Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Ufff nadrobiłam was pomysły na obiadki macie świetne.... bobu jeszcze nie jadłam ale mnie bardzo to intryguje...
Mummy miłego urlopu
Prezesowa podziwiam cie za cierpliwość... I przytulam mocno masz bardzo trudna sytuację dobrze zd w końcu tate przywieźli... w bazzych stronach starsza kobietę zostawili w wyaciw z karetkami w styczniu na mrozie bo miała jechać do domu i dopiero po 3 godzinach ja zabrali...
Dziewczyny trzymam kciuki że wizyty I bety.. kreseczki...
Mój mąż ostatnio jak 💜 to się śmiał zd może już okresu nie będę mieć... alejak zobaczyl po krew.. to mu sie smutno zrobiło... no takie życie już jesteśmy starsi.. cóż.. choć dziwi mnie ten dziwny bol glowy i okres 2 dni ale nie był delikatny tylko średni... więc nadzieja coraz mniejszą... ale mam głupie pytanie czy przed okresem miałyście jakoś nie wiadomo jak mocna chec wieksza już zawsze ? Sory za aż tak mocno pytaniemięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Może zmiana klimatu? Czasem tak jest po wakacjach.. Mam nadzieję, że przejdzie szybko
Zęby umyłaś 5 razy?
Możliwe, że zmiana klimatu. Tam ja jak ja, dzień postekalam i skonczylam. Starego bardziej rozłożyło, ale już wraca do siebie 🤪
A żeby umyte, wypolerowane. Być może to tylko nadwrażliwość jakaś się uaktywniła. Ale będzie trzeba pójść sprawdzić w najbliższym czasie. 😁Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Może być ząb a może witamina B2? Mi tak gdzieś uciekała i mi się robiły zajady i afty, a teraz już jest w miarę ok
Zobaczę po zakończeniu leczenia czy wszystko wróci do normy 😀Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyMalinowysorbet wrote:Dziewczyny musze trochę posmecić. Mam wrażenie, że nic już nie czuję i boję się, że ta beta nie rośnie. Z tego wszystkiego juz chce mi się ryczeć 🥺 wyniki dopiero po 17, ostatnio były chyba dopiero po 18. Do tego czasu musze jakos się czymś zająć ale jest ciężko
Pamiętasz jak w poprzednim cyklu Cię pytałam o Twoje testowanie? Miałam sen o Tobie i Twoim maluszku 🥺 wierzę, że będzie dobrze 🤞 czekamy z Tobą Kochana!elektro96, Malinowysorbet, notsobadd, Pati2804, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Of kors! I to na to wiosenne najbardziej! Aż się płakać chce
wszędzie są moje włosy, nawet w lodowce 🫣
Uff, czyli nie tylko ja tak mam... 🙈😅 Ale łączy mi się to też z niską ferrytyna, więc zastanawiające 🤔
A Ty @Prezesoowa badalas u siebie poziom witamin/ferrytyny czy odpuściłas ze względu na stres, dobrze kojarzę? Może coś mnie ominęło jak byłam na urlopie. -
Apropo trzymania michy…
Musiałam wyskoczyć służbowo na chwilę z pracy, podjechałam sobie do cukierni i kupiłam ogromnego pączka z pistacją 🤤 więcej grzechów nie pamiętam 😂Speranza :), Pati2804, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Apropo trzymania michy…
Musiałam wyskoczyć służbowo na chwilę z pracy, podjechałam sobie do cukierni i kupiłam ogromnego pączka z pistacją 🤤 więcej grzechów nie pamiętam 😂
Była taka rolka na IG, że pistacje są zdrowe, więc... 🤣Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Katsue wrote:Myślę o tym. Ale z drugiej strony blokuje mnie ta UOP na czas nieokreślony i myśl, że a nuż się uda. Bo zmiana pracy to wiadomo, na początku jakaś gównoumowa na czas określony i dopiero potem działania. Najbardziej sobie wyrzucam, że zaczęliśmy się starć dopiero rok po tym jak dostałam umowę na czas nieokreślony tu, bo chciałam być fair (?!), bo myślałam, że szybko pójdzie. Z drugiej strony w sytuacji kryzysowej gdyby mnie jednak wykopali mam szanse żeby pójść do męża do pracy (nie ten sam dział, ale organizacja), bo mógłby pomóc cosik załatwić.34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Prezesoowa lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Musiałam wyskoczyć służbowo na chwilę z pracy, podjechałam sobie do cukierni i kupiłam ogromnego pączka z pistacją 🤤 więcej grzechów nie pamiętam 😂notsobadd, Prezesoowa, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Katsue wrote:U mnie jakieś wariactwo z cyklem. W poniedziałek praktycznie koniec krwawienia, we wtorek jednorazowo przy podcieraniu plamienie, a dziś znowu żywa krew 🥺 co tu się odwala to ja nie wiem, ale czuję, że będzie cykl do kosza
Ja po tej drożności też miałam totalnie dziwny ten poprzedni cykl, nic się nie kleiło… myślę, że takie nadzwyczajne sytuacje mogą nieźle namieszać 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2024, 11:10
34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
nick nieaktualnyKatsue wrote:U mnie jakieś wariactwo z cyklem. W poniedziałek praktycznie koniec krwawienia, we wtorek jednorazowo przy podcieraniu plamienie, a dziś znowu żywa krew 🥺 co tu się odwala to ja nie wiem, ale czuję, że będzie cykl do kosza
Może się jeszcze wszystko unormuje :* ten cykl może być trochę inny, ale nie musi być do kosza - 🤞Katsue lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZbuntowana wrote:Ufff nadrobiłam was pomysły na obiadki macie świetne.... bobu jeszcze nie jadłam ale mnie bardzo to intryguje...
Mummy miłego urlopu
Prezesowa podziwiam cie za cierpliwość... I przytulam mocno masz bardzo trudna sytuację dobrze zd w końcu tate przywieźli... w bazzych stronach starsza kobietę zostawili w wyaciw z karetkami w styczniu na mrozie bo miała jechać do domu i dopiero po 3 godzinach ja zabrali...
Dziewczyny trzymam kciuki że wizyty I bety.. kreseczki...
Mój mąż ostatnio jak 💜 to się śmiał zd może już okresu nie będę mieć... alejak zobaczyl po krew.. to mu sie smutno zrobiło... no takie życie już jesteśmy starsi.. cóż.. choć dziwi mnie ten dziwny bol glowy i okres 2 dni ale nie był delikatny tylko średni... więc nadzieja coraz mniejszą... ale mam głupie pytanie czy przed okresem miałyście jakoś nie wiadomo jak mocna chec wieksza już zawsze ? Sory za aż tak mocno pytanie
Każde pytanie jest w porządku! Ja przed samym okresem nie mam chęci wcale, ale w 2-3 dzień to masakra, rzuciłabym się na męża na 24 godziny -
Ja Wam powiem też sie boje o umowe, ten cykl w lipcu bedzie ostatni, potem na sierpien przerwa w staraniach, a we wrzesniu wóz albo przewóz, mam nadzieje, ze juz dostane na czas nieokreślony. Ale jak nie przedłużą to nie wiem co zrobie...Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Prezesoowa wrote:Pamiętasz jak w poprzednim cyklu Cię pytałam o Twoje testowanie? Miałam sen o Tobie i Twoim maluszku 🥺 wierzę, że będzie dobrze 🤞 czekamy z Tobą Kochana!
Mam tu takie wsparcie, że musi być dobrze ❤️🤞🍀elektro96, Prezesoowa, Pati2804, MagicznaNuta, MummyYummy, Lavenda lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
nick nieaktualnyKatsue wrote:Myślę o tym. Ale z drugiej strony blokuje mnie ta UOP na czas nieokreślony i myśl, że a nuż się uda. Bo zmiana pracy to wiadomo, na początku jakaś gównoumowa na czas określony i dopiero potem działania. Najbardziej sobie wyrzucam, że zaczęliśmy się starć dopiero rok po tym jak dostałam umowę na czas nieokreślony tu, bo chciałam być fair (?!), bo myślałam, że szybko pójdzie. Z drugiej strony w sytuacji kryzysowej gdyby mnie jednak wykopali mam szanse żeby pójść do męża do pracy (nie ten sam dział, ale organizacja), bo mógłby pomóc cosik załatwić.
Czyli możliwości zawsze maszMyślisz, że pracodawca by Cie za to docenił? Że odkładasz swoje życie na bok, żeby być fair? Może są pojedyncze jednostki, ale tak ogólnie to pewnie mają nas gdzieś
mi ostatnio mąż wytłumaczył, że on woli żone ze spokojną głową i taka na pewno ma większe szanse na dziecko niż żona, która jest wiecznie wkurzona, przemęczona i głowe ma w pracy. Mimo wszystko coś w tym jest, że stres i nasze samopoczucie psychiczne ma duży wpływ na nasz organizm i to jak on działa.
I rozumiem Cię doskonale, bo tez nie chciałam zmieniać pracy w trakcie starań, ale aktualnie praca nie daje mi już poczucia bezpieczeństwa, więc trudno.Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:Uff, czyli nie tylko ja tak mam... 🙈😅 Ale łączy mi się to też z niską ferrytyna, więc zastanawiające 🤔
A Ty @Prezesoowa badalas u siebie poziom witamin/ferrytyny czy odpuściłas ze względu na stres, dobrze kojarzę? Może coś mnie ominęło jak byłam na urlopie.
Badałam w lutym i miałam i ferrytyne i poziom witamin ok. Tyle, że ferrytyna jest też markerem stanu zapalnego, więc mogla być u mnie na dobrym poziomie, a faktycznie może być niska
Teraz w lipcu miałam wszystko powtarzać, ale powtórzę tylko hormony z 3dc, glukozę, insulinę, próby wątrobowe, lipidogram i pewnie estradiol i proga 7dpo, żeby mieć na świeżo:)