Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
Odpowiedz

Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siska nikt nie krytykuje alee.... :D serio ? A teraz w tym momencie tez oceniasz ;) dziękuję darujmy sobie to usuńcie mnie z listy pierwszej i nie wracajmy do tematu .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siskaa wrote:
    U nas jedynie H&M jest jeszcze troszkę za duży ale oni mają inną rozmiarówkę. Pajacyki z Sinsay muszę już chyba kupić 74, bo 68 ma na styk😅

Widziałam w Pepco taką papugę, miała ją któraś z Was? Ona jest podobna do sowy?
    Moje dziecko pozwala sobie wyczyścić nosek odkurzaczem tylko jak gra sowa 🤣

Ja może jutro pójdę na wycieczkę do Pepco, zobaczę za jakimiś bucikami. 😁Z Sinsay body 68 już takie na styk, Sinsay ma małe rzeczy moim okiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiek mi dzisiaj wszedł w 56 ze smyka 😂🤭

• Begonka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 23:57

Sleepy, Belie, AnnaMD, szamanka91, Limosa lubią tę wiadomość

• AnnaMD Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi kurcze czuć że jesteś już zmęczona i zdenerwowana :(. Mam nadzieję, że jednak te ostatnie dni przed cc dadzą Ci trochę spokoju :)

szamanka - super, że udało się trochę przedłużyć :) Niby bezpiecznie już, ale jednak każdy dzień na wagę złota :)

Paulina gdzie jesteś? :)

4aGdp2.png

starania od 12.2019
    3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane
    Czynnik męski

Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
    30.08.21 I transfer 3.1.3 + embryoglue 10 dpt beta <0,2 mIU/ml
    27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
    8dpt II; 9dpt beta 45,5; 11dpt beta 131; 15 dpt beta 799 prog 31
    21 dpt pęcherzyk ciążowy i 2,5 mm zarodek
    29 dpt 6 mm zarodek i <3 (6+3)
    9+3 2,8 cm człowieka :)
    12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
    23+2 połówkowe 523g chłopca :)
    27+2 1100 g
    30+2 1600 g
    33+2 2200 g
    36+2 3200 g :O
    39+0 3600 g
    18.06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️
  • Siskaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    W pasie może jeszcze by wszedł ale na długość nie ma szans 🤣

Ja Szymkowi ostatnio kupiłam takie Nike na Vinted, rozmiar 17😅

184ca310d82e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 13:59

madziulix3 lubi tę wiadomość

Starania od 09.2019

02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)

Drugie podejście do stymulacji IVF

24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
    29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
    06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
    🍀
    10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
    11 dpt beta 353🍀🍀
    13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
    14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
    Jest pęcherzyk w macicy ❤️
    15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
    17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
    Beta 3101 mlU/ml
    21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
    28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
    13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
    21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
    29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
    34+3 mamy 2300g ❤️
    36+6 mamy 2606g ❤️
    38+0 mamy 3 kg ❤️
    38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️

Mamy ❄️❄️❄️❄️

"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
    E.L.

202112061756.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiam jaki rozmiar Jaśkowi bucików kupić 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Begonka dziekuje Ci bardzo ale podjęłam już decyzję i proszę o usunięcie mnie z pierwszej strony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od mojego męża siostry Jasiu dostał takie ale to rozmiar 21 wiec będzie na roczek 😃
    3-A4-CF5-AF-2-DBF-4-DE5-88-C5-A3-AA30-FF5-B1-A.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 14:04

Siskaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy jak będzie to usunie, nie trzeba powtarzać ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Begonka wrote:
    Sleepy my dziś mieliśmy usg III trymestru i fajnie wyszło akurat po moim covidzie. Z małą jest wszystko ok, dr nie widzi nic niepokojącego. Zdjęć nie lubi, znowu zasłoniła całą buźke. Nadal jest bezimienna🤭 właśnie jestem u fryzjera, bo w przyszłym tygodniu sesja brzuszkowa😊
    Jeśli chodzi o ten regres snu to współczuję. Mam nadzieję, że nie potrwa to długo. Każda z nas ma czasami gorszy dzień i załamanie na różnych etapach. Żaden żalpost nie jest nie na miejscu.
    Dzudi ja chętnie przeczytam co u Ciebie niezależnie od tego, czy jest to pozytywny post, czy też dotyczy Twoich obaw💕
    zOsla niepotrzebnie opuszczasz forum. Czasami zdarzają się takie wymiany zdań. Nie zawsze każdemu musi się podobać.

Ja właśnie wczoraj wieszałam na ścianie zdjęcia z naszej sesji brzuszkowej 😍 Mega się cieszę że się zdecydowałam na tę sesję ❤️

Sleepy, Begonka, Siskaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    A to smyk ma duże rozmiary? Ja nie mam nic że smyka akurat

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    A to smyk ma duże rozmiary? Ja nie mam nic że smyka akurat
    No na to wychodzi. Już powoli wchodzimy w 68 a tu mi wszedł w 56 😵‍💫
    Belie, to w pepco są takie małe buciki?

• Limosa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, mnie też prawie nigdy dziewczyny nie pytają co u mnie i nie rwę włosów z głowy 😉 Faktem jest, że chyba nikt nie lubi w gorszych chwilach słyszeć: to co czujesz to pikuś, będzie jeszcze gorzej...

Szamanko, super, że Cię wypuścili. Oszczędzaj się kochana ❤️

Dzudi, pisz o swoich wątpliwościach, na pewno Cię wysłuchamy, a może Twoje doświadczenia przydadzą się jeszcze którejś z nas.

Begonka, podziel się potem efektami sesji 🙂 Ja nie zdecydowałam się ze względów finansowych, może w maju wyskoczę w jakiś rzepak i mąż mi porobi jakieś zdjęcia (może nie skończy się to kłótnią 😉). Znajomi robili sobie sesję ślubną ze statywu w podróży poślubnej i mieli super zdjęcia, może coś się uda samemu zdziałać.

A dużo z Was robiło sesję noworodkową? Bo zdjęcia są super, ale trochę to kosztuje i na chwilę obecną nie zdecydowałam się.

Dziewczyny, ja znów pomęczę Was pytaniami. Od jakiegoś czasu wraca mi ból gardła, zwykle pobolało dzień-dwa i mijało, ale teraz boli już od piątku, w dodatku zaczynam się gorzej czuć. Czym się wspomagałyście w ciąży w takich chwilach? Czy na gardło to jedynie płukanki wodą z solą? 🙄 Wybieram się do lekarza, bo nie wiem czy nie mam jakiejś bakterii, ale termin na jutro po południu, już chętnie bym coś zażyła.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, za każdym razem jak jakieś wpisy są nie po Twojej myśli to zaraz się wypisujesz.
    Dorosła kobieta i się obraża.
    Cóż zgodzę się z tym co napisała Siska.
    Niestety ale negatywne emocje przez wszystkie Twoje wpisy przemawiają.
    Ktoś ma źle, dowalmy mu, żeby nie myślał że ma za dobrze, bo przecież będzie gorzej.
    Ktoś chce coś kupić, nie kupuj bo to bez sensu i nigdy Ci się nie przyda.
    Niby chcesz coś sprzedać ale z góry krytyka że w sumie bez sensu, bo wszyscy chcą po taniości.
    Każdą radę bombardujesz i negatywnie się do niej odnosisz.
    Napisałaś kiedykolwiek coś pozytywnego? Pochwaliłaś się, że np Hani wyszedł pierwszy ząbek i z tego się cieszysz? Nie, tylko wszystkich straszysz jakie to traumatyczne przeżycie. To jeden z przykładów.
    Nie chcę być wredna, ale już na taką wyszłam - często nie odnoszę się do Twoich wiadomości bo mi ciężko przez nie przebrnąć. Raz wszelkiego rodzaju negatywne emocje a dwa, tyle myśli w jednym zdaniu. Łatwiej by było gdybyś używała znaków interpunkcyjnych.

madziulix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam sesji noworodkowej bo to nie moje klimaty kompletnie. Chciałabym zrobić małemu sesje jak trochę podrośnie i będzie bardziej kumaty. Może na pół roku.
    Myślę że spokojnie sami możecie sobie zrobić jakieś fajne fotki. My wczoraj robiliśmy małemu fotki w czapeczce renifera i fajnie wyszło a foty w domu.
    Teraz mam zajawkęz żeby zrobić fotkę jak karmię małego taka że leżę na łóżku i go karmię i zdjęcie jest z góry. Po trudach w początkach karmienia chce mieć z tego pamiątkę, tylko muszę się do tego odszykowac, włosy makijaż. 😁

Sleepy, madziulix3, Limosa, Begonka, Siskaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa, ja jadłam prenalen gardło 😘

Limosa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa może oprócz płukanki z soli, herbata z sokiem malinowym, cytryną i miodem?

Limosa lubi tę wiadomość

• Limosa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Limosa może oprócz płukanki z soli, herbata z sokiem malinowym, cytryną i miodem?
    Dobry pomysł tylko ja nie cierpię miodu i nie wiem czy to przejdzie 🙃 Spróbuję może z tym Prenalenem.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy bo moje posty pomijalas tak jak temat postanowiłaś zrobić na różowej:D a już był :D nie fajnie....
    Cóż to samo mogłabym powiedzieć o Tobie ze ostatnio marudzisz bo dziecko się budzi w nocy...

‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ