Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Głównie to odpoczywaliśmy
odpaliliśmy grilla, wypiliśmy piwo, obejrzeliśmy żużel, a później obserwowaliśmy świetliki i gwiazdy, dużo rozmawialiśmy i śpiewaliśmy nasze hity
dziś był plan na basen, ale wiatr wiał tak, że urywało głowy, więc zostaliśmy w łóżku
Brzmi pięknie!i baaaardzo się cieszę, że spędziliście ten czas tak jak chciałaś. A obiad ze znajomymi zjedliście czy odpuściliście sobie całkiem spotkanie?
Może pisałaś, a nie widziałam, bo ostatnie 2 dni w sumie bardziej przeleciałam wzrokiem… 🙄Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Brzmi pięknie!
i baaaardzo się cieszę, że spędziliście ten czas tak jak chciałaś. A obiad ze znajomymi zjedliście czy odpuściliście sobie całkiem spotkanie?
Może pisałaś, a nie widziałam, bo ostatnie 2 dni w sumie bardziej przeleciałam wzrokiem… 🙄
Z obiadu oni zrezygnowali. Wieczorem w piątek po rozmowie ze mną mąż ich poinformował, że nie jestem jeszcze gotowa na takie rozbudowane kontakty towarzyskie z nocowaniem itp. Rano w sobotę mieliśmy się dogadać czy przyjadą do nas na grilla czy idziemy na ten obiad, ale mąż dostał telefon, że się pochorowali -
Prezesoowa wrote:Z obiadu oni zrezygnowali. Wieczorem w piątek po rozmowie ze mną mąż ich poinformował, że nie jestem jeszcze gotowa na takie rozbudowane kontakty towarzyskie z nocowaniem itp. Rano w sobotę mieliśmy się dogadać czy przyjadą do nas na grilla czy idziemy na ten obiad, ale mąż dostał telefon, że się pochorowali
Czyli Twoja choroba, której ostatecznie nie symulowałaś przeszła na nich? 🤪elektro96, Malinowysorbet, Pati2804, Prezesoowa, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dziewczyny, miałam usg zrobione. Rodzinnie, tydzień do wizyty u lekarza prowadzącego.
No i jest pęcherzyk ciążowy z ładnym zarodkiem i nawet echo można było dojrzeć. Pęcherzyk 16mm.
I…?
Przy samej bliźnie po cc, jest drugi pęcherzyk 6mm(tydzień młodszy) w kształcie wyglądający na zmianę adenomioze bądź drugi pęcherzyk ciążowy ale przy samej bliźnie.
No to mam przewalony tydzień cczekania.
Bo co jak ten drugi jest ciążowym to dlaczego jest mniejszy (lekarz twierdzi że może być z drugiej owulacji co daje kilka dni plus czas zagnieżdżania).
Ale najgorsze że jest przy samej bliźnie!!!
Jakaś masakra…PaulaG lubi tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Dziewczyny, miałam usg zrobione. Rodzinnie, tydzień do wizyty u lekarza prowadzącego.
No i jest pęcherzyk ciążowy z ładnym zarodkiem i nawet echo można było dojrzeć. Pęcherzyk 16mm.
I…?
Przy samej bliźnie po cc, jest drugi pęcherzyk 6mm(tydzień młodszy) w kształcie wyglądający na zmianę adenomioze bądź drugi pęcherzyk ciążowy ale przy samej bliźnie.
Bo co jak ten drugi jest ciążowym to dlaczego jest mniejszy (lekarz twierdzi że może być z drugiej owulacji co daje kilka dni plus czas zagnieżdżania).
Jakaś masakra…
O cholerka :o👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Zaczynam się stresować, bo boli mnie głowa, a u mnie to zazwyczaj zwiastun nadchodzącej miesiączki… powinna przyjść pojutrze, ale jeśli zaskoczy mnie jutro, akurat wtedy kiedy chce zrobić ten wymaz, to chyba się zastrzelę… 😵💫
Mam w domu dupka, mogłabym go wziąć, ale chyba to już za późno na takie kombinacje…?34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Oby za tydzień coś się wyjaśniło.
Elektro, to byłaby złośliwość losu. Nawet by mnie to nie zdziwiło, bo to jest jakby wpisane w starania, że co sie może nie udać to na pewno sie nie uda (jakieś prawo Murphego czy coś), ale byłoby mocno nie fair akurat w tym cyklu! Nie wiem czy dupkiem coś zadziałasz na tym etapie, nigdy nie przyjmowałam tego leku.elektro96 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zimozielona wrote:Dziewczyny, miałam usg zrobione. Rodzinnie, tydzień do wizyty u lekarza prowadzącego.
I…?
Jakaś masakra…
Ciężki tydzień przed nami w takim razie... Bo czekamy razem z Tobą na wizytę 😘Pati2804 lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Dzień dobry dziewczyny 😘
ja właśnie wstaje i wyjeżdżamy o 6 na prenatalne, bo niestety mamy 2 godziny drogi do celu 🙈
Miłego dnia!😘🌞Prezesoowa, Speranza :), elektro96, Vienna, Dropsik, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
I…?
Jakaś masakra…
O kurczę… szok. Będziemy czekać na wieści..👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
elektro96 wrote:Zaczynam się stresować, bo boli mnie głowa, a u mnie to zazwyczaj zwiastun nadchodzącej miesiączki… powinna przyjść pojutrze, ale jeśli zaskoczy mnie jutro, akurat wtedy kiedy chce zrobić ten wymaz, to chyba się zastrzelę… 😵💫
Mam w domu dupka, mogłabym go wziąć, ale chyba to już za późno na takie kombinacje…?
Ja bym z dupkiem nie kombinowała, poza tym to by było chyba ciut późno, żeby on coś pomógł… Mam nadzieję, że nic się nie rozkręciło? I uda się zrobić badania… :*👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Pati2804 wrote:Dzień dobry dziewczyny 😘
ja właśnie wstaje i wyjeżdżamy o 6 na prenatalne, bo niestety mamy 2 godziny drogi do celu 🙈
Miłego dnia!😘🌞
Pati, jedziemy z Tobą 🤞🏻🤞🏻🤞🏻💋Pati2804 lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dzień dobry 😴 znowu poniedziałek… 🙄
Dzisiaj mamy sporo kursów 🙈 @Leśne @Pati @elektro @Majlen zabierzcie sobie po kciuku 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤪Prezesoowa, elektro96, Malinowysorbet, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dzień dobry w lipcu!
Prezesoowa, Malinowysorbet, Dropsik, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry☀️
Zimozielona trzymam kciuki 🤞 czekamy z Tobą na kolejną wizytę 🍀
Elektro - nie mam pojęcia czy na tym etapie dupek coś da
Dzisiaj 🚂 ma dużo kursów i to od samego rana: Pati, Leśneintro, elektro, Majlen 🤞🤞🤞elektro96, Malinowysorbet, Dropsik, Gregorka, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Zaczynam się stresować, bo boli mnie głowa, a u mnie to zazwyczaj zwiastun nadchodzącej miesiączki… powinna przyjść pojutrze, ale jeśli zaskoczy mnie jutro, akurat wtedy kiedy chce zrobić ten wymaz, to chyba się zastrzelę… 😵💫
Mam w domu dupka, mogłabym go wziąć, ale chyba to już za późno na takie kombinacje…?
Mnie się wydaje, że dupek już nic nie da na tym etapie... Ale nie mam tak dużego doświadczenia.👩29👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
⏸️05/01 🥰