X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Właśnie tak myślałam, że będziesz się stresować kochana :( Ale na pewno szwagierka znowu przyniesie szczęście i będzie wszystko dobrze <3

Ulubiony lód to kaktus lawa <3 ooo kocham
    Jejku taaa, jest pyszny 😍 tylko taki malutki, że za szybko się kończy 😒

• Majlen Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta 🌸
    Dziś i raczej w całym tygodniu będę Was tylko tak podczytywać, bo mam na popołudnie do pracy, także nie będę mogłabyć na bieżąco, ale nowe ⏸️ wyłapię ❤️
    @prezesoowa współczuję sytuacji z mężem 😟 może lepiej parę dni od siebie Odpocząć, nabrać świeżego powietrza do głowy i wtedy porozmawiać, żeby nie podejmować decyzji na gorąco, wierzę, że dojdziecie do porozumienia 😘

Co do płci, to ja aktualnie chciałabym dziewczynkę, mój oczywiście mówi, że napewno będzie chłopak, ale wiadomo, nie ważne jaka płeć, i tak będzie oczkiem w głowie 🥰

U mnie dzis już po @, wróciłam właśnie z zakupami z apteki. Testy owulacyjne i ciążowe z DOZ, zastanawiam się też nad żelem intymnym Feminum Activ. Myślę, żeby kupić jak nie będę mieć ładnego śluzu płodnego, ale jeszcze zostawiam ten temat i czekam na rozwinięcie, bo piję teraz codziennie glutka z siemienia lnianego. Zobaczę czy coś to da, a jak nie to kupię ten żel, bo płodne za parę dni, a owulacja niby za tydzień
    Miłego dnia kochane🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 11:53

Prezesoowa lubi tę wiadomość

♀️28 ♂️33

Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024 - starania "na poważnie"
    - 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀

✨️2025 jest nasz!✨️
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Jejku taaa, jest pyszny 😍 tylko taki malutki, że za szybko się kończy 😒

No ja to potrafię 2/3 na raz zjeść, one są mini :D I nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie ciężko dostępne :(

Start starania: Marzec 2024

11 cs ❔🍀
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie (proszę 🙏)

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    ❤🥺

Chyba wiem o co chodzi, marletto ? 😁🍦
    Tak, dokładnie. Wypadła mi z głowy ta nazwa 🤣

Pati2804 lubi tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziękuję że pytasz 😘🥰 serce mi wali od rana jak tylko otworzyłam oczy , bardzo się stresuje od dzisiaj właśnie.. nie jestem w stanie się na niczym skupić, nie wiem ale czuję że jutro będzie we mnie dużo emocji , mam nadzieję że nie po płacze się gościowi w gabinecie 🙈 ale jedzie ze mną szwagierka, wiec będę miała wsparcie 🙂 no i liczę że przyniesie mi szczęście jutro 🍀
    Postaram się dzisiaj zrelaksować i nie myśleć aż tak o wizycie , może pogoda mi pomoże w tym bo mam zamiar spędzić dzień na dworze 🥰 ale czuje się inaczej niż ostatnio w ciąży, bardziej ciążowo 😂 czuje ze to dobry znak 🍀 ale z drugiej strony boję się zapeszać .

Chyba w ogóle nie będę o tym wspominać już dzisiaj żeby się nie nakręcać, skupię się na Was i na tym co u Was dzisiaj się dzieje 😘 muszę zrobić pranie , wyprasować kilka rzeczy I ogarnąć pokój, także dzień zajęty na maxa mam dziś w planach 😊

A Wam kochane życzę miłego dnia, mimo wszystkich przykrych rzeczy które się u Was dzieją, ja wiem że życie zaskoczy Was niedługo pozytywnie, bo każda z Was na to zasługuje ❤ i przykro mi zawsze jak czytam że u Was się źle dzieje , chciałabym każdej pomóc, ale mogę jedynie być z Wami myślami, tymi pozytywnymi , których dla Was mi nigdy nie brakuje 😘🍀🦠🌞

P.s. Mam dzisiaj zamiar zjeść jakiegoś wypasionego loda, macie jakieś ulubione ? 😁🍦🍨🍧

Łatwiej mi powiedzieć, których nie lubię. :P Ale uwielbiam sorbety zwłaszcza arbuzowe, słony karmel...

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Jejku, jam mi miło, że pytasz i się zainteresowałas 🩵
    Właśnie dziś temperatura rano mnie zaskoczyła, bo spodziewałam się, że już całkiem spadnie i od rana zacznie mi się okres a tu znów trochę podskoczyła, ale od 2 dni mnie boli brzuch jak na okres, także staram się nie nakręcać, że to nie on. Jak jutro temperatura nie spadnie to zrobię test. Ale póki co studze swoje emocje i nastawiam się, że dziś/jutro okres.

Jeżeli chodzi o lody to jak to ma być już takie rozpieszczenie się w wersji premium to lody Haagen Dazs, ale to kosztowna sprawa 🤤
    Mimo wszystko kciuki! Dopóki nie ma małpy, wszystko jest możliwe 😘

Leśneintro, Prezesoowa lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2024, 10:00

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa tule mocno 🫂 Wiem, że podejmiesz najlepszą dla siebie decyzję. Dużo siły kochana 😘

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymam kciuki za jutro ✊🏻 Dziś zrób sobie dzień przyjemności ! Może jakiś serial i maseczka 😘
    Lody to najlepsza są straciatella mmm

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jutro pod gabinet zajedzie autobus z Twoimi ovusiostrami 🚌 😁
    Trzymam kciukasy mocnoooo!

A co do lodów, ja lubię takie z biedronki na patyku w podwójnej czekoladzie, podróba Magnuma 😊 nie wiem czy wiecie o co chodzi. Jest smak malinowy, jagodowy i słony karmel. Albo jeszcze rożki biedronkowe słony karmel, mniam 😊
    O boże! Tak!! Znam i uwielbiam 🥰. ja jestem lodziara pełną gębą 😂😂 Te magnumowe są super, ale rożki też uwielbiam!

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ja ostatnio bym mogła ciągle jest Magnum Wonder Golden Toffee 😍 ale magnum Ruby też kocham ❤️
    Za to w ciąży jadłam codziennie te zwykle kaktusy, kupowałam duże paczki ich i jadłam ile wlezie 🫣

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziękuję :*
    W tym momencie to nie wiem nawet czego sama chcę. Uważam, że on sam powinien iść na jakąś terapię, a nie, że on woli przemilczeć taką sprawę, bo się boi odrzucenia i że go zostawię. No cóż, a może się okazać, że właśnie przez ten strach go zostawię, no bo ileż można.
    Jego też rozumiem i dlatego jest mi tak trudno, bo wiem, że on nie chce źle tylko po prostu inaczej nie potrafi. Jak przez 20 lat coś było jego schematem, dzięki któremu się trzymał no to ciężko mu do tego nie wracać w trudnych chwilach, a jak już wróci to kółko się kręci od nowa.

Doświadczenie mnie nauczyło, żeby nie podejmować decyzji na gorąco, więc na ten moment będziemy żyć w zawieszeniu. Myślę o jakimś wyjeździe na weekend w samotności, może to coś pomoże.
    Podzielam Twoje zdanie w 100%. I tak jak mówisz, każdy ma inne doświadczenia, swoje schematy i to jest okej, dopóki chce coś z tym zrobić… ale jak mówi, że zmienia, a tak naprawdę nic z tym nie robi, tylko udaje, to już mega, mega słabo. Bo co innego, jak nie wychodzi, a co innego, jak świadomie się okłamuje kogoś z takich właśnie pobudek.

Jak masz taką możliwość, to wyjedź, odpocznij ❤️🫂

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    O boże! Tak!! Znam i uwielbiam 🥰. ja jestem lodziara pełną gębą 😂😂 Te magnumowe są super, ale rożki też uwielbiam!
    Ja też uwielbiam lody. Po maturze pracowałam w lodziarni z lodami rzemieślniczymi. O rany, to było dla mnie niebo… zdarzyło mi się często podjadać 🤭 uwielbiam też próbować jakieś nieoczywiste smaki 🥰

Monk@, Prezesoowa, Dropsik, Pati2804, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa, ogromnie mi przykro, że tyle złych rzeczy się skumulowało… przytulam i wierzę, że podejmiesz najlepszą możliwą decyzję.

Pati, a o której masz? Będę pod gabinetem 😁 co do lodów to jestem mocno wybredna, najbardziej lubię malinowy sorbet i białą czekoladę z grycana, koniecznie jedzone razem

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 08:34

Prezesoowa, Leśneintro lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:23

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    co do lodów to jestem mocno wybredna, najbardziej lubię malinowy sorbet i białą czekoladę z grycana, koniecznie jedzone razem
    Muszę wyprobować to połączenie 😍 ja z Grycana lubię czekoladowe, reszta wydaje mi się mega słodka, ale może to połączenie z malinami zrobi robotę? 😁

KejtKa lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:31

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:31

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To też nie jest tak, że nie zrobił nic, bo jednak wykonał masę pracy. Bardziej mnie dobija to, że ja się zatrzymałam na tym, że jest super (chociaż gdzieś w sobie miałam pełne przekonanie, że to wcześniej czy później się skończy), a było inaczej i nie zostałam o tym poinformowana.
    Też pewnie zmierzyłam go swoją miarą, bo u mnie moment podjęcia decyzji o rozpoczęciu starań to była zmiana stylu życia o 180 stopni, skupiłam się na tym w pełni i miałam przed oczami cel, do którego dążyłam. Jestem też takim upierdliwym zawodnikiem, że dla mnie chcieć = móc. Chciałam rzucić palenie? Rzuciłam z dnia na dzień. Chciałam imprezować bez alkoholu? Też z dnia na dzień. Chciałam zmienić inne nawyki? Też po prostu podjęłam decyzję i koniec.
    Jedynie ze słodyczami mam problem i to bym mogła porównać do tych męża schematów, bo jak mi źle to też sięgam po kubełek z lodami, a nie powinnam i też to przed nim ukrywam. Tyle, że szkodliwość czynu trochę inna :/
    Rozumiem. Ściskam Cię mocno i trzymam kciuki, żebyście postanowili teraz coś, co będzie w zgodzie z każdym z Was ❤️🫂🫂

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ