X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=MummyYummy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2024, 10:00

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To też nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2024, 10:01

Monk@, Prezesoowa, Pati2804, elektro96, notsobadd, MummyYummy, Zaczarowan, Malinowysorbet, Fermina, Chmurka21 lubią tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Prezesowa, my znamy tylko ułamek waszej historii. Gryzę się w język, żeby nie doradzać, bo ja jestem typem, że jak ktoś ma problem to bym chciała go komuś rozwiązać 😂 a tak się nie da. Dlatego wysłuchamy Cie zawsze kiedy potrzebujesz się wygadać. Czasem trzeba to wylać, przemielić na wszystkie sposoby. To jest uwalniające i do tego Cię zachęcam. Może w pamiętniku, może przyjaciołom a może po prostu mów do siebie na głos. Masz prawo do swoich różnych uczuć i emocji. Dbaj o siebie, szczególnie, że masz do opieki rodziców i łatwo wtedy o sobie zapomnieć.
    A jak chcesz się wyrwać na weekend nad morze to możesz się odezwać :D Jest nas więcej z Trójmiasta, możemy zrobić zlot czarownic 😂
    Jakie piękne i mądre podejście ❤️ nic dodać, nic ująć :)

elektro96, KejtKa lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Prezesowa, my znamy tylko ułamek waszej historii. Gryzę się w język, żeby nie doradzać, bo ja jestem typem, że jak ktoś ma problem to bym chciała go komuś rozwiązać 😂 a tak się nie da. Dlatego wysłuchamy Cie zawsze kiedy potrzebujesz się wygadać. Czasem trzeba to wylać, przemielić na wszystkie sposoby. To jest uwalniające i do tego Cię zachęcam. Może w pamiętniku, może przyjaciołom a może po prostu mów do siebie na głos. Masz prawo do swoich różnych uczuć i emocji. Dbaj o siebie, szczególnie, że masz do opieki rodziców i łatwo wtedy o sobie zapomnieć.
    A jak chcesz się wyrwać na weekend nad morze to możesz się odezwać :D Jest nas więcej z Trójmiasta, możemy zrobić zlot czarownic 😂

Ovu-sabat 😜

Dropsik, Prezesoowa, MummyYummy, KejtKa, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804, Malinowysorbet, Majuna lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Muszę wyprobować to połączenie 😍 ja z Grycana lubię czekoladowe, reszta wydaje mi się mega słodka, ale może to połączenie z malinami zrobi robotę? 😁

To jest sztosik 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    O 11 godzinie wizyta 😬
    Ja raczej też jestem wybredna, zazwyczaj wybieram te które znam i lubię, nie lubię nowości 😅 za to mój mąż lubi wybierać i próbować nowe smaki 😄

To będę ♥️
    To tak jak mój 😁 za to z reszta rzeczy mamy odwrotnie 😅 lubię próbować nowych rzeczy, teraz w AP mam niektóre rzeczy, których nie lubię (groszek, fasolka), ale stwierdziłam, że czego się nie robi 🤣 i nawet nie są takie złe. Aczkolwiek bywam monotematyczna i jak się zafiksuję na temat jakiejś potrawy, to mogę jeść ją cały czas 🤣 np risotto 🤤 a te to by najlepiej codziennie inny obiad jadł 🙄

Pati2804 lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:31

Dropsik, Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Monk@, Prezesoowa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omatkojedyna!!! 🫣 jestem dziś 5-6dpo i mam różowe plamienie 🫣 takie typowo książkowe! No teraz to już nie ma nie nakręcania się 🫣

Prezesoowa, Leśneintro, Suzie, MummyYummy, Dropsik, NiedoszlaWielodzietna, notsobadd, KejtKa, Pati2804, Malinowysorbet, elektro96, Platynova55, Majuna, Gregorka, Vienna, Liyss🧚🏻, Rachelka23, Fermina, CoffeeDream lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Omatkojedyna!!! 🫣 jestem dziś 5-6dpo i mam różowe plamienie 🫣 takie typowo książkowe! No teraz to już nie ma nie nakręcania się 🫣
    Niech to będzie dobry zwiastun ❤️

Prezesoowa, Suzie, NiedoszlaWielodzietna, Monk@, Pati2804, Gregorka, CoffeeDream lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

Łooooo! Brzmi dobrze 💪

Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Monk@ lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ale tu dziś cisza :)

Odpaliłam sobie audiokurs Kasi Bednarskiej, żebym nie była dla Was taka bezużyteczna :)

Ja mam rozwalony ten dzień jakiś, nie mogę się skupić, bo ciągle coś się dzieje 🤦🏻‍♀️

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Monk@ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ale tu dziś cisza :)

Odpaliłam sobie audiokurs Kasi Bednarskiej, żebym nie była dla Was taka bezużyteczna :)
    Nie jesteś bezużyteczna ❤️

Prezesoowa, Leśneintro lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Szalony poniedziałek?

A ja tu widzę, że się nie zapisałaś na testowanko.. Nieładnie nieładnie :)

Nie zapisałam się na testowanie, ponieważ nie będzie testowania w kwietniu. :P Z końcem kwietnia dopiero płodne się skończą.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Nie jesteś bezużyteczna ❤️

Podbijam!

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany dziewczyny ale wtopa. Poszłam na betę i nie dodałam tego badania online (tylko proga). Cena mnie nie zastanowiła bo dorzuciłam Wit D…. Zauważyłam o 13 i od razu pobiegłam na betę, więc mam nadzieję że sytuacja uratowana- poprzednio robiłam po 11 w sobotę więc chyba będzie ok, te 2 godzinki chyba takiej różnicy nie zrobią

Dropsik, Rachelka23 lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    O rany dziewczyny ale wtopa. Poszłam na betę i nie dodałam tego badania online (tylko proga). Cena mnie nie zastanowiła bo dorzuciłam Wit D…. Zauważyłam o 13 i od razu pobiegłam na betę, więc mam nadzieję że sytuacja uratowana- poprzednio robiłam po 11 w sobotę więc chyba będzie ok, te 2 godzinki chyba takiej różnicy nie zrobią

Dobrze, że się zorientowałaś. Myślę, że jest szansa, że wynik będzie dzisiaj. :D

NiedoszlaWielodzietna, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    O kurczę, no to będziemy trzymać kciuki za dni płodne 🤞 :)

Niestety urok 33-35-dniowych cykli 🙄

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Nie zrobią, czekamy zatem 🤞🏼🤞🏼

NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ