Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzie wrote:Ja to rozważam czy w sierpniu nie odpuścić starań, bo to wtedy potencjalny termin porodu byłby na maj, a wtedy moja jedyna siostrzenica ma komunię i bardzo mi zależy, żeby być
-
Suzie wrote:Ja to rozważam czy w sierpniu nie odpuścić starań, bo to wtedy potencjalny termin porodu byłby na maj, a wtedy moja jedyna siostrzenica ma komunię i bardzo mi zależy, żeby być
Ja w tamtym roku miałam ten sam dylemat, bo moja córcia w maju w tym roku miała Komunię 🙂 odłożyłam starania w sierpniu i we wrześniu 😉 Były małe szanse, żebym akurat zaszła wtedy, ale wolałam odłożyć 😘👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Katsue wrote:Hahaha ja jestem jedna z tych osób 🤣 ale nie w mieście otoczona betonozą 😵💫 ale w krajach typu Chorwacja, Grecja to takie trzydzieści stopni - miodzio ♥️
Dzisiaj jest tak duszno pomimo tego, że już była burza 🤪🥴
-
Dropsik wrote:No jeden cykl Cię nie zbawi. Rozumiem, że dla Ciebie komunia chrześnicy jest ważna i ta decyzja będzie do podjęcia bliżej sierpnia
Co prawda to nie moja chrześnica, jestem chrzestna jej brata, ale mam tylko dwóch siostrzeńców, a ja jestem ulubioną ciocia dziewczynki, więc jej też na pewno zależy abym była 😁 ale to podejmę decyzję na 100% w sierpniu. Chociaż warunki byłyby idealne, bo urlop i wyjazd, no ale po wakacjach człowiek będzie zrelaksowany 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2024, 13:00
Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatsue wrote:Hahaha ja jestem jedna z tych osób 🤣 ale nie w mieście otoczona betonozą 😵💫 ale w krajach typu Chorwacja, Grecja to takie trzydzieści stopni - miodzio ♥️
W tych „wakacyjnych” krajach inaczej się odczuwa temperaturę, wg mnieu nas w tej betonozie to jest tragedia - blok się nagrzeje i ciężko to schłodzić, a mąż nie wiem czemu nie zgadza się na montaż klimatyzacji
elektro96 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChciałam Wam podziękować za kciuki, bo najwyraźniej zadziałały - brat przyjechał i został, miejmy nadzieję, że na kilka dni zostanie 🥺
Tata już długo w domu nie wytrzyma, ale gdyby tak chociaż jeszcze ze 2-3 dni 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2024, 13:22
CoffeeDream, elektro96, Katsue, Dropsik, Malinowysorbet, Majuna, Vienna, Paima, Speranza :), notsobadd, Leśneintro, Marzycielka, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Chciałam Wam podziękować za kciuki, bo najwyraźniej zadziałały - brat przyjechał i został, miejmy nadzieję, że na kilka dni zostanie 🥺
Tata już długo w domu nie wytrzyma, ale gdyby tak chociaż jeszcze ze 2-3 dni 🥹
Polubiłam za to, że brat przyjechał 🩷 w takim razie dużo momentów do odpoczynku Ci życzę 🫂Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Chciałam Wam podziękować za kciuki, bo najwyraźniej zadziałały - brat przyjechał i został, miejmy nadzieję, że na kilka dni zostanie 🥺
Tata już długo w domu nie wytrzyma, ale gdyby tak chociaż jeszcze ze 2-3 dni 🥹
No i dobrze, odefchnij i odpocznij ❤️Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Tata już długo w domu nie wytrzyma, ale gdyby tak chociaż jeszcze ze 2-3 dni 🥹Prezesoowa lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Mam dziewczyny problemik z moim narzeczonym. A mianowicie nie chce pić oleju z czarnuszki tak na czysto, bo przez specyficzny smak tego oleju, powiedział, że ma podrażnione gardło. I teraz rozmyślam żeby przemycać go w jedzeniu, tylko jeżeli ten olej jest tłoczny na zimno, to czy nie straci swoich właściwości, jeśli poleję nim np ciepłe jedzenie? Już na gotowo.. np dziś będziemy jeść na obiad m.in. ugotowaną i podsmażoną kaszę, to pomyślałam, że mogłabym polać poprostu tą kaszę już na talerzu, no ale będzie ona ciepła..jak myślicie? 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2024, 14:19
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
elektro96 wrote:Chodziło mi bardziej o przygotowanie do tych badań. Przez tydzień przed badaniem mamy brać duże dawki NAC, a mąż oprócz tego L-karnityne, L-argininę, N-acetylo-L-argininę. Zastanawiam się po prostu skąd te zalecenia, a nie miałam okazji zapytać na wizycie, bo przeczytałam tą kartkę dopiero w domu 😁 jest napisane coś w stylu, ze infekcje mogą być ukryte i dlatego potrzebne są te preparaty. No nic, zaufam w ciemno 🤪
Oo, to ciekawe. Nie mieliśmy takich zaleceń. Może zapytaj na następnej wizycie, bo aż sama jestem ciekawaelektro96 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Majlen wrote:Mam dziewczyny problemik z moim narzeczonym. A mianowicie nie chce pić oleju z czarnuszki tak na czysto, bo przez specyficzny smak tego oleju, powiedział, że ma podrażnione gardło. I teraz rozmyślam żeby przemycać go w jedzeniu, tylko jeżeli ten olej jest tłoczny na zimno, to czy nie straci swoich właściwości, jeśli poleję nim np ciepłe jedzenie? Już na gotowo.. np dziś będziemy jeść na obiad m.in. ugotowaną i podsmażoną kaszę, to pomyślałam, że mogłabym polać poprostu tą kaszę już na talerzu, no ale będzie ona ciepła..jak myślicie? 🤔
Na to pytanie nie odpowiem, ale mój też marudził, że podrażnia mu gardło i że się „odbija” strasznie. Piłam z nim jakiś czas i wiem, że mówił prawdę, też średnio mi podchodził…
Ja dłuższy czas przemycałam mu z sokami, wtedy nie marudzil, może tak spróbujcieA teraz mój już po pół roku to mówi, że się przyzwyczaił i już mu zobojętniał. Chyba dolewa do Fertistimu aktualnie 😂
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:Eeeech.. rozszarpie dziś chyba mojego męża... 🙄 Wszystko działa mi dziś na nerwy. Nie wiem, to chyba przez tą biel i pms wchodzi.
Chyba mam to samo co Ty dzisiaj i też zwalam już na PMS. Nawet nie patrzę w jego stronę, bo mam wzrok jak Bazyliszek 😂 strajkuje, nie zrobiłam obiadu, zjadłam sobie kanapki i wyjeżdżam z domu bo mnie nosi.
Może też wyjdź gdzieś i spędź trochę czasu sama ze soba :*👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesowa, bardzo się cieszę, że zyskasz kilka chwil dla siebie 🥹♥️
Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Chyba mam to samo co Ty dzisiaj i też zwalam już na PMS. Nawet nie patrzę w jego stronę, bo mam wzrok jak Bazyliszek 😂 strajkuje, nie zrobiłam obiadu, zjadłam sobie kanapki i wyjeżdżam z domu bo mnie nosi.
Może też wyjdź gdzieś i spędź trochę czasu sama ze soba :*
Nie ma szans 😄 spędzamy weekend razem 24h/7. Jedziemy na koncert Podsiadło i przy okazji pozwiedzamy coś na Śląsku 😁Prezesoowa, Katsue lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Na to pytanie nie odpowiem, ale mój też marudził, że podrażnia mu gardło i że się „odbija” strasznie. Piłam z nim jakiś czas i wiem, że mówił prawdę, też średnio mi podchodził…
Ja dłuższy czas przemycałam mu z sokami, wtedy nie marudzil, może tak spróbujcieA teraz mój już po pół roku to mówi, że się przyzwyczaił i już mu zobojętniał. Chyba dolewa do Fertistimu aktualnie 😂
Muszę przegrzebać internety, może znajdę jakieś info na ten temat, bo sałatkę mogę polać na lajcie, ale takie ciepłe jedzienie, to nie wiem nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2024, 14:43
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️