X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Ovu 🤣
    IMG-1372.png

Masakra... Szkoda, że nie napisze Ci, że 18 dni fazy lutealnej to lekka przesada, a mi co miesiąc wpisuje, że mam zbyt intensywne miesiączki i powinnam iść do lekarza, chociaż mam max. 3 dni średniego krwawienia :P Ovu przechodzi samo siebie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2024, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    My pierzemy w niedzielę, a dzisiaj to już ogólnie było sprzątania 😶 Ja oczywiście dyrygowałam z pozycji łóżkowej i ewentualnie składałam pranie, ale trochę ogarnęliśmy i jutro powrót do zawodowej rzeczywistości.

O siebie się nie martwię - jasne, że mi się nie chce, ale to raczej standard 😅 Natomiast u mojego Męża ogromne zmiany i trochę mnie to stresuje 🙄

Miłego wieczoru 🥰

A co się dzieje z mężem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja w niedzielę nie sprzątam ani nie piorę. Tak zawsze było u mnie w domu i tak zostało 😁 to dla nas dzień święty i mamy relaks na całego 😁
    Powiem Wam, że wyjazdy i zwiedzanie są super, ale już chce mi się do domku… 🤪 5 dni byłoby dla mnie wystarczające 🤣

A kiedy wracacie?

U mnie 10 dni jest idealnie, 14 trochę za dużo i tęsknię za domkiem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:30

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Masakra... Szkoda, że nie napisze Ci, że 18 dni fazy lutealnej to lekka przesada, a mi co miesiąc wpisuje, że mam zbyt intensywne miesiączki i powinnam iść do lekarza, chociaż mam max. 3 dni średniego krwawienia :P Ovu przechodzi samo siebie :D
    O to to! U mnie również komunikat że mam za dlugie krwawienia 🤣 to nie wiem co wg ovu jest ok 🤪

Prezesoowa, Katsue, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 7 lipca 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A kiedy wracacie?

U mnie 10 dni jest idealnie, 14 trochę za dużo i tęsknię za domkiem :D
    We wtorek 🤣
    Jak to mówią, wszędzie dobrze ale w domu najlepiej… 🤪

Zbuntowana lubi tę wiadomość

34 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 7 lipca 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    We wtorek 🤣
    Jak to mówią, wszędzie dobrze ale w domu najlepiej… 🤪

To już niedługo :) a jakie macie plany na resztę urlopu?

Tutaj Ciebie brakuje, więc wracajcie <3

Katsue, Speranza :), Zbuntowana, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:02

Zbuntowana, Dropsik lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dziękuję ❤️
    Chciałabym uwierzyć, że może być dobrze. Ale już tyle razy na każdym etapie pozwalałam sobie mieć nadzieję i za każdym razem ta nadzieja była po prostu zmiażdżona. Dam znać w poniedziałek co dalej. Tak bardzo chciałabym chociaż raz mieć dobre wieści 🥺
    Mocno trzymam kciuki! Ja mam próg również mały cały czas i dajemy radę..

Vienna lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pralkę i zmywarkę to wstawiamy jak się uzbiera 😊

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:02

Prezesoowa, Speranza :), elektro96, Malinowysorbet, Zbuntowana, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To już niedługo :) a jakie macie plany na resztę urlopu?

Tutaj Ciebie brakuje, więc wracajcie <3
    Brak planów 😄 środa minie mi na wypakowaniu walizek i praniu 🤪 mam nadzieję, że uda się jeszcze wyskoczyć nad jeziorko po powrocie 😊
    Dziękuję za miłe słowa 🥹🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2024, 22:03

Prezesoowa lubi tę wiadomość

34 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 7 lipca 2024, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa oj współczuję kochana masz tyle na głowie i ciągle ktoś coś... spóźnione życzenia dla małżonka ...
    Karuse ovi też mi robi jakieś jaja..
    Suzi saefekty Cukier ładny... Ja ostatnio brałam to mam 99.6 i pani doktor mówiła że ok a mi due wydaje ze niezbyt...

Prezesoowa, Katsue lubią tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Cześć dziewczyny! Byłam praktycznie bez neta kilka dnia nad jeziorem. Nie było czasu na nic. Jak już siadłam do rzygalam:)
    Dojechaliśmy i padam po rozpakowywaniu.
    Tak nie mam siły na nic.

Od jutra masakra z dwoma pracami a we wtorek wizyta u gin. Ciekawe co to będzie. Już się stresuje.

Jak będzie wszystko ok to planujemy Synkowi i najbliższej rodzinie powiedzieć w następny weekend.
    Kupiłam koszulkę “mam sekret…” a na odwrocie”będę straszym bratem”.

A co do niedzieli to przez to że ja pracuję 6dni w tygodniu to niedziela to dzień prania, prasowania, gotowania i sprzątania. Nie pamiętam niedzieli żeby nic nie robić i siedzieć przed tv. Tak od dobrych kilku lat. Chyba że wyjątki jak dziś że w trasie ale i tak już puściłam pralkę 2x, posprzątałam kuchnie i wyprasowałam trochę.
    Działasz na strasznie wysokich obrotach 😱 Pamiętaj żeby dbać o siebie i kropk! A za wizyte trzymam kciuki🤞

Zbuntowana, elektro96, Katsue, Zaczarowan, MummyYummy lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, pierwszy tydzień lipca za nami :)

Jutro zaczynamy nowy tydzień od wizyty męża Chmurki u androloga i czekamy na wieści od Vienki <3 🤞

A ja jutro wracam do batalii z księgową. Mam nadzieję, że to co od niej dostanę - o ile cokolwiek - nie wyprowadzi mnie z równowagi tak jak ostatnio, bo skończyło się na tym, że musiałam wziąć tabletkę na nerwy, bo tak mi się trzęsły ręce, że nie mogłam się opamiętać :/

Mąż dopiero dojeżdża na miejsce, a tu jeszcze powrót... :( Nie ma szans, że wróci zanim będę musiała wyjść do pracy.. Nie wiem jak się mam bez niego położyć. Raz byłam sama na noc odkąd jesteśmy razem, jak był na swoim kawalerskim i spałam w nocy 1,5 godziny :P Grunt to zapalone światło w pokoju obok i włączony laptop :P może znajdę na YT jakieś chrapanie czy coś i da radę :D
    Plus taki, że fajnie spędziłam sama popołudnie. Zrobiłam wszystko co zaplanowałam, świeże pedi to jest życie :D Włosy po masce i tonerze też mnie zadowalają, zwłaszcza że odrosły już do idealnej długości :D

Śpijcie dobrze Dziewczynki :*

Zbuntowana, Dropsik, Vienna, Zaczarowan, notsobadd, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Nooo robią sobie jaja, ale trochę mnie to powstrzymuje przed sikaniem milion razy dziennie 🤷🏼‍♀️ jakoś wolę rozczarować się raz dostając okres niż widząc biel i później dostając okres. A wydaje mi się jednak, że w tym miesiącu będzie kicha.
    Noja też patrząc ba ovi że ciałem ma problem z wyznaczeniem mi owu.. I ciągle zmienia ostatnio napisało że mam problem z zajcuem w ciaze przez nieregularne okresy .. jakbym tego nie wiedziała... dwa dni z rzędu kuły mię sitki i się nakręciłam że to ciaza zrobiłam test i bialo... choć okres na 14.. hihi

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Prezesowa oj współczuję kochana masz tyle na głowie i ciągle ktoś coś... spóźnione życzenia dla małżonka ...
    Karuse ovi też mi robi jakieś jaja..
    Suzi saefekty Cukier ładny... Ja ostatnio brałam to mam 99.6 i pani doktor mówiła że ok a mi due wydaje ze niezbyt...

Cukier zdecydowanie za wysoki :( powinien być poniżej 90, albo chociaż poniżej 92 :(

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczynki, pierwszy tydzień lipca za nami :)

Jutro zaczynamy nowy tydzień od wizyty męża Chmurki u androloga i czekamy na wieści od Vienki <3 🤞

A ja jutro wracam do batalii z księgową. Mam nadzieję, że to co od niej dostanę - o ile cokolwiek - nie wyprowadzi mnie z równowagi tak jak ostatnio, bo skończyło się na tym, że musiałam wziąć tabletkę na nerwy, bo tak mi się trzęsły ręce, że nie mogłam się opamiętać :/

Mąż dopiero dojeżdża na miejsce, a tu jeszcze powrót... :( Nie ma szans, że wróci zanim będę musiała wyjść do pracy.. Nie wiem jak się mam bez niego położyć. Raz byłam sama na noc odkąd jesteśmy razem, jak był na swoim kawalerskim i spałam w nocy 1,5 godziny :P Grunt to zapalone światło w pokoju obok i włączony laptop :P może znajdę na YT jakieś chrapanie czy coś i da radę :D
    Plus taki, że fajnie spędziłam sama popołudnie. Zrobiłam wszystko co zaplanowałam, świeże pedi to jest życie :D Włosy po masce i tonerze też mnie zadowalają, zwłaszcza że odrosły już do idealnej długości :D

Śpijcie dobrze Dziewczynki :*
    Trzymam kciuki kochana nie denerwuj się a no tak mąż obok to spokojny sen nawet jak chrapie...

elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Cukier zdecydowanie za wysoki :( powinien być poniżej 90, albo chociaż poniżej 92 :(
    No właśnie też tak kowie a tu mi doktorową że ok moja gin też bapewno powie ze trzeba zbic... w ciąży miałam 78...a teraz nie wiem o co kaman

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    U mnie leniwy dzień, leżenie, książka, gotowanie… a powinnam pazury zrobić, bo wczoraj machnęłam kewą rękę, a prawa goła… ale mi się nie chce 🤣 z nudów zrobiłam owulaka (pocopocopoco!?) i wyszedł prawie pozytywny 🤔 24 dc i zbliżałaby się 2 owulacja? 🙈 a nie mam jak powtórzyć, bo zużyłam ostatni 🤣

Mi by bardziej te kreski pasowały pod ciążę nie drugą owulację 😅

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ