Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Pocieszam się tym, że u większości znajomych nikt nie był w ciąży na pierwszą rocznicę ślubu, ale na drugą już tak :D
    Mi się udało być ciąży na trzeci rok dopiero 😆

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:16

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    IMG-6827.jpg

Moja dzisiejsza zdobycz - jedną oddałam tacie, a druga dla nas wszystkich na szczęście 🍀 mam nadzieję, że każdej z nas przyniesie coś dobrego 🙂

Wow 😍 to na pewno dobry znak, że Kropek będzie rósł zdrowy i silny 🥰

Czy można się wpisać 3 lipca na testowanie ? 🙂

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżanie wyników: czas start! 🙈 niby człowiek wie, że będą koło 15tej albo nawet 17tej a i tak czeka 🤓

elektro96, nick nieaktualny, Suzie, Leśneintro, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Wow 😍 to na pewno dobry znak, że Kropek będzie rósł zdrowy i silny 🥰

Czy można się wpisać 3 lipca na testowanie ? 🙂

Jasne, że można :) kalendarz na lipiec zrobimy w piątek myślę od rana to wpiszemy :)

Też myślę, że to dobra wróżba dla naszego Sorbecika ♥️

Marzycielka, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Odświeżanie wyników: czas start! 🙈 niby człowiek wie, że będą koło 15tej albo nawet 17tej a i tak czeka 🤓

Czekamy razem z Tobą :)

Dropsik lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

Podziel się potem :D

Dropsik lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    IMG-6827.jpg

Moja dzisiejsza zdobycz - jedną oddałam tacie, a druga dla nas wszystkich na szczęście 🍀 mam nadzieję, że każdej z nas przyniesie coś dobrego 🙂
    Ooołał nigdy takiej wielkiej kończyny to nie widziałam, wystarczy szczęścia na nasz cały wątek 🥰🥰

Dziewczyny zapisałam się do tego endokrynologa prywatnie, 9 lipca na 16:30, podobno fajny gość

Dropsik, notsobadd, nick nieaktualny, CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

♀️30
    Zaszłam w ciążę, mimo PCOS 🤗

🍀szczęście w 11 cyklu

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie - P 🩷
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Muszę się Wam zwierzyć, bo tak mi cholernie smutno wewnętrznie... W sobotę Elektro wstawiała link do programu z bociana, gdzie można było zapisać się na darmowe badanie nasienia. No i stwierdziłam, że mój musi z tego skorzystać skoro i tak mamy to w planach to chociaż będzie za free. Ilość miejsc ograniczona, więc musiałam mu o tym powiedzieć akurat w Dzień Ojca. Ogólnie to luz, zrobi, nic nie protestowal, mówił, żeby zapisać go... Tylko ten smutek na jego twarzy 😭 Widziałam, że się tym przejął i że chyba mu to trochę mimo wszystko wjeżdża na ego. Jak to mężczyzna. Nic nie powie, ale ja czuję. Oczywiście powiedziałam, że to tylko badanie i wszystko może wyjść ok, ale trzeba sprawdzić... Chociaż sama będę się stresować mocno, nie ukrywam 🙁
    Cholernie mi smutno, bo widzę, że jednak zaczyna go to martwić, że nam nie wychodzi. A ja przeżyję swój smutek i żal, ale czyjegoś już nie potrafie...
    Kurcze różnie z tymi facetami jest :(
    U mojego to w ogóle bez krempacji czy zastanowienia, a już napewno bez smutku, on to właśnie zadowolony żeby sprawdzić jak wygląda sytuacja u niego. Ale rozumiem, że Twój mąż mógł to uznać jako urażenie jego męskości. Mam nadzieję, że pozytywne wyniki wynagrodzą mu to, jak się poczuł w takiej chwili 😗

♀️30

🍀szczęście w 11 cyklu

• Majlen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    W ogóle hit co mi mąż mówił. W pracy siedział z dwoma kolegami. Akurat tak się złożyły, że ich żony też mają pcos i starają się o dziecko, no ale wiadomo są problemy. I przyszła jakaś babka z innego działu, podeszła do nich i zaczęła wypytywać, kiedy cała trójka w końcu będzie mieć dzieci, bo nie ma na co czekać 🤯
    Powiedzieli jej tylko, że jest nienormalna i ma spadać (delikatnie mówiąc).
    Bardzo mądra ta kobieta..😤😤😤

♀️30

🍀szczęście w 11 cyklu

• Majlen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ja za 24 dni mam urlop i pamietam, ze mialam takie myslenie, ze pochodze do pracy do urlopu, pozniej wakacje i juz nie wracam XD Bo l4 ciązowe, yhy wspaniale mi poszło :D Za 24 dni to nie wiem czy owulacje bede miala, a co tu mowic o ciąży
    A ja miałam plany, że na Dzień Mamy podaruje mojej mamie w prezencie test ciążowy, nie pykło 😅
    To później przełożyłam to na Dzień Ojca, ale to też jeszcze nie to, masakra tak przekładać 😀

♀️30

🍀szczęście w 11 cyklu

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Prezesowa dziękuję, za wrozbe, kciuki ❤️ Wam wszystkim dziekuje ❤️
    Od rana siedziałam bez humoru, później płakałam aż wkoncu się wkurzyłam i napisałam mężowi że nie dam rady żyć w takiej niepewności. Albo jest dobrze albo nie. I poszłam sprawdzić betę i proga.
    Przed chwilą sprawdziłam wyniki:
    Beta 482,80 mlU/ml
    Prog 41,500 ng/ml

Co prawda wczoraj robiłam badania o 8 a dzisiaj prawie o 10 ale beta rosnie. Tez bez jakiegoś szalu ale jednak chyba dalej w normie. Tak jak obiecałam mężowi, jeśli zobaczę, że beta rosnie to pierdole i zostawiam w spokoju ta ciążę i czekam grzecznie na wizytę.
    Takze jeżeli mogę was jeszcze prosić to trzymajcie jeszcze te kciuki aby kropek postanowił zostać już że mną a ja postaram sie nie zwariować🙏🥺

nick nieaktualny, notsobadd, elektro96, Suzie, Majlen, Vienna, Speranza :), Dropsik, CoffeeDream, nick nieaktualny, Leśneintro, MummyYummy, Pati2804, Paima lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak jeszcze tu wrzucam wielki słoik omega3 z action, nadaje się?
    Dziadzioboxa nie było
    3014255-8718836397110-111-01-20221129151455.png

♀️30

🍀szczęście w 11 cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Od rana siedziałam bez humoru, później płakałam aż wkoncu się wkurzyłam i napisałam mężowi że nie dam rady żyć w takiej niepewności. Albo jest dobrze albo nie. I poszłam sprawdzić betę i proga.
    Beta 482,80 mlU/ml
    Prog 41,500 ng/ml

Co prawda wczoraj robiłam badania o 8 a dzisiaj prawie o 10 ale beta rosnie. Tez bez jakiegoś szalu ale jednak chyba dalej w normie. Tak jak obiecałam mężowi, jeśli zobaczę, że beta rosnie to pierdole i zostawiam w spokoju ta ciążę i czekam grzecznie na wizytę.
    Takze jeżeli mogę was jeszcze prosić to trzymajcie jeszcze te kciuki aby kropek postanowił zostać już że mną a ja postaram sie nie zwariować🙏🥺

Rośnie i to bardzo dobrze rośnie, progesteron też jest super 🤩
    Trzymam mocno wszystkie kciuki 🤞🍀 Kropcia zostaje z Tobą i zostaje z nami ♥️

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Beta 482,80 mlU/ml
    Prog 41,500 ng/ml

Przyrost jest w normie, daj Kropeczkowi rozwinąć skrzydła ♥️ nie puszczam kciuków 🤞🏻

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Beta 482,80 mlU/ml
    Prog 41,500 ng/ml

Trzymam cały czas !!! 🤞🏼😘

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 25 czerwca 2024, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Beta 482,80 mlU/ml
    Prog 41,500 ng/ml

Będę trzymać nawet te u stóp!

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 14:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    I tak jeszcze tu wrzucam wielki słoik omega3 z action, nadaje się?
    Dziadzioboxa nie było
    3014255-8718836397110-111-01-20221129151455.png

Szału nie ma. Ma stosunkowo niewiele EPA/DHA i nie wiadomo jaki ma totox. A utleniona omega jest o kant tyłka rozbić:)

Majlen lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Szału nie ma. Ma stosunkowo niewiele EPA/DHA i nie wiadomo jaki ma totox. A utleniona omega jest o kant tyłka rozbić:)
    Nie kupiłam jej, ale tak moj wzrok przykuła taka wielka butla 😀 czyli niewarto

♀️30

🍀szczęście w 11 cyklu

‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ