Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dziewczyny musze trochę posmecić. Mam wrażenie, że nic już nie czuję i boję się, że ta beta nie rośnie. Z tego wszystkiego juz chce mi się ryczeć 🥺 wyniki dopiero po 17, ostatnio były chyba dopiero po 18. Do tego czasu musze jakos się czymś zająć ale jest ciężko :(
    Kochana , weź głęboki wdech i wydech, brak objawów na samym początku to całkiem normalna sprawa , ja też panikowałam a było wszystko dobrze 😘 stresując się niczego nie zmienisz. Masz dzisiaj wolne czy jesteś w pracy ? 😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Babcia dziś znowu gorzej się poczuła i pojechała z ciocia do lekarki a ta dala jej skierowanie do szpitala.. wczoraj już powinni ja tam zostawić i przebadać..😠 zaczynam się martwić o nią bardzo, nie wiem co będzie będzie jej zabraknie 🥺

Ehhh.. o tyle dobrze, że jak będzie w szpitalu, to teoretycznie powinna otrzymać profesjonalną pomoc na miejscu. Nie myśl tymi kategoriami Pati.. Wierzę, że zopiekują się Twoją babunią.. 🫂🫂

Pati2804 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Babcia dziś znowu gorzej się poczuła i pojechała z ciocia do lekarki a ta dala jej skierowanie do szpitala.. wczoraj już powinni ja tam zostawić i przebadać..😠 zaczynam się martwić o nią bardzo, nie wiem co będzie będzie jej zabraknie 🥺

Pati nie zadręczaj się takim myśleniem 🫂
    Najważniejsze, że w końcu lekarz odpowiednio zareagowała, a SOR zostawmy bez komentarza bo to szkoda słów, że jej nie zostawili 😔

Oby szybko przyjęli ją na oddział i zlecili niezbędne badania ❤️

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Dołączam,am sie Pati a ty już lepiej z brzuchem?
    Tak ja się czuje dzisiaj dobrze, dziękuję 😘
    Tylko martwię się o babcie..

Zbuntowana lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Pati, wiem jakie to trudne, ale nie myśl o najgorszym. Babcią w szpitalu się zajmą i jej się poprawi, wierzę w to i trzymam za to kciuki :*

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Mimo wszystko dobrze, że dostała skierowanie do szpitala…
    Mam nadzieję, że babcia będzie porządnie przebadana, otrzyma odpowiednie leczenie i poczuje się lepiej ♥️

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    U mnie jakieś wariactwo z cyklem. W poniedziałek praktycznie koniec krwawienia, we wtorek jednorazowo przy podcieraniu plamienie, a dziś znowu żywa krew 🥺 co tu się odwala to ja nie wiem, ale czuję, że będzie cykl do kosza
    U mnie też pierwsza i druga miesiączka w wyglądała, że było plamienie, krew , krew , koniec , krew, plamienie..
    a jednak przy drugiej się udało także nie martw się 😘

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Dziewczyny melduję się po wizycie. Z małą łasicą wszystko dobrze. Okazuje się że będzie na 90% dziewczynka.
    Łożysko mam ułożone nisko na szyjce, ale może się jeszcze podniesie.
    Gin musiała podkreślić że te moje prowadzenie ciąży na 2 fronty nie bardzo jej odpowiada bo to dzielenie się odpowiedzialnością, ale zupełnie mnie rozumie i że w moim przypadku nie ma nic przeciwko.
    Co do pracy jestem tego samego zdania co @prezesowa. Jesteśmy dla pracodawcy tylko pracownikiem i chodź by najlepszym i pozornie niezastąpionym nadal tylko pracownikiem. Oczywiste że w przypadku starań trzeba się liczyć z pracą by potem przez rok mieć za co się utrzymać. I gdybym mogła cofnąć czas też zmieniłabym pracę już 2 lata temu, ale w głowie było że nie bo starania bo co to będzie.... zupełnie zmieniło mi się myślenie i patrzę tylko na siebie i to jak mi się będzie opłacało mając głęboko pracodawcę.
    Ufff ale ulga , cieszę się że wszystko dobrze 😘🥰🍀

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

@eniana super wieści 😍😍

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Spokojnie, tam dostanie pomoc i się ułoży wszystko <3

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Najważniejsze, że jest skierowanie i będzie pod opieką ♥️ życzę dużo zdrówka Babci :*

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dziewczyny musze trochę posmecić. Mam wrażenie, że nic już nie czuję i boję się, że ta beta nie rośnie. Z tego wszystkiego juz chce mi się ryczeć 🥺 wyniki dopiero po 17, ostatnio były chyba dopiero po 18. Do tego czasu musze jakos się czymś zająć ale jest ciężko :(
    Kochana to jest dopiero początek, objawy jeszcze przyjdą. To całkiem normalne, ze nic możesz nie czuć. Jesteśmy z Tobą <3 czekamy z Tobą, beta będzie na pewno piękna <3

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    No u mnie narazie bez @, niby mam bóle miesiączkowe, ale trwają przez godzinę lekko i mija, na twarzy jeszcze mnie nie wysypało na okres, a drugiego testu nie robiłam. Według aplikacji mam dostać w niedzielę okres, sikne chyba w sobotę
    Trzymam kciuki, żeby @ już nie przyszła. I niecierpliwię się na testowanie :)

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowa, to dużo móc się wygadać tutaj Wam..❤ najgorsze jest czekanie na diagnozę, bo jak się wie z czym trzeba walczyć to łatwiej się przestawić. Ja też uważam że dobrze ze jest w szpitalu I ja zbadają bez oczekiwania na kolejkę, zresztą zobaczymy jakie badania jej zlecą.. oby zrobili gastroskopie i usg brzucha , a nie migali się od tego..

Od wczoraj mały się nie ruszał, ale teraz jak się zestresowałam babcią to czuje go trochę, chyba jednak dzieci w brzuchu czują nasze emocje naprawdę 😯
    Idę po lody, muszę zjeść i się odstresować 🙈

Dziękuję Wam za każde słowo wsparcia ❤🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2024, 12:12

Paima, Malinowysorbet, CoffeeDream, elektro96, nick nieaktualny, MummyYummy, nick nieaktualny, Zaczarowan, Vienna lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Paima Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzięki dziewczyny za dobre słowa, to dużo móc się wygadać tutaj Wam..❤ najgorsze jest czekanie na diagnozę, bo jak się wie z czym trzeba walczyć to łatwiej się przestawić. Ja też uważam że dobrze ze jest w szpitalu I ja zbadają bez oczekiwania na kolejkę, zresztą zobaczymy jakie badania jej zlecą.. oby zrobili gastroskopie i usg brzucha , a nie migali się od tego..

Od wczoraj mały się nie ruszał, ale teraz jak się zestresowałam babcią to czuje go trochę, chyba jednak dzieci w brzuchu czują nasze emocje naprawdę 😯
    Idę po lody, muszę zjeść i się odstresować 🙈

Dziękuję Wam za każde słowo wsparcia ❤🥺

Ty zjedz lody, a ja wypiję kawę. ☕

Biorę się za obiad, bo kręcę się tylko po tym domu i nie robię nic pożytecznego 🙈

Obejrzałam tylko Perfect Match i czekam na końcowe odcinki 😈😎

Pati2804, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Kochana , weź głęboki wdech i wydech, brak objawów na samym początku to całkiem normalna sprawa , ja też panikowałam a było wszystko dobrze 😘 stresując się niczego nie zmienisz. Masz dzisiaj wolne czy jesteś w pracy ? 😘
    Mam wolne, jesteśmy u rodziców to staram się czymś zająć. Ale wiadomo nie jest lekko :p

Kochana trzymam kciuki żeby z babcia było wszystko w porządku 🤞🍀

Pati2804, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Zaczarowan lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavenda wrote:
    Cześć Malinowysorbet 👋
    Widziałam Twoją kreseczkę, a potem betę. Gratuluję Ci serdecznie. Piszę, żeby dać Ci znać, że każda z nas świruje.
    Mogę potwierdzić, że mocniejsze objawy faktycznie zaczynają być odczuwalne przy becie 1000 mIU/ml.

Nie będę mowila, żebyś wyluzowała, bo się nie da. Zrob jednak wszystko, aby zająć głowę.
    A ty jak się Kochana czujesz?

Lavenda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    A nie ma czasem jakiejś przepuklny na kręgosłupie? Czasem ćwiczenia pomagają?
    pomagają masaże, kiedyś miał trenera personalnego i pomagało wzmacnianie mięśni brzucha

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Ty zjedz lody, a ja wypiję kawę. ☕

Biorę się za obiad, bo kręcę się tylko po tym domu i nie robię nic pożytecznego 🙈

Obejrzałam tylko Perfect Match i czekam na końcowe odcinki 😈😎

Ja też czekam! Mam nadzieję, że na koniec laski wyruchają Harry’ego, bo tak jak w miarę go lubiłam w too hot too handle, tak tu mnie tak drażni, że szok :P

Paima lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    U mnie jakieś wariactwo z cyklem. W poniedziałek praktycznie koniec krwawienia, we wtorek jednorazowo przy podcieraniu plamienie, a dziś znowu żywa krew 🥺 co tu się odwala to ja nie wiem, ale czuję, że będzie cykl do kosza
    u mnie normą są takie okresy :( jeden dzień czysto a za chwilę krew, mam tyłozgięcie macicy

‹‹ 1081 1082 1083 1084 1085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ