Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
Odpowiedz

Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogólnie neurologopeda prywatnie może dać skierowanie na podcięcie wedzidelka na NFZ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    A ogólnie neurologopeda prywatnie może dać skierowanie na podcięcie wedzidelka na NFZ?
    Nie tylko wtedy jak ma umowę z nfz? Chyba, że pediatra?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Nie tylko wtedy jak ma umowę z nfz? Chyba, że pediatra?
    W czwartek mamy wizytę to mam nadzieje ze coś się dowiem. Mam nadzieje ze nie będzie trzeba podcinać 🙏🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sprzedaje bo się to nie opłaca ludzie chca kupić za grosze:D ostatnio wystawiałam książkę za 5zl która normalnie kosztuje około 30 raz przeczytana :D w końcu sprzedałam ale bez przesady ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, że bez przesady. Aczkolwiek ogłoszenie może sobie wisieć, w końcu się ktoś zdecyduje za cenę jaką Ty chcesz :)

• eszanka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Trudni powiedzieć. W dzień może częściej buzię zamyka. Ale u nas ciężko z ćwiczeniami bo szybko marudzi. Staram się robić je z 3 razy dziennie.
    Mamy ćwiczenia wzmacniające niektóre mięśnie a niektóre rozluźniające inne partie. Kwestia może być jeszcze u nas wędzidełko - btw podcinane w szpitalu, ale wg logopedki za krótko jest podcięte, więc już zakolejkowaliśmy się na podcięcie w Gliwicach. Chociaż wg logopedki uda nam się to wypracować ćwiczeniami. Zobaczymy.
    A Wam jak idzie?

My ćwiczymy kilka razy dziennie na zewnątrz buzi i 2 razy wewnątrz. Na zewnątrz mogę masować nawet jak śpi - mogę z nią wszystko zrobić 🙈 wewnątrz masujemy podniebienie, jest trochę podwyższone i z nim pracujemy. Wędzidełko u nas w porządku.
    Jak ma usta otwarte to masując w górę środkowa cześć podbródka mamy je domykać a dodatkowo górna wargę masować w dół.

Madzia, idziecie sprawdzić wędzidełko czy coś jeszcze Was niepokoi?

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę umówić nam wizytę u neurologopedy bo mam wrażenie że podczas jedzenia oprócz tego że ciumka to tak jakby sutek jej uciekał z buzi i może dlatego je tak często bo się męczy

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:

Jeśli przyjmuje na nfz to tak, jeśli prywatnie to nie, my dostaliśmy od pediatry, bo u neurologopedy byliśmy prywatnie, po jutrzejszym usg brzuszka będę dzwoniła umawiać termin u chirurga dziecięcego

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    My ćwiczymy kilka razy dziennie na zewnątrz buzi i 2 razy wewnątrz. Na zewnątrz mogę masować nawet jak śpi - mogę z nią wszystko zrobić 🙈 wewnątrz masujemy podniebienie, jest trochę podwyższone i z nim pracujemy. Wędzidełko u nas w porządku.
    Jak ma usta otwarte to masując w górę środkowa cześć podbródka mamy je domykać a dodatkowo górna wargę masować w dół.

Madzia, idziecie sprawdzić wędzidełko czy coś jeszcze Was niepokoi?
    Kochana w szpitalu doradczyni laktacyjna nam powiedziała coś w stylu ze wędzidełko górnej wargi jest za długie 🤷🏻‍♀️
    Wole to skonsultować i mieć spokojna głowę 😖

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia u nas górne wędzidełko też do poprawy. Jest bardzo masywne. Ale neurologopeda mówi, że dopiero cokolwiek z nim będzie się robić jak wyjdą stałe zęby.

Eszanka z zewnętrznych ćwiczeń to domykanie ust poprzez jakby wciskanie miejsca między szyją a brodą. Język ma mu się wtedy przykleić do podniebienia. Prócz tego domykanie ust na kaczorka i robienie pieczątek dookoła ust.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fcf59ab03ca2.jpg

Teraz to juz mogę rodzić w każdej chwili 🤣 ufff

Agaciorka, Sleepy, Pcosik_2, eszanka, Limosa, madziulix3, Siskaa, Belie, Begonka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna mnie dojeżdżać końcówka… niby zasypiam normalnie, koło północy, staram się nie pic zbyt dużo przed samym spaniem, a o 4 i tak muszę iść do toalety na siku…. Ale nie to jest dramatem. Najgorsze jest to, ze mam ciężko wstać o tej 4 z łóżka, bo stopy spuchnięte, mała ułożona w taki sposób, ze utrudnia podniesienie się a brzuch twardy jak cholera. Później oczywiście nie umiem zasnąć do 6:30 a po 7 stary wstaje do pracy, wiec się budzę, zjem z nim śniadanie i jestem jak wrak. Wdrażam drzemki, ale u mnie to zawsze zdawało słaby egzamin. Ja po prostu muszę spać w nocy… ehhh😔 wybaczcie zalpost 😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psocik narzekaj ile wlezie :-)
    Niestety koniec ciąży nie należy do najprzyjemniejszych.
    Ale jeszcze miesiąc i zobaczysz swojego maluszka 💗

Próbowałaś chodzić wcześniej spać? Jak chodzisz do wc, świecisz światło? Mi pomagało chodzenie po ciemku 🙈

• Siskaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa czekamy na kolejne forumowe maleństwo 😍
    Kiedy się kładziesz do szpitala? W dzień cesarki czy wcześniej?

Morwa lubi tę wiadomość

Starania od 09.2019

02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)

Drugie podejście do stymulacji IVF

24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
    29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
    06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
    🍀
    10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
    11 dpt beta 353🍀🍀
    13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
    14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
    Jest pęcherzyk w macicy ❤️
    15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
    17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
    Beta 3101 mlU/ml
    21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
    28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
    13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
    21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
    29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
    34+3 mamy 2300g ❤️
    36+6 mamy 2606g ❤️
    38+0 mamy 3 kg ❤️
    38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️

Mamy ❄️❄️❄️❄️

"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
    E.L.

202112061756.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny jak tak czytam te posty to mam wrażenie że już nie wiadomo co tym dzieciom robić a czego nie, bo wszystko jest złe. Człowiek już naprawdę może zglupiec w tym wszystkim teraz ☹️ a jeszcze też ludzie z dobrymi radami wjeżdżają i każdy mówi co innego 😅

W ogóle na by wiem że świat się zmienia i teraz dużo bardziej jesteśmy świadomi i lepiej się dziećmi zajmujemy że świadomością jak z takim maluchem funkcjonować, ale mnie czasem przerażenie ogarnia, że tyle prawie każdemu dziecku coś dolega. Wędzidełka, problemy z napięciem, no szok...

Mi w szpitalu Pani neurologopeda powiedziała że mały ma jakby mniejsze napięcie w brzuszku niż w buzi(był problem z przystawianiem do piersi), ale nie nie mówiła że mam iść to konsultować i teraz jestem cała głupia czy nie zaniedbuje swojego dziecka ☹️

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nic nie mówiła żeby konsultować ale idę to zrobić dla swojego świetego spokoju 😜

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Psocik narzekaj ile wlezie :-)
    Niestety koniec ciąży nie należy do najprzyjemniejszych.
    Ale jeszcze miesiąc i zobaczysz swojego maluszka 💗

Próbowałaś chodzić wcześniej spać? Jak chodzisz do wc, świecisz światło? Mi pomagało chodzenie po ciemku 🙈
    Tak, próbowałam się kłaść o 22, wtedy pobudka jest o 2 🤦🏼‍♀️ I brak snu…
    Mam takie delikatne światełko w toalecie, taki punkcik zeby się nie zabić 😂😂 nawet jak go nie zapale to nie umiem zasnąć ☺️
    Cały czas liczę, ze Królewna zechce wyjść wcześniej, ale nic tego nie zapowiada, wiec jeszcze miesiąc zabawy ☺️

• LILKA Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik trzymaj się!!! Z przerażeniem czytam to co piszesz bo jestem 2 tyg za Tobą wiec jeśli mnie to czeka to….. choć mam nadzieje, że u Ciebie to tylko jakiś mały kryzysik i jeszcze wrócisz do siebie!
    Bo wcześniej chyba Ci nie puchły stopy co? Może staraj się pić więcej….oczywiście w ciągu dnia! Ja do toalety wstaje 5 razy w ciągu nocy, ale idę po omacku z zamkniętymi oczami i wracam i jakoś się lulam….Stary za każdym razem się pyta „co się dzieje”😂 chyba myśli, że rodzę, jeszcze się nie przyzwyczaił, że ja tak wstaje….
    Póki co ja się trzymam, nie jest luksusowo😂 ale też normalnie działam, szykuje dopiero wyprawkę, dziś nawet jadę po kilka rzeczy…także 💪💪💪 mam nadzieje, że te siły nie opadną!!!
    Ale fajnie zaraz będą te maluszki na świecie i zapomnimy o tym całym bałaganie przed☺️

madziulix3 lubi tę wiadomość

🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, stopy mi zaczęły puchnąć w okolicy świat, jeszcze przed wigilia 😔 niedawno doszły do tego ręce. jak się rano rozruszam to jest ok, ale po nocy jest kiepsko.
    Ja wcześniej tak jak Ty, wstawałam i potrafiłam się dolulac i spać spokojnie cała noc. Ale od jakis 2 tygodni zaczął się dramat. A pije dużo, czasami dużo za dużo, bo kiedyś bardzo gromadziłam wodę i pilnuje by to się nie powtórzyło 😂
    Na szczęście każda z nas ciąże przechodzi inaczej i nie musi Cię to spotkać, czego Ci życzę z całego ❤️.
    Dospałam sobie teraz 1.5 h i jest troszkę lepiej☺️ Ale sny mam znowu tak barwne, ze po pobudce czuje się jak bym jechała na jakis halucynkach 😂😂
    Za tymi kolorowymi i ciekawymi snami będę bardzo tęsknić, bo nigdy nie były tak śliczne ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 10:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik gbs, na szczęście ujemny 🥳🥳 mogę siedzieć w domu po odejściu wód 💪 i nie dostanę żadnego antybiotyku 💪 ale się cieszę !!!

madziulix3, eszanka, Belie, Siskaa, LILKA, Limosa, szamanka91, Begonka lubią tę wiadomość

‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ