Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesowa- mówiłaś o braniu też b12. W domu mam takie coś z Ostrovitu też
    20240624-181502.jpg

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majlen Apropo witaminy D, to wiem, że witamina K pomaga w przyswajaniu i często są te mieszanki witD +witK do kupienia.

W temacie witamin, czy orientuje się ktoś z Was czy dawka Wit B12 950µg jest ok, bo stosuję taką z Aliness?

Majlen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2024, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Majlen Apropo witaminy D, to wiem, że witamina K pomaga w przyswajaniu i często są te mieszanki witD +witK do kupienia.

W temacie witamin, czy orientuje się ktoś z Was czy dawka Wit B12 950µg jest ok, bo stosuję taką z Aliness?

To zależy jaki masz poziom B12 :) 950 to całkiem sporo, taka konkretna dawka, jeśli chcemy podnieść jej poziom

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To zależy jaki masz poziom B12 :) 950 to całkiem sporo, taka konkretna dawka, jeśli chcemy podnieść jej poziom
    Ostatnio miałam 585 pg/ml, więc może faktycznie za duża dawka. Dopiero od tygodnia ją przyjmuję, ale w takim razie może co drugi dzień będę przyjmować.
    Wcześniej przyjmowalam 500umg.

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa A jak tam dziś Twoje samopoczucie? Odpoczęłas troszkę?

• Suzie Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ostatnio miałam 585 pg/ml, więc może faktycznie za duża dawka. Dopiero od tygodnia ją przyjmuję, ale w takim razie może co drugi dzień będę przyjmować.

Ja biorę 1000,ale ja miałam 361, więc sporo mniej niż ty 🙈

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2024, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

możesz miesiąc co drugi dzień, a kolejny miesiąc co trzeci i skontrolować dawkę :)

• Vienna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 14:20

CoffeeDream, Leśneintro, Suzie, nick nieaktualny, Zaczarowan, elektro96, Dropsik, Paima, Pati2804, nick nieaktualny, Speranza :), MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• karolina33 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2024, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja biorę 1000,ale ja miałam 361, więc sporo mniej niż ty 🙈
    A jaki masz suplement do b12?

• Suzie Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dziewczyny dostałam wyniki wymazów. Wszystko ujemne 😍 czuję taką ulgę 🥹
    Przyznam, że już trochę podziałaliśmy z mężem i jakby coś wyszło to teraz bym się stresowała 😅
    Pani doktor na ostatniej wizycie na podstawie wielkości pęcherzyka mówiła że koło 15-16dc będzie owulka. Wtedy wydawało mi się że to za wcześnie, ale faktycznie czuję że owulka mogła być dziś (15dc). Pewności nie mam. Ale dzisiaj jeszcze poprawimy ❤️🥰

Super! To trzymam kciuki :D

Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina33 wrote:
    A jaki masz suplement do b12?

Metylowane z Naturell

karolina33 lubi tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Prezesoowa A jak tam dziś Twoje samopoczucie? Odpoczęłas troszkę?

Samopoczucie dzisiaj kiepsko, boli mnie głowa okrutnie i do tego mam zawroty głowy. U taty tak mnie zarzuciło, że huknęłam głową o kant szafy i jestę jednorożcę :P trochę odpoczęłam, ale już mam stresa co zrobimy w przyszłym tygodniu.. No cóż, tak to jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2024, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dziewczyny dostałam wyniki wymazów. Wszystko ujemne 😍 czuję taką ulgę 🥹
    Przyznam, że już trochę podziałaliśmy z mężem i jakby coś wyszło to teraz bym się stresowała 😅
    Pani doktor na ostatniej wizycie na podstawie wielkości pęcherzyka mówiła że koło 15-16dc będzie owulka. Wtedy wydawało mi się że to za wcześnie, ale faktycznie czuję że owulka mogła być dziś (15dc). Pewności nie mam. Ale dzisiaj jeszcze poprawimy ❤️🥰

Bardzo bardzo się cieszę <3 trzymam mocno kciuki :*

Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja w ogóle nie kupuję w aptece supli. Tzn. dziś kupiłam B12 i żałuję, bo przebitka cenowa dramat :P wszystko zamawiam z neta :)

Bez kitu dziewczyny.. :/ Za moje leki wychodzi miesięcznie 150 złotych, a patrzę na neta i kurde.. o wiele tańsze. Niby człowiek wiedział, że taniej, ale mimo wszystko kupował stacjonarnie.. 😬 koniec z tym :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja w ogóle nie kupuję w aptece supli. Tzn. dziś kupiłam B12 i żałuję, bo przebitka cenowa dramat :P wszystko zamawiam z neta :)
    Ja generalnie tez szukam w necie jak najtaniej, ale tym razem po prostu bardzo zależy mi na czasie 😞

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 czerwca 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja generalnie tez szukam w necie jak najtaniej, ale tym razem po prostu bardzo zależy mi na czasie 😞

A nie masz w okolicy jakichś sieciówek? Albo apteki przyszpitalnej? One często są lepiej zaopatrzone. Sama byłam zaskoczona, ale ostatnio kupowałam coś tacie w aptece przy szpitalu a tam cała ściana w suplach od Now, Aliness, Swansona i innych firm :P żałuję, że nie dopytałam jakie ceny, a po przebitce na B12 z Naturell to strach pytać :P

• Majlen Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Samopoczucie dzisiaj kiepsko, boli mnie głowa okrutnie i do tego mam zawroty głowy. U taty tak mnie zarzuciło, że huknęłam głową o kant szafy i jestę jednorożcę :P trochę odpoczęłam, ale już mam stresa co zrobimy w przyszłym tygodniu.. No cóż, tak to jest.
    Mnie też dziś łeb napieprza :/ A zaczynam od dziś nocki

♀️29
    PCOS

• Majlen Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te ceny w aptekach są naprawdę dramatyczne..mimo wszystko lepiej z internetu zamawiać, nawet z doliczoną kwotą za przesyłkę wychodzi tanio

Dropsik lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A nie masz w okolicy jakichś sieciówek? Albo apteki przyszpitalnej? One często są lepiej zaopatrzone. Sama byłam zaskoczona, ale ostatnio kupowałam coś tacie w aptece przy szpitalu a tam cała ściana w suplach od Now, Aliness, Swansona i innych firm :P żałuję, że nie dopytałam jakie ceny, a po przebitce na B12 z Naturell to strach pytać :P
    Z sieciówek to właśnie DOZ, gdzie pani nie wiedziała co to NAC… 🤪 ewentualnie jeszcze faktycznie przy szpitalu mogę zobaczyć

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 czerwca 2024, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Z sieciówek to właśnie DOZ, gdzie pani nie wiedziała co to NAC… 🤪 ewentualnie jeszcze faktycznie przy szpitalu mogę zobaczyć
    To, że nie wiedziała co to to nie znaczy, że tego nie mieli.
    Mogłaś może spróbować zamówić w Dozie z odbiorem własnym? Chociaż ja z dozem to mam takie mieszane uczucia. Kiedyś była spoko ta firma, ale mocno moim zdaniem się popsuli i u mnie długo się czeka na odbiór mimo rezerwacji zwykłej a nie nawet zamówienia 😐
    Miejmy nadzieję,że szybko wyślą i jeszcze szybciej dostarczą🤞

‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ