X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2024, 22:08

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    No aż takiego wcześniaka to Ci nie będę życzyć, wiosna/lato 2025 brzmi dobrze na poród 😁
    Mi pasuje wiosna/lato 2025 🥰 Wszystko przyjmę 🥹🩷 aby tylko zdrowe i szczęśliwe 🥹

Dropsik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Dokładnie! Ja bym dużo dała te trzy lata temu, żeby wiedzieć co jest nie tak. A dziewczyny, u których coś wyszło to zawsze powtarzały, że dobrze że nie czekały dłużej i mogą działać wcześniej.

Coffee, masz szczęście, że mąż tak lekko się zgodził, bo jak czytałam, że niektórzy się opierają to jeszcze weź miej siłę, żeby walczyć z chłopem. U mnie mąż do pierwszego badania poszedł zadaniowo, umówił się we wskazane miejsce, lekko się stresował wynikiem, ale jak przyszły dobre to też mało przez okno nie wyleciał 😆 Na drugie, bo po jakimś czasie mimo dobrych wyników mu kazałam iść drugi raz na taki pakiet combo, to już szedł na luzaku i na pewniaka.

Faktycznie, macie rację... Uspokoję go jeszcze wcześniej przed badaniami, powiem, że to nic nie przekreśli nawet jeśli wyjdą jakieś niedociągnięcia. Ale wierzę,że będzie dobrze 🥹 musi być 🙏

Pati2804, Dropsik, nick nieaktualny, elektro96 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Suzie, to jutro jemy takie samo śniadanko :) właśnie też skończyłam przygotowywanie jedzonka.

I jak ci smakowała owsianka? Dla mnie całkiem spoko :D

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam propozycję, bo akurat koniec miesiąca. Może zrobimy kategorię zaginionych użytkowniczek, a jak za kolejny miesiąc się nie znajdą to je po prostu usunąć z pierwszej strony? Co myślicie?

Dropsik, notsobadd lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Faktycznie, macie rację... Uspokoję go jeszcze wcześniej przed badaniami, powiem, że to nic nie przekreśli nawet jeśli wyjdą jakieś niedociągnięcia. Ale wierzę,że będzie dobrze 🥹 musi być 🙏
    Ty go znasz najlepiej i będziesz wiedziała jak z nim rozmawiać :) Najważniejsze to znaleźć przyczynę a dalej sobie poradzicie.

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, mam propozycję, bo akurat koniec miesiąca. Może zrobimy kategorię zaginionych użytkowniczek, a jak za kolejny miesiąc się nie znajdą to je po prostu usunąć z pierwszej strony? Co myślicie?
    A dużo jest takich nicków? Na szybko to chyba Fermina i Rahia się rozpłynęły 🤔
    Swoją drogą ciekawe co u San, jak Lyiss sobie radzi, bo widzę,że ma wizytę jutro.

• Suzie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    A dużo jest takich nicków? Na szybko to chyba Fermina i Rahia się rozpłynęły 🤔
    Swoją drogą ciekawe co u San, jak Lyiss sobie radzi, bo widzę,że ma wizytę jutro.

No tylko dwie dziewczyny jak widzę, ale nie wiem czy wrócą skoro nikt nie wie co z Ferminą a Rahia ponoć udziela się na ciążowym?

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    I jak ci smakowała owsianka? Dla mnie całkiem spoko :D

Jest całkiem ok. Generalnie na obecny okres dla mnie spoko, bo cały czas boli mnie jedna strona zębów i słabo z gryzieniem 😂 więc papki spoko 👌

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Muszę się Wam zwierzyć, bo tak mi cholernie smutno wewnętrznie... W sobotę Elektro wstawiała link do programu z bociana, gdzie można było zapisać się na darmowe badanie nasienia. No i stwierdziłam, że mój musi z tego skorzystać skoro i tak mamy to w planach to chociaż będzie za free. Ilość miejsc ograniczona, więc musiałam mu o tym powiedzieć akurat w Dzień Ojca. Ogólnie to luz, zrobi, nic nie protestowal, mówił, żeby zapisać go... Tylko ten smutek na jego twarzy 😭 Widziałam, że się tym przejął i że chyba mu to trochę mimo wszystko wjeżdża na ego. Jak to mężczyzna. Nic nie powie, ale ja czuję. Oczywiście powiedziałam, że to tylko badanie i wszystko może wyjść ok, ale trzeba sprawdzić... Chociaż sama będę się stresować mocno, nie ukrywam 🙁
    Cholernie mi smutno, bo widzę, że jednak zaczyna go to martwić, że nam nie wychodzi. A ja przeżyję swój smutek i żal, ale czyjegoś już nie potrafie...

Rozumiem Cię doskonale 😌 ja mojego też nie wysłałam dotychczas, bo sama się boję tych wyników 🫣
    Stres jest normalny w takiej sytuacji, no i dochodzi też kwestia męskiego podejścia i ich ego.. no, ale my się co chwilę badamy, pilnujemy siebie i ich, więc tyle muszą zrobić. Maż da radę, Ty będziesz z nim, a my będziemy trzymać mocno kciuki 🙂

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    JA myślałam, że na urodziny męża będę w ciąży z widocznym brzuszkiem, a te urodziny to już za 3 tygodnie i jedyny brzuszek na jaki mogę liczyć to z ciąży spożywczej 😂

Ja też myślałam, że na rocznicę ślubu będę już w ciąży, a to też za 3 tygodnie i nic 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    To piąteczka, ja mam urodziny za 5 tygodni i też wyobrażałam je sobie w dwupaku… a ostatnio w dwupakach to tylko Fertistim kupuję 😂

To jeszcze masz czas 🤞😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    W ogóle hit co mi mąż mówił. W pracy siedział z dwoma kolegami. Akurat tak się złożyły, że ich żony też mają pcos i starają się o dziecko, no ale wiadomo są problemy. I przyszła jakaś babka z innego działu, podeszła do nich i zaczęła wypytywać, kiedy cała trójka w końcu będzie mieć dzieci, bo nie ma na co czekać 🤯
    Powiedzieli jej tylko, że jest nienormalna i ma spadać (delikatnie mówiąc).

Co za … 🤦‍♀️ nie wiem skąd się takie niemoty biorą:/ dobrze jej powiedzieli :)

• Suzie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja też myślałam, że na rocznicę ślubu będę już w ciąży, a to też za 3 tygodnie i nic 😂

Pocieszam się tym, że u większości znajomych nikt nie był w ciąży na pierwszą rocznicę ślubu, ale na drugą już tak :D

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Niestety tak jak mówisz, to działa bardzo na ego facetów… mój mąż też bardzo to wszystko przeżywa, tym bardziej, że wyniki - nie ukrywajmy - są beznadziejne…
    Ostatnio jak byliśmy u napro pojawił się temat tego, że czasem brakuje gotowości podczas serduszkowania, no i mój mąż powiedział, że po prostu siedzi mu w głowie to, że tyle czasu nie wychodzi… Strasznie trudne są te wszystkie emocje. Powiem szczerze, że my ostatnio mało o tym rozmawiamy, bo pojawiają się i moje, i męża łzy w takich sytuacjach. Chyba przeszliśmy w taki tryb zadaniowy i robimy co możemy…
    Także rozumiem, co przeżywacie…

Przytulam Cię bardzo mocno Kochanie :*

To wszystko jest bardzo trudne i ciężko to zrozumieć, ale nadal wierzę i trzymam za to mocno kciuki, że wszystkim nam się uda ♥️

elektro96 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-6827.jpg

Moja dzisiejsza zdobycz - jedną oddałam tacie, a druga dla nas wszystkich na szczęście 🍀 mam nadzieję, że każdej z nas przyniesie coś dobrego 🙂

notsobadd, Suzie, CoffeeDream, Dropsik, Vienna, elektro96, Marzycielka, nick nieaktualny, Majlen, Leśneintro, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    IMG-6827.jpg

Moja dzisiejsza zdobycz - jedną oddałam tacie, a druga dla nas wszystkich na szczęście 🍀 mam nadzieję, że każdej z nas przyniesie coś dobrego 🙂

Kochana… 🥹♥️

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    IMG-6827.jpg

Mam nadzieję, że zdobycz wybierze któraś z nas ☺

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    IMG-6827.jpg

Ajj, mega słodkie 🥹 🩷

• Vienna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 14:25

‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ