Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
Odpowiedz

Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Jak dziewczyny weekend Wam minął?
    My wczoraj gościliśmy kuzynkę z mężem. Są 10 tygodni do przodu ze swoją ciążą. 😁
    Cieszymy się że będziemy razem pchać wózki 😍
    Razem przechodziłyśmy niepłodność i cichym marzeniem było być razem w ciąży i się udało 🤭

Miłego dnia! 🌷

Iskierka87, Jagodowa Mama, Turkusowa90, Marysiaaa, szamanka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

U nas nie za dobrze się tydzień zaczyna bo mała od rana kaszle a w niedziele mamy chrzest i mam nadzieję że do tej pory jej przejdzie. Kupię jej syropek i inhalacje od wczoraj robimy na szczęście gorączki nie ma.

Ja dziś jadę na pazurki bo moje są w opłakanym stanie aż wstyd z takimi chodzić wszędzie zadziory 🙈 mam nadzieję że kosmetyczka mi jakoś doprowadzi je do ładu.

Miłego poniedziałku 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko, zdrówka dla Młodej! Oby ten kaszel był tylko chwilowym wybrykiem!

To miło spędzonych chwil na pazurkach :) co planujesz robić? :)

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy oby, oby ale to na pewno od nas załapała bo najpierw mąż chory a teraz mnie zatoki złapały i też się kuruje.

A dziękuję 🙂 chce przedłużyc tak na średnia długość raczej krótsze niż dłuższe migdały i babyboomer zrobić bo to tak delikatnie i ładnie wygląda a z racji chrztu lepiej właśnie w takim stylu. Zobaczymy bo mam swoje straszne połamane aż wstyd pokazać

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babyboomer 😍
    Wstyd czy nie, pani Ci naprawi :-) pochwal się po wizycie, co Pani wyczarowała :D

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☀️
    Piękne słońce na Pomorzu!

W sumie ja dzisiaj witałam wschód słońca, obudziłam się o 3:37, nie mogłam zasnąć to zrobiłam zakupy w księgarni internetowej, poszperałam w necie i usnęłam dopiero przed 6 rano 🤦‍♀️😄
    Ale już po 7 znowu pobudka, bo przecież siku trzeba iść 🤣
    To się nazywa właśnie ciążowa bezsenność 😄

Także zaraz wstaję z wyrka, śniadanko, prysznic i wyruszam na spacer, a w międzyczasie mam dodatkową wizytę u mojego doktora, który prowadził mnie w klinice. Zaskoczył mnie mega, bo napisał do mnie maila, co u mnie słuchać, jak się czuję itp.
    Odpisałam mu, że musiałam zrezygnować z wizyt u niego, bo pomimo jego jasnej deklaracji, że będzie prowadził moją ciążę (gdzie on zwykle nie prowadzi ciąż w klinice), to na infolinii stawiano opór i nie chciano mnie umawiać na wizyty do niego 🤷‍♀️
    Więc zapisał mnie sam i zaprosił na dzisiaj 🥰
    Także popatrzę na mojego Julka, nacieszę oko bobaskiem ❤️

Miłego dnia kochane ❤️☀️

Aaa.. I dzisiaj zaczynam 15 tydzień 🥰🤭
    Uff jak szybko to leci 🎈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 08:17

Iskierka87, Jagodowa Mama, Turkusowa90, zOsIa88 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula to naprawdę super lekarz, owocnej wizyty :)
    Ja nie mogę się doczekać swojej wizyty, a wizytuję 1 kwietnia.

Dziewczyny, skąd czerpać rzetelną wiedzę o tym co i jak w ciąży? 🙈
    Dalej czuję się jak dziecko we mgle. Jutro dzwonię, by poumawiać się na prenatalne.
    A czy pappa i wolne bhcg też muszę robić? Wybaczcie za durne pytania 😅🤫

Ulaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy może załóż sobie apke w telefonie ja miałam chyba ciąża + ale nie jestem pewna bo już zapomniałam 🙈 jednak jest fajnie wszystko opisane, co rozwija się po kolei u maluszka i jak w danej chwili może wyglądać mnie to mega cieszyło 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko mam nawet dwie zainstalowane 🙈🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😅 A no to jesteś rozeznana jak tak hihi

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Ula to naprawdę super lekarz, owocnej wizyty :)
    Ja nie mogę się doczekać swojej wizyty, a wizytuję 1 kwietnia.

Dziewczyny, skąd czerpać rzetelną wiedzę o tym co i jak w ciąży? 🙈
    Dalej czuję się jak dziecko we mgle. Jutro dzwonię, by poumawiać się na prenatalne.
    A czy pappa i wolne bhcg też muszę robić? Wybaczcie za durne pytania 😅🤫

Test podwójny pappa nie jest obowiązkowy, nie robiłam w pierwszej ani drugiej ciąży, ale teraz ze względu na to, że jednak były jakieś problemy z zajściem w ciążę (z jakiegoś powodu się długo nie udawało) i jednak jestem ładnych kilka lat starsza, to tym razem zrobiłam.
    I cieszę się, bo i z tego testu i z usg prenatalnego wyszło, że bobas jest cały i zdrowy 🤗

Ja mam kolejną wizytę 7 kwietnia 🌺

Sleepy lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja 😊.

Wreszcie słońce! Ale gdzie tam do wiosennych temperatur... Daleko. Tak czy inaczej dziś spacer na pewno będzie.

Sleepy, nie ma głupich pytań 😊. Ja mam apke Flo z ustawionym trybem ciąży ale korzystam tak raczej dla własnej uciechy - miło popatrzeć na wizualizację rozwijającego się człowieka 😍. Resztę znajduję w internecie tylko z założeniem, że to jednak TYLKO Internet. Po prostu pytam swojego lekarza prowadzącego jeśli coś mnie niepokoi lub czegoś nie wiem i już 😊.

Ula, pozdrów Julka od ciotki Jagodowej 😉😄.

Iskierka, zdrówka dla Anielki. Może dobrze by było, żeby ją ktoś posłuchał, jeśli nie przejdzie za kilka dni. Oby inhalacje pomogły.

Ulaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa dziękuję 😘 tydzień temu na szczepieniu we wtorek było wszystko ok to na pewno od nas załapała tyle że ma tylko lekki kaszel poza tym nic. Nos czysty i nie gorączkuje. Jak będzie się coś działo to na pewno pójdziemy do lekarza tym bardziej że mamy go pod nosem więc problemu nie ma 😉 Mam jednak nadzieję że to przejściowe i niedługo samo minie.

• Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Jagodowa dziękuję 😘 tydzień temu na szczepieniu we wtorek było wszystko ok to na pewno od nas załapała tyle że ma tylko lekki kaszel poza tym nic. Nos czysty i nie gorączkuje. Jak będzie się coś działo to na pewno pójdziemy do lekarza tym bardziej że mamy go pod nosem więc problemu nie ma 😉 Mam jednak nadzieję że to przejściowe i niedługo samo minie.

Będzie dobrze 👍. No niestety, tego się nie uniknie, dorośli też czasem chorują a dzieciaczki od nas łapią. U mnie my nie, ale babcia to jest chora średnio kilka razy do roku i ciągnie się jej zawsze długo przeziębienie bo o siebie oczywiście nie chce dbać... A mieszamy pokój w pokój...

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek pozdrowiony od ciotek 🥰🤗
    I Julek jest na 100% Julkiem, nie było wątpliwości dzisiaj na usg, między nogami jest oczywista oczywistość 😄
    Ale chłopaczek cały i zdrowy, akurat spał jak było badanie 😍

Także możemy kompletować wyprawkę 💪

Sleepy, Turkusowa90, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula będziesz potem miała bosko, tyle panów by Cię nosić na rękach 😍

Ulaa lubi tę wiadomość

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Ula będziesz potem miała bosko, tyle panów by Cię nosić na rękach 😍

Będzie motywacja żeby starać się o córkę 🤣

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że już wiesz na 100%. Ja mam wizytę 29.03 czyli za tydzień, oby już też potwierdził, bo chciałabym wybrać już imię, a z imieniem żeńskim mam problem🤣

Iskierka, zdrówka dla małej, oby już do niedzieli była zdrowa jak rybka😊😀

Mi gin prowadzący zlecił usg prenatalne, nie zlecił pappy, bo jak jest wszystko ok na prenatalnych to nie zleca.

Ja wróciłam właśnie z dyżuru ze szkoły. Teraz do końca tyg mam zdalne, mogę pisać sprawozdanie😀

Ulaa lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam aplikacje ciąża plus i preglife ale zamówiłam sobie tez książki mamy dla mamy bardzo fajne ;)

Sleepy lubi tę wiadomość

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry 😊
    Dzisiaj niebo zachmurzone troszkę, ale przynajmniej ciepło jest 😉

Jadę dzisiaj na 11:30 na drugą sesję terapii przeciwbólowej kręgosłupa do fizjoterapeutki i już się nie mogę doczekać, bo dla mnie to oznacza później kilka dni bez żadnego bólu 🥰

A wcześniej skoczę na lokalny ryneczek, kupię świeży chleb, jajka wiejskie i może jakieś warzywa sezonowe (buraczki, seler naciowy, marchew) to zrobię sobie później sok w wyciskarce 😍

Miłego dnia Wam życzymy z Julkiem ❤️

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ