Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry 🌺
Dzisiaj znowu piękny, ale mroźny dzień 😊
Ale to nic! Wyspałam się dzisiaj, bo wysłałam męża na kanapę, tak ostatnio chrapie, że nie mogę spać od 4 nad ranem.. I wczoraj już jak przyjaciółka do mnie przyjechała powiedziała, że mam takie since pod oczami, że szok - fakt, byłam zupełnie bez makijażu, ale bez przesady..
Także dzisiaj będzie piękny dzień i Wam też tego życzę 😊🌺
A na 12.30 jadę na masaż 🥰
Jajku tak mi już tego brakowało 😄Sleepy lubi tę wiadomość
-
Sleepy wrote:Turkusowa, w ogóle do kiedy zamierzasz pracować?
Ja 29 marca idę na zwolnienie. Czyli będzie to równo 17 tydzień. Teraz jestem w domu, bo ostatnio młodszy synek miał kwarantannę, teraz starszy z kolei ma hybrydowe nauczanie w szkole więc to i tak taka praca jak nie praca, dużo rzeczy też zdalnie robię. Ale od końcówki marca już będę zupełnie wolnaSleepy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ jednej strony chętnie bym popracowała do jakiejś połowy ciąży, ale nie mają mi co zaproponować 🤷🏼♀️ praca zdalna u mnie odpada, a do labu teraz nie wejdę. Będę miała za to długie wakacje 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 10:52
-
Ja w dwóch poprzednich ciążach byłam w sumie od razu na zwolnieniu, w pierwszej dlatego, że była od początku zagrożona, skracająca się szyjka i wysokie ryzyko porodu przedwczesnego, w drugiej od 6 do 16 tygodnia krwiak, więc plamienia, krwawienia, ale i malutki synek ponad roczny w domu..
A teraz nic się złego nie dzieje to sobie działam ile mam sił, ale dla mnie to było zaskakujące.. Aż lekarza pytałam czy to normalne bo do tej pory w każdej ciąży było "coś" 😄
A wczoraj przyszedł zamówiony przeze mnie detektor tętna płodu 😍
Moi chłopcy pierwszy raz słyszeli na własne uszy serduszko swojego braciszka w brzuszku - myślę, że to bardzo ważne, bo ciąża jest dla nich abstrakcją, a w ten sposób tworzy się między nimi więź 🥰
Mój D jak wrócił z pracy to też słuchał pierwszy raz serduszka (na wizytach, na których on był ze mną, lekarz nie puszczał dźwięku, bo dziecko było za malutkie jeszcze, a to podobno we wczesnej ciąży nie jest takie dobre do końca, do diagnostyki nic nie wnosi, jest to tylko dla rodziców).
Łzy miał chłop w oczach 😍
A młodszy synek wczoraj podszedł do mnie i przytulił się do brzuszka mówiąc "kocham Cię dzidziusiu" ❤️
Jagodowa Mama, Iskierka87 lubią tę wiadomość
-
Sleepy, ja chciałabym skończyć staż na mianowanego, dlatego do końca maja chciałabym pracować. Na razie są zdalne 3 tygodnie, pewnie będę miała dyżury, ale co kilka dni pewnie, ale reszta zdalnie. W kwietniu jakbyśmy wrócili to może pójdę na 2 tygodnie, bo nie mogę przekroczyć 30dni bo będę musiała odrobić miesiąc stażu. Plus udać się do lekarza medycyny pracy....
30.09.2021r. Iga❤️ -
Turkusowa, gratuluję córeczki 😍. Niech sobie zdrowo rośnie.
Ula, to tylko się cieszyć, że ta ciąża bez "przygód"😄. Niech sobie Julek tam też zdrowo bryka 😄. Moja córa też codziennie rano wita się z brzuszkiem, całuje mnie po tym brxucholu i głaszcze 😍. Przesłodkie to jest.
Sleepy, ja też miałam plamienie w tej ciąży, malutkie ale od razu myśli najgorsze. Jestem na luteinie, u Ciebie nawet nie była potrzebna 😊.
Same wspaniałe wieści ❤️❤️❤️
A ja ostatnio wcale nie mam czasu pogadać z Wami spokojnie, babcia już zaczęła szaleć z porządkami przed świętami... Jak ona się za to zabiera to gorzej niż jakby huragan przez dom przeleciał 😲😱.
Uciekam 😘😘😘Ulaa, Turkusowa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTurkusowa to kochana obyś wytrwała do końca maja i aby udało Ci się zaliczyć staż bez problemowo✊
Jagodowa to nie jest tak, że nie biorę. Tylko w sumie o tym nie pisałam 🤭 Od samego początku mam końskie dawki - dupek 3x1 plus cyclogest (normalnie aplikuję jedną globulkę, a przy plamieniach brałam 2, doktor nawet kazał brać 3) 🙈 plus jeszcze kłuję się Accofilem do 12 tc 🤣Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzieńdoberek,
Słońce na przemian z burymi chmurami, 5 st na plusie. Na pewno wyjdziemy przewietrzyć się trochę.
Sleepy, wiosna chwilowo zaspała, kiedyś nawet mnie twórczo poniosło 😄 i napisałam wieki temu wiersz dla dzieciaków ze świetlicy na ten temat 😁. Też czekam na ciepełko z utęsknieniem 🙄😏.
Miłego dnia!