X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2024, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem u siebie uff... Orobiłam się jak dzik :P

Kupiłam sobie lody i radlerka - ostatnio wpadł mi w oko i pasuje smakowo lech fit grejpfrut i gujawa :D nastawiłam pranie (pierzecie w niedzielę? Moja mama uważa, że nie wolno, ale no to przecież robi pralka? :P )
    Mam plan zrobić sobie domowe spa: toner na włosy, peeling na twarz + maseczka i pedi :D a na koniec to chyba lodowaty prysznic, bo u nas nadal 36 stopni...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2024, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie! Notsobadd - czy kojarzysz jakim lakierem stylistka robiła Ci te pomarańczowe końcówki frencha? Szukam takiego koloru, ale każdy wydaje mi się zbyt ciemny lub zbyt mało neonowy :P w dużej mierze to pewnie też wina zdjęć :( mam teraz na paznokciach taką lekko neonową brzoskwinkę, ale ten lakier to tragedia - wymaga 4 warstw i nadal są gdzieniegdzie prześwity, a znając życie któraś warstwa się nie utwardziła w pełni... :P

• Paima Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Kupiłam sobie lody i radlerka - ostatnio wpadł mi w oko i pasuje smakowo lech fit grejpfrut i gujawa :D nastawiłam pranie (pierzecie w niedzielę? Moja mama uważa, że nie wolno, ale no to przecież robi pralka? :P )
    Mam plan zrobić sobie domowe spa: toner na włosy, peeling na twarz + maseczka i pedi :D a na koniec to chyba lodowaty prysznic, bo u nas nadal 36 stopni...

Piere w niedzielę, piere 😂

Teraz na L4 to już inaczej bo mam więcej czasu.
    Ale u mnie zawsze niedziela to zmiana pościeli i większe pranie 😂

Prezesoowa, Zaczarowan, Gregorka lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Gregorka 🫂

A ja poszłam do rodziców i dostałam deser lodowy z bitą śmietaną 😋

Mniam mniam 😍

Jeśli tylko ci smakują i podpasowały to bierz podwójną porcję 😄

Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Viena jesteśmy z Wami 🫂 bardzo Wam kibicuje

@Suzie mam nadzieje, że szybko nadejdzie czerwona fala i nowy cykl 💪🏻

@prezesowa ja nie piorę w niedzielę, no i w moim rodzinnym domu nidgy się nie prało w niedzielę :) ale za to w rodzinie mojego męża (gdzie też są wierzący i świętują niedzielę) robią pranie, bo właśnie to pralka pierze, a nie oni 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2024, 16:46

Prezesoowa, Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna rozumiem trzymam kciuki żeby bylo.ok masz świetna lekarkę zdaaj sie na nia wie co robi...

Vienna lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Piorę, odkurzam, ścieram kurze i co tam jeszcze mi przyjdzie na myśl 😂 mój mąż potrafi nawet trawę kosić w niedzielę (od razu mówię, że nie mamy blisko żadnych sąsiadów, nikomu nie przeszkadzamy😝). Niestety w tygodniu nie mamy najczęściej czasu, a w niedzielę rano robota nam idzie jak złoto czasami 😂 chyba że tak jak dzisiaj leżymy do 11 i się przytulamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2024, 16:57

Prezesoowa, Paima, Dropsik lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A właśnie! Notsobadd - czy kojarzysz jakim lakierem stylistka robiła Ci te pomarańczowe końcówki frencha? Szukam takiego koloru, ale każdy wydaje mi się zbyt ciemny lub zbyt mało neonowy :P w dużej mierze to pewnie też wina zdjęć :( mam teraz na paznokciach taką lekko neonową brzoskwinkę, ale ten lakier to tragedia - wymaga 4 warstw i nadal są gdzieniegdzie prześwity, a znając życie któraś warstwa się nie utwardziła w pełni... :P

Wydaje mi się, że Claresa, ale głowy nie położę… 🙈
    Mogę podpytać, bo w środę idę znowu :)

No i ja sobie też zamawiałam z Claresy, bo stopy robię sama i muszę przyznać, że kryją fajnie. Pudrowy róż już po 1 warstwie wygląda spoko, czarny też jest super

elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściskam za wszystkie trudne historie…
    Prezesowa 🫂
    Vienka, mam nadzieję, że tym razem zaskoczycie się pozytywnym finałem… 🫂😘

Prezesowa, co do lakieru to ja mam teraz frencha Victoria Vynn 308, a na stopach też mam neon ale trochę ciemniejszy - Indigo - ave neon.
    Ale też jestem ciekawa, co miała Notsobadd 😊

Prezesoowa, Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 7 lipca 2024, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

My też dziś 2 pranka zrobione 🤪

Prezesoowa lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 663g malutkiej 🎀

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2024, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Piorę, odkurzam, ścieram kurze i co tam jeszcze mi przyjdzie na myśl 😂 mój mąż potrafi nawet trawę kosić w niedzielę (od razu mówię, że nie mamy blisko żadnych sąsiadów, nikomu nie przeszkadzamy😝). Niestety w tygodniu nie mamy najczęściej czasu, a w niedzielę rano robota nam idzie jak złoto czasami 😂 chyba że tak jak dzisiaj leżymy do 11 i się przytulamy

No ja uważam, że bez przesady. Jak nie przeszkadzam tym komuś innemu no to nie jest praca zarobkowa, żeby nic nie robić :P obiad też trzeba ugotować i umyć naczynia, to jak to zrobić jak nie wolno? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Wydaje mi się, że Claresa, ale głowy nie położę… 🙈
    Mogę podpytać, bo w środę idę znowu :)

No i ja sobie też zamawiałam z Claresy, bo stopy robię sama i muszę przyznać, że kryją fajnie. Pudrowy róż już po 1 warstwie wygląda spoko, czarny też jest super

Jakbyś mogła to byłabym wdzięczna :) miałam na oku jeden kolor z claresy właśnie chyba podobny, ale nie do końca wierzę w to, że zdjęcia oddają dobrze kolory :)

U mnie w koszyku rządzi indigo, bo żaden mnie jeszcze kolor nie zawiódł, ale no cena w porównaniu z claresą to jest kosmos :P :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2024, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ściskam za wszystkie trudne historie…
    Prezesowa 🫂
    Vienka, mam nadzieję, że tym razem zaskoczycie się pozytywnym finałem… 🫂😘

Prezesowa, co do lakieru to ja mam teraz frencha Victoria Vynn 308, a na stopach też mam neon ale trochę ciemniejszy - Indigo - ave neon.
    Ale też jestem ciekawa, co miała Notsobadd 😊

Dziękuję <3 zapisałam :)

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No ja uważam, że bez przesady. Jak nie przeszkadzam tym komuś innemu no to nie jest praca zarobkowa, żeby nic nie robić :P obiad też trzeba ugotować i umyć naczynia, to jak to zrobić jak nie wolno? :D

Można iść do restauracji, ale wtedy przez to kelnerki muszą pracować zarobkowo, upsss 🤪
    Niech każdy żyje jak lubi, przecież nie robię krzywdy nikomu tym że lecę na szmacie w niedzielę 😂

Także zgadzam się w 100% :P

Prezesoowa, Paima, Katsue lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Można iść do restauracji, ale wtedy przez to kelnerki muszą pracować zarobkowo, upsss 🤪
    Niech każdy żyje jak lubi, przecież nie robię krzywdy nikomu tym że lecę na szmacie w niedzielę 😂

Także zgadzam się w 100% :P

Apropo restauracji to rozważam KFC... męża nie ma to nikt nie bedzie psioczył :D

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dziękuję ❤️
    Chciałabym uwierzyć, że może być dobrze. Ale już tyle razy na każdym etapie pozwalałam sobie mieć nadzieję i za każdym razem ta nadzieja była po prostu zmiażdżona. Dam znać w poniedziałek co dalej. Tak bardzo chciałabym chociaż raz mieć dobre wieści 🥺

Vienko kochana.... ❤️ Ściskam Cię mocno i trzymam kciuki najmocniej jak umiem... Będę wypatrywać wieści do Ciebie w poniedziałek ♥️

Vienna lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dopiero teraz, bo byliśmy we Wiśle na godzinnym ofroadzie Wranglerem po górach, a potem na obiedzie u moich rodziców, którzy blisko mieszkają. Poza tym odwiedziliśmy też mojego brata i dwóch bratanków słodkich i zaliczyliśmy długi spacer. Dobrze mi ☺️

Paima, Prezesoowa, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zrobiliśmy pizzę na obiad, wyszła pyszna! Dojadłam trochę czekoladą i zdycham.. 🤪
    też pierzemy w niedziele :D Dzisiaj już poszły 2 pralki 🤫🤫

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Apropo restauracji to rozważam KFC... męża nie ma to nikt nie bedzie psioczył :D

Jak mąż nie widzi to się nie liczy, jedz spokojnie 🤪
    Zaraziłaś mnie i też się wezmę za pedi, właśnie weszliśmy do domu i oficjalnie padam. Cały weekend w rozjazdach 🙈

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana, wybieram się do Wisły we wrześniu 😅 na zawody dogtrekkingowe, 15km szlak po górach

Vienna, kochana trzymaj się, trzymamy kciuki 🤞🩷

Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ