Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 15:36
-
A ja miałam robić sama sok z buraka i jakoś o dziwo nie mam czasu🙈 muszę się zebrać dziś.
Ja w niedzielę dostałam od szwagierki świeżo upieczony przez nią chlebek i zajadaliśmy z masełkiem i pomidorkiem jak jakiś rarytas. Przypomniało mi się lato, bo my zimą nie jemy pomidorów, są dla mnie bez smaku i koloru.
30.09.2021r. Iga❤️ -
kupuje podobny chlebek z suszonymi pomidorami w Oskrobie na zakwasie super smak. Z burakiem dla mnie za duzo roboty samemu, twarde do pokrojenia duzo bałaganu i duzo zmywania pozniej
-
Mój zakwas na chleb już prawie jest gotowy więc jutro będę piekła chlebuś 💪
Dla mnie nie ma problemu z burakami, bo ja ich nie obieram, tylko szczoteczką szoruję pod ciepłą wodą, potem kroję na ćwiartki i wrzucam do wyciskarki - kilka minut i gotowe 😊Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
Ja robię taki zakwas z buraka bardziej. Obieram, kroję w kostkę, zalewam przegotowaną wodą i tak stoi 2dni. Codziennie dorabiam kolejny słoik. Od sierpnia do stycznia piłam tydzień potem tydzień przerwy i żadne przeziębienie mnie nie ruszyło. Potem mi się nie chciało, zrobiłam przerwę i pod koniec lutego miałam zapalenie zatok. 🙈 Trochę roboty z tym jest, dlatego zaganiam mojego do przygotowania mi tego soku🤣😀
Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
Turkusowa90 wrote:Ja robię taki zakwas z buraka bardziej. Obieram, kroję w kostkę, zalewam przegotowaną wodą i tak stoi 2dni. Codziennie dorabiam kolejny słoik. Od sierpnia do stycznia piłam tydzień potem tydzień przerwy i żadne przeziębienie mnie nie ruszyło. Potem mi się nie chciało, zrobiłam przerwę i pod koniec lutego miałam zapalenie zatok. 🙈 Trochę roboty z tym jest, dlatego zaganiam mojego do przygotowania mi tego soku🤣😀
Zakwas też robię i piję z synkami cały rok, oni mówią na to "winko" 😄🤣
Ale i do zakwasu nie obieram i nie kroję w kostkę, tylko szoruję porządnie i kroję w plastry, na to czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, potem znowu buraków i zalewam wodą z odrobiną soli. My taki pijemy i w sumie też nie chorujemy 😊💪Jagodowa Mama, Turkusowa90 lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Zakwas też robię i piję z synkami cały rok, oni mówią na to "winko" 😄🤣
Ale i do zakwasu nie obieram i nie kroję w kostkę, tylko szoruję porządnie i kroję w plastry, na to czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, potem znowu buraków i zalewam wodą z odrobiną soli. My taki pijemy i w sumie też nie chorujemy 😊💪
Robię identyczny, tylko dodaję jeszcze pieprz czarny ziarnisty i piję na anemię bo w obydwu ciążach niestety ona mi towarzyszy niemal od samego początku.Ulaa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry w piękny dzień 😊
No może słońca nie ma jeszcze, ale i tak dzień będzie super 😊
Mam w planach zrobić porządki w mojej szafie, część rzeczy na pewno wystawie na vinted, a część chyba pójdzie do kontenera, ale czeka mnie dużo roboty 😄
A na 17.40 jadę do dentysty na przegląd 😊Sleepy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sleepy wrote:Witajcie 🌷
A ja czuję niemoc. Nic mi się nie chce 😅
Pojarałam się testem Agaciorki ❤️
Jeszcze chwila i do nas dołączy 🥰🥰🥰
Prawda, piękna ta jej krecha, nie ma żadnych wątpliwości. Beta to tylko formalność.
Niemoc to i ja czuję, akurat jak jest masa rzeczy do zrobienia. Kawa była, porządne śniadanie było a energii jak nie było tak nie ma 🙄. Sleepy, Ty to poleż sobie 😄.Agaciorka lubi tę wiadomość
-
Ja też teraz żyje tylko tym testem Agaciorki 😁 juz piekna krecha!
Ja sobie pomierzyłam pokoj Nadinka i planuje xo I jak. Za 3 tygodnie zwolenienie i malujemy i szaleje z meblami i już układam i w ogóle będę szczęśliwym człowiekiem. 😁Sleepy, Agaciorka lubią tę wiadomość
-
Ja też robiłam czasem taki bardziej aromatyczny z czosnkiem, ale jakoś mi w ciąży nie podszedł ten smak🤣
Co Wy mówicie??? Ja od poniedziałku jestem odcięta od świata, bo piszę sprawozdanie że stażu z koleżanką na głośniku i żyję w niewiedzy. Ale super, nasze grono się powiększy ❤️😍
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sleepy wrote:Donoszę, Agaciorka w ciąży! 🥰🥰🥰
Sleepy lubi tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Sleepy wrote:Tak myślę, może w pierwszym poście dodać coś takiego:
Wątkowe mamusie:
Nick, data urodzenia dzieciaczka+imię
Wątkowe brzuchatki:
Nick, data porodu, płeć?
No można, można 😊. Nie wiem co na to reszta ale ja nie widzę przeszkód. Więc zacznę, najwyżej przekopiuje się na pierwszą stronę. A jeśli nie no to nie 😄.
Ja i mamusia i brzuchatka więc będzie tak:
Jagodowa Mama, 29.10.2019, Jagoda Ewa
Jagodowa Mama, 16.07.2021, dziewczynkaSleepy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wpadnę do Was kochane wpadnę ale jeszcze chwila niech przyrost będzie prawidłowy 🙏💚
Turkusowa90, Iskierka87 lubią tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)