X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2024, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Majlen, Twoja mama dobrze mówi. Też mi się wydaje, że powinnaś dorobić już OB i CRP i z kompletem pójść do porządnego lekarza.
    I głowa do góry :* będzie pięknie, dbasz o siebie, a to najważniejsze! :)
    Mam taką nadzieję, że to chwilowe rozchwianie 🥺

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 663g malutkiej 🎀

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2024, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Majlen, mama dobrze radzi. Jest związana ze środowiskiem medycznym?
    Jako osoba pracująca to nie, ale od 20 lat jest chora na 🦀, więc po tylu latach z lekarzami i badami jest obeznana, że tak powiem

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2024, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A ja niestety muszę się pożalić - też nowość co? 🫣

Mężowi na urodziny wszyscy bez wyjątku życzyli potomka oczywiście. Ja się czuję jak kupa w tym cyklu, zero życia we mnie, jeszcze od wczoraj kłują mnie jajniki, nie chcę nawet wiedzieć jakie torbiele mi tam gniją. Narasta we mnie frustracja, która mam ochote wyrzygać rodzince, że przez swoją wygodę pozbawiają mnie szansy na posiadanie własnej rodziny i coraz częściej mam ochotę tym pizdnac i niech sobie radzą sami. Mama dzisiaj znowu wymyśliła, że ona żadnej opiekunki nie chce, bo obca osoba będzie się jej pelętać po domu. No to super. To niech sobie radzi sama. Ja nawet jakbym chciała pójść do jakiejś kliniki leczenia niepłodności to nie mam jak, bo musiałabym dojechać do większego miasta, a nie podejrzewam, żeby ktoś tam przyjmował o 21.
    No i jeszcze mąż jutro jedzie na ten wyjazd, na szczęście nie sam, ale mimo wszystko jest to daleka droga, a ja już mam jazdy, że przy naszym szczęściu to nie wszystko pójdzie gładko :/ no i jeszcze bierze mnie jakieś przeziębienie i jedyną myśl jaką mam to że jak mnie męczy to mogłabym chociaż mieć podniesioną temperaturę to bym nie musiala jutro iść na „dyżur”… no ale przecież mój własny organizm musi mnie robić w chuja, bo inaczej to by nie było 🤮🤮🤮
    Chyba nadszedł ten czas żebyś powiedziała mamie jak to wygląda z Twojej perspektywy 😔
    Te życzenia też zajebiste.. w dzisiejszych czasach, gdzie tyle par ma na końcie nieudane starania..No trzeba się jednak powstrzymać od takich słów :/
    A to przeziębienie, to współczuję, oby przeszło jak najszybciej :*

Prezesoowa lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2024, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Właśnie wracamy do domu. Muszę Wam powiedzieć, że dzieciowe bateryjki mam naładowane na maxa.
    Mój chrześniak jest przekochany… jestem wyspacerowana i wyściskana za wszystkie czasy.
    Na końcu zasypiał już przytulony do mnie 🥹
    Tak bardzo żałuję, że daleko od siebie mieszkamy…
    No a widok mojego męża za rączkę z dwulatkiem był przepiękny 🥹♥️
    Nooo widok własnego faceta z małym dzieckiem chwyta za serce 🥺🥰

♀️29 ♂️34

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2024, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2024, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:29

• Suzie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Jako osoba pracująca to nie, ale od 20 lat jest chora na 🦀, więc po tylu latach z lekarzami i badami jest obeznana, że tak powiem

A rozumiem. Moja jest ze środowiska medycznego, więc też ogarnie różne sprawy :D

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, po miesiącu kuracji glucophage 500 sprawdziłam sobie cukier glukometrem. Mam 80, przed krzywa z glukometru miałam 88. Czyli coś tam się dzieje i kuracja + dieta i ruch chyba działają 🤔

Leśneintro, Prezesoowa, Speranza :), Dropsik, Gregorka, Pati2804, Majlen lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dzień dobry, po miesiącu kuracji glucophage 500 sprawdziłam sobie cukier glukometrem. Mam 80, przed krzywa z glukometru miałam 88. Czyli coś tam się dzieje i kuracja + dieta i ruch chyba działają 🤔
    Super, oby tak dalej 💪🏻

Suzie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziękuję Wam za życzenia dla męża i za wczorajszy wieczór. Naprawdę czasem mam dość i zazdroszczę najstarszemu bratu takiego egoistycznego podejścia. Chyba czas się go trochę nauczyć.

Co do mojej mamy.. Ona zawsze była turbo toksyczna. Jako dziecko, nastolatka i później strasznie przez to cierpiałam. Jak się wyprowadziłam z domu to zeszło mi 5 lat, żeby dojść do siebie, z czego połowę czułam do niej niechęć i złość, bo zdałam sobie sprawę co mi całe życie robiła. Odkąd tata mocno zachorował to się trochę uspokoiła i te swoje zachowania pokazywała tylko czasem, jak jej się poskładało tego więcej, ale najwyraźniej ta cała trudna sytuacja wyzwala w niej te zachowania od nowa. Tyle, że ja nie jestem już małym dzieckiem i potrafię się przed tym bronić.

Mąż pojechał, oczywiście się poryczałam :P Mam nadzieję, że bezpiecznie wrócą, ale znając życie spania w nocy nie będzie :P

Miłego dnia :*

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, za dużo w krótkim czasie spadło na Ciebie, karta musi się w końcu odwrócić. Ja też kiepsko śpię, kiedy mąż jest w podróży, więc rozumiem i mogę sobie wyobrazić jaka ciężka noc ciebie czeka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Prezesowa, za dużo w krótkim czasie spadło na Ciebie, karta musi się w końcu odwrócić. Ja też kiepsko śpię, kiedy mąż jest w podróży, więc rozumiem i mogę sobie wyobrazić jaka ciężka noc ciebie czeka.

Ja ogólnie nie potrafię spac sama i boję się ciemności, bo za dzieciaka bracia mnie chowali w pudle albo w szafie z praniem do prasowania i trauma mi została do dzisiaj 😂😂😂

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa …mogę sobie tylko wyobrażać, jakie to jest uczucie i jak jesteś obciążona :(. To nie jest w porządku, kochasz rodziców i chcesz dla nich jak najlepiej, ale nie kosztem swojego życia i pragnień. Do starań trzeba mieć luźną głowę, przy ciągłym stresie może być naprawdę ciężko.. Wiem, że jest to ciężkie, ale czas zaopiekować się sobą dla siebie, dla męża i dla przyszłego dzidziusia. Papier wszystko przyjmie, wiem że nie jest to takie łatwe, zwłaszcza jak tato potrzebuje pomocy, ale nie możesz być obciążana czyimi decyzjami..(w tym przypadku braku pani opiekunki).

Przytulam mocno i trzymam kciuki! 😘

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja ogólnie nie potrafię spac sama i boję się ciemności, bo za dzieciaka bracia mnie chowali w pudle albo w szafie z praniem do prasowania i trauma mi została do dzisiaj 😂😂😂
    Przybijam piątkę tez boję się ciemności i sama spac 😅 a za dzieciaka bracia chowali się pod łóżko i jak tylko próbowałam zasnąć to nagle np. krzesło zaczynało się samo przesuwać 🤣

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 16:26

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Hejka, u mnie nie najlepiej. Nie wiem czy dam radę psychicznie być tu z Wami ale chcę dać znać co się dzieje.
    Wczoraj zrobiłam test i ku mojemu zaskoczeniu druga kreska (27dc, 11dpo). Nawet się nie ucieszyłam. Bo znowu było delikatne plamienie, a nawet trochę krwi. Pojechaliśmy na betę i proga. Cały dzień przeryczałam. Beta 14, a prog 9. Miałam potem bardzo długą rozmowę z panią doktor u której byłam w poprzedniej ciąży. Zna moją historię i cieszę się że podeszła bardzo indywidualnie do mojej sytuacji. Uznałyśmy, że póki co nie działamy z progiem. Receptę dostałam, ale póki co nie będę brała. Zmartwiło ją że mam bóle w pochwie, czuję taki ucisk, jakby ciężkość. Co może oznaczać płyn w zatoce douglasa, ale również może oznaczać po prostu pracę macicy i więzadeł. Powiedziała też, że wychwyciłam to tak wcześnie, że równie dobrze ten prog nawet nie zdążył dobrze wystartować. Ja oczywiście boję się powtórki, dlatego czekamy co będzie w poniedziałek, jeśli beta będzie przyrastać prawidłowo to włączę proga. Jeśli nie, to nie ryzykujemy, bo być może to znowu cp i lepiej nie podtrzymywać tej ciąży, bo jest szansa że samo się rozwiąże na bardzo wczesnym etapie.
    Jest mi tak ciężko. Nigdy nie sądziłam że mogę płakać na widok dwóch kresek. Czemu nigdy nie może być normalnie..... 🥺

Vienna.. jejku, chciałabym napisać, że bardzo się cieszę i sytuacja nie może się przecież powtórzyć 🥹❤️, ale jak wiesz sama.. bywa różnie. Mimo wszystko z całych sił trzymam kciuki, pomodlę się z intencją o Tobie. Jak będziesz coś wiedziała i czuła się na siłach, to proszę daj znać 😘😘

Vienna lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Hejka, u mnie nie najlepiej. Nie wiem czy dam radę psychicznie być tu z Wami ale chcę dać znać co się dzieje.
    Wczoraj zrobiłam test i ku mojemu zaskoczeniu druga kreska (27dc, 11dpo). Nawet się nie ucieszyłam. Bo znowu było delikatne plamienie, a nawet trochę krwi. Pojechaliśmy na betę i proga. Cały dzień przeryczałam. Beta 14, a prog 9. Miałam potem bardzo długą rozmowę z panią doktor u której byłam w poprzedniej ciąży. Zna moją historię i cieszę się że podeszła bardzo indywidualnie do mojej sytuacji. Uznałyśmy, że póki co nie działamy z progiem. Receptę dostałam, ale póki co nie będę brała. Zmartwiło ją że mam bóle w pochwie, czuję taki ucisk, jakby ciężkość. Co może oznaczać płyn w zatoce douglasa, ale również może oznaczać po prostu pracę macicy i więzadeł. Powiedziała też, że wychwyciłam to tak wcześnie, że równie dobrze ten prog nawet nie zdążył dobrze wystartować. Ja oczywiście boję się powtórki, dlatego czekamy co będzie w poniedziałek, jeśli beta będzie przyrastać prawidłowo to włączę proga. Jeśli nie, to nie ryzykujemy, bo być może to znowu cp i lepiej nie podtrzymywać tej ciąży, bo jest szansa że samo się rozwiąże na bardzo wczesnym etapie.
    Jest mi tak ciężko. Nigdy nie sądziłam że mogę płakać na widok dwóch kresek. Czemu nigdy nie może być normalnie..... 🥺

Kochana, przytulam Cię bardzo mocno :* wierzę, że tym razem będzie inaczej i będzie dobrze! Myślę o Tobie i trzymam mocno za Was kciuki :*

Vienna lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:

Kochana, przytulam Cię mocno i wysyłam Ci mnóstwo siły 🫂

Twoje odczucia i emocje są zupełnie zrozumiałe. Jesteśmy tu z Tobą i dla Ciebie.

Mimo wszystko mocno trzymamy kciuki 😘

Vienna lubi tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Ojej kochana jak to przeczytałam to łzy same mi popłynęły 🥺 życzę Ci z cego serca zeby wszystko dobrze się skończyło. Przytulam Cię bardzo mocno i będę trzymać mocno kciuki 🫂🫂🤞

Vienna lubi tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:

Vienna, kochana… tak bardzo trzymam za Was kciuki! 🥹🫂

Vienna lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ