Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny,
Trochę się włączę do rozmowy;p
Ja mam tendencje do takich guzków w piersiach i najbardziej niepokojące sa zawsze zmiany lite. Lekarz widzi na USG, czy to jest jakas torbiel (chyba ze jest z gęstą trescia, to wtedy wyglada jak guz lity na USG), czy wlasnie zmiana lita. Ja osobiscie mam obecnie na piersiach jedną zmianę (przynajmniej tak było w lutym, nie wiem jak teraz ), bo jak wspominalam mam do tego tendencje. Jedna miałam rok temu usuwaną (4,5cm;p). I dla obu zmian miałam biopsje, choc lekarz skłaniał sie ku tezie, ze sa to gruczolakowłókniaki.
W obu przypadkach wyszła zmiana łagodna, ale mam kontrolowac, bo ten obecny guz tez dosc szybko rosnie. Jeśli mi sie sporo zwiekszy do lipca, to mam zalecenie zeby go jednak usunąć..
Agaciorka, Twoj jest malutki, wiec spokojnie, mysle ze to włókniaczek:) dobrze, ze masz miec biopsje! Lepiej wiedziec i byc spokojną, tym bardziej ze biopsja naprawde w ogole nie boli. Gorsze jest oczywiscie oczekiwanie na jej wynik, ale duzo kobiet w wieku rozrodczym ma włókniaki,byc moze to troche wynik dzialania hormonów, nie wiem.
wiec spokojnie Dziewczyny, wszystko bedzie dobrze!Agaciorka, Siskaa lubią tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Sleepy wrote:hmmm a co to ten odczyn Combsa? Miałyście jakieś wskazania? Tak czytam po necie co to i powiem szczerze, że pierwszy raz o tym słyszę
Chociaż u mnie na pewno nie będzie bo mąż też ma rh+ jak ja no ale kazali to zrobiłamIVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
A i muszę się Wam wyżalić, bo od początku podchodziłam do tego na luzie, ponieważ od dłuższego czasu biorę kwas foliowy i witaminy, ale i tak zaczęłam się bać. Jestem po rozszczepie wargi i podniebienia i boję się czy dziecko nie odziedziczy po mnie wady... Niby ginekolog powiedziała mi, że na spokojnie, bo w rodzinie nie ma więcej takich przypadków. W dodatku moja mama będąc w ciąży ze mną w 3 miesiącu przeszła silną anginę i to też mogło mieć wpływ, ale i tak jakoś dziś zaczęłam się wszystkim martwić i stresować.
-
Alisek93 wrote:Hej Dziewczyny,
Trochę się włączę do rozmowy;p
Ja mam tendencje do takich guzków w piersiach i najbardziej niepokojące sa zawsze zmiany lite. Lekarz widzi na USG, czy to jest jakas torbiel (chyba ze jest z gęstą trescia, to wtedy wyglada jak guz lity na USG), czy wlasnie zmiana lita. Ja osobiscie mam obecnie na piersiach jedną zmianę (przynajmniej tak było w lutym, nie wiem jak teraz ), bo jak wspominalam mam do tego tendencje. Jedna miałam rok temu usuwaną (4,5cm;p). I dla obu zmian miałam biopsje, choc lekarz skłaniał sie ku tezie, ze sa to gruczolakowłókniaki.
W obu przypadkach wyszła zmiana łagodna, ale mam kontrolowac, bo ten obecny guz tez dosc szybko rosnie. Jeśli mi sie sporo zwiekszy do lipca, to mam zalecenie zeby go jednak usunąć..
Agaciorka, Twoj jest malutki, wiec spokojnie, mysle ze to włókniaczek:) dobrze, ze masz miec biopsje! Lepiej wiedziec i byc spokojną, tym bardziej ze biopsja naprawde w ogole nie boli. Gorsze jest oczywiscie oczekiwanie na jej wynik, ale duzo kobiet w wieku rozrodczym ma włókniaki,byc moze to troche wynik dzialania hormonów, nie wiem.
wiec spokojnie Dziewczyny, wszystko bedzie dobrze!IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
Maneki89 wrote:A i muszę się Wam wyżalić, bo od początku podchodziłam do tego na luzie, ponieważ od dłuższego czasu biorę kwas foliowy i witaminy, ale i tak zaczęłam się bać. Jestem po rozszczepie wargi i podniebienia i boję się czy dziecko nie odziedziczy po mnie wady... Niby ginekolog powiedziała mi, że na spokojnie, bo w rodzinie nie ma więcej takich przypadków. W dodatku moja mama będąc w ciąży ze mną w 3 miesiącu przeszła silną anginę i to też mogło mieć wpływ, ale i tak jakoś dziś zaczęłam się wszystkim martwić i stresować.
IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
Agaciorka wrote:Obraz u mnie na USG to ciemna plamka i tyle mogę o niej powiedzieć w opisie badania też żadnych konkretów. Muszę uzbroić się w cierpliwość i czekać
Agaciorka lubi tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Ja dzisiaj kupiłam Pregne Plus i do tego biorę Magnez z witaminStarania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
Siskaa wrote:Ja dzisiaj kupiłam Pregne Plus i do tego biorę Magnez z witamin
Maneki to dobrze bo właśnie jak się okazuje wiele osób ma mutacje że tego zwykłego kwasu nie metabolizuje więc jak bierzesz aktywny to chyba nie powinnaś się martwić rozszczepem itd tak jak mówił dr 😘IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
nick nieaktualnyCo do badania coombsa to zaleca sie je przy minusowych grupach krwi. Ja mam i moj mąż też, wynik mialam ujemny tj że brak przeciwciał. Robi się je właśnie by uniknąć konfliktu serologicznego. Dostałam zastrzyk w tylek ale juz nie pamiętam w którym miesiącu bylam.
-
Lusi, ja też się zastanawialam nad Liliana, Maneki Szymon to mój typ męski ❤️
Sleepy, nie martw się pappa, bo słyszałam, że wyniki mogą być zakłamane. Mojej kuzynce mówili, że urodzi dziecko z zespołem Downa, a urodziła zdrową piękną córeczkę.
Ja się zastanawialam, czy lekarz zleci mi usg piersi, ale na razie nie. Na następny raz mam zrobić obciążenie glukoza. Już się zastanawiam, jak sobie wynagrodzę ten dzień, tyle spuszczania krwi😜🙈🤪
Jeśli chodzi o grupę krwi, to dzięki ciąży zrobiłam sobie oznaczenie grupy i nie mogłam uwierzyć, całe życie mama mówiła, że mam 0, a mam B😁 czego to się człowiek może dowiedzieć, dzięki ciąży 😀
A mam takie pytanko, chodzicie do gina z mężem? Mój że mną chętnie chodzi, jest ciekawy, jak mała wygląda, a w poczekalni wszystkie kobiety same😯
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualnyTurkusowa to u nas było podobnie z krwią tylko że to wyszła pomyłka w punkcie krwiodawstwa. Mąż tyle lat oddawał krew i mówili mu że ma plusową tymczasem to niemożliwe bo ma brata bliźniaka z minusową 😅
Ja chciałam bardzo chodzić z mężem na wizyty ale niestety nie było można we dwoje. Takie piękne chwile go ominęły przez covida 😔 -
nick nieaktualnyW klinice niepłodności u poprzedniego dr z początkiem ciąży chodziłam z mężem. Teraz też bym go chetnie zaciągnęła, bo on chętny ale o to muszę lekarza dopytać.
Na prenatalne chciał iść, ale ze względu na covida, trzeba było samemu ale pani dr nagrała filmik, więc mężu wszystko widział -
Na tych ważniejszych wizytach czyli te pierwsze, serduszkowe i prenatalne byliśmy razem, a te gdzie tylko jakieś badania, recepty, skierowania itp to sama chodzę 😊
Ja wiem na 100% że badanie USG piersi powinno być chociaż raz przez całą ciążę tak jak cytologia. To są nowe zalecenia.
Natomiast dziewczyny, Agaciorka i Siskaa wy jesteście po in vitro, to już w ogóle cycki powinny być zbadane nawet ze dwa razy w ciąży, bo szprycowałyście się hormonami, a niektóre zmiany w piersiach są hormonozależne.
Niemniej nie trzeba panikować tylko słuchać lekarza i wykonywać polecenia. Badanie się to podstawa zdrowia 😊Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
Sleepy wrote:W klinice niepłodności u poprzedniego dr z początkiem ciąży chodziłam z mężem. Teraz też bym go chetnie zaciągnęła, bo on chętny ale o to muszę lekarza dopytać.
Na prenatalne chciał iść, ale ze względu na covida, trzeba było samemu ale pani dr nagrała filmik, więc mężu wszystko widział
30.09.2021r. Iga❤️ -
Maneki89 wrote:Ja też na razie chodzę sama, bo przez pandemie nie mogę wejść z mężem. Ogólnie chyba jestem w gorącej wodzie kompana i nie umiem doczekać się wyników i wizyty.
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim
U nas dziś słoneczko. Póki co kawka i zbieramy się do Elbląga. Wyobraźcie sobie że wczoraj obdzwoniliśmy wszystkich dermatologów w Ol i najszybsze terminy są na lipiec/wrzesień 😅 a w Elblągu od razu pach na dziś. Nie mam pojęcia co się dzieje ale to jakaś masakra. No nic czeka nas kawałek drogi więc powoli się zbieram i pakuję co trzeba a Wam miłego dnia życzę mamusie 😘Ulaa, Turkusowa90 lubią tę wiadomość
-
Iskierko bezpiecznej podróży 😘
A ja wczoraj dostałam skierowanie na szczepienie na covid.. Zapisałam się dzisiaj na 12 maja szczepionką Pfizera. Jeszcze nie jestem pewna na 100% że to zrobię, mam plan skonsultować się jeszcze z lekarką na połówkowych w piątek i wtedy podejmę decyzję.
Trochę boję się, a co jeśli coś stanie się małemu, że mu zaszkodzi 😐