X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
Odpowiedz

Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa, cudowne wiadomości ❤️❤️

Widzę, że tu u nas więcej dziewczynek się przewija 🥰

Obyś nie musiała na świetlicę specjalnie jechać 🤞

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki❤️

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa gratulacje córeczki 🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2021, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa, w ogóle do kiedy zamierzasz pracować? :)

• adu Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa, super! Szybko poznałaś plec 😊 dobrze, że nie kazala Ci czekać:)

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌺

Dzisiaj znowu piękny, ale mroźny dzień 😊
    Ale to nic! Wyspałam się dzisiaj, bo wysłałam męża na kanapę, tak ostatnio chrapie, że nie mogę spać od 4 nad ranem.. I wczoraj już jak przyjaciółka do mnie przyjechała powiedziała, że mam takie since pod oczami, że szok - fakt, byłam zupełnie bez makijażu, ale bez przesady..

Także dzisiaj będzie piękny dzień i Wam też tego życzę 😊🌺

A na 12.30 jadę na masaż 🥰
    Jajku tak mi już tego brakowało 😄

Sleepy lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Turkusowa, w ogóle do kiedy zamierzasz pracować? :)

Ja 29 marca idę na zwolnienie. Czyli będzie to równo 17 tydzień. Teraz jestem w domu, bo ostatnio młodszy synek miał kwarantannę, teraz starszy z kolei ma hybrydowe nauczanie w szkole więc to i tak taka praca jak nie praca, dużo rzeczy też zdalnie robię. Ale od końcówki marca już będę zupełnie wolna

Sleepy lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja od jakiegoś tygodnia na zwolnieniu i już mi się dni zaczynają mylić 🤣

Muszę sobie chyba jakoś te wolne rozplanować. :)

• adu Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak jak pisałam, do końca kwietnia pracuje. No praktycznie połowy, bo potem mam 2 tygodnie urlopu. :)

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony chętnie bym popracowała do jakiejś połowy ciąży, ale nie mają mi co zaproponować 🤷🏼‍♀️ praca zdalna u mnie odpada, a do labu teraz nie wejdę. Będę miała za to długie wakacje 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 10:52

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dwóch poprzednich ciążach byłam w sumie od razu na zwolnieniu, w pierwszej dlatego, że była od początku zagrożona, skracająca się szyjka i wysokie ryzyko porodu przedwczesnego, w drugiej od 6 do 16 tygodnia krwiak, więc plamienia, krwawienia, ale i malutki synek ponad roczny w domu..

A teraz nic się złego nie dzieje to sobie działam ile mam sił, ale dla mnie to było zaskakujące.. Aż lekarza pytałam czy to normalne bo do tej pory w każdej ciąży było "coś" 😄

A wczoraj przyszedł zamówiony przeze mnie detektor tętna płodu 😍
    Moi chłopcy pierwszy raz słyszeli na własne uszy serduszko swojego braciszka w brzuszku - myślę, że to bardzo ważne, bo ciąża jest dla nich abstrakcją, a w ten sposób tworzy się między nimi więź 🥰

Mój D jak wrócił z pracy to też słuchał pierwszy raz serduszka (na wizytach, na których on był ze mną, lekarz nie puszczał dźwięku, bo dziecko było za malutkie jeszcze, a to podobno we wczesnej ciąży nie jest takie dobre do końca, do diagnostyki nic nie wnosi, jest to tylko dla rodziców).
    Łzy miał chłop w oczach 😍

A młodszy synek wczoraj podszedł do mnie i przytulił się do brzuszka mówiąc "kocham Cię dzidziusiu" ❤️

Jagodowa Mama, Iskierka87 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy, ja chciałabym skończyć staż na mianowanego, dlatego do końca maja chciałabym pracować. Na razie są zdalne 3 tygodnie, pewnie będę miała dyżury, ale co kilka dni pewnie, ale reszta zdalnie. W kwietniu jakbyśmy wrócili to może pójdę na 2 tygodnie, bo nie mogę przekroczyć 30dni bo będę musiała odrobić miesiąc stażu. Plus udać się do lekarza medycyny pracy....

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa, gratuluję córeczki 😍. Niech sobie zdrowo rośnie.

Ula, to tylko się cieszyć, że ta ciąża bez "przygód"😄. Niech sobie Julek tam też zdrowo bryka 😄. Moja córa też codziennie rano wita się z brzuszkiem, całuje mnie po tym brxucholu i głaszcze 😍. Przesłodkie to jest.

Sleepy, ja też miałam plamienie w tej ciąży, malutkie ale od razu myśli najgorsze. Jestem na luteinie, u Ciebie nawet nie była potrzebna 😊.

Same wspaniałe wieści ❤️❤️❤️

A ja ostatnio wcale nie mam czasu pogadać z Wami spokojnie, babcia już zaczęła szaleć z porządkami przed świętami... Jak ona się za to zabiera to gorzej niż jakby huragan przez dom przeleciał 😲😱.

Uciekam 😘😘😘

Ulaa, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa to kochana obyś wytrwała do końca maja i aby udało Ci się zaliczyć staż bez problemowo✊

Jagodowa to nie jest tak, że nie biorę. Tylko w sumie o tym nie pisałam 🤭 Od samego początku mam końskie dawki - dupek 3x1 plus cyclogest (normalnie aplikuję jedną globulkę, a przy plamieniach brałam 2, doktor nawet kazał brać 3) 🙈 plus jeszcze kłuję się Accofilem do 12 tc 🤣

Wysłany: 18 marca 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy, aaaa, ok już rozumiem😊. Tak czy siak jest dobrze, idziesz do przodu, tygodnie lecą i ani się obejrzysz a będziesz się za wyprawką rozglądać 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Witam się zimowo u nas sypie śnieg ❄️ a jaka pogoda dziś u Was mamuśki? 😁

c97c7836228b.jpg

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    U nas śnieżek popruszył ❄️ ale słońce piękne i wiatr dosyć mroźny 🌬️ ale jest przyjemnie mimo wszystko 🥰

Miłego dnia 😊

Iskierka87 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pytam, gdzie jest wiosna!? 😅

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy kalendarzowa już 21 marca 🤭

Wysłany: 19 marca 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek,

Słońce na przemian z burymi chmurami, 5 st na plusie. Na pewno wyjdziemy przewietrzyć się trochę.

Sleepy, wiosna chwilowo zaspała, kiedyś nawet mnie twórczo poniosło 😄 i napisałam wieki temu wiersz dla dzieciaków ze świetlicy na ten temat 😁. Też czekam na ciepełko z utęsknieniem 🙄😏.

Miłego dnia!

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ