Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczarowan wrote:
Grazka źle to zabrzmi, ale super, że małpka W KOŃCU przyszła! 🐒
Kochana, ja też się mega cieszeChyba bieganie troche pomogło, bo byłam wczoraj biegać po 19, a jak wróciłam to już było plamienie. A dzisiaj sie rozkręciła już
Zaczarowan lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Zaczarowan wrote:Hej dziewczyny, miałam cięższy czas i nie ukrywam.. nie mam głowy, by nadrabiać poprzednie dni, ale całym serduszkiem wspieram!
❤️ Dobrego dnia!
Leśneintro graaatuuuuuluje! Piękna wiadomość z rana!
Speranza, ultramaryna powodzenia, macie nasze mocne kciuki! 😘
Odnośnie reakcji na test to mój miał pdoobnie, ucieszył się, ale też z rezerwą. Dopiero jak miałam potwierdzone betą to pozwolił sobie autentycznie na szczęście. Poniekąd rozumiem jego reakcje, bo co miesiąc kazalam mu się przypatrywać na test, bo może ja nie zauważam tej drugiej kreski… 🤡😂 Oczywiście efekt był taki, że dwóch kresek nie było 🤪 ale jak już się pojawią te prawdziwe dwie kreseczki to człowiek nie ma wątpliwości!
Jeszcze raz gratuluje! ❤️ NiedoszlaWielodzietna a jak u Ciebie sytuacja? Poprawiałaś test lub robiłaś betę?Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Leśneintro wg mnie termin okej, niektóre dziewczyny chodzą już wcześniej bo od 6 tyg ale wtedy też nie zawsze widać serduszko więc jak pójdziesz w 7 tyg to prawdopodobnie będzie już serce 🥹
Zaczarowana mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej 🥹💋Leśneintro, Zaczarowan lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Leśneintro wrote:Dziewczyny, mam pytanie, bo mam umówonego gina na 22.07 (wtedy dokładnie wybije 7 tydzień) i myślicie, że to jest ok termin czy za późno?
Nie ma wcześniejszych terminów do tej lekarki a zależy mi żeby do niej pójśćLeśneintro, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
Zaczarowana 🫂♥️
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
A to nawet nieźle, do przeżyciaStart starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Leśneintro wrote:Dziewczyny, mam pytanie, bo mam umówonego gina na 22.07 (wtedy dokładnie wybije 7 tydzień) i myślicie, że to jest ok termin czy za późno?
Nie ma wcześniejszych terminów do tej lekarki a zależy mi żeby do niej pójść
7 tydzień brzmi okej, ewentualnie jak chcesz i będziesz miała możliwość, to możesz pójść w 5 tygodniu zobaczyć czy jest pęcherzyk ciążowyLeśneintro lubi tę wiadomość
-
To czerwiec chyba był/jest (nadal trwa kilka dni) obfity w kreseczki?
Jakiś woreczek się otworzył i niech trwa 🙏😍
Katsue, Leśneintro, Pati2804, CoffeeDream, Paima, Malinowysorbet, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Vienna, elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:To czerwiec chyba był/jest (nadal trwa kilka dni) obfity w kreseczki?
Jakiś woreczek się otworzył i niech trwa 🙏😍
Zostały 3 dni czerwca jeszcze, a chętnych już chyba nie ma 🤭👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Liyss🧚🏻 wrote:Sorbeciku kciuki ✊🏻
Ale duchota, ja serio czekam na 20 stopni.
Te rozjeżdżające forum to w ogóle masakra 🙈
Co do bety to chyba każda ma inne podejście. Ja też od razu poleciałam do labu, żeby wiedzieć na czym stoję. Ale jestem za tym, żeby się cieszyć każdym dniem ciąży mimo wszystko i wierzyć, że będzie dobrze 🥹
Leśneintro gratulacje! To prawilna kreska!
A ja w pierwszej ciąży, to nawet zbytnio nie wiedziałam, że trzeba betę kontrolować 🤭
Dowiedziałam się oczywiście z forum Ovu. 😃Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Hej dziewczyny, miałam cięższy czas i nie ukrywam.. nie mam głowy, by nadrabiać poprzednie dni, ale całym serduszkiem wspieram!
❤️ Dobrego dnia!
Leśneintro graaatuuuuuluje! Piękna wiadomość z rana!
Speranza, ultramaryna powodzenia, macie nasze mocne kciuki! 😘
Odnośnie reakcji na test to mój miał pdoobnie, ucieszył się, ale też z rezerwą. Dopiero jak miałam potwierdzone betą to pozwolił sobie autentycznie na szczęście. Poniekąd rozumiem jego reakcje, bo co miesiąc kazalam mu się przypatrywać na test, bo może ja nie zauważam tej drugiej kreski… 🤡😂 Oczywiście efekt był taki, że dwóch kresek nie było 🤪 ale jak już się pojawią te prawdziwe dwie kreseczki to człowiek nie ma wątpliwości!
Jeszcze raz gratuluje! ❤️ NiedoszlaWielodzietna a jak u Ciebie sytuacja? Poprawiałaś test lub robiłaś betę?
Mam nadzieję, że ten cięższy czas już mija ❤️
Nie musisz nadrabiać, ważne, że z nami jesteś 🌻
Malinowysorbet, Prezesoowa, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
Myślę, że w sam raz, jeśli chcesz zobaczyć pęcherzyk z zarodkiem i może już nawet z serduszkiem 🥰 -
nick nieaktualnyLeśneintro wrote:Dziewczyny, mam pytanie, bo mam umówonego gina na 22.07 (wtedy dokładnie wybije 7 tydzień) i myślicie, że to jest ok termin czy za późno?
Są różne podejścia, ale jeśli będziesz się czuła dobrze to bardzo dobry terminLeśneintro lubi tę wiadomość
-
Mi trochę minął wczorajszy ponury nastrój.
To dobrze, bo wieczorem myślałam, że wyjdę z siebie już taka zła i nakręcona byłam 🙈
Dziś zaczęłyśmy z córką trochę bardziej ambitnie- śniadanie, później dla mnie spacer, dla niej rowerek.
Teraz ma chwilę na bajeczki, a później będziemy piekły dla mnie skyrnik (zobaczymy czy będzie zjadliwy), a dla niej i taty chałkę z kruszonką 😃Pati2804 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeśneIntro mamy gina tego samego dnia! I u mnie będzie nawet 8 tydzień (moja pierwsza wizyta), o ile doczekam do tego czasu.
O ile nie masz jakiś problemów zdrowotnych to jest to jak najbardziej ok termin. Ja wręcz wolę trochę później odbyć tą pierwszą wizytę bo wtedy wszystko jest jasne - serduszko powinno być i nie ma "wróci Pani za tydzień to zobaczymy" (dodam, że taki tydzień czekania jest mega stresujący).
Lekarze też wolą jak się przychodzi koło 7/8 tygodnia bo wtedy coś już widać. W 4/5 tyg może być, a może jeszcze nic nie być...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2024, 10:48
Leśneintro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZaczarowan wrote:Jeszcze raz gratuluje! ❤️ NiedoszlaWielodzietna a jak u Ciebie sytuacja? Poprawiałaś test lub robiłaś betę?
-
Paima wrote:Mi trochę minął wczorajszy ponury nastrój.
To dobrze, bo wieczorem myślałam, że wyjdę z siebie już taka zła i nakręcona byłam 🙈
Dziś zaczęłyśmy z córką trochę bardziej ambitnie- śniadanie, później dla mnie spacer, dla niej rowerek.
Teraz ma chwilę na bajeczki, a później będziemy piekły dla mnie skyrnik (zobaczymy czy będzie zjadliwy), a dla niej i taty chałkę z kruszonką 😃03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
NiedoszlaWielodzietna wrote:LeśneIntro mamy gina tego samego dnia! I u mnie będzie nawet 8 tydzień (moja pierwsza wizyta), o ile doczekam do tego czasu.
O ile nie masz jakiś problemów zdrowotnych to jest to jak najbardziej ok termin. Ja wręcz wolę trochę później odbyć tą pierwszą wizytę bo wtedy wszystko jest jasne - serduszko powinno być i nie ma "wróci Pani za tydzień to zobaczymy" (dodam, że taki tydzień czekania jest mega stresujący).
Lekarze też wolą jak się przychodzi koło 7/8 tygodnia bo wtedy coś już widać. W 4/5 tyg może być, a może jeszcze nic nie być...
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸