X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
Odpowiedz

Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogólnie neurologopeda prywatnie może dać skierowanie na podcięcie wedzidelka na NFZ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    A ogólnie neurologopeda prywatnie może dać skierowanie na podcięcie wedzidelka na NFZ?
    Nie tylko wtedy jak ma umowę z nfz? Chyba, że pediatra?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Nie tylko wtedy jak ma umowę z nfz? Chyba, że pediatra?
    W czwartek mamy wizytę to mam nadzieje ze coś się dowiem. Mam nadzieje ze nie będzie trzeba podcinać 🙏🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sprzedaje bo się to nie opłaca ludzie chca kupić za grosze:D ostatnio wystawiałam książkę za 5zl która normalnie kosztuje około 30 raz przeczytana :D w końcu sprzedałam ale bez przesady ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, że bez przesady. Aczkolwiek ogłoszenie może sobie wisieć, w końcu się ktoś zdecyduje za cenę jaką Ty chcesz :)

• eszanka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Trudni powiedzieć. W dzień może częściej buzię zamyka. Ale u nas ciężko z ćwiczeniami bo szybko marudzi. Staram się robić je z 3 razy dziennie.
    Mamy ćwiczenia wzmacniające niektóre mięśnie a niektóre rozluźniające inne partie. Kwestia może być jeszcze u nas wędzidełko - btw podcinane w szpitalu, ale wg logopedki za krótko jest podcięte, więc już zakolejkowaliśmy się na podcięcie w Gliwicach. Chociaż wg logopedki uda nam się to wypracować ćwiczeniami. Zobaczymy.
    A Wam jak idzie?

My ćwiczymy kilka razy dziennie na zewnątrz buzi i 2 razy wewnątrz. Na zewnątrz mogę masować nawet jak śpi - mogę z nią wszystko zrobić 🙈 wewnątrz masujemy podniebienie, jest trochę podwyższone i z nim pracujemy. Wędzidełko u nas w porządku.
    Jak ma usta otwarte to masując w górę środkowa cześć podbródka mamy je domykać a dodatkowo górna wargę masować w dół.

Madzia, idziecie sprawdzić wędzidełko czy coś jeszcze Was niepokoi?

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę umówić nam wizytę u neurologopedy bo mam wrażenie że podczas jedzenia oprócz tego że ciumka to tak jakby sutek jej uciekał z buzi i może dlatego je tak często bo się męczy

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:

Jeśli przyjmuje na nfz to tak, jeśli prywatnie to nie, my dostaliśmy od pediatry, bo u neurologopedy byliśmy prywatnie, po jutrzejszym usg brzuszka będę dzwoniła umawiać termin u chirurga dziecięcego

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    My ćwiczymy kilka razy dziennie na zewnątrz buzi i 2 razy wewnątrz. Na zewnątrz mogę masować nawet jak śpi - mogę z nią wszystko zrobić 🙈 wewnątrz masujemy podniebienie, jest trochę podwyższone i z nim pracujemy. Wędzidełko u nas w porządku.
    Jak ma usta otwarte to masując w górę środkowa cześć podbródka mamy je domykać a dodatkowo górna wargę masować w dół.

Madzia, idziecie sprawdzić wędzidełko czy coś jeszcze Was niepokoi?
    Kochana w szpitalu doradczyni laktacyjna nam powiedziała coś w stylu ze wędzidełko górnej wargi jest za długie 🤷🏻‍♀️
    Wole to skonsultować i mieć spokojna głowę 😖

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia u nas górne wędzidełko też do poprawy. Jest bardzo masywne. Ale neurologopeda mówi, że dopiero cokolwiek z nim będzie się robić jak wyjdą stałe zęby.

Eszanka z zewnętrznych ćwiczeń to domykanie ust poprzez jakby wciskanie miejsca między szyją a brodą. Język ma mu się wtedy przykleić do podniebienia. Prócz tego domykanie ust na kaczorka i robienie pieczątek dookoła ust.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fcf59ab03ca2.jpg

Teraz to juz mogę rodzić w każdej chwili 🤣 ufff

Agaciorka, Sleepy, Pcosik_2, eszanka, Limosa, madziulix3, Siskaa, Belie, Begonka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna mnie dojeżdżać końcówka… niby zasypiam normalnie, koło północy, staram się nie pic zbyt dużo przed samym spaniem, a o 4 i tak muszę iść do toalety na siku…. Ale nie to jest dramatem. Najgorsze jest to, ze mam ciężko wstać o tej 4 z łóżka, bo stopy spuchnięte, mała ułożona w taki sposób, ze utrudnia podniesienie się a brzuch twardy jak cholera. Później oczywiście nie umiem zasnąć do 6:30 a po 7 stary wstaje do pracy, wiec się budzę, zjem z nim śniadanie i jestem jak wrak. Wdrażam drzemki, ale u mnie to zawsze zdawało słaby egzamin. Ja po prostu muszę spać w nocy… ehhh😔 wybaczcie zalpost 😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psocik narzekaj ile wlezie :-)
    Niestety koniec ciąży nie należy do najprzyjemniejszych.
    Ale jeszcze miesiąc i zobaczysz swojego maluszka 💗

Próbowałaś chodzić wcześniej spać? Jak chodzisz do wc, świecisz światło? Mi pomagało chodzenie po ciemku 🙈

• Siskaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa czekamy na kolejne forumowe maleństwo 😍
    Kiedy się kładziesz do szpitala? W dzień cesarki czy wcześniej?

Morwa lubi tę wiadomość

Starania od 09.2019

02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)

Drugie podejście do stymulacji IVF

24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
    29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
    06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
    🍀
    10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
    11 dpt beta 353🍀🍀
    13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
    14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
    Jest pęcherzyk w macicy ❤️
    15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
    17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
    Beta 3101 mlU/ml
    21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
    28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
    13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
    21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
    29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
    34+3 mamy 2300g ❤️
    36+6 mamy 2606g ❤️
    38+0 mamy 3 kg ❤️
    38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️

Mamy ❄️❄️❄️❄️

"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
    E.L.

202112061756.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny jak tak czytam te posty to mam wrażenie że już nie wiadomo co tym dzieciom robić a czego nie, bo wszystko jest złe. Człowiek już naprawdę może zglupiec w tym wszystkim teraz ☹️ a jeszcze też ludzie z dobrymi radami wjeżdżają i każdy mówi co innego 😅

W ogóle na by wiem że świat się zmienia i teraz dużo bardziej jesteśmy świadomi i lepiej się dziećmi zajmujemy że świadomością jak z takim maluchem funkcjonować, ale mnie czasem przerażenie ogarnia, że tyle prawie każdemu dziecku coś dolega. Wędzidełka, problemy z napięciem, no szok...

Mi w szpitalu Pani neurologopeda powiedziała że mały ma jakby mniejsze napięcie w brzuszku niż w buzi(był problem z przystawianiem do piersi), ale nie nie mówiła że mam iść to konsultować i teraz jestem cała głupia czy nie zaniedbuje swojego dziecka ☹️

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nic nie mówiła żeby konsultować ale idę to zrobić dla swojego świetego spokoju 😜

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Psocik narzekaj ile wlezie :-)
    Niestety koniec ciąży nie należy do najprzyjemniejszych.
    Ale jeszcze miesiąc i zobaczysz swojego maluszka 💗

Próbowałaś chodzić wcześniej spać? Jak chodzisz do wc, świecisz światło? Mi pomagało chodzenie po ciemku 🙈
    Tak, próbowałam się kłaść o 22, wtedy pobudka jest o 2 🤦🏼‍♀️ I brak snu…
    Mam takie delikatne światełko w toalecie, taki punkcik zeby się nie zabić 😂😂 nawet jak go nie zapale to nie umiem zasnąć ☺️
    Cały czas liczę, ze Królewna zechce wyjść wcześniej, ale nic tego nie zapowiada, wiec jeszcze miesiąc zabawy ☺️

• LILKA Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik trzymaj się!!! Z przerażeniem czytam to co piszesz bo jestem 2 tyg za Tobą wiec jeśli mnie to czeka to….. choć mam nadzieje, że u Ciebie to tylko jakiś mały kryzysik i jeszcze wrócisz do siebie!
    Bo wcześniej chyba Ci nie puchły stopy co? Może staraj się pić więcej….oczywiście w ciągu dnia! Ja do toalety wstaje 5 razy w ciągu nocy, ale idę po omacku z zamkniętymi oczami i wracam i jakoś się lulam….Stary za każdym razem się pyta „co się dzieje”😂 chyba myśli, że rodzę, jeszcze się nie przyzwyczaił, że ja tak wstaje….
    Póki co ja się trzymam, nie jest luksusowo😂 ale też normalnie działam, szykuje dopiero wyprawkę, dziś nawet jadę po kilka rzeczy…także 💪💪💪 mam nadzieje, że te siły nie opadną!!!
    Ale fajnie zaraz będą te maluszki na świecie i zapomnimy o tym całym bałaganie przed☺️

madziulix3 lubi tę wiadomość

🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, stopy mi zaczęły puchnąć w okolicy świat, jeszcze przed wigilia 😔 niedawno doszły do tego ręce. jak się rano rozruszam to jest ok, ale po nocy jest kiepsko.
    Ja wcześniej tak jak Ty, wstawałam i potrafiłam się dolulac i spać spokojnie cała noc. Ale od jakis 2 tygodni zaczął się dramat. A pije dużo, czasami dużo za dużo, bo kiedyś bardzo gromadziłam wodę i pilnuje by to się nie powtórzyło 😂
    Na szczęście każda z nas ciąże przechodzi inaczej i nie musi Cię to spotkać, czego Ci życzę z całego ❤️.
    Dospałam sobie teraz 1.5 h i jest troszkę lepiej☺️ Ale sny mam znowu tak barwne, ze po pobudce czuje się jak bym jechała na jakis halucynkach 😂😂
    Za tymi kolorowymi i ciekawymi snami będę bardzo tęsknić, bo nigdy nie były tak śliczne ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 10:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik gbs, na szczęście ujemny 🥳🥳 mogę siedzieć w domu po odejściu wód 💪 i nie dostanę żadnego antybiotyku 💪 ale się cieszę !!!

madziulix3, eszanka, Belie, Siskaa, LILKA, Limosa, szamanka91, Begonka lubią tę wiadomość

‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ