X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    W ogóle powiedzcie mi, bo mam rozkminę 🤔 w środę wypadałoby mi 7 dpo, ale najprawdopodobniej będę wtedy jeszcze bez autka (chyba że jakimś cudem mechanik mi je naprawi w jeden dzień 🤣) i proga mogłabym sprawdzić tylko w czwartek (we wtorek też nie da rady), bo będę jechać do pracy albo wycieczkobusem albo z mężem jeszcze przed otwarciem labo. Myślicie, że mimo wszystko warto sprawdzić 8 dpo?

Wg mnie warto :)

Katsue lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Dziewczyny, wizytę mam przełożoną na jutro, bo mój doktorek jest na l4 i będę miała u innego. Dam znać, jeśli chcecie, co się dowiem 😘

Wybaczcie, ale ja dalej chodzę do tyłu, godzina 13 i mnie zmiata z planszy, już nie wiem, czy to ciąża czy trzytygodniowe chorowanie mojego synalka, od którego przejęłam taki kaszel, że aż odruch wymiotny mam i w nocy się budzę 🫣 Wczoraj mnie fizjo uświadomiła, że to może być covid i w sumie by się zgadzało, czemu nic na to dziadostwo nie działa 🤷‍♀️ Naprawdę postaram się wrócić 😘

@Leśneintro dziś Twój dzień, gratulacje! 🥳 ❤️
    Czekamy na info jutro ♥️

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 27 czerwca 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Dziewczyny, wizytę mam przełożoną na jutro, bo mój doktorek jest na l4 i będę miała u innego. Dam znać, jeśli chcecie, co się dowiem 😘

Wybaczcie, ale ja dalej chodzę do tyłu, godzina 13 i mnie zmiata z planszy, już nie wiem, czy to ciąża czy trzytygodniowe chorowanie mojego synalka, od którego przejęłam taki kaszel, że aż odruch wymiotny mam i w nocy się budzę 🫣 Wczoraj mnie fizjo uświadomiła, że to może być covid i w sumie by się zgadzało, czemu nic na to dziadostwo nie działa 🤷‍♀️ Naprawdę postaram się wrócić 😘

Oczywiście, że chcemy :) czekamy jutro na informacje i jakieś zdjęcie bobasa! A Tobie życzę dużo zdrówka i odpoczynku :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam na badaniach krwi pod kątem medycyny pracy: no i zrobili mi glukozę i lipidogram :P szał ciał :P jakiś mam stres przed wynikiem glukozy 🫣

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:

Czekamy na wieści 🤞🏻 i duuuuużo zdrówka dla Was! 💋

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A ja byłam na badaniach krwi pod kątem medycyny pracy: no i zrobili mi glukozę i lipidogram :P szał ciał :P jakiś mam stres przed wynikiem glukozy 🫣

Będzie wszystko okej, zobaczysz :*
    pochwal się jak odbierzesz :)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Malinowysorbet Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja to myślę, że my już tyle badań robimy i wychodzą jakieś kwiatki, że już po każdym badaniu się stresujemy 🤪
    Ale trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🤞😊

Prezesoowa, Leśneintro lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza, gdzie Cię wcięło kochana? 🤪💋
    Tu jest oczekiwanie….

Prezesoowa, elektro96, Suzie, Paima, Malinowysorbet, Leśneintro, Vienna, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Podziel się potem wynikami :D

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:19

• Paima Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Speranza, gdzie Cię wcięło kochana? 🤪💋
    Tu jest oczekiwanie….

👍👍👍

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ul

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:19

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) A więc wszystko jest pięknie :) Bejbik ma już 2,3 cm i ma nóżki i rączki :):) I się ruszał i biło mu serduszko :) :) :) To był najsłodszy widok na świecie :) Jest super. Kolejna wizyta za dwa tygodnie. Mogła być później, ale jak za często bejbika nie widzę to schizuję, więc wolę się z nim częściej widywać :D

Paima, notsobadd, Malinowysorbet, NiedoszlaWielodzietna, elektro96, Prezesoowa, Leśneintro, Vienna, Pati2804, Majlen, Dropsik, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Katsue, MummyYummy lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Paima Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Oby wyniki były dobre 🥰

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Jestem :) A więc wszystko jest pięknie :) Bejbik ma już 2,3 cm i ma nóżki i rączki :):) I się ruszał i biło mu serduszko :) :) :) To był najsłodszy widok na świecie :) Jest super. Kolejna wizyta za dwa tygodnie. Mogła być później, ale jak za często bejbika nie widzę to schizuję, więc wolę się z nim częściej widywać :D

😍😍😍

Speranza :) lubi tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle chciałam Wam powiedzieć, że moja rozmowa z ukochanym przyniosła efekt - zaprosił mnie na wycieczkę w weekend 🤪 Sam wszystko ogarnął co gdzie i jak, szok po prostu…
    Po czym godzinę później pisze do mnie, że stał się wypadek. Grzebał coś przy samochodzie i jak był pod nim to jedna część spadła mu na twarz, prosto na tą kość pod okiem… 🥹
    Także standardowo „jak nie urok to sraczka” 😩

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cudownie!!! ♥️
    Gdzie fotka dla ciotek?!

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ooo cudne 2cm 🥰🥰

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MalinowySorbet ja absolutnie Ciebie rozumiem i nie oceniam, jeżeli chodzi o wcześniejszą wizytę :-) Kciuki będą trzymane napewno! I kciuki za betę też.!

Wcześniej chodziłam szybciej, chyba tym razem nie chce bo już było tyle zawodów w tym roku, że odciągam ten moment najbardziej jak się da.

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się później fotkę wrzucić, choć jest mało wyraźna, bo tak się kręcił słodziak i machał czym mógł :D

elektro96, Prezesoowa, notsobadd, Vienna, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ