X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

@Majlen, przytulam z powodu 🐒 🫂🫂 I oczywiście wielkie kciuki za wyniki badań ✊
    @Prezesoowa, współczuję ciężkiej nocy... Pamiętam, że jak mieszkaliśmy na stacji i mieliśmy problem z dusznym powietrzem w nocy, to rozwieszaliśmy wilgotne prześcieradło na karnisz/między krzesła. Ale widzę, że u Was problem z wilgotnością, to może jakiś osuszacz? U nas ma szczęście noce są przyjemne, w ciągu dnia różnie bywa. Cudownie, że brat przyjechał ♥️ Może akurat tata będzie w stabilnym stanie, przyjazd syna też może przyczynić się do jakiejś mobilizacji organizmu, jeśli wcześniej ich relacje było średnie. Odpoczywaj 😘
    @elektro, a mogę z ciekawości zapytać o te zalecenia? 😊
    Edit: doczytałam, brzmi naprawdę ciekawie 🤔 Myślę, że to naprawdę ma jakieś znaczenie.
    @notsobadd, w 9 dpo kreska wcale nie musi jeszcze ciemnieć 😉 Ja czekam na ten poniedziałek 🔥 Co do badań, to solidna kwota... A słyszałam, że warto zrobić w okolicy pełni - chyba kiedyś nawet ktoś tu pisał, że normalnie nie wychodziło nic, a w tym okresie wyszło 🤭 No i zdrówka 😘
    @Pati, podobno przez Wielkopolskę wczoraj przeszedł koszmarny grad 😐 Jak u Was? Z wkładki mam tak samo! Dopiero na zdjęciach widzę, jak średnio wyglądałam w takich do pasa. A ile z tym roboty 🙄 Teraz ścinam do obojczyków, czasem krócej, ale pilnuję, żeby to nie była tak "głupia" długość, w której końcówki zakręcają się na ramionach 😁
    @Coffee 🫂🫂🫂 Przykro mi... No kurde! Też aż jestem zła... Mam nadzieję, że ten skutek jednak się nie pojawi 😘 Ja też polecam globulki na noc - wtedy grawitacja nie działa tak, że szybciej wypłynie 😉
    @Suzie, w takim razie apeluję o przepis ♥️
    Edit: dziękuję 😍
    @Marzycielka, my jesteśmy uzależnieni od remontów i zmian w mieszkaniu 🤭 Za każdym razem mówimy, że to ostatni raz i nic z tego 😂
    @grazka, jeju, to już trochę się spóźnia...
    @Marynko, fajnie, że wpadłaś 😘 Współczuję tych przykrych sytuacji 🫂 No i kiepskiego samopoczucia też... Mdłości? Zmęczenie?

Ja kocham sushi 🤤🤤🤤 Planujemy z Mężem zrobić na urlopie ♥️ I przy okazji mam pytanie: do tej pory robiłam z surowym łososiem, teraz chcę z pieczonym. Czy któraś z Was wie, jak to zrobić technicznie? Najpierw pokroić w plastry i później podpiec? No bo chyba już nie w rolce, co? 🤭

Miłego popołudnia i reszty weekendu ♥️

Majlen, nick nieaktualny, Marzycielka, elektro96 lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesowa cieszę się, że brat się pojawił. Odpocznij sobie, udanego czasu życzę ❤️

@grazka no co ten okres :/ przypomnisz mi, ty miałaś ten cykl bezowulacyjny, czy coś mylę?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    No ja właśnie mojemu nawet nie daję wymieszany z sokiem, bo znając jego, to wyczuje odrazu i będzie pluł 😅, ale znalazłam takie np, w aptece DOZ za około 21zł, opinie ma spoczko na Ceneo, po 2 kaspułki dziennie
    p-oleofarm-czarnuszka-60kaps.jpg
    Moj mąż ostatnie od grudnia to bierze i nawet przywykł:)

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    To super spędzony czas 😊 . My też będziemy dziś picke jeść, tyle że będę robić i jakiś horror mi już mój zapowiedział
    U nas też miała być pizza domowa, ale jednak dzisiaj burgerki a jutro pizza 😁 #fitweekend 🤣

Majlen, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Baw się dobrze na grillu :*
    Nie dziwię się, że się wkurzasz, wiem jak taki dziwny cykl potrafi mącić w głowie…

Mnie za to chyba coś rozkłada. Czuję taki brak mocy, że ledwo zrobiłam zakupy w Lidlu. Nie mam siły ich przynieść z samochodu, zaległam na kanapie 🥹
    A śpisz lepiej? Bo pamiętam, że obie narzekałyśmy na kiepskie nocki. U mnie ciut lepiej ostatnio, chociaż ciężko mi zasnąć jeśli wstanę na siku. Czasem 30 min się kręcę a czasem niestety 1h lub dłużej.

• Majlen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Moj mąż ostatnie od grudnia to bierze i nawet przywykł:)
    A przy tych kapsułkach też czuć smak ?

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    U nas też miała być pizza domowa, ale jednak dzisiaj burgerki a jutro pizza 😁 #fitweekend 🤣
    Pamiętaj, że pizza to nie fastfood 😁😁 chyba, że będzie więcej sera niż składników 😅

Dropsik lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• Vienna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 14:18

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    A śpisz lepiej? Bo pamiętam, że obie narzekałyśmy na kiepskie nocki. U mnie ciut lepiej ostatnio, chociaż ciężko mi zasnąć jeśli wstanę na siku. Czasem 30 min się kręcę a czasem niestety 1h lub dłużej.

Śpię lepiej, ale wybudzam się sporo przed budzikiem.
    Całe szczęście nie muszę wstawać na siku, bo pewnie miałabym podobnie…

Dropsik lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2024, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

Ja kocham sushi 🤤🤤🤤 Planujemy z Mężem zrobić na urlopie ♥️ I przy okazji mam pytanie: do tej pory robiłam z surowym łososiem, teraz chcę z pieczonym. Czy któraś z Was wie, jak to zrobić technicznie? Najpierw pokroić w plastry i później podpiec? No bo chyba już nie w rolce, co? 🤭

Ja bym upiekła w kawałku i rozdrobniła przed włożeniem w rolkę :) :*

MummyYummy, elektro96 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja bym upiekła w kawałku i rozdrobniła przed włożeniem w rolkę :) :*

Dzięki, Prezesoowa, Ty to masz łeb na karku, kobieto 😘 Nawet nie pomyślałam, że tak też można 🙈

nick nieaktualny, elektro96 lubią tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    A przy tych kapsułkach też czuć smak ?
    Nie, w ogóle.

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny dałam sobie w tym tygodniu za bardzo w kość. Aż przerażona jestem że to było za dużo.
    Dwie podróże długie służbowe, milion spotkań, 3dyzury w tym jeden dzisiaj całodniowy. Boli mnie krzyż, ciągnie brzuch tak dziwnie, i nawet kolana zaczęły boleć. Za dużo i za intensywnie. Jak wstałam o 5 i ruszyłam do pracy to dopiero teraz usiadłam w wannie😅😂
    W ogóle zauważyłam że wieczorami to wannie jestem w stanie cokolwiek napisać.

Jutro powtarzam betę z rana, i znów ten stres czy będzie rosła czy nie. Tzn nie wielki stres w porównaniu z mega zabiegiem który dzisiaj robiłam laserem ale taki niepokój i nadzieją żeby Beta rosła a nie spadała…

preg.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

@Majlen, przytulam z powodu 🐒 🫂🫂 I oczywiście wielkie kciuki za wyniki badań ✊
    @Prezesoowa, współczuję ciężkiej nocy... Pamiętam, że jak mieszkaliśmy na stacji i mieliśmy problem z dusznym powietrzem w nocy, to rozwieszaliśmy wilgotne prześcieradło na karnisz/między krzesła. Ale widzę, że u Was problem z wilgotnością, to może jakiś osuszacz? U nas ma szczęście noce są przyjemne, w ciągu dnia różnie bywa. Cudownie, że brat przyjechał ♥️ Może akurat tata będzie w stabilnym stanie, przyjazd syna też może przyczynić się do jakiejś mobilizacji organizmu, jeśli wcześniej ich relacje było średnie. Odpoczywaj 😘
    @elektro, a mogę z ciekawości zapytać o te zalecenia? 😊
    Edit: doczytałam, brzmi naprawdę ciekawie 🤔 Myślę, że to naprawdę ma jakieś znaczenie.
    @notsobadd, w 9 dpo kreska wcale nie musi jeszcze ciemnieć 😉 Ja czekam na ten poniedziałek 🔥 Co do badań, to solidna kwota... A słyszałam, że warto zrobić w okolicy pełni - chyba kiedyś nawet ktoś tu pisał, że normalnie nie wychodziło nic, a w tym okresie wyszło 🤭 No i zdrówka 😘
    @Pati, podobno przez Wielkopolskę wczoraj przeszedł koszmarny grad 😐 Jak u Was? Z wkładki mam tak samo! Dopiero na zdjęciach widzę, jak średnio wyglądałam w takich do pasa. A ile z tym roboty 🙄 Teraz ścinam do obojczyków, czasem krócej, ale pilnuję, żeby to nie była tak "głupia" długość, w której końcówki zakręcają się na ramionach 😁
    @Coffee 🫂🫂🫂 Przykro mi... No kurde! Też aż jestem zła... Mam nadzieję, że ten skutek jednak się nie pojawi 😘 Ja też polecam globulki na noc - wtedy grawitacja nie działa tak, że szybciej wypłynie 😉
    @Suzie, w takim razie apeluję o przepis ♥️
    Edit: dziękuję 😍
    @Marzycielka, my jesteśmy uzależnieni od remontów i zmian w mieszkaniu 🤭 Za każdym razem mówimy, że to ostatni raz i nic z tego 😂
    @grazka, jeju, to już trochę się spóźnia...
    @Marynko, fajnie, że wpadłaś 😘 Współczuję tych przykrych sytuacji 🫂 No i kiepskiego samopoczucia też... Mdłości? Zmęczenie?

Opowiadaj co tak zmieniacie 😊😊😊

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny. Sorki za nieobecność ale najpierw obskoczyłam dwie imprezy urodzinowe i cały dzień odczuwam mdłości… naprawdę mi jest niedobrze.

Jutro rano będzie osikaniec ale raczej bez większych nadzieiz

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Opowiadaj co tak zmieniacie 😊😊😊

Po kupnie mieszkania mieliśmy podstawowe wyposażenie i tak najpierw wykańczaliśmy pomieszczenie po pomieszczeniu 🙂 Później remonty pokojów Dziewczyn, bo już wyrosły, za jakie czas zachciało nam się czarnego sufitu w łazience, przy okazji małego lifiltingu. Kolejna była tapeta 🤭 Daliśmy sobie chwilę wytchnienia tylko po to, żeby stworzyć klimat bardziej loft w salonie. Kilka miesięcy temu odświeżaliśmy ściany, a teraz przymierzamy się do zmiany aranżacji pod najmłodszego członka rodziny - w planach zabudowa w bawialni, odświeżenie sypialni i kącik Nikosia 🙃

Mieszkamy tu od 6 lat i nasi znajomi za każdym razem przychodzą i dostrzegają coś nowego 😅 No my bez zmian w mieszkaniu chyba po prostu się nudzimy.

elektro96, Marzycielka lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Ja dziewczyny dałam sobie w tym tygodniu za bardzo w kość. Aż przerażona jestem że to było za dużo.
    Dwie podróże długie służbowe, milion spotkań, 3dyzury w tym jeden dzisiaj całodniowy. Boli mnie krzyż, ciągnie brzuch tak dziwnie, i nawet kolana zaczęły boleć. Za dużo i za intensywnie. Jak wstałam o 5 i ruszyłam do pracy to dopiero teraz usiadłam w wannie😅😂
    W ogóle zauważyłam że wieczorami to wannie jestem w stanie cokolwiek napisać.

Jutro powtarzam betę z rana, i znów ten stres czy będzie rosła czy nie. Tzn nie wielki stres w porównaniu z mega zabiegiem który dzisiaj robiłam laserem ale taki niepokój i nadzieją żeby Beta rosła a nie spadała…

To rzeczywiście bardzo intensywny czas za Tobą, Kochana. Mam nadzieję, że teraz będziesz miała chwilę na odpoczynek 🥰

Za betę oczywiście trzymam kciuki ✊

• Majlen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizzunia 🍍🍕
    20240622-213953.jpg

elektro96, nick nieaktualny, Dropsik, Suzie, Vienna, CoffeeDream, Zaczarowan, Eniana, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nade mną wisi jakieś fatum…
    Ułamał mi się ząb z drugiej strony tym razem, boli jak cholera 😭

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynko, super że się odezwałaś ♥️ współczuję przykrych sytuacji i złego samopoczucia…
    Mailem, boska pizza! ♥️
    Notsobadd, co za pech z tymi zębami! 😭 tydzień pod znakiem dentysty. Biedna…

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ