnego boli mnie brzuch, teraz mocniejszy jak na okres, ale pomaga położenie się (tyle że w pracy to nierealne), w sobotę dostałam zalecenie zażywania Magne b6, biorę i nic, boli nadal... Boje się też dlatego, bo mam mutacje PAI-hetero i MTHFR-hetero, ale ani hematolog przed staraniami nie widziała konieczności leczenia przeciwzakrzepowego, ani gin w klinice, do którego odezwałam się z wątpliwościami już w ciąży nie widzi wskazań.
    Od razu na początku mam do Was pytanie o prowadzenie ciąży: prowadzicie na NFZ czy prywatnie, a może z pakietu z pracy? Ja chciałam zaoszczędzić i chodzić z pakietu medycznego z pracy, ale pierwsza wizyta była dla mnie dość rozczarowująca. Musiałam dopytywać o wielkość pęcherzyka, zdjęcia nie dostałam, jedynie listę badań do wykonania. Czy można tak po prostu zmieniać lekarza prowadzącego czy wystawienie karty ciąży zobowiązuje do chodzenia do jednej osoby? Czy jest jakaś korzyść z chodzenia na NFZ (gdzieś kiedyś mi mignęło, że jakieś świadczenie finansowe - becikowe? - jest jak się prowadzi na NFZ???)? Bo badania typu podstawowe USG czy krew mam za free w pakiecie, na te bardziej zaawansowane kierują poza placówkę w ramach NFZ. W prywatnym leczeniu boje się kosztów, a nie wiem czy można też dublować prowadzenie ciąży w dwóch miejscach.
    Czy któraś z Was prowadzi ciążę w Krakowie? Chętnie przyjmę polecenia lekarzy 🙂

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prowadzę ciąże prywatnie, nie zdecydowała bym się na NFZ bo wiem ze nie brałabym tych leków które biorę teraz i nie czuła bym się z tym bezpiecznie 🤷🏻‍♀️

Limosa lubi tę wiadomość

• Begonka Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2021, 14:32

• Limosa Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Begonka wrote:
    Limosa Tobie apka pokazuje jak mi 6+3 😊
    No właśnie i źle pokazuje. Wykres pokazuje 6+3, a przełączyła na kalendarz i jest 5+2, bardziej chyba realne. OM 18.09.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa ❤️
    W jakich placówkach masz ten pakiet? Np w luxmedzie idzie znaleźć całkiem wporzo lekarza. Na początku jak potrzebowałam badań to miałam jedną lekarkę upatrzoną i bez problemu wypisała badania (w luxmedzie mają chyba jakąś wewnętrzną kartę ciąży). W dodatku orientowała się w niepłodności immunologicznej czym mi zaimponowała (bo nie każdy nawet wie co to jest). (Kobieta w Krk). Sama niestety nie prowadzę ciąży z pakietu, bo do Krk mam daleko a tutaj mam tylko jedną placówkę współpracującą, gdzie nawet za USG muszę płacić, więc chodzę prywatnie.
    Z kolei kuzynka w Krk prowadziła ciążę niby na nfz, ale chodziła też z pakietu i żadna ze stron nie robiła problemu. Minusem wiem że było to, że jak chciała przesunąć wizytę w okolicach terminu to się nie dało, bo było trzeba czekać na nią tygodniami (wizyty nfz).
    Obecnie Agaciorka chodzi w Krk, więc może ona Ci podsunie jakieś nazwisko :)

Limosa lubi tę wiadomość

• eszanka Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa, witaj i rozgość się 🙂
    Ja ciąże prowadziłam prywatnie a od 23 tc mam wizyty na NFZ u tego samego lekarza. Doktor sama zaproponowała zmianę z uwagi na duża ilość badań i skierowania które mam na fundusz.

Sleepy, świetnie Cię rozumiem. Dla mnie takie ciśnienie to tez już wysoko i złe się czuje. Powiedz o tym lekarzowi na wizycie a nawet wcześniej położnej.
    Co do wizyt - w międzyczasie miałam echo serca płodu i wizyty u położnej 😉 nie powiem ile razu chciałam pisać do lekarki przyspieszyć wizytę

Limosa lubi tę wiadomość

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy, Ty zaraz rodzisz 🤭😃

• Begonka Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2021, 14:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Sleepy, Ty zaraz rodzisz 🤭😃
    😱😱😱😱🙈🙈🙈🙈

• Limosa Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Limosa ❤️
    W jakich placówkach masz ten pakiet? Np w luxmedzie idzie znaleźć całkiem wporzo lekarza. /QUOTE]
    Pakiet mam w LuxMedzie 🙂
    A jeśli byłam na pierwszej wizycie u kogoś, to mogę iść na kolejną do innego lekarza? Bo czytałam coś w stylu, że na założenie karty ciąży trzeba wyrazić zgodę, więc wydedukowałam, nie wiem czy słusznie, że karta ciąży przypisuje jakby do konkretnego lekarza.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa ❤️ cieszę się że jestes :) Ja prowadzę tylko prywatnie, ale możesz prywatnie + na nfz wtedy zaoszczędzisz na badaniach :)

Limosa lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Sleepy wrote:
    Limosa ❤️
    W jakich placówkach masz ten pakiet? Np w luxmedzie idzie znaleźć całkiem wporzo lekarza.
    Pakiet mam w LuxMedzie 🙂
    A jeśli byłam na pierwszej wizycie u kogoś, to mogę iść na kolejną do innego lekarza? Bo czytałam coś w stylu, że na założenie karty ciąży trzeba wyrazić zgodę, więc wydedukowałam, nie wiem czy słusznie, że karta ciąży przypisuje jakby do konkretnego lekarza.
    Wiesz co, nie wiem czy to ma znaczenie. 🤔 Bo często bywa tak, że nie ma terminów do danego lekarza. 🤔 Ale też finalnie tam nie prowadzę tam ciąży, ze względu na brak placówek u siebie i nie do końca wiem jak może wyglądać tam prowadzenie ciąży. Chociaż i tak chyba dobrze wybrać mimo wszystko jednego stałego lekarza, chociażby z tego względu, że może odrobinę będzie Cię kojarzył i będzie wiedział co Ci dolega ;-)

A Plusem prywatnych wizyt jest to, że jakby faktycznie Cię coś przycisnęło, to lekarz zawsze gdzieś Cię wepchnie w jakieś okienko.

Edit. Ta z luxmedu co wywarła na mnie dobre wrażenie to Ewa Warzecha. Tyle że miałam tylko telekonsultację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 14:17

• Limosa Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej lekarki nie było terminów, więc zapisałam się do innej. Ale chyba zrobię tak, że zostanę w LM dla badań, a pójdę też prywatnie, być może będzie się dało wykorzystywać badania z pakietu w prywatnym gabinecie 🙂 Przynajmniej częściowo, a USG już prywatnie.

szamanka91 lubi tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Do tej lekarki nie było terminów, więc zapisałam się do innej. Ale chyba zrobię tak, że zostanę w LM dla badań, a pójdę też prywatnie, być może będzie się dało wykorzystywać badania z pakietu w prywatnym gabinecie 🙂 Przynajmniej częściowo, a USG już prywatnie.
    Zrób tak :) na samym początku wypisała mi wszystkie potrzebne badania na wszystkie 3 trymestry :)
    Z części skorzystałam, w 3 trym już do Krk nie dotarłam ;-)

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa ja chodze do lekarki w Krk na Balickiej
    Jak bardzo Ci zależy na braniu heparyny w związku z mutacjami to ona przepisuje neoparin ale tylko na 100% (więc wychodzi drogo bo 80zl na 10dni)
    Wizyty też u niej nie są tanie bo 250zl każda wizyta, lubi się czepiać ale czuję się zaopiekowana.
    Co do becikowego to nie musisz prowadzić ciąży na NFZ żeby Ci przysługiwało.
    Warunkiem jest być pod opieką lekarza ginekologa przed 10tc oraz dochód na członka rodziny nie może przekraczać chyba 1922zl (nie pamiętam dokładnie )
    Ciążę możesz prowadzić u kogo chcesz i tak naprawdę w każdej chwili możesz lekarza zmienić.
    Wiem że nawet niektóre dziewczyny mają dwie karty ciąży jedna prywatnie a druga na NFZ.

zOsIa88, Limosa lubią tę wiadomość

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 ciąża na nfz poroniłam nie mogłam sobie potem darować ze od razu nie poszłam prywatnie potem bylam mądrzejsza i już chodziłam prywatnie ale samo zajście po 2 ciazy pozamacicznej trwalo 3 lata Na nfz jest spoko jak się nic nie dzieje ale skąd jest pewność że się nic nie będzie działo? Jedna ciąża będzie bezproblemowa inna zagrożona u mnie byla zagrożona od 14 tc miałam silwn wymioty odowdnienie krwiaka skracającą szyjke a od 29tc podejrzenie hipotrofii Najlepiej mieć też kontakt telefoniczny ze swoim lekarzem .
    Polecam iść do lekarza który pracuje w szpitalu będziesz czuła się bezpiecznie a to bardzo dużo daje ;)

Mamutacje hetero brałam witaminy metylowane acard 150 i heparynę 0, 6 później zmniejszyli mi dawke na 0.4 brałam przeciwzakrzepowe prawie do samego końca.

Nie płaciłam nic za przeciwzakrzepowe wszedł przepis ze ciezarane nie płacą za ten lek ;) Jeśli mamy do wyboru clexane albo neopren to pros o clexane.
    Becikowe nie jest od prowadzenia wizy na nfz tylko od wysokości dochodu poprzedzającego roku kwota nie może przekroczyć ipodanej kwoty na osobę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 17:25

Limosa lubi tę wiadomość

• Lusi24 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Lusi, mam dwa opakowania jak chcesz ☺️
    Potrafisz się jakoś odezwać na prv do mnie tu.?bo ja nie wiem jak

Starania od 07/2019

03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
    11.03 laparoskopia - odwołana
    Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌

07.04 naturalny cud 🌸
    08.04 beta 829,39 mIU/ml
    12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
    12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
    16.04 1,24 cm pęcherzyk
    23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
    14.05 2,72 cm ❤️
    18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
    02.07 180 g 💙
    28.07 350 g💙
    17.09 1,1kg💙
    01.10 1,5 kg 💙
    05.11 2,6kg 💙
    19.11 2,9 kg 💙

Nasz cudzie zostań z nami ❤️
    [link=https://www.suwaczki.com/]mhsv2n0aaq7urca2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi24 wrote:
    Potrafisz się jakoś odezwać na prv do mnie tu.?bo ja nie wiem jak
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek ☺️

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ