X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dziewczyny musze trochę posmecić. Mam wrażenie, że nic już nie czuję i boję się, że ta beta nie rośnie. Z tego wszystkiego juz chce mi się ryczeć 🥺 wyniki dopiero po 17, ostatnio były chyba dopiero po 18. Do tego czasu musze jakos się czymś zająć ale jest ciężko :(
    Kochana , weź głęboki wdech i wydech, brak objawów na samym początku to całkiem normalna sprawa , ja też panikowałam a było wszystko dobrze 😘 stresując się niczego nie zmienisz. Masz dzisiaj wolne czy jesteś w pracy ? 😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Babcia dziś znowu gorzej się poczuła i pojechała z ciocia do lekarki a ta dala jej skierowanie do szpitala.. wczoraj już powinni ja tam zostawić i przebadać..😠 zaczynam się martwić o nią bardzo, nie wiem co będzie będzie jej zabraknie 🥺

Ehhh.. o tyle dobrze, że jak będzie w szpitalu, to teoretycznie powinna otrzymać profesjonalną pomoc na miejscu. Nie myśl tymi kategoriami Pati.. Wierzę, że zopiekują się Twoją babunią.. 🫂🫂

Pati2804 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Babcia dziś znowu gorzej się poczuła i pojechała z ciocia do lekarki a ta dala jej skierowanie do szpitala.. wczoraj już powinni ja tam zostawić i przebadać..😠 zaczynam się martwić o nią bardzo, nie wiem co będzie będzie jej zabraknie 🥺

Pati nie zadręczaj się takim myśleniem 🫂
    Najważniejsze, że w końcu lekarz odpowiednio zareagowała, a SOR zostawmy bez komentarza bo to szkoda słów, że jej nie zostawili 😔

Oby szybko przyjęli ją na oddział i zlecili niezbędne badania ❤️

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Dołączam,am sie Pati a ty już lepiej z brzuchem?
    Tak ja się czuje dzisiaj dobrze, dziękuję 😘
    Tylko martwię się o babcie..

Zbuntowana lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Pati, wiem jakie to trudne, ale nie myśl o najgorszym. Babcią w szpitalu się zajmą i jej się poprawi, wierzę w to i trzymam za to kciuki :*

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Mimo wszystko dobrze, że dostała skierowanie do szpitala…
    Mam nadzieję, że babcia będzie porządnie przebadana, otrzyma odpowiednie leczenie i poczuje się lepiej ♥️

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    U mnie jakieś wariactwo z cyklem. W poniedziałek praktycznie koniec krwawienia, we wtorek jednorazowo przy podcieraniu plamienie, a dziś znowu żywa krew 🥺 co tu się odwala to ja nie wiem, ale czuję, że będzie cykl do kosza
    U mnie też pierwsza i druga miesiączka w wyglądała, że było plamienie, krew , krew , koniec , krew, plamienie..
    a jednak przy drugiej się udało także nie martw się 😘

Katsue lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Dziewczyny melduję się po wizycie. Z małą łasicą wszystko dobrze. Okazuje się że będzie na 90% dziewczynka.
    Łożysko mam ułożone nisko na szyjce, ale może się jeszcze podniesie.
    Gin musiała podkreślić że te moje prowadzenie ciąży na 2 fronty nie bardzo jej odpowiada bo to dzielenie się odpowiedzialnością, ale zupełnie mnie rozumie i że w moim przypadku nie ma nic przeciwko.
    Co do pracy jestem tego samego zdania co @prezesowa. Jesteśmy dla pracodawcy tylko pracownikiem i chodź by najlepszym i pozornie niezastąpionym nadal tylko pracownikiem. Oczywiste że w przypadku starań trzeba się liczyć z pracą by potem przez rok mieć za co się utrzymać. I gdybym mogła cofnąć czas też zmieniłabym pracę już 2 lata temu, ale w głowie było że nie bo starania bo co to będzie.... zupełnie zmieniło mi się myślenie i patrzę tylko na siebie i to jak mi się będzie opłacało mając głęboko pracodawcę.
    Ufff ale ulga , cieszę się że wszystko dobrze 😘🥰🍀

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

@eniana super wieści 😍😍

Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Spokojnie, tam dostanie pomoc i się ułoży wszystko <3

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Najważniejsze, że jest skierowanie i będzie pod opieką ♥️ życzę dużo zdrówka Babci :*

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dziewczyny musze trochę posmecić. Mam wrażenie, że nic już nie czuję i boję się, że ta beta nie rośnie. Z tego wszystkiego juz chce mi się ryczeć 🥺 wyniki dopiero po 17, ostatnio były chyba dopiero po 18. Do tego czasu musze jakos się czymś zająć ale jest ciężko :(
    Kochana to jest dopiero początek, objawy jeszcze przyjdą. To całkiem normalne, ze nic możesz nie czuć. Jesteśmy z Tobą <3 czekamy z Tobą, beta będzie na pewno piękna <3

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    No u mnie narazie bez @, niby mam bóle miesiączkowe, ale trwają przez godzinę lekko i mija, na twarzy jeszcze mnie nie wysypało na okres, a drugiego testu nie robiłam. Według aplikacji mam dostać w niedzielę okres, sikne chyba w sobotę
    Trzymam kciuki, żeby @ już nie przyszła. I niecierpliwię się na testowanie :)

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowa, to dużo móc się wygadać tutaj Wam..❤ najgorsze jest czekanie na diagnozę, bo jak się wie z czym trzeba walczyć to łatwiej się przestawić. Ja też uważam że dobrze ze jest w szpitalu I ja zbadają bez oczekiwania na kolejkę, zresztą zobaczymy jakie badania jej zlecą.. oby zrobili gastroskopie i usg brzucha , a nie migali się od tego..

Od wczoraj mały się nie ruszał, ale teraz jak się zestresowałam babcią to czuje go trochę, chyba jednak dzieci w brzuchu czują nasze emocje naprawdę 😯
    Idę po lody, muszę zjeść i się odstresować 🙈

Dziękuję Wam za każde słowo wsparcia ❤🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2024, 12:12

Paima, Malinowysorbet, CoffeeDream, elektro96, Katsue, MummyYummy, MagicznaNuta, Zaczarowan, Vienna lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Paima Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzięki dziewczyny za dobre słowa, to dużo móc się wygadać tutaj Wam..❤ najgorsze jest czekanie na diagnozę, bo jak się wie z czym trzeba walczyć to łatwiej się przestawić. Ja też uważam że dobrze ze jest w szpitalu I ja zbadają bez oczekiwania na kolejkę, zresztą zobaczymy jakie badania jej zlecą.. oby zrobili gastroskopie i usg brzucha , a nie migali się od tego..

Od wczoraj mały się nie ruszał, ale teraz jak się zestresowałam babcią to czuje go trochę, chyba jednak dzieci w brzuchu czują nasze emocje naprawdę 😯
    Idę po lody, muszę zjeść i się odstresować 🙈

Dziękuję Wam za każde słowo wsparcia ❤🥺

Ty zjedz lody, a ja wypiję kawę. ☕

Biorę się za obiad, bo kręcę się tylko po tym domu i nie robię nic pożytecznego 🙈

Obejrzałam tylko Perfect Match i czekam na końcowe odcinki 😈😎

Pati2804, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Kochana , weź głęboki wdech i wydech, brak objawów na samym początku to całkiem normalna sprawa , ja też panikowałam a było wszystko dobrze 😘 stresując się niczego nie zmienisz. Masz dzisiaj wolne czy jesteś w pracy ? 😘
    Mam wolne, jesteśmy u rodziców to staram się czymś zająć. Ale wiadomo nie jest lekko :p

Kochana trzymam kciuki żeby z babcia było wszystko w porządku 🤞🍀

Pati2804, Prezesoowa, MagicznaNuta, Zaczarowan lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavenda wrote:
    Cześć Malinowysorbet 👋
    Widziałam Twoją kreseczkę, a potem betę. Gratuluję Ci serdecznie. Piszę, żeby dać Ci znać, że każda z nas świruje.
    Mogę potwierdzić, że mocniejsze objawy faktycznie zaczynają być odczuwalne przy becie 1000 mIU/ml.

Nie będę mowila, żebyś wyluzowała, bo się nie da. Zrob jednak wszystko, aby zająć głowę.
    A ty jak się Kochana czujesz?

Lavenda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    A nie ma czasem jakiejś przepuklny na kręgosłupie? Czasem ćwiczenia pomagają?
    pomagają masaże, kiedyś miał trenera personalnego i pomagało wzmacnianie mięśni brzucha

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Ty zjedz lody, a ja wypiję kawę. ☕

Biorę się za obiad, bo kręcę się tylko po tym domu i nie robię nic pożytecznego 🙈

Obejrzałam tylko Perfect Match i czekam na końcowe odcinki 😈😎

Ja też czekam! Mam nadzieję, że na koniec laski wyruchają Harry’ego, bo tak jak w miarę go lubiłam w too hot too handle, tak tu mnie tak drażni, że szok :P

Paima lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    U mnie jakieś wariactwo z cyklem. W poniedziałek praktycznie koniec krwawienia, we wtorek jednorazowo przy podcieraniu plamienie, a dziś znowu żywa krew 🥺 co tu się odwala to ja nie wiem, ale czuję, że będzie cykl do kosza
    u mnie normą są takie okresy :( jeden dzień czysto a za chwilę krew, mam tyłozgięcie macicy

‹‹ 1081 1082 1083 1084 1085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ