Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde, dziewczyny nie wiem co jest, ale u mnie dzisiaj 7/8 dc i jeszcze nie jest po okresie do końca. Znowu mnie cykl robi w ciula, właśnie poszłam do łazienki i znowu kilka plamek krwi… jak nie zrobię tego HSG to se palnę w łeb. Bo chyba do HSG musi być całkiem czysto, żadnego plamienia?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
MummyYummy wrote:Dzięki za odpowiedź 😘 Nie, byłam bez śniadania nawet. W domu zmierzyliśmy, bo już nie dawało mi to spokoju i jest zgodnie z normami na ten tydzień 😊
Na razie nie biorę tego do głowy, bo też wiem, że takie twardnienia pojawiają się u mnie w sytuacjach stresowych. Łykam magnez, zgodnie z zaleceniami mojego gina w razie potrzeby Nospę i czekam na wizytę 😊
A Ty jak się masz? Wczoraj pisałaś coś o mdłościach, jak dzisiaj?
Przedwczoraj miałam straszne mdłości ale chyba to było przez wziecie metforminy po posiłku.. wczoraj miałam wieczorem ale troszkę. Dzisiaj poki co nic. Boli mnie podbrzusze i mam biegunkę od tygodnia... ogólnie mysle jest ok. Trochę sie ciągle boje. Ale co ma być to będzie. Na razie po prostu się cieszę 😀🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
notsobadd wrote:Kurde, dziewczyny nie wiem co jest, ale u mnie dzisiaj 7/8 dc i jeszcze nie jest po okresie do końca. Znowu mnie cykl robi w ciula, właśnie poszłam do łazienki i znowu kilka plamek krwi… jak nie zrobię tego HSG to se palnę w łeb. Bo chyba do HSG musi być całkiem czysto, żadnego plamienia?
A jest szansa, że to jakieś uszkodzenie mechaniczne?? -
MummyYummy wrote:Nadal jesteś młoda 😘
A jakie jest postępowanie w takim przypadku teraz, w kolejnej ciąży? W końcu dostałaś później? Czy dopiero po tym porodzie?
Po porodzie sprawdzają krew dziecka i na szczęście okazało się, że mała miała moją grupę krwi.
To ogromne szczęście.
Gdyby nie daj wytworzyły się przeciwciała, mogłabym nigdy nie dostać szansy na drugą ciążę, lub wiązałaby się z wieloma niepewnościami.
Teraz już jestem oczytana wzdłuż i wszerz 😅 -
notsobadd wrote:Kurde, dziewczyny nie wiem co jest, ale u mnie dzisiaj 7/8 dc i jeszcze nie jest po okresie do końca. Znowu mnie cykl robi w ciula, właśnie poszłam do łazienki i znowu kilka plamek krwi… jak nie zrobię tego HSG to se palnę w łeb. Bo chyba do HSG musi być całkiem czysto, żadnego plamienia?
Teoretycznie powinno być czysto.. 🤔 Do piątku napewno będzie czyściusio. Ile zazwyczaj trwa u Ciebie okres? -
Właśnie wróciłam dziewczyny, u Tomka wszystko gra i szyjka długa
doktorek dał skierowania na badania, wypisał zwolnienie i na tym jego rola się skończyła. Zdjęcia żadnego nie dostałam 😂 ale 19.07 mam wizytę u prowadzącego i napewno będziemy mogły pocieszyć oko
Jutro z rana jadę na krzywą, dowiadywałam się, że mają różne smaki, więc chyba wezmę tę cytrynową 😊Paima, Suzie, Prezesoowa, Vienna, Leśneintro, Malinowysorbet, MummyYummy, Katsue, Zbuntowana, Anonim1992, Liyss🧚🏻, Speranza :), Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Właśnie wróciłam dziewczyny, u Tomka wszystko gra i szyjka długa
doktorek dał skierowania na badania, wypisał zwolnienie i na tym jego rola się skończyła. Zdjęcia żadnego nie dostałam 😂 ale 19.07 mam wizytę u prowadzącego i napewno będziemy mogły pocieszyć oko
Jutro z rana jadę na krzywą, dowiadywałam się, że mają różne smaki, więc chyba wezmę tę cytrynową 😊
Ta glukoza nie jest taka zła, jak ją malują 😜
Cieszę się, że u Was wszystko dobrze.
Czekamy na foteczki z kolejnej wizyty 🥰Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
To czekamy jeszcze na relację z wizyty u fizjo Pati i pociąg może odpocząć
Prezesoowa, Malinowysorbet, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualnySuzie wrote:To czekamy jeszcze na relację z wizyty u fizjo Pati i pociąg może odpocząć
Pociąg już ledwie zipie
nie wiem czy u Was też, ale u mnie na pewno leci ciśnienie, bo tak mi się spać chce, że prawie wylądowałam twarzą w papieracha jeszcze mnie czeka ciężkie popołudnie, bo zostaję sama z tatą, a on wtedy strasznie wydziwia, bo uważa, ze powinnam się zgadzać na wszystko co on chce
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:A jest szansa, że to jakieś uszkodzenie mechaniczne??
Niee, to typowe plamienie „pookresowe”👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Pociąg już ledwie zipie
nie wiem czy u Was też, ale u mnie na pewno leci ciśnienie, bo tak mi się spać chce, że prawie wylądowałam twarzą w papieracha jeszcze mnie czeka ciężkie popołudnie, bo zostaję sama z tatą, a on wtedy strasznie wydziwia, bo uważa, ze powinnam się zgadzać na wszystko co on chce
U mnie też!!! Od 2h jestem taka zmulona, oczy same mi się zamykają...Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Zaczarowan wrote:Teoretycznie powinno być czysto.. 🤔 Do piątku napewno będzie czyściusio. Ile zazwyczaj trwa u Ciebie okres?
Zazwyczaj 6-7 dni, ale ostatnio właśnie już było tak, że jeszcze w 9 dc nie było do końca czysto i miałam teraz ten temat poruszyć z lekarka, że coś się dzieje znowu.
Coś czuję, że w piątek jeszcze będzie dupa…
I tak pojadę, mam awaryjnie wizytę jeszcze na przyszłą środę umówioną, może wtedy się uda tylko już pewnie będzie po owu to będziemy musieli odpuścić starania w tym cyklu.
Oby tylko się nie okazało, że będę dwa tygodnie plamić jak kilka cykli temu… 🥹👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Zazwyczaj 6-7 dni, ale ostatnio właśnie już było tak, że jeszcze w 9 dc nie było do końca czysto i miałam teraz ten temat poruszyć z lekarka, że coś się dzieje znowu.
I tak pojadę, mam awaryjnie wizytę jeszcze na przyszłą środę umówioną, może wtedy się uda tylko już pewnie będzie po owu to będziemy musieli odpuścić starania w tym cyklu.
Oby tylko się nie okazało, że będę dwa tygodnie plamić jak kilka cykli temu… 🥹
Oby nie, trzymam mocno 🤞 🤞 🤞 żeby już jutro było czysto :* -
notsobadd wrote:Zazwyczaj 6-7 dni, ale ostatnio właśnie już było tak, że jeszcze w 9 dc nie było do końca czysto i miałam teraz ten temat poruszyć z lekarka, że coś się dzieje znowu.
Oby tylko się nie okazało, że będę dwa tygodnie plamić jak kilka cykli temu… 🥹
Na spokojnie, nie nastawiaj się na to, że może być jeszcze trochę plamień. Ewentualnie masz możliwość żeby skontaktować się z babeczką od HSG i spytać jak to widzi?
Może w poniedziałek/wtorek jakby się udało, by zdążyć jeszcze przed owulacją?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2024, 15:32
-
Zaczarowan wrote:Na spokojnie, nie nastawiaj się na to, że może być jeszcze trochę plamień. Ewentualnie masz możliwość żeby skontaktować się z babeczką od HSG i spytać jak to widzi?
Może w poniedziałek/wtorek jakby się udało, by zdążyć jeszcze przed owulacją?
No to właśnie nie jest moja lekarka tylko polecona przez moją i tylko przez znany lekarz, a jak kiedyś do niej tam pisałam to odpisała po 6 dniach 🙈
Napiszę maila do mojej lekarki, a poza tym chyba i tak pojadę, trudno najwyżej wywalę kasę za monitoring a w środę zrobię HSG. Jestem zdesperowana, żeby to zrobić w tym cyklu 😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Suzie wrote:U mnie też!!! Od 2h jestem taka zmulona, oczy same mi się zamykają...mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
nick nieaktualny
-
notsobadd wrote:No to właśnie nie jest moja lekarka tylko polecona przez moją i tylko przez znany lekarz, a jak kiedyś do niej tam pisałam to odpisała po 6 dniach 🙈
Napiszę maila do mojej lekarki, a poza tym chyba i tak pojadę, trudno najwyżej wywalę kasę za monitoring a w środę zrobię HSG. Jestem zdesperowana, żeby to zrobić w tym cyklu 😂
No pójdź, pójdź :* Mocne kciuki ❤️notsobadd lubi tę wiadomość
-
Czekam głodna na autobus, a obok mnie siedzą dziewczyny z jakimś KFC 🥹
Edit: olac tortille, będzie jutro, biorę pasibusaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2024, 16:15
Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Vienna lubią tę wiadomość
👩29👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
notsobadd wrote:No to właśnie nie jest moja lekarka tylko polecona przez moją i tylko przez znany lekarz, a jak kiedyś do niej tam pisałam to odpisała po 6 dniach 🙈
Napiszę maila do mojej lekarki, a poza tym chyba i tak pojadę, trudno najwyżej wywalę kasę za monitoring a w środę zrobię HSG. Jestem zdesperowana, żeby to zrobić w tym cyklu 😂
Ja mimo wszystko trzymam kciuki, żeby udało się zrobić w pierwszym terminie ✊ I doskonale rozumiem, że chcesz mieć HSG w tym cyklu - czekanie to też nie jest moją ulubiona czynność 🤭Anonim1992, notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość