Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, dziewczyny nie wiem co jest, ale u mnie dzisiaj 7/8 dc i jeszcze nie jest po okresie do końca. Znowu mnie cykl robi w ciula, właśnie poszłam do łazienki i znowu kilka plamek krwi… jak nie zrobię tego HSG to se palnę w łeb. Bo chyba do HSG musi być całkiem czysto, żadnego plamienia?

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Dzięki za odpowiedź 😘 Nie, byłam bez śniadania nawet. W domu zmierzyliśmy, bo już nie dawało mi to spokoju i jest zgodnie z normami na ten tydzień 😊

Na razie nie biorę tego do głowy, bo też wiem, że takie twardnienia pojawiają się u mnie w sytuacjach stresowych. Łykam magnez, zgodnie z zaleceniami mojego gina w razie potrzeby Nospę i czekam na wizytę 😊

A Ty jak się masz? Wczoraj pisałaś coś o mdłościach, jak dzisiaj?

Przedwczoraj miałam straszne mdłości ale chyba to było przez wziecie metforminy po posiłku.. wczoraj miałam wieczorem ale troszkę. Dzisiaj poki co nic. Boli mnie podbrzusze i mam biegunkę od tygodnia... ogólnie mysle jest ok. Trochę sie ciągle boje. Ale co ma być to będzie. Na razie po prostu się cieszę 😀

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Kurde, dziewczyny nie wiem co jest, ale u mnie dzisiaj 7/8 dc i jeszcze nie jest po okresie do końca. Znowu mnie cykl robi w ciula, właśnie poszłam do łazienki i znowu kilka plamek krwi… jak nie zrobię tego HSG to se palnę w łeb. Bo chyba do HSG musi być całkiem czysto, żadnego plamienia?

A jest szansa, że to jakieś uszkodzenie mechaniczne??

• Paima Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Nadal jesteś młoda 😘

A jakie jest postępowanie w takim przypadku teraz, w kolejnej ciąży? W końcu dostałaś później? Czy dopiero po tym porodzie?

Po porodzie sprawdzają krew dziecka i na szczęście okazało się, że mała miała moją grupę krwi.
    To ogromne szczęście.
    Gdyby nie daj wytworzyły się przeciwciała, mogłabym nigdy nie dostać szansy na drugą ciążę, lub wiązałaby się z wieloma niepewnościami.

Teraz już jestem oczytana wzdłuż i wszerz 😅

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Teoretycznie powinno być czysto.. 🤔 Do piątku napewno będzie czyściusio. Ile zazwyczaj trwa u Ciebie okres?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam dziewczyny, u Tomka wszystko gra i szyjka długa :D doktorek dał skierowania na badania, wypisał zwolnienie i na tym jego rola się skończyła. Zdjęcia żadnego nie dostałam 😂 ale 19.07 mam wizytę u prowadzącego i napewno będziemy mogły pocieszyć oko :)

Jutro z rana jadę na krzywą, dowiadywałam się, że mają różne smaki, więc chyba wezmę tę cytrynową 😊

Paima, Suzie, nick nieaktualny, Vienna, Leśneintro, Malinowysorbet, MummyYummy, nick nieaktualny, Zbuntowana, Anonim1992, Liyss🧚🏻, Speranza :), Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Właśnie wróciłam dziewczyny, u Tomka wszystko gra i szyjka długa :D doktorek dał skierowania na badania, wypisał zwolnienie i na tym jego rola się skończyła. Zdjęcia żadnego nie dostałam 😂 ale 19.07 mam wizytę u prowadzącego i napewno będziemy mogły pocieszyć oko :)

Jutro z rana jadę na krzywą, dowiadywałam się, że mają różne smaki, więc chyba wezmę tę cytrynową 😊

Ta glukoza nie jest taka zła, jak ją malują 😜

Cieszę się, że u Was wszystko dobrze.
    Czekamy na foteczki z kolejnej wizyty 🥰

Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy jeszcze na relację z wizyty u fizjo Pati i pociąg może odpocząć :P

nick nieaktualny, Malinowysorbet, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    To czekamy jeszcze na relację z wizyty u fizjo Pati i pociąg może odpocząć :P

Pociąg już ledwie zipie :P

nie wiem czy u Was też, ale u mnie na pewno leci ciśnienie, bo tak mi się spać chce, że prawie wylądowałam twarzą w papierach :D a jeszcze mnie czeka ciężkie popołudnie, bo zostaję sama z tatą, a on wtedy strasznie wydziwia, bo uważa, ze powinnam się zgadzać na wszystko co on chce :P

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    A jest szansa, że to jakieś uszkodzenie mechaniczne??

Niee, to typowe plamienie „pookresowe”

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Pociąg już ledwie zipie :P

nie wiem czy u Was też, ale u mnie na pewno leci ciśnienie, bo tak mi się spać chce, że prawie wylądowałam twarzą w papierach :D a jeszcze mnie czeka ciężkie popołudnie, bo zostaję sama z tatą, a on wtedy strasznie wydziwia, bo uważa, ze powinnam się zgadzać na wszystko co on chce :P

U mnie też!!! Od 2h jestem taka zmulona, oczy same mi się zamykają...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Teoretycznie powinno być czysto.. 🤔 Do piątku napewno będzie czyściusio. Ile zazwyczaj trwa u Ciebie okres?

Zazwyczaj 6-7 dni, ale ostatnio właśnie już było tak, że jeszcze w 9 dc nie było do końca czysto i miałam teraz ten temat poruszyć z lekarka, że coś się dzieje znowu.
    Coś czuję, że w piątek jeszcze będzie dupa…
    I tak pojadę, mam awaryjnie wizytę jeszcze na przyszłą środę umówioną, może wtedy się uda tylko już pewnie będzie po owu to będziemy musieli odpuścić starania w tym cyklu.
    Oby tylko się nie okazało, że będę dwa tygodnie plamić jak kilka cykli temu… 🥹

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Zazwyczaj 6-7 dni, ale ostatnio właśnie już było tak, że jeszcze w 9 dc nie było do końca czysto i miałam teraz ten temat poruszyć z lekarka, że coś się dzieje znowu.
    I tak pojadę, mam awaryjnie wizytę jeszcze na przyszłą środę umówioną, może wtedy się uda tylko już pewnie będzie po owu to będziemy musieli odpuścić starania w tym cyklu.

Oby nie, trzymam mocno 🤞 🤞 🤞 żeby już jutro było czysto :*

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Na spokojnie, nie nastawiaj się na to, że może być jeszcze trochę plamień. Ewentualnie masz możliwość żeby skontaktować się z babeczką od HSG i spytać jak to widzi?

Może w poniedziałek/wtorek jakby się udało, by zdążyć jeszcze przed owulacją?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2024, 15:32

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Na spokojnie, nie nastawiaj się na to, że może być jeszcze trochę plamień. Ewentualnie masz możliwość żeby skontaktować się z babeczką od HSG i spytać jak to widzi?

Może w poniedziałek/wtorek jakby się udało, by zdążyć jeszcze przed owulacją?

No to właśnie nie jest moja lekarka tylko polecona przez moją i tylko przez znany lekarz, a jak kiedyś do niej tam pisałam to odpisała po 6 dniach 🙈
    Napiszę maila do mojej lekarki, a poza tym chyba i tak pojadę, trudno najwyżej wywalę kasę za monitoring a w środę zrobię HSG. Jestem zdesperowana, żeby to zrobić w tym cyklu 😂

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    U mnie też!!! Od 2h jestem taka zmulona, oczy same mi się zamykają...
    U mnie też mozg die zamuli teraz to już wogle... wstawałam do mlodego od 2 rano co godzinę...

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:26

grazka0022 lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    No to właśnie nie jest moja lekarka tylko polecona przez moją i tylko przez znany lekarz, a jak kiedyś do niej tam pisałam to odpisała po 6 dniach 🙈
    Napiszę maila do mojej lekarki, a poza tym chyba i tak pojadę, trudno najwyżej wywalę kasę za monitoring a w środę zrobię HSG. Jestem zdesperowana, żeby to zrobić w tym cyklu 😂

No pójdź, pójdź :* Mocne kciuki ❤️

notsobadd lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam głodna na autobus, a obok mnie siedzą dziewczyny z jakimś KFC 🥹

Edit: olac tortille, będzie jutro, biorę pasibusa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2024, 16:15

nick nieaktualny, Liyss🧚🏻, Vienna lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Ja mimo wszystko trzymam kciuki, żeby udało się zrobić w pierwszym terminie ✊ I doskonale rozumiem, że chcesz mieć HSG w tym cyklu - czekanie to też nie jest moją ulubiona czynność 🤭

Anonim1992, notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ