Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    To dziś ja
    pobrane.jpg
    Tulę za małpę! 🫂🫂

Majlen lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Hej 🌸
    Ja dziś zrobiłam test tylko wyłącznie dlatego, żeby ewentualnie podziałać globulkami na infekcję, bo i tak przez 3 kolejne dni nie mam jak już iść do gina, a później wypada mi @. Oczywiście biel. Ja już nawet się nie łudzę. Czekam tylko kiedy przyjdzie smutek i żal, bo teraz to nawet płakać mi się nie chce taka zła jestem...
    Pytanie tylko czy zawsze te globulki stosujecie na noc? Chciałabym już, żeby mogło działać. Czy te Gynoxin mocno wypływają?

@Prezesoowa Trzymam kciuki 🤞 Oby brat faktycznie przyjechał z dobrej woli i Was odciążył.
    @Elektro Cieszę się, że macie plany działania 🩷 koszty przerażają, ale myślę, że warto 😊
    Tulę za biel kochana 🫂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Nie no ja Was blagam, wszędzie ciepełko a u mnie znowu zimny weekend..
    Tzn. 18-20 stopni ale dla mnie to zimno 😂
    Zdecydowanie powinnam mieszkać na południu
    Wiesz co, ja chyba wolę już tą naszą pogodę na północy niż ten skwar, o którym piszą dziewczyny 🙈🙈 Nie będę narzekać w takim razie na te masze 18stopni 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2024, 09:39

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Hej 🌸
    Ja dziś zrobiłam test tylko wyłącznie dlatego, żeby ewentualnie podziałać globulkami na infekcję, bo i tak przez 3 kolejne dni nie mam jak już iść do gina, a później wypada mi @. Oczywiście biel. Ja już nawet się nie łudzę. Czekam tylko kiedy przyjdzie smutek i żal, bo teraz to nawet płakać mi się nie chce taka zła jestem...
    Pytanie tylko czy zawsze te globulki stosujecie na noc? Chciałabym już, żeby mogło działać. Czy te Gynoxin mocno wypływają?

@Prezesoowa Trzymam kciuki 🤞 Oby brat faktycznie przyjechał z dobrej woli i Was odciążył.
    @Elektro Cieszę się, że macie plany działania 🩷 koszty przerażają, ale myślę, że warto 😊
    Globulki na noc, żeby jak najdłużej działały w miejscu docelowym:)
    Tulę za biel 😔

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    To dziś ja
    pobrane.jpg

To będę ja za tydzień 😂

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja też nie lubię sushi ! 🙈😅

To dobrze że nie jestem sama z Vienna 😁

Vienna, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wam powiedzieć, że mój serniczek bardzo mi smakował 😍

Dropsik, Zaczarowan, Majlen, CoffeeDream, elektro96, Speranza :), nick nieaktualny, Malinowysorbet, Pati2804, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    To jest taki daleki kuzyn cienia wujka ciotecznego cienia. Którego nikt normalny, poza staraczka, by nie zobaczył 😂 ale to dobrze, bo znaczy że ovi sie w miarę szybko wypłukuje, bo czytałam o przypadkach ze do 14 dpo widziały dziewczyny.
    Nie załamie się jeśli nie pyknie. Jest umówiona drożność, jest plan na pasożyty, poza tym kolejny cykl to będzie 9 cs, a zawsze miałam szczęście do 9 w życiu 😂

Jak Was prosiłam o chuchnięcie trochę pogody na północ to nie miałam na myśli tej złej strony 🤪. Przyznać się kto przygnał burze 😂 9 rano a zrobiło się ciemno na dworzu, leje, burza a ja za godzinę muszę jechać z mamą na badania 🙈
    U nas też właśnie zaczęło padać, ale serduszko alergika się cieszy, więc sorry not sorry 😁

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Czyli możesz się podzielić już przepisem :) zrobię screena i może w przyszłym tygodniu machnę:)

Zaczarowan, Majlen lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! 😘😘 Pogoda rzeczywiście niezbyt atrakcyjna, aleeeee mimo wszystko dobrego dnia dla Nas! ❤️

Prezesowa cieszę się, ze brat przyłoży swoją rękę do opieki. Dobrze jest czuć, że nie jesteś w tym wszystkim sama 😘

Majlen przytulam za małpkę.. 🫂🫂
    Smacznej tortilli dziewczyny! Chyba też coś takiego zrobię… 🙌😎

Notsobadd tak.. z tym ovitrelle to tak jest, dlatego najlepiej testować dopiero 12-14 dpt, ale rozumiem, że chciałaś sprawdzić ile się utrzymuje ;* Głowa do góry, jeszcze trochę czasu jest :) Kciuki!

CoffeDream przytulam.. 🫂🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2024, 09:45

Majlen, notsobadd, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Dziewczyny przytulam Was mocno.

Ja po ostatniej bieli to nawet nie testuję, czekam na @. Jutro powinna się pojawić także widzę że sporo nas tu w podobnej fazie cyklu. Jak jutro rano nie będzie plamien to siknę z ciekawości w końcu te testy nie są drogie ale raczej bez oczekiwań…
    Patrzę na Twoją stopkę i zastanawiam się czy Ty znasz przyczynę tych strat? W poprzednich ciążach też doświadczyłaś?
    Kciuki za jutro!

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Na taki pyszny też wyglądał 😘 Super!

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    U nas też właśnie zaczęło padać, ale serduszko alergika się cieszy, więc sorry not sorry 😁

Ja jestem tropikalne zwierzę i cierpię przy takich temperaturach 🥹 ale z deszczu akurat się cieszę, może się trochę zielono zrobi 🤪

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja jestem tropikalne zwierzę i cierpię przy takich temperaturach 🥹 ale z deszczu akurat się cieszę, może się trochę zielono zrobi 🤪
    To dla mnie takie 18/20 jest akurat. Jak podskoczy do 23 to już ciężko, a powyżej 25 nie wychodzę z domu😳 Dlatego dla nas urlop to tylko poza sezonem, bo jak czytam na grupach, że ktoś miał 35 stopni w cieniu to się topię 🥴 Ale znam takie osoby, które czują się wtedy jak ryba w wodzie. Chyba świat się pomylił, że mieszkasz w północnej Polsce 😆

• Majlen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się tak ciemno zrobiło, że światło musiałam zaświecić, a jest 10:00 🌫☔️
    Teraz grana jest burza i deszcz, pogoda na leżenie i chillowanie dziś.
    Osobiście wolę jednak ciepło i słoneczko, ale nie takie dobijające jak wczoraj, tak 23-25 stopni, żeby chodzić w krótkich spodenkach, ale z lekkim powiewem wiatru

nick nieaktualny, Dropsik lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj przepis. Różnice takie, że pastę kokosowa dodałam do wiórek, żeby były zbite (chyba zapomnieli dodać w przepisie) a wzięłam normalne wiaderko twarogu, ale użyłam 3/4 wiaderka :D

IMG-20240621-173416146.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2024, 10:11

Paima, Majlen, notsobadd, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd Ja również mam zamiar badać specjalizującym się w tych badaniach labie AllerGen. Akurat tam miałam zniżkę wcześniej, ale poczekam kolejny miesiąc.

@Suzie Twój sernik wyglądał cudnie, więc nie dziwię się, że smakował. A teściowa próbowała? 😄

@Dropsik To w takim razie wezmę na noc. Ogólnie tragedii nie ma, ale czuję, że muszę zadziałać czymś mocniejszym. Mam nadzieję, że pomoże. Chociaż i tak później wybiorę się na wymaz, żeby zobaczyć czy na pewno udało się doleczyć.
    Ale coś w tym jest... Jak do tej pory to w sumie nie miałam jakichś infekcji, a przynajmniej nie odczuwałam objawów. Aż w końcu po cytologii zastosowałam antybiotyk i teraz się odnawia. Moja mama zawsze mówiła, że po antybiotyku to coraz coś się pojawia nowego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Przy okazji to będzie taka faza cyklu okołoowulacyjna, więc super bo od razu będzie widać co tam się dzieje u Ciebie 🤗 dobrze, że idziesz w diagnostykę, to zawsze kolejne odpowiedzi.

Ja właśnie sobie przeglądam badania na pasożyty no i jakbym nie liczyła i jakich kodów rabatowych nie wstukiwała to 350 zł nie moje… + mąż to 700 🙈 bo poza pasożytami zbadamy jeszcze helicobacter. Tylko zastanawiam się czy to jest tak istotne, żeby to było pobierane w okolicy pełni? 🤪

Siknęłam dzisiaj 9 dni po Ovitrelle i jest praktycznie niewidoczny cień, ale jest. Wydaje mi się, że gdyby coś miało być to ta kreska by już ciemniała, dlatego siknę jeszcze w poniedziałek i jak nic się nie zmieni to wiadoma sprawa, że po cyklu 🥹🙈

Mówią, że najlepiej, żeby to było koło pełni, bo niby wtedy pasożyty się aktywują i jest większe prawdopodobieństwo ich wykrycia :)

Nic nie wiadomo, że po cyklu, ja Ci dam :) to jeszcze zdecydowanie za wcześnie, żeby cokolwiek rozsądzać:) trzymam nadal 🤞😘

• Suzie Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @notsobadd Ja również mam zamiar badać specjalizującym się w tych badaniach labie AllerGen. Akurat tam miałam zniżkę wcześniej, ale poczekam kolejny miesiąc.

@Suzie Twój sernik wyglądał cudnie, więc nie dziwię się, że smakował. A teściowa próbowała? 😄

@Dropsik To w takim razie wezmę na noc. Ogólnie tragedii nie ma, ale czuję, że muszę zadziałać czymś mocniejszym. Mam nadzieję, że pomoże. Chociaż i tak później wybiorę się na wymaz, żeby zobaczyć czy na pewno udało się doleczyć.
    Ale coś w tym jest... Jak do tej pory to w sumie nie miałam jakichś infekcji, a przynajmniej nie odczuwałam objawów. Aż w końcu po cytologii zastosowałam antybiotyk i teraz się odnawia. Moja mama zawsze mówiła, że po antybiotyku to coraz coś się pojawia nowego...

Jadła, ale nic nie skomentowała. 😂 Za to kuzynce męża bardzo smakowało :D

Edit: a babci smakowało póki mąż jej nie powiedział, że jest bez cukru 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2024, 10:39

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @CoffeeDream - przytulaski za biel 🫂 i rozumiem focha na to wszystko 😘

Zastanawiam się czy farbować dziś te włosy, jak mam okres 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2024, 10:35

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ