Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:Mnie też się przyda dzisiaj bacik chyba bo dostałam wyniki z usg I podsumowanie i oczywiście PI w tętnicy macicznej są poniżej normy a ja już panikuje.. a w podsumowaniu nic o tym nie napisali..🙈 a do piątkowej wizyty u mojego lekarza dużo czasu jeszcze..😅🙈 pewnie znowu powie "nie szukajmy problemów tam gdzie ich nie ma" 🤣 ale ja niestety tak mam ze się wszystkim martwię 🤪
Pati to zrozumiałe, ja też tak robię, ale wtedy Wy mnie studzicie i uspokajacie, więc teraz ja Ci kochana napiszę - nie martw się na zapas, poczekaj do wizyty, to na pewno nic groznego. Franus cudny na fociach, widać że mu tam dobrze ☺️😘Pati2804 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Pati2804 wrote:Mnie też się przyda dzisiaj bacik chyba bo dostałam wyniki z usg I podsumowanie i oczywiście PI w tętnicy macicznej są poniżej normy a ja już panikuje.. a w podsumowaniu nic o tym nie napisali..🙈 a do piątkowej wizyty u mojego lekarza dużo czasu jeszcze..😅🙈 pewnie znowu powie "nie szukajmy problemów tam gdzie ich nie ma" 🤣 ale ja niestety tak mam ze się wszystkim martwię 🤪
Widziałam ale tam się raczej mało udzielam.
Chciałam pytać już czy tam też młoteczek trzeba załatwić na grupę 😂😂😂Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Moja żabka ma już dzisiaj 3 cm i znowu machała do mnie rączkami i nóżkami ❤️ Powiem Wam, że serduszko mnie rozczuliło, ale to machanie nóżkami i rączkami rozwaliło mnie już totalnie 🥹🥹🥹
Leśneintro, Suzie, Prezesoowa, Zaczarowan, Paima, Malinowysorbet, MummyYummy, Pati2804, Liyss🧚🏻, ultramaryna_, Katsue, Dropsik, elektro96, CoffeeDream, Vienna lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Powiedziałabym, że masz tak nie robić i się nie zamartwiać na zapas… ale z góry wiadomo, że każda z nas zrobiłaby to samo 🙈🙈🙈
A prawda jest taka, że skoro nic na ten temat nie napisali to znaczy, że tematu nie ma, a lekarz na pewno użyje tych samych słów co ostatnio 🙈💋Speranza :), Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Dzięki dziewczyny. Niestety jak widać zdarzają się takie rzeczy, choć poza tą sytuacją tu na grupie nie słyszałam o pękaniu okien od temperatury 🙈
Ale najważniejsze, że się nie posypała i nikomu nic się nie stało 😉Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj jestem jakaś padnięta. Wróciłam do domu dopiero o 18, jeszcze sobie w ostatnim dniu o przeglądzie samochodu przypomniałam, dobrze że udało mi się ogarnąć."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
Paima wrote:Dzięki dziewczyny. Niestety jak widać zdarzają się takie rzeczy, choć poza tą sytuacją tu na grupie nie słyszałam o pękaniu okien od temperatury 🙈
Ale najważniejsze, że się nie posypała i nikomu nic się nie stało 😉
Mam nadzieję, że ubezpieczyciel wypłaci Wam odszkodowanie za te szybę, będzie rzeczywiście spory wydatek, ale tak jak piszesz najważniejsze że nikomu nic się nie stało ☺️Paima lubi tę wiadomość
ultramaryna_ wrote:A co to za sikanie jakimś rozwodnionym sikiem po całym dniu? 😅 Będziesz powtarzała? 😊
Nie po całym, bo przez 2,5h nie piłam i nie sikalam 😂 raczej nie będę powtarzaćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2024, 20:54
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:No to już w ogóle musi być straszne, leżysz 30 min a nad Tobą jakieś dziwne dźwięki 😳 przynajmniej tak mi mama opowiadała, chociaż ona jest dziwna, bo mówi że dla niej to było usypiające 😂
Miałam rezonanse ponad 30 razy w sumiew porównaniu do tomografu w kontekście komfortu to nie ma porównania
ale jak mówimy o kontraście to mogę mieć ciągiem rezonans 3 godziny, jeśli mnie to uchroni przed tomografem z kontrastem 🫣
-
Suzie wrote:Nie po całym, bo przez 2,5h nie piłam i nie sikalam 😂 raczej nie będę powtarzać
Suzie, no nie wiem czy komisja ds. cieni Ci to zatwierdzi, osobiście jestem raczej sceptyczna 🤣🤣🤣ultramaryna_ lubi tę wiadomość
Speranza :) wrote:Moja żabka ma już dzisiaj 3 cm i znowu machała do mnie rączkami i nóżkami ❤️ Powiem Wam, że serduszko mnie rozczuliło, ale to machanie nóżkami i rączkami rozwaliło mnie już totalnie 🥹🥹🥹
Bo to jest niesamowite, że tak maleńka istota jest tak rozwinięta ❤️
Dla mnie ciąża to ogromny cud.Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Miałam rezonanse ponad 30 razy w sumie
w porównaniu do tomografu w kontekście komfortu to nie ma porównania
ale jak mówimy o kontraście to mogę mieć ciągiem rezonans 3 godziny, jeśli mnie to uchroni przed tomografem z kontrastem 🫣
Z ciekawości -dlaczego?
Tak źle reagujesz na kontrast?
Słyszałam, że ludzie mają różne reakcje... A jak podpisywałam zgodę na podanie, to w skutkach ubocznych jest informacja od wysypki aż po zgon 😱
Tyle, że u mnie częściej wykonywali scyntygrafię i kontrast znosiłam dobrze. -
Paima wrote:Bo to jest niesamowite, że tak maleńka istota jest tak rozwinięta ❤️
Dla mnie ciąża to ogromny cud.
Ja to za każdym razem mówię mojemu lekarzowi, że dla mnie to cud i magia i w ogóle jak to jest możliwe ❤️ Pewnie ma już ze mnie bekę albo słyszy tak od wszystkich 😅"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Mnie też się przyda dzisiaj bacik chyba bo dostałam wyniki z usg I podsumowanie i oczywiście PI w tętnicy macicznej są poniżej normy a ja już panikuje.. a w podsumowaniu nic o tym nie napisali..🙈 a do piątkowej wizyty u mojego lekarza dużo czasu jeszcze..😅🙈 pewnie znowu powie "nie szukajmy problemów tam gdzie ich nie ma" 🤣 ale ja niestety tak mam ze się wszystkim martwię 🤪
Wszystko będzie dobrze, zobaczyszbierzesz leki, dbasz o Frania :* założę się, że lekarz powie to co ostatnio
do piątku już niedaleko
Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Miałam rezonanse ponad 30 razy w sumie
w porównaniu do tomografu w kontekście komfortu to nie ma porównania
Zastanawiam się czy niechcący dopisałaś 0 czy naprawdę przeżyłaś to tyle razy? 😳
Czy to jest związane z Twoją chorobą z przeszłości?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Paima wrote:Widziałam ale tam się raczej mało udzielam.
Chciałam pytać już czy tam też młoteczek trzeba załatwić na grupę 😂😂😂 -
Speranza :) wrote:Ja to za każdym razem mówię mojemu lekarzowi, że dla mnie to cud i magia i w ogóle jak to jest możliwe ❤️ Pewnie ma już ze mnie bekę albo słyszy tak od wszystkich 😅
Niektóre kobiety przychodzą do niego i reagują "ciąża? O nie, tylko nie to..."
Więc myślę, że na pewno Twoja reakcja jest dla niego czymś miłym 😉Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Speranza - aż ze stresem przeszukiwalam Twoje wiadomości, ale nie widzę, żebyś zgłaszała wizyty lipcowe 👮🏻
Mam 22 lipca pierwsze prenatalne (ale się będę bać....), w przyszłym tygodniu też mam wizytę, ale zapomniałam kiedy (wydawało mi się, że zapisywałam do kalendarza i nie mam wpisu, muszę tam jutro zadzwonić). A dzisiejsze USG było poniekąd niespodziewajka, byłam w szpitalu na kroplówce i lekarz zrobił mi z zaskoczeniaZbuntowana lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"