Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik bobas już swoje waży 🥹😘

Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na 5 sierpnia do specjalisty od PCOS. Dopiero wtedy, bo teraz potrzebuje kasy, a tam cennik to srogo +300 zł. Wcześniej pójdę jeszcze gdzieś na monitoring, aby mieć wszystko czarno na białym.

nick nieaktualny, notsobadd, Malinowysorbet, MummyYummy, Leśneintro, Dropsik, Zbuntowana, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daję znać, że u mnie sprawa z księgową dzisiaj nieruszona, bo gwiazda nie miała czasu :P

grazka0022, Suzie, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Daję znać, że u mnie sprawa z księgową dzisiaj nieruszona, bo gwiazda nie miała czasu :P

Cyka się :D

Zbuntowana lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hej❤️
    Siknelam i bialo🤍
    W sierpniu podejdziemy ponownie do inseminacji, bo na moje dni plodne mąż wyjezdza z córa nad morze,a później my mamy ten wyjazd do Azji

Hej, przytulam mocno 🫂🫂🫂

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Umówiłam się na 5 sierpnia do specjalisty od PCOS. Dopiero wtedy, bo teraz potrzebuje kasy, a tam cennik to srogo +300 zł. Wcześniej pójdę jeszcze gdzieś na monitoring, aby mieć wszystko czarno na białym.

Super! To jeszcze miesiąc to zleci raz dwa :) będziemy z Tobą na wizycie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Cyka się :D

Ona się chyba nie skapnęła nawet, że ja uważam, że coś jest nie tak, więc wiesz :P po prostu taki ma zapał do pracy :P

• Suzie Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Super! To jeszcze miesiąc to zleci raz dwa :) będziemy z Tobą na wizycie :)

Nawet jeśli ten też powie, że stymulacja to jemu wierzę bardziej niż tamtemu gburowi :P

A z nowych "objawów" to syf mi wyskoczył xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2024, 13:40

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Nawet jeśli ten też powie, że stymulacja to jemu wierzę bardziej niż tamtemu gburowi :P

A z nowych "objawów" to syf mi wyskoczył xD

No to jak już jest syf to nadjeżdża królewna :D

I współczuję, bo ja w tym cyklu to jestem pryszczata jak nastolatka - nie miałam w ciągu ostatnich 3 lat łącznie tyle pryszczy co przez ostatnie 3 tygodnie :P

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A jakiś facet napisał, że zrobienie dziecka to żaden wyczyn :P

Kurwa mać po prostu...

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    U mnie bobasek już ma 860g 🥰 Wszystko ok. Kolejna wizyta pod koniec miesiąca, bo sezon urlopowy pan doktor zaczyna w sierpniu, więc trochę wcześniej będę u niego na fotelu.

Powoli muszę myśleć o szczepieniach. Może w lipcu zrobię już krztusiec. Mam beznadziejnego lekarza rodzinnego i aż mam ciary żenady na myśl, że mam tam iść i mu tłumaczyć, że w ciąży moge się zaszczepić i to właśnie z powodu ciąży przyszłam w sumie 🤡

Super, że wszystko w porządku 🥰 Jakie duże bobo ♥️🥰

Kurczę, a nie masz możliwości zapisać się w swojej przychodni do kogoś innego? U mnie w papierach jedna lekarka rodzinna, a chodzę do innej, bo mam z nią lepszy flow 🤪 Babka ogarnia tematy staraniowe czy ciążowe i jest bardzo na czasie, za to ją lubię 🤭

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Widzę, że firmowa celebrytka, skoro nie ma czasu na swoje zakichane obowiązki...

Leśneintro, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Suzie, przytulam Cię mocno i zgadzam się z @notsobadd - daj sobie czas 😘 A to, że wszystko nagle zanikło, tak jak piszesz to też może być chwilowe. Super, że udało się dostać receptę 💪💪💪
    @Zaczarowan, właśnie muszę to przekalkulować, bo czasem chyba zwyczajnie nie opłaca mi się dojeżdżać do labo, a jak skierowanie, to mogę tylko tam 🙄 Nie chciałam Cię zdenerwować, Kochana 😘 Nie wolno nam teraz 🤭
    @Katsue, serio ludzie chcą płacić tylko za przesyłkę albo i tego nie? 😮 I jak tam po treningu?
    @notsobadd, maaaatko 😮😮😮 Stópkarze na Vinted 🤯
    @Chmurka, cieszę się, że się odezwałaś, Kochana 😘 Przykro mi bardzo z powodu wyników męża... Nie znam się aż tak na badaniach nasienia, ale, tak jak piszą Dziewczyny, wydaje mi się, że podskoczy się morfologii to dobry objaw 😘
    @Pati, u nas też jest jedno laboratorium, w którym trzeba kupić na własną rękę glukozę, nawet jak płacisz na własną rękę... Przykro mi, że jesteś połamana i przez to nie możesz spać, mam nadzieję, że to szybko minie. Po fizjo czasem jak po wyjątkowo intensywnym treningu.
    @Prezesoowa, to sytuacja z tatą działa tak stresująco? Przykro mi, że nie możesz spać 🫂 Co do tego, jak wiele osób słucha lekarzy w ciemno - to niestety tak jest 🙄 A jednak lepiej jest to sprawdzić, bo mi na przykład w poradni na NFZ zalecili przyjmowanie Pueria Uno i dostałam opakowanie próbne, w których oczywiście jest standardowy kwas foliowy, a nie metylowany... Ja od początku wszystko biorę w oddzielnych preparatach i mój doktorek chyba był trochę zaskoczony, że od razu przyszłam do niego z listą, ale zaakceptował 🤪 Tylko najgorsze jest to, że suplementy to jeszcze "pół biedy" - są ważne, oczywiście. Natomiast stymulacja w ciemno to już wiecie...
    @notsobadd, a może to trochę że stresu przed HSG orgaznim jakoś robi sobie żarty? To tak jak przy ślubie albo wakacjach - zawsze jakieś anomalie 🙄

Co do emocjonalnego tłamszenia naszego pokolenia, to się zgadzam... I w ogóle, może to nie będzie specjalnie kobiece, ale strasznie drażni mnie to panujące wszędzie przekonanie, że matka jest lepsza niż ojciec 🙄 Chłop w sądzie praktycznie nie ma szans na przyznanie opieki na dzieckiem, nawet jak matka jest problematyczna i nałogowa (przykład z rodziny). Albo wiecie matka lepiej nosi, przewija, karmi. Kurde, ojciec jest takim samym rodzicem jak matka!!! No , trochę mi ulżyło 😉

• Suzie Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Widzę, że firmowa celebrytka, skoro nie ma czasu na swoje zakichane obowiązki...

Zarobiona jest przecież :P :P :P

MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś plażujemy 🥰 Pogoda ideolo, bo jest słoneczko, ale bez sauny 💪

PS. Wczoraj zrobiliśmy te sushi i to był pierwszy raz, kiedy jadłam, odkąd jestem w ciąży - popłakałam się ze szczęścia ♥️🤣🙈

nick nieaktualny, Malinowysorbet, Suzie, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Suzie, przytulam Cię mocno i zgadzam się z @notsobadd - daj sobie czas 😘 A to, że wszystko nagle zanikło, tak jak piszesz to też może być chwilowe. Super, że udało się dostać receptę 💪💪💪
    @Zaczarowan, właśnie muszę to przekalkulować, bo czasem chyba zwyczajnie nie opłaca mi się dojeżdżać do labo, a jak skierowanie, to mogę tylko tam 🙄 Nie chciałam Cię zdenerwować, Kochana 😘 Nie wolno nam teraz 🤭
    @Katsue, serio ludzie chcą płacić tylko za przesyłkę albo i tego nie? 😮 I jak tam po treningu?
    @notsobadd, maaaatko 😮😮😮 Stópkarze na Vinted 🤯
    @Chmurka, cieszę się, że się odezwałaś, Kochana 😘 Przykro mi bardzo z powodu wyników męża... Nie znam się aż tak na badaniach nasienia, ale, tak jak piszą Dziewczyny, wydaje mi się, że podskoczy się morfologii to dobry objaw 😘
    @Pati, u nas też jest jedno laboratorium, w którym trzeba kupić na własną rękę glukozę, nawet jak płacisz na własną rękę... Przykro mi, że jesteś połamana i przez to nie możesz spać, mam nadzieję, że to szybko minie. Po fizjo czasem jak po wyjątkowo intensywnym treningu.
    @Prezesoowa, to sytuacja z tatą działa tak stresująco? Przykro mi, że nie możesz spać 🫂 Co do tego, jak wiele osób słucha lekarzy w ciemno - to niestety tak jest 🙄 A jednak lepiej jest to sprawdzić, bo mi na przykład w poradni na NFZ zalecili przyjmowanie Pueria Uno i dostałam opakowanie próbne, w których oczywiście jest standardowy kwas foliowy, a nie metylowany... Ja od początku wszystko biorę w oddzielnych preparatach i mój doktorek chyba był trochę zaskoczony, że od razu przyszłam do niego z listą, ale zaakceptował 🤪 Tylko najgorsze jest to, że suplementy to jeszcze "pół biedy" - są ważne, oczywiście. Natomiast stymulacja w ciemno to już wiecie...
    @notsobadd, a może to trochę że stresu przed HSG orgaznim jakoś robi sobie żarty? To tak jak przy ślubie albo wakacjach - zawsze jakieś anomalie 🙄

Co do emocjonalnego tłamszenia naszego pokolenia, to się zgadzam... I w ogóle, może to nie będzie specjalnie kobiece, ale strasznie drażni mnie to panujące wszędzie przekonanie, że matka jest lepsza niż ojciec 🙄 Chłop w sądzie praktycznie nie ma szans na przyznanie opieki na dzieckiem, nawet jak matka jest problematyczna i nałogowa (przykład z rodziny). Albo wiecie matka lepiej nosi, przewija, karmi. Kurde, ojciec jest takim samym rodzicem jak matka!!! No , trochę mi ulżyło 😉

Masz rację. Też mnie wnerwia "lepsza taka matka niż żadna", a ojciec może być 10000% lepszy i przegra na starcie.

MummyYummy lubi tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Masz rację. Też mnie wnerwia "lepsza taka matka niż żadna", a ojciec może być 10000% lepszy i przegra na starcie.

No i to jest takie cholernie niesprawiedliwe... A później gadanie, że alimenciarz i weekendowy tatuś 😡 Nie mówię, że takich nie ma, ale duża część z tych ojców po prostu nie miało szans inaczej.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [v

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:27

nick nieaktualny, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy - też uważam, że to patologia naszego systemu.

Nie wiem czemu tak, ale znam więcej par, w których to ojciec lepiej się opiekuje dziećmi. W sensie większość jest takich rodzin, gdzie obydwoje się angażują, ale zazwyczaj jak wyraźnie widać, że jedno się angażuje bardziej to najczęściej jest to ojciec. I nie wiem czy my kobiety jesteśmy już tak zmęczone czy sfrustrowane, ale w moim otoczeniu kobiety to są takie idealne do podstaw - nakarmić, umyć, a ojcowie mają pomysły na rozwijanie dziecięcych pasji, uczą i pokazują dzieciom nowości. I w sumie mi się to podoba :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:27

nick nieaktualny, Vienna lubią tę wiadomość

‹‹ 1268 1269 1270 1271 1272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ