Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
Jak dziewczyny weekend Wam minął?
My wczoraj gościliśmy kuzynkę z mężem. Są 10 tygodni do przodu ze swoją ciążą. 😁
Cieszymy się że będziemy razem pchać wózki 😍
Razem przechodziłyśmy niepłodność i cichym marzeniem było być razem w ciąży i się udało 🤭
Miłego dnia! 🌷Iskierka87, Jagodowa Mama, Turkusowa90, Marysiaaa, szamanka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej hej
U nas nie za dobrze się tydzień zaczyna bo mała od rana kaszle a w niedziele mamy chrzest i mam nadzieję że do tej pory jej przejdzie. Kupię jej syropek i inhalacje od wczoraj robimy na szczęście gorączki nie ma.
Ja dziś jadę na pazurki bo moje są w opłakanym stanie aż wstyd z takimi chodzić wszędzie zadziory 🙈 mam nadzieję że kosmetyczka mi jakoś doprowadzi je do ładu.
Miłego poniedziałku 🙂 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySleepy oby, oby ale to na pewno od nas załapała bo najpierw mąż chory a teraz mnie zatoki złapały i też się kuruje.
A dziękuję 🙂 chce przedłużyc tak na średnia długość raczej krótsze niż dłuższe migdały i babyboomer zrobić bo to tak delikatnie i ładnie wygląda a z racji chrztu lepiej właśnie w takim stylu. Zobaczymy bo mam swoje straszne połamane aż wstyd pokazać -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry ☀️
Piękne słońce na Pomorzu!
W sumie ja dzisiaj witałam wschód słońca, obudziłam się o 3:37, nie mogłam zasnąć to zrobiłam zakupy w księgarni internetowej, poszperałam w necie i usnęłam dopiero przed 6 rano 🤦♀️😄
Ale już po 7 znowu pobudka, bo przecież siku trzeba iść 🤣
To się nazywa właśnie ciążowa bezsenność 😄
Także zaraz wstaję z wyrka, śniadanko, prysznic i wyruszam na spacer, a w międzyczasie mam dodatkową wizytę u mojego doktora, który prowadził mnie w klinice. Zaskoczył mnie mega, bo napisał do mnie maila, co u mnie słuchać, jak się czuję itp.
Odpisałam mu, że musiałam zrezygnować z wizyt u niego, bo pomimo jego jasnej deklaracji, że będzie prowadził moją ciążę (gdzie on zwykle nie prowadzi ciąż w klinice), to na infolinii stawiano opór i nie chciano mnie umawiać na wizyty do niego 🤷♀️
Więc zapisał mnie sam i zaprosił na dzisiaj 🥰
Także popatrzę na mojego Julka, nacieszę oko bobaskiem ❤️
Miłego dnia kochane ❤️☀️
Aaa.. I dzisiaj zaczynam 15 tydzień 🥰🤭
Uff jak szybko to leci 🎈Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 08:17
Iskierka87, Jagodowa Mama, Turkusowa90, zOsIa88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUla to naprawdę super lekarz, owocnej wizyty
Ja nie mogę się doczekać swojej wizyty, a wizytuję 1 kwietnia.
Dziewczyny, skąd czerpać rzetelną wiedzę o tym co i jak w ciąży? 🙈
Dalej czuję się jak dziecko we mgle. Jutro dzwonię, by poumawiać się na prenatalne.
A czy pappa i wolne bhcg też muszę robić? Wybaczcie za durne pytania 😅🤫Ulaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sleepy wrote:Ula to naprawdę super lekarz, owocnej wizyty
Ja nie mogę się doczekać swojej wizyty, a wizytuję 1 kwietnia.
Dziewczyny, skąd czerpać rzetelną wiedzę o tym co i jak w ciąży? 🙈
Dalej czuję się jak dziecko we mgle. Jutro dzwonię, by poumawiać się na prenatalne.
A czy pappa i wolne bhcg też muszę robić? Wybaczcie za durne pytania 😅🤫
Test podwójny pappa nie jest obowiązkowy, nie robiłam w pierwszej ani drugiej ciąży, ale teraz ze względu na to, że jednak były jakieś problemy z zajściem w ciążę (z jakiegoś powodu się długo nie udawało) i jednak jestem ładnych kilka lat starsza, to tym razem zrobiłam.
I cieszę się, bo i z tego testu i z usg prenatalnego wyszło, że bobas jest cały i zdrowy 🤗
Ja mam kolejną wizytę 7 kwietnia 🌺Sleepy lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja 😊.
Wreszcie słońce! Ale gdzie tam do wiosennych temperatur... Daleko. Tak czy inaczej dziś spacer na pewno będzie.
Sleepy, nie ma głupich pytań 😊. Ja mam apke Flo z ustawionym trybem ciąży ale korzystam tak raczej dla własnej uciechy - miło popatrzeć na wizualizację rozwijającego się człowieka 😍. Resztę znajduję w internecie tylko z założeniem, że to jednak TYLKO Internet. Po prostu pytam swojego lekarza prowadzącego jeśli coś mnie niepokoi lub czegoś nie wiem i już 😊.
Ula, pozdrów Julka od ciotki Jagodowej 😉😄.
Iskierka, zdrówka dla Anielki. Może dobrze by było, żeby ją ktoś posłuchał, jeśli nie przejdzie za kilka dni. Oby inhalacje pomogły.Ulaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJagodowa dziękuję 😘 tydzień temu na szczepieniu we wtorek było wszystko ok to na pewno od nas załapała tyle że ma tylko lekki kaszel poza tym nic. Nos czysty i nie gorączkuje. Jak będzie się coś działo to na pewno pójdziemy do lekarza tym bardziej że mamy go pod nosem więc problemu nie ma 😉 Mam jednak nadzieję że to przejściowe i niedługo samo minie.
-
Iskierka87 wrote:Jagodowa dziękuję 😘 tydzień temu na szczepieniu we wtorek było wszystko ok to na pewno od nas załapała tyle że ma tylko lekki kaszel poza tym nic. Nos czysty i nie gorączkuje. Jak będzie się coś działo to na pewno pójdziemy do lekarza tym bardziej że mamy go pod nosem więc problemu nie ma 😉 Mam jednak nadzieję że to przejściowe i niedługo samo minie.
Będzie dobrze 👍. No niestety, tego się nie uniknie, dorośli też czasem chorują a dzieciaczki od nas łapią. U mnie my nie, ale babcia to jest chora średnio kilka razy do roku i ciągnie się jej zawsze długo przeziębienie bo o siebie oczywiście nie chce dbać... A mieszamy pokój w pokój... -
Julek pozdrowiony od ciotek 🥰🤗
I Julek jest na 100% Julkiem, nie było wątpliwości dzisiaj na usg, między nogami jest oczywista oczywistość 😄
Ale chłopaczek cały i zdrowy, akurat spał jak było badanie 😍
Także możemy kompletować wyprawkę 💪Sleepy, Turkusowa90, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Super, że już wiesz na 100%. Ja mam wizytę 29.03 czyli za tydzień, oby już też potwierdził, bo chciałabym wybrać już imię, a z imieniem żeńskim mam problem🤣
Iskierka, zdrówka dla małej, oby już do niedzieli była zdrowa jak rybka😊😀
Mi gin prowadzący zlecił usg prenatalne, nie zlecił pappy, bo jak jest wszystko ok na prenatalnych to nie zleca.
Ja wróciłam właśnie z dyżuru ze szkoły. Teraz do końca tyg mam zdalne, mogę pisać sprawozdanie😀Ulaa lubi tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry, dzień dobry 😊
Dzisiaj niebo zachmurzone troszkę, ale przynajmniej ciepło jest 😉
Jadę dzisiaj na 11:30 na drugą sesję terapii przeciwbólowej kręgosłupa do fizjoterapeutki i już się nie mogę doczekać, bo dla mnie to oznacza później kilka dni bez żadnego bólu 🥰
A wcześniej skoczę na lokalny ryneczek, kupię świeży chleb, jajka wiejskie i może jakieś warzywa sezonowe (buraczki, seler naciowy, marchew) to zrobię sobie później sok w wyciskarce 😍
Miłego dnia Wam życzymy z Julkiem ❤️