Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Jak dla mnie to to jest takie wykreowane - w sensie jego zachowanie - ze nie ma prawa być szczere
Widzialam gdzieś zajawkę, że Melinda mówiła, że mają pokazać, ale tego się dowiemy dopiero jutro
Czekam 😎
Dawaj znać, jak zobaczysz, że odcinek jest już dostępny. 😂Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Babcia dziś znowu gorzej się poczuła i pojechała z ciocia do lekarki a ta dala jej skierowanie do szpitala.. wczoraj już powinni ja tam zostawić i przebadać..😠 zaczynam się martwić o nią bardzo, nie wiem co będzie będzie jej zabraknie 🥺
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatsue wrote:W ogóle chodzi mi po głowie włosowa metamorfoza 🤔 jak się mąż określi kiedy jedziemy do teściów to chyba zadzwonię i zapiszę się tam na cięcie, bo jest bardziej budżetowo niż u mnie 🤣 zamówię sobie jeszcze jakieś farbki, takie żeby jak najbardziej zbliżyć się do naturalnego, a potem chyba na jakiś czas odpuszczę farbowanie łba 🤔
Polecam 😁 dobry fryzjer działa cuda na glowie i na duszy 😍MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Hej! Ok dużo stresu ale kazał lekarz to robię.
Beta urosła z 95.2 na 294. Czyli rośnie. Oby tak dalej:)
Objawów zero.
Cudownie👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualny@Katsue rozumiem Ciebie, ja też chciałabym już i teraz. No niestety, szansa jest raz na cykl i to wieczne czekanie jest wyczerpujące…
Życzę Tobie i wszystkim staraczkom, abyśmy szybciutko zaszły w te wymarzone ciążea tymczasem dopóki nie ma objawów ciążowych możemy korzystać z ładnej pogody i lata, ja tam zawsze staram się dostrzegać jakieś plusy jak się nie udaje i tylko dzięki temu idę do przodu.
Przyznam się Wam, że dzisiaj rano sikałam i było biało, ale jakoś ok to przyjęłam, po prostu czekam na okres. A dzięki temu, że nie jestem w ciąży moj wakacyjny wyjazd nie jest zagrożony -
MummyYummy wrote:@Suzie, uwielbiam takie miejsca 🤤🤤🤤
@Prezesoowa, trzymam kciuki,.żeby sytuacja była stabilna - może pozwolić Ci to choć trochę odpocząć psychicznie ✊ Oczywiście, że będę zaglądać! 😘
@elektro, ja w porównaniu z naszymi zgrabnymi mamusiami to mam wieeeeelki brzuchol 🤪
@Suzie, dieta wszystko albo nic może okazać się zgubna - jak będziesz wszystkiego się wystrzegać, to któregoś dnia, przy jakimś kryzysie możesz pójść w spożywczy cug, przynajmniej ja tak miałam. Ja starałam się zachować takie 80/20 i wyznaczałam sobie okresy, w których trzymałam się w 100%, tylko też nie jakoś przesadnie długie (najdłuższy to był Wielki Post i już robiłam sobie listę tego, co zjem, jak będę mogła. Oj, była naprawdę długa. Na szczęście tej czas wystarczył mi na takie oczyszczanie, że w Święta zjadłam 1 kawałek sękacza 🤭). Na przykład w tygodniu trzymałam.się diety, w weekend pozwoliłam sobie na przykład na jakieś chipsy, oczywiście nie zamiast posiłku, tylko właśnie jako dodatkowy. Ty też dużo się ruszasz, więc myślę, że niewielkie grzeszki będą Ci wybaczone 😊 A Twoja IO też nie wygląda bardzo tragicznie.
@Zimozielona, kciuczki ✊
@Coffee, cieszę się, że tarczyca stabilna 🥰
@Katsue, wierzę, że takie obawy się pojawiają i będą się pojawiać 🫂 Tylko pamiętaj, że są takie rzeczy, ma które nie mamy wpływu, na przykład restrukturyzacja - ja miałam taką sytuację, że już mieliśmy się starać, to się pojawiła torbiel. Jak się dowiedziałam, że się wchłonęła, to nie doczekałam do owu, bo mnie zwolnili. Bolało jak cholera, bardzo wyłam, bo na takich rzeczach przejechało nam dwa lata postoju ze staraniami. Zwolnili mnie w październiku, świat mi się zawalił. Ale później wydarzyło się coś takiego, co totalnie odmieniło moje życie. Teraz mamy czerwiec, a ja zaczęłam 5 miesiąc 🤰 Wierzę, że u Ciebie będzie to samo tylko że Ciebie coś, co totalnie zmieniło Twój świat już spotkało, Kochana 🫂 A teraz musi być już tylko dobrze ♥️
@notsobadd, może to być od zęba, czasem od żeby t gorącego jedzenia lubią się robić. Może coś Ci się osadziło na szczoteczce? W aptece jest taki środek z to się chyba nazywa Aftin (??), takie do przecierania. W miarę szybko pomaga 😊
@Sorbeciku, ja miałam dokładnie takie same rozkminy - nic mi nie było przez długi czas, nawet po potwierdzeniu ciąży na USG i już z serduszkiem. Też miałam źle myśli, a później jak siekło, to szok. Każda kobieta jest inna, każda ciąża jest inna, w Twój Kropek dopiero co się rozgościł i nie chcę być gościem niemiłym 🤪 Kciuki za betę ✊ Uważam, że to badanie powinni robić od ręki, byłoby nam wszystko łatwiej!
@Eniana, tak się cieszę, że wszystko w porządku ♥️ Łasica, bardzo mi się podoba określenie 🥰
@Pati, w szpitalu zrobią jej wszystkie potrzebne badania, to duża szansa na to, że szybciej dowiemy się, o co dokładnie chodzi ✊💪
Dziękuję za życzenia udanego urlopu 😍 Myślę, że taki będzie, bo w tym roku czekam na niego jakoś wyjątkowo długo, mimo że zawsze bierzemy na przełomie czerwca i lipca 🤭
To w takim razie nie mam wyrzutów sumienia 😁 po prostu będę jeść mniej niż kiedyś i bez białej mąki i bez cukru w razie możliwości i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2024, 12:57
MummyYummy lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Dzięki dziewczyny za dobre słowa, to dużo móc się wygadać tutaj Wam..❤ najgorsze jest czekanie na diagnozę, bo jak się wie z czym trzeba walczyć to łatwiej się przestawić. Ja też uważam że dobrze ze jest w szpitalu I ja zbadają bez oczekiwania na kolejkę, zresztą zobaczymy jakie badania jej zlecą.. oby zrobili gastroskopie i usg brzucha , a nie migali się od tego..
Od wczoraj mały się nie ruszał, ale teraz jak się zestresowałam babcią to czuje go trochę, chyba jednak dzieci w brzuchu czują nasze emocje naprawdę 😯
Idę po lody, muszę zjeść i się odstresować 🙈
Dziękuję Wam za każde słowo wsparcia ❤🥺Pati2804 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:Dziewczyny, badanie nasienia po jakim czasie najlepiej wykonać, jeśli mąż chorował? Leczył się paracetamolem, ibuprofenem, inne specyfiki na gardło. Dodatkowo przez 2 dni brał lek wziewny przepisany przez lekarza, ale jednak zastopował ze względu na starania właśnie.
Tak czy siak, chyba nie ma sensu w najbliższym czasie robić tego badania? 🙁
Jeżeli nie miał wysokiej temperatury to wystarczy tydzień- dwa, żeby doszedł do siebie. Jeśli jednak była wysoka gorączka no to na razie lepiej odpuścićCoffeeDream, elektro96, MagicznaNuta, Dropsik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Jeżeli nie miał wysokiej temperatury to wystarczy tydzień- dwa, żeby doszedł do siebie. Jeśli jednak była wysoka gorączka no to na razie lepiej odpuścić
U niego w sumie to obyło się bez gorączki. Tylko gardło mu zawaliło. Więc poczekamy i w takim razie w lipcu najprędzej wykona te badania 🙄elektro96, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatsue wrote:W ogóle chodzi mi po głowie włosowa metamorfoza 🤔 jak się mąż określi kiedy jedziemy do teściów to chyba zadzwonię i zapiszę się tam na cięcie, bo jest bardziej budżetowo niż u mnie 🤣 zamówię sobie jeszcze jakieś farbki, takie żeby jak najbardziej zbliżyć się do naturalnego, a potem chyba na jakiś czas odpuszczę farbowanie łba 🤔
-
CoffeeDream wrote:Dziewczyny, badanie nasienia po jakim czasie najlepiej wykonać, jeśli mąż chorował? Leczył się paracetamolem, ibuprofenem, inne specyfiki na gardło. Dodatkowo przez 2 dni brał lek wziewny przepisany przez lekarza, ale jednak zastopował ze względu na starania właśnie.
Tak czy siak, chyba nie ma sensu w najbliższym czasie robić tego badania? 🙁Prezesoowa, MagicznaNuta, CoffeeDream lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
-
nick nieaktualnyNiedoszlaWielodzietna wrote:@Katsue rozumiem Ciebie, ja też chciałabym już i teraz. No niestety, szansa jest raz na cykl i to wieczne czekanie jest wyczerpujące…
Życzę Tobie i wszystkim staraczkom, abyśmy szybciutko zaszły w te wymarzone ciążea tymczasem dopóki nie ma objawów ciążowych możemy korzystać z ładnej pogody i lata, ja tam zawsze staram się dostrzegać jakieś plusy jak się nie udaje i tylko dzięki temu idę do przodu.
Przyznam się Wam, że dzisiaj rano sikałam i było biało, ale jakoś ok to przyjęłam, po prostu czekam na okres. A dzięki temu, że nie jestem w ciąży moj wakacyjny wyjazd nie jest zagrożony -
Zimozielona wrote:Hej! Ok dużo stresu ale kazał lekarz to robię.
Beta urosła z 95.2 na 294. Czyli rośnie. Oby tak dalej:)
Objawów zero. -
Suzie wrote:To w takim razie nie mam wyrzutów sumienia 😁 po prostu będę jeść mniej niż kiedyś i bez białej mąki i bez cukru w razie możliwości i tyle.
Myślę, że to dobry kierunek 🙂 Dietetyk mówiła mi też, że regularność posiłków przy IO także jest bardzo ważna - czas między jednym a drugim nie powinien przekraczać 4 godzin. -
NiedoszlaWielodzietna wrote:@Katsue rozumiem Ciebie, ja też chciałabym już i teraz. No niestety, szansa jest raz na cykl i to wieczne czekanie jest wyczerpujące…
Przyznam się Wam, że dzisiaj rano sikałam i było biało, ale jakoś ok to przyjęłam, po prostu czekam na okres. A dzięki temu, że nie jestem w ciąży moj wakacyjny wyjazd nie jest zagrożonyNiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość