Clearblue Monitor Płodności
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulula mi nigdy nie pokazał się żaden błąd, więc z tym nie pomogę.
U mnie na odwrót. Zwykłe testy paskowe nie pokazywały ciąży, a monitor tak.
Mam nadzieję, że monitor w Twoim przypadku się myli.
Zrób test na monitorze ponownie rano i wtedy może już pokaże, że marzenie się spełniło
Nie wiem jak u Ciebie, ale ja zmarnowałam mnóstwo testów jao sikałam na pasek bezpośrednio. Jak zaczęłam go maczaf w kubeczku to ja i monitor staliśmy się najlepszymi przyjaciółmiUlula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMum-to-be wrote:Ulula mi nigdy nie pokazał się żaden błąd, więc z tym nie pomogę.
U mnie na odwrót. Zwykłe testy paskowe nie pokazywały ciąży, a monitor tak.
Mam nadzieję, że monitor w Twoim przypadku się myli.
Zrób test na monitorze ponownie rano i wtedy może już pokaże, że marzenie się spełniło
Nie wiem jak u Ciebie, ale ja zmarnowałam mnóstwo testów jao sikałam na pasek bezpośrednio. Jak zaczęłam go maczaf w kubeczku to ja i monitor staliśmy się najlepszymi przyjaciółmi
Zastanawia mnie to, że na stronie Clearblue piszą, że blada kreska to też ciąża, a ich monitor mówi, że nie😉 -
Hej dziewczyny. Dzięki monitorowi udalo mi się z pierwszym cyklem zajść w ciążę. Pomyslalam ze monitor nie będzie mi potrzebny bo mam juz 3 dzieci i sprzedałam monitor. zdecydowaliśmy sie z mężem na kolejne dzieciątko i kupilam używany monitor. Jestem na początku cyklu. Czy któraś z was ma moze instrukcje w języku polskim?
-
Khalida wrote:Hej, dzisiaj trafilam na ten watek i jestem mega zainteresowna. Piszecie o używanych monitorach, to znaczy ze bezproblemowo mozna je zresetowac tak zeby mogla go uzywac kolejna osoba? Czy po prostu dodaje sie kolejny cykl?
Hej. Można bez problemu zresetować. -
Halo
Dziewczyny, w tym cyklu zaczęłam stosować monitor płodności clearblue i chciałabym się doświadczonych dziewczyn zapytać o to co mi pokazuje monitor ..a więc :
9dc -niskie
10dc-wysoka
11sc-szczytowa
12dc(dzisiaj)-szczytowa
Czy to normalne że dwa dni z rzędu monitor pokazuje szczytowa szansę ? -
Szarlotka22 wrote:Halo
Dziewczyny, w tym cyklu zaczęłam stosować monitor płodności clearblue i chciałabym się doświadczonych dziewczyn zapytać o to co mi pokazuje monitor ..a więc :
9dc -niskie
10dc-wysoka
11sc-szczytowa
12dc(dzisiaj)-szczytowa
Czy to normalne że dwa dni z rzędu monitor pokazuje szczytowa szansę ?
Tak -
Hej dziewczyny,
zaczęłam niedawno używać monitora ale że miałam problemy z hormonami i bardzo długie ostatnie 2-3 cykle to dopiero teraz pokazał mi pierwszy raz szczyt - wczoraj 17dc i dzisiaj 18dc. Mam w związku z tym pytanie jak to było u Was i jak długo utrzymuje się ten szczyt?
Wczoraj robiłam jeszcze zwykły test owulacyjny, była druga kreska ale słabsza od kontrolnej więc dzisiaj powtórzę bo jakoś mało mnie przekonuje te robienie testów z monitorem z pierwszego moczu... W poprzednim cyklu miałam wiele dni z oznaczeniem "wysoka" ale szczytu się nie doczekałam więc zastanawiam się czy to nie problem wlasnie tych porannych pomiarów.
Poza tym trochę wkurza mnie to że trzeba robić testy już od 6 dnia cyklu, jak ja mam długie cykle to zuzywam ich sporo i praktycznie co miesiąc kupuje nowe opakowanie a wiadomo ze to spory koszt. No i trzeba wszędzie mieć ze sobą monitor bo można ustawić miesiączkę tylko w pierwszych 4 dniach, ostatnio miałam wyjazd i zapomniałam o tym więc musiałam ustawić o jeden dzień później bo nie chciałam stracić tego cyklu.
A jak Wasze ogólne wrażenia z używania tego "cudeńka"? Jesteście zadowolone?Starania o pierwszego maluszka od 2018 ❤️
~kwiecień-czerwiec 2021 konsultacja w klinice 🇫🇷 -> badania + kwalifikacja do IUI lub IVF
~brak decyzji, wiele przeciwności
~grudzień 2022 wracamy do kliniki
~2023: styczeń - stymulacja do IUI - nie odbyła się
2x IUI: luty❌ marzec ❌
IVF stymulacja z gonalem
06.06 punkcja - 5 oocytów, 3 zarodki
11.06 transfer ❌
Mamy ❄❄
- drożność OK
- adenomioza
- obniżona ruchliwość plemników -> trochę udało się poprawić -
Hej Mia88!
No więc szczyt trwał u mnie 2 dni.
Jeśli pytasz o doświadczenia z monitorem - moje niestety nie są dobre (jak chyba widać na początku wątku).
Tak jak mówisz - ja też musiałam zużywać co miesiąc dużo testów, to było o wiele droższe niż używanie standardowych (nawet tych od clearblue) testów owulacyjnych. Poza tym, zwykle ponad tydzień miałam oznaczenie "płodność wysoka" i to nawet w początkowym etapie cyklu. Owulację miałam jednak dopiero około 20 dnia. No i dalej nie rozumiem czemu służy codziennie robienie testów już po owulacji..
Ja byłam tak niezadowolona (także finansowo), że przerzuciłam się z powrotem na zwykłe testy owulacyjne. Po kilku cyklach i dwóch usuniętych polipach udało mi się zajść w ciążę. Obecnie 32 tydzień
Powodzenia, trzymam mocno kciuki, żeby Tobie też się udało;)Mia88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja znalazlam sposób na zaoszczędzenie na testach. Poprostu po dwóch dniach szczytowej płodności przestaje robic testy. Jest napisane "test pominiety" ale cykl "idzie" dalej. Normalnie na 3 dni przed miesiączka mozna zrobic test ciążowy.
Mia88, Kimbra lubią tę wiadomość
-
Alutka, No właśnie ja chyba też zacznę pomijać te testy, dzisiaj 1 dzień po szczycie i mi wskazuje na "wysoką", zrobię jeszcze może jutro jeśli temperatura nie skoczy bo mimo wyznaczonej owulacji nie jest jakoś szczególnie wysoka a zwykle dzień po miałam już skok...
Zdarzyło mi się w poprzednim cyklu pominąć okienko testowe i nic to nie zaburzylo więc może też będę zaczynać robić testy trochę później.
Dziuchna, no to widzę że u nas podobna sytuacja, ja też te późne owulacje mam (o ile są) i wlasnie czytając wątek od początku byłam ciekawa jak dalej się to potoczyło, czy któraś z Was kontynuowała tą przygodę i czy monitorek może się trochę dostosowuje do cyklu ale widzę że to raczej ściema.
Cieszę się że Ci się w końcu udalo 🙂 mam nadzieje ze dobrze się miewasz i życzę Ci spokojnej i szczęśliwej końcówki ciąży ☺
Dziękuję Wam za odpowiedzi!Starania o pierwszego maluszka od 2018 ❤️
~kwiecień-czerwiec 2021 konsultacja w klinice 🇫🇷 -> badania + kwalifikacja do IUI lub IVF
~brak decyzji, wiele przeciwności
~grudzień 2022 wracamy do kliniki
~2023: styczeń - stymulacja do IUI - nie odbyła się
2x IUI: luty❌ marzec ❌
IVF stymulacja z gonalem
06.06 punkcja - 5 oocytów, 3 zarodki
11.06 transfer ❌
Mamy ❄❄
- drożność OK
- adenomioza
- obniżona ruchliwość plemników -> trochę udało się poprawić -
Hej,
Odświeżam temat
To mój pierwszy cykl z monitorem. Dziś mam 16dc i 9 dzien pokazuje mi wynik WYSOKI .... czy to normalne ?38 lat
02.2019 👧🏼 cc i 10.2020 👦 cc
30.08 Beta-HCG 4,81 🙈 Prog 19,8 ( 9dpo)
31.08 Beta-HCG 8,10 ( 10dpo)
01.09 Beta-HCG 16,59 Prog 31,78 ( 11dpo)
03.09 Beta-HCG 30,5 prog 29,57(13dpo)przyrost87,5%🙏🏼🥺
05.09 Beta-HCG 44,34 prog 28,99, (15 dpo) przyrost 47,6%
07.09 Beta-HCG 89,08 prog 31,70 (17dpo) przyrost 102%
09.09 Beta-HCG 230,70 prog 29,89 (19dpo) przyrost 158%
10.09 Beta-HCG 341 (20 dpo) przyrost 120%
12.09 Beta-HCG 883,60 ( 22dpo) przyrost 158,9%
16.09 Beta- HCG 3871 przyrost 109,4%
13.09 pęcherzyk ciążowy 4mm ❤️🥹
24.09 Kropek 0,59mm z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️❤️
27.09 Kropek ma już 1 cm/ krwiak w macicy
04.10 Mały człowiek ma już 16,6 mm i ❤️ bije 172/m
31.10 Badania prenatalne. Ryzyka niskie ❤️❤️❤️❤️
14.11 wynik Sanco - zdrowy chłopczyk 💙😍💙
23.02. Usg 3 trymestru 1524 g zdrowego chłopczyka 28t3d
-
Hej dziewczyny 🤗
Zaczynam cykl z monitorem Clearblue dzisiaj mój 1 dc.Nie powiem jest to dla mnie coś nowego i ekscytującego 😆.Postanowiłam dołączyć do Waszego wątku choć tu tak troszkę cicho....może się rozkręci.W skrócie parę słów o mnie.
Jestem mężatką i staramy się o pierwsze dzieciątko od ciut ponad 5 lat bezskutecznie 😐.Wyniki badań są prawidłowe i lekarz mówi że powinno zaskoczyć naturalnie....Chodziliśmy do GC.Jestem po jednej nieudanej inseminacji jednej laparoskopii (jajowody drożne) po jednej histeroskopii (czeka mnie druga mam polipa w macicy).Owulacje mam swoje naturalne potwierdzane monitoringiem pęcherzyki pękają.Od lutego zaprzestaliśmy chodzić do GC bo efektów brak a pieniążki lecą.....Czytałam wątek wiem że dużo kobietom udało się z monitorem zobaczymy czy i ja zostanę tą upragnioną mamusią.Trzymam kciuki za każdą z nas aby nam też się udało 🤞🤞.Pozdrawiam i fajnie jak ten wątek się rozwinie i będziemy się dzielić naszymi doświadczeniami radościami i smutkami.Pozdrawiam serdecznie 🤗🤗Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
ForgetMeeNot wrote:Hej,
Odświeżam temat
To mój pierwszy cykl z monitorem. Dziś mam 16dc i 9 dzien pokazuje mi wynik WYSOKI .... czy to normalne ?👱♀️-39
4 lata starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅
-
Hej dziewczyny nie wiem czy ktoś jeszcze tu zagląda bo widzę że wątek wygasł ale mam pytanie.Monitor płodności nie wykrył mi piku bo wiadomo robi się go z rana mam drugi ten cyfrowy Clearblue który robię sobie wieczorem dla swojej pewności.W tamtym miesiącu mi się idealnie pokryło.A w tym monitor nie wykrył a 15 DC maiłam buźkę z tego cyfrowego wylapalam pik popołudniu.Dzisiaj mam 22 DC a monitorek mi pisze wysoko...Powiedzcie mi to chyba przez to że nie wyłapał piku szczytu?Nic innego mi się na myśl nie nasówa.Powinien już być niski od paru dobrych dni...Fakt faktem w Poniedziałek idę do lekarza to zobaczy czy owulka była...pierwszy raz mam taką sytuację.Pozdrawiam 🙄🤗🤗🤗Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Cześć, chcę się podzielić swoimi doświadczeniami z Clearblue monitor płodności.
Zaczęłam z mężem starać się o dziecko od maja tego roku. Ja 31, mąż 35 lat. Z racji tego, że po majowych wyczynach spóźniał mi się okres i cykl trwał 57 dni myślałam że się udało. Niestety nie.
Wystartowałam z monitorem od 1dc, który przypadł z początkiem lipca.
1 cykl - lipiec:
od 6dc monitor kazał robić testy,
w 10dc wskazał wysoki poziom, który utrzymywał się przez 11 kolejnych dni. Po przekroczeniu 10 dni wysokich monitor wyświetlił informację, żeby zajrzeć do instrukcji i robić testy dalej. Robiłam.
W 21dc i 22dc pojawił się szczyt. Po tym monitor kazał zrobić jeszcze 3 testy. Dzień po szczycie był wysoki, później już niski.
Wykorzystałam wszystkie 20 testów + 1 test ciążowy (negatywny).
2 cykl - sierpień:
od 9dc monitor kazał robić testy.
Tym razem wykrywał cały czas niski poziom aż do 19dc, który był wysoki.
Tu zaskoczenie, bo od razu po jednym dniu wysokiego pojawił się szczyt w 20dc i 21dc.
Monitor dalej każe robić testy. 22dc wysoki i kolejne 6 testów na niskim poziomie.
Wykorzystałam wszystkie 20 testów + 2 testy ciążowe (negatywne).
3 cykl - wrzesień:
od 9dc monitor woła o testy.
Od 14dc poziom jest wysoki do dzisiaj 25dc. Oczywiście pojawia się informacja o zaglądnięciu do instrukcji i kontynowania testów.
Zostały mi do wykonania jeszcze 3 wolne testy z bieżącego cyklu.
Czekam na dalszy rozwój wydarzeń.
Na początku 3 cyklu wykluczyło mnie przeziębienie na tydzień. Może przytrafił mi się bezowulacyjny cykl, lub się wydłuży.
Piszę swoją historię, żebyście się nie martwiły i nie zniechęcały, gdy robicie testy i monitor wskazuje ponad 10 dni wysokich. Róbcie dalej swoje.
Ja na początku trochę się martwiłam i nie mogłam znaleźć na forum ani po pl ani w ang żadnych podobnych wątków.Kimbra lubi tę wiadomość
-
Aurore wrote:Cześć, chcę się podzielić swoimi doświadczeniami z Clearblue monitor płodności.
Zaczęłam z mężem starać się o dziecko od maja tego roku. Ja 31, mąż 35 lat. Z racji tego, że po majowych wyczynach spóźniał mi się okres i cykl trwał 57 dni myślałam że się udało. Niestety nie.
Wystartowałam z monitorem od 1dc, który przypadł z początkiem lipca.
1 cykl - lipiec:
od 6dc monitor kazał robić testy,
w 10dc wskazał wysoki poziom, który utrzymywał się przez 11 kolejnych dni. Po przekroczeniu 10 dni wysokich monitor wyświetlił informację, żeby zajrzeć do instrukcji i robić testy dalej. Robiłam.
W 21dc i 22dc pojawił się szczyt. Po tym monitor kazał zrobić jeszcze 3 testy. Dzień po szczycie był wysoki, później już niski.
Wykorzystałam wszystkie 20 testów + 1 test ciążowy (negatywny).
2 cykl - sierpień:
od 9dc monitor kazał robić testy.
Tym razem wykrywał cały czas niski poziom aż do 19dc, który był wysoki.
Tu zaskoczenie, bo od razu po jednym dniu wysokiego pojawił się szczyt w 20dc i 21dc.
Monitor dalej każe robić testy. 22dc wysoki i kolejne 6 testów na niskim poziomie.
Wykorzystałam wszystkie 20 testów + 2 testy ciążowe (negatywne).
3 cykl - wrzesień:
od 9dc monitor woła o testy.
Od 14dc poziom jest wysoki do dzisiaj 25dc. Oczywiście pojawia się informacja o zaglądnięciu do instrukcji i kontynowania testów.
Zostały mi do wykonania jeszcze 3 wolne testy z bieżącego cyklu.
Czekam na dalszy rozwój wydarzeń.
Na początku 3 cyklu wykluczyło mnie przeziębienie na tydzień. Może przytrafił mi się bezowulacyjny cykl, lub się wydłuży.
Piszę swoją historię, żebyście się nie martwiły i nie zniechęcały, gdy robicie testy i monitor wskazuje ponad 10 dni wysokich. Róbcie dalej swoje.
Ja na początku trochę się martwiłam i nie mogłam znaleźć na forum ani po pl ani w ang żadnych podobnych wątków.
Bardzo się cieszę że opisałaś swoje doświadczenie 😀.Ja ciągle korzystam z monitorka płodności...ogólnie jestem bardzo zadowolona że jest on taki czytelny.W tym miesiącu niestety ja zawaliłam bo dwa razy nie zrobiłam testu 😐 ale robiłam cyfrowe Clearblue i wykryłam pik bo była usmiechnięta buźka.W następnym cyklu będę bardziej dokładna jeśli o to chodzi.Odkupiłam monitorek od dziewczyny której się udało zajść w ciążę w trzecim cyklu z monitorkiem a zdaniem lekarzy nie miała szans.Fakt są drogie testy ale moim zdaniem warto.Fajnie jak czasem tutaj będziesz zaglądać..mogłybyśmy się dzielić tym co doświadczamy.Trzymam kciuki żeby cykl był udany 🤞🤞 ja już po owulacji tekże cierpliwie czekam na miesiączkęAurore lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra - postanowiłam pisać pamiętnik w aplikacji na ten temat żeby tu nie zaśmiecać co chwilę. Jest dostępny dla wszystkich. Jak wejdziesz w mój profil i wpisy do pamiętnika to chyba od razu przeniesie Ciebie do wątku. Tutaj dam takie ogólne informacje jak poszło.
Ja jestem mega sumienna w tym testowaniu - mam męża, który zajmuje się analizą danych statystycznych i on mnie bardziej pilnuje niż ja siebie 🙃
Ściskam Cię serdecznie i oby nam brzuchy wywaliło 🤪Kimbra lubi tę wiadomość