Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
@Majlen, przytulam z powodu 🐒 🫂🫂 I oczywiście wielkie kciuki za wyniki badań ✊
@Prezesoowa, współczuję ciężkiej nocy... Pamiętam, że jak mieszkaliśmy na stacji i mieliśmy problem z dusznym powietrzem w nocy, to rozwieszaliśmy wilgotne prześcieradło na karnisz/między krzesła. Ale widzę, że u Was problem z wilgotnością, to może jakiś osuszacz? U nas ma szczęście noce są przyjemne, w ciągu dnia różnie bywa. Cudownie, że brat przyjechał ♥️ Może akurat tata będzie w stabilnym stanie, przyjazd syna też może przyczynić się do jakiejś mobilizacji organizmu, jeśli wcześniej ich relacje było średnie. Odpoczywaj 😘
@elektro, a mogę z ciekawości zapytać o te zalecenia? 😊
Edit: doczytałam, brzmi naprawdę ciekawie 🤔 Myślę, że to naprawdę ma jakieś znaczenie.
@notsobadd, w 9 dpo kreska wcale nie musi jeszcze ciemnieć 😉 Ja czekam na ten poniedziałek 🔥 Co do badań, to solidna kwota... A słyszałam, że warto zrobić w okolicy pełni - chyba kiedyś nawet ktoś tu pisał, że normalnie nie wychodziło nic, a w tym okresie wyszło 🤭 No i zdrówka 😘
@Pati, podobno przez Wielkopolskę wczoraj przeszedł koszmarny grad 😐 Jak u Was? Z wkładki mam tak samo! Dopiero na zdjęciach widzę, jak średnio wyglądałam w takich do pasa. A ile z tym roboty 🙄 Teraz ścinam do obojczyków, czasem krócej, ale pilnuję, żeby to nie była tak "głupia" długość, w której końcówki zakręcają się na ramionach 😁
@Coffee 🫂🫂🫂 Przykro mi... No kurde! Też aż jestem zła... Mam nadzieję, że ten skutek jednak się nie pojawi 😘 Ja też polecam globulki na noc - wtedy grawitacja nie działa tak, że szybciej wypłynie 😉
@Suzie, w takim razie apeluję o przepis ♥️
Edit: dziękuję 😍
@Marzycielka, my jesteśmy uzależnieni od remontów i zmian w mieszkaniu 🤭 Za każdym razem mówimy, że to ostatni raz i nic z tego 😂
@grazka, jeju, to już trochę się spóźnia...
@Marynko, fajnie, że wpadłaś 😘 Współczuję tych przykrych sytuacji 🫂 No i kiepskiego samopoczucia też... Mdłości? Zmęczenie?
Ja kocham sushi 🤤🤤🤤 Planujemy z Mężem zrobić na urlopie ♥️ I przy okazji mam pytanie: do tej pory robiłam z surowym łososiem, teraz chcę z pieczonym. Czy któraś z Was wie, jak to zrobić technicznie? Najpierw pokroić w plastry i później podpiec? No bo chyba już nie w rolce, co? 🤭
Miłego popołudnia i reszty weekendu ♥️
Majlen, Prezesoowa, Marzycielka, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:
-
Majlen wrote:To super spędzony czas 😊 . My też będziemy dziś picke jeść, tyle że będę robić i jakiś horror mi już mój zapowiedział
Majlen, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Baw się dobrze na grillu :*
Nie dziwię się, że się wkurzasz, wiem jak taki dziwny cykl potrafi mącić w głowie…
Mnie za to chyba coś rozkłada. Czuję taki brak mocy, że ledwo zrobiłam zakupy w Lidlu. Nie mam siły ich przynieść z samochodu, zaległam na kanapie 🥹 -
Zimozielona wrote:Moj mąż ostatnie od grudnia to bierze i nawet przywykł♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Dropsik wrote:U nas też miała być pizza domowa, ale jednak dzisiaj burgerki a jutro pizza 😁 #fitweekend 🤣
Dropsik lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Dropsik wrote:A śpisz lepiej? Bo pamiętam, że obie narzekałyśmy na kiepskie nocki. U mnie ciut lepiej ostatnio, chociaż ciężko mi zasnąć jeśli wstanę na siku. Czasem 30 min się kręcę a czasem niestety 1h lub dłużej.
Śpię lepiej, ale wybudzam się sporo przed budzikiem.
Całe szczęście nie muszę wstawać na siku, bo pewnie miałabym podobnie…Dropsik lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:Hej!
Ja kocham sushi 🤤🤤🤤 Planujemy z Mężem zrobić na urlopie ♥️ I przy okazji mam pytanie: do tej pory robiłam z surowym łososiem, teraz chcę z pieczonym. Czy któraś z Was wie, jak to zrobić technicznie? Najpierw pokroić w plastry i później podpiec? No bo chyba już nie w rolce, co? 🤭
Ja bym upiekła w kawałku i rozdrobniła przed włożeniem w rolkę:*
MummyYummy, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Ja dziewczyny dałam sobie w tym tygodniu za bardzo w kość. Aż przerażona jestem że to było za dużo.
Dwie podróże długie służbowe, milion spotkań, 3dyzury w tym jeden dzisiaj całodniowy. Boli mnie krzyż, ciągnie brzuch tak dziwnie, i nawet kolana zaczęły boleć. Za dużo i za intensywnie. Jak wstałam o 5 i ruszyłam do pracy to dopiero teraz usiadłam w wannie😅😂
W ogóle zauważyłam że wieczorami to wannie jestem w stanie cokolwiek napisać.
Jutro powtarzam betę z rana, i znów ten stres czy będzie rosła czy nie. Tzn nie wielki stres w porównaniu z mega zabiegiem który dzisiaj robiłam laserem ale taki niepokój i nadzieją żeby Beta rosła a nie spadała… -
MummyYummy wrote:Hej!
@Majlen, przytulam z powodu 🐒 🫂🫂 I oczywiście wielkie kciuki za wyniki badań ✊
@Prezesoowa, współczuję ciężkiej nocy... Pamiętam, że jak mieszkaliśmy na stacji i mieliśmy problem z dusznym powietrzem w nocy, to rozwieszaliśmy wilgotne prześcieradło na karnisz/między krzesła. Ale widzę, że u Was problem z wilgotnością, to może jakiś osuszacz? U nas ma szczęście noce są przyjemne, w ciągu dnia różnie bywa. Cudownie, że brat przyjechał ♥️ Może akurat tata będzie w stabilnym stanie, przyjazd syna też może przyczynić się do jakiejś mobilizacji organizmu, jeśli wcześniej ich relacje było średnie. Odpoczywaj 😘
@elektro, a mogę z ciekawości zapytać o te zalecenia? 😊
Edit: doczytałam, brzmi naprawdę ciekawie 🤔 Myślę, że to naprawdę ma jakieś znaczenie.
@notsobadd, w 9 dpo kreska wcale nie musi jeszcze ciemnieć 😉 Ja czekam na ten poniedziałek 🔥 Co do badań, to solidna kwota... A słyszałam, że warto zrobić w okolicy pełni - chyba kiedyś nawet ktoś tu pisał, że normalnie nie wychodziło nic, a w tym okresie wyszło 🤭 No i zdrówka 😘
@Pati, podobno przez Wielkopolskę wczoraj przeszedł koszmarny grad 😐 Jak u Was? Z wkładki mam tak samo! Dopiero na zdjęciach widzę, jak średnio wyglądałam w takich do pasa. A ile z tym roboty 🙄 Teraz ścinam do obojczyków, czasem krócej, ale pilnuję, żeby to nie była tak "głupia" długość, w której końcówki zakręcają się na ramionach 😁
@Coffee 🫂🫂🫂 Przykro mi... No kurde! Też aż jestem zła... Mam nadzieję, że ten skutek jednak się nie pojawi 😘 Ja też polecam globulki na noc - wtedy grawitacja nie działa tak, że szybciej wypłynie 😉
@Suzie, w takim razie apeluję o przepis ♥️
Edit: dziękuję 😍
@Marzycielka, my jesteśmy uzależnieni od remontów i zmian w mieszkaniu 🤭 Za każdym razem mówimy, że to ostatni raz i nic z tego 😂
@grazka, jeju, to już trochę się spóźnia...
@Marynko, fajnie, że wpadłaś 😘 Współczuję tych przykrych sytuacji 🫂 No i kiepskiego samopoczucia też... Mdłości? Zmęczenie?
Opowiadaj co tak zmieniacie 😊😊😊👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
nick nieaktualny
-
Marzycielka wrote:Opowiadaj co tak zmieniacie 😊😊😊
Po kupnie mieszkania mieliśmy podstawowe wyposażenie i tak najpierw wykańczaliśmy pomieszczenie po pomieszczeniu 🙂 Później remonty pokojów Dziewczyn, bo już wyrosły, za jakie czas zachciało nam się czarnego sufitu w łazience, przy okazji małego lifiltingu. Kolejna była tapeta 🤭 Daliśmy sobie chwilę wytchnienia tylko po to, żeby stworzyć klimat bardziej loft w salonie. Kilka miesięcy temu odświeżaliśmy ściany, a teraz przymierzamy się do zmiany aranżacji pod najmłodszego członka rodziny - w planach zabudowa w bawialni, odświeżenie sypialni i kącik Nikosia 🙃
Mieszkamy tu od 6 lat i nasi znajomi za każdym razem przychodzą i dostrzegają coś nowego 😅 No my bez zmian w mieszkaniu chyba po prostu się nudzimy.elektro96, Marzycielka lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Ja dziewczyny dałam sobie w tym tygodniu za bardzo w kość. Aż przerażona jestem że to było za dużo.
Dwie podróże długie służbowe, milion spotkań, 3dyzury w tym jeden dzisiaj całodniowy. Boli mnie krzyż, ciągnie brzuch tak dziwnie, i nawet kolana zaczęły boleć. Za dużo i za intensywnie. Jak wstałam o 5 i ruszyłam do pracy to dopiero teraz usiadłam w wannie😅😂
W ogóle zauważyłam że wieczorami to wannie jestem w stanie cokolwiek napisać.
Jutro powtarzam betę z rana, i znów ten stres czy będzie rosła czy nie. Tzn nie wielki stres w porównaniu z mega zabiegiem który dzisiaj robiłam laserem ale taki niepokój i nadzieją żeby Beta rosła a nie spadała…
To rzeczywiście bardzo intensywny czas za Tobą, Kochana. Mam nadzieję, że teraz będziesz miała chwilę na odpoczynek 🥰
Za betę oczywiście trzymam kciuki ✊ -
elektro96, Prezesoowa, Dropsik, Suzie, Vienna, CoffeeDream, Zaczarowan, Eniana, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Dziewczyny, nade mną wisi jakieś fatum…
Ułamał mi się ząb z drugiej strony tym razem, boli jak cholera 😭👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Marynko, super że się odezwałaś ♥️ współczuję przykrych sytuacji i złego samopoczucia…
Mailem, boska pizza! ♥️
Notsobadd, co za pech z tymi zębami! 😭 tydzień pod znakiem dentysty. Biedna…34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺