X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    U nas 88% wilgotności. Aktualnie jedynym plusem pracy jest klimatyzacja :P

Jeszcze mi się kręci w głowie, prawie kipłam przy biurku :P

Ojeju, jaka wilgotność 😮

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Leki nie podziałały, kolejny cykl do kosza. Straciłam nadzieję, wiedziałam od rana że tak będzie 😭😭😭

Jeju, grazka... A co lekarz na to? Jaka jest jego dalsza propozycja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2024, 13:10

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Leki nie podziałały, kolejny cykl do kosza. Straciłam nadzieję, wiedziałam od rana że tak będzie 😭😭😭

Grazka, przykro mi :(((
    czy lekarz zwiększył dawkę Clo w kolejnym cyklu? czy zmienił lek do stymulacji?

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 16:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

Kurcze Grazka, ale skąd to się u Ciebie wzięło? Z tego co pamiętam to wyniki hormonów miałaś ok... Trzeba koniecznie znaleźć przyczynę... Mówił lekarz co podejrzewa? Skierował Cię na jakieś badania?

Dropsik lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @grazka kurczę, aż się wierzyć nie chce. To na pewno dobry lekarz, z dobrym sprzętem? Jakie masz endometrium, ile mm? Może już po owulacji a nie widział ciałka żółtego na jajniku.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja siedzę i oglądam domy za granicą... Coraz częściej rozmawiamy z mężem, żeby sprzedać wszystko co mamy i wyprowadzić się gdzieś poza Polskę. Kiedyś to były tylko żarty w złości, ale coraz częściej mówimy o tym na poważnie

PaulaG lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn tak ja byłam u niej 1 raz, bo do tamtej co mi przepisała clo bez monitoringu to nie idę więcej. I teraz tak to co mi napisała:

Endometrium pierwszofazowe 7 mm
    Przydatki obustronne bez zmian patologicznych, z licznymi pęcherzykami
    Największy pęcherzyk w jajniku prawym 8,5 mm
    Największy pęcherzyk w jajniku lewym 8,5 mm
    Zatoka Douglasa wolna. Wolnego płynu w miednicy mniejszej nie stwierdzam.

Dziewczyny, ja mam dzisiaj już serio dość. Nawet nie pamiętam drogi domu, cała przeryczalam 😭

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Tzn tak ja byłam u niej 1 raz, bo do tamtej co mi przepisała clo bez monitoringu to nie idę więcej. I teraz tak to co mi napisała:

Dziewczyny, ja mam dzisiaj już serio dość. Nawet nie pamiętam drogi domu, cała przeryczalam 😭
    Nie tego się spodziewałaś i jest szok, ale daj sobie czas na ochłonięcie i walczymy dalej jak będziesz gotowa 💪

notsobadd lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

Kurczę, no faktycznie tu raczej owu nie było…
    Dostałaś jakiś progesteron czy zostawiła cykl samemu sobie?

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grazka kochana przytulam 🫂 pozwól sobie na emocje a kiedy będziesz gotowa to trzeba bedzie pomyslec co dalej i walczyć 🫂🫂

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

Kochanie, przytulam Cię mocno :* daj sobie trochę czasu, przegadaj z mężem, jak będziesz gotowa to coś wspólnie wymyślimy. Jesteśmy w tym z Tobą :*

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    a ja siedzę i oglądam domy za granicą... Coraz częściej rozmawiamy z mężem, żeby sprzedać wszystko co mamy i wyprowadzić się gdzieś poza Polskę. Kiedyś to były tylko żarty w złości, ale coraz częściej mówimy o tym na poważnie
    Ja (z mężem) też o tym myślę. Zamiast myśleć o większym mieszkaniu w pl myślimy raczej o jakiejś nieruchomości za granicą w razie czego.
    Kiedyś mieliśmy nawet zryw, że chcieliśmy się przenieść na drugi koniec świata, nawet mielibyśmy szansę na wizę pracowniczą dla męża, dzięki temu jaki zawód uprawia mój mąż, ale ostatecznie "speniał", bo za daleko. A chcieliśmy tylko czasowo na rok czy dwa zmienić życie o 180 stopni. Trochę żałuję, że czasem mój mąż jest poukładany i zachowawczy niekiedy.
    Może uda się kiedyś w takim razie w Europę wybyć, zobaczymy 😁 A wy o jakimś kierunku myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja (z mężem) też o tym myślę. Zamiast myśleć o większym mieszkaniu w pl myślimy raczej o jakiejś nieruchomości za granicą w razie czego.
    Kiedyś mieliśmy nawet zryw, że chcieliśmy się przenieść na drugi koniec świata, nawet mielibyśmy szansę na wizę pracowniczą dla męża, dzięki temu jaki zawód uprawia mój mąż, ale ostatecznie "speniał", bo za daleko. A chcieliśmy tylko czasowo na rok czy dwa zmienić życie o 180 stopni. Trochę żałuję, że czasem mój mąż jest poukładany i zachowawczy niekiedy.
    Może uda się kiedyś w takim razie w Europę wybyć, zobaczymy 😁 A wy o jakimś kierunku myślicie?

No to jednak jest trudna decyzja tak zostawić wszystko za sobą, więc z jednej strony nie dziwię się Twojemu mężowi :)
    Ja myślę o greckich wyspach, bo byłam w wielu miejscach, ale tamten klimat i styl życia najlepiej na mnie działa :) a mąż jest niezdecydowany, on ma tylko to co mu nie odpowiada i nie jest tego mało np. Hiszpania, Francja, Holandia i państwa graniczące z Polską też nie. Do Włoch dałby się przekonać jakbym się uparła, ale z kolei ja nie jestem do końca przekonana :P Na razie to jest takie palcem po mapie, bo musimy wycenić wszystko co mamy, żeby wiedzieć na czym stoimy, a w tym czasie rozeznać rynek, bo musielibyśmy się przebranżowić, nauczyć języka jeśli będzie taka potrzeba no i mieć oszczędności na pierwsze kilka miesięcy, a najlepiej rok :)

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa trochę takie szalone i odważne plany. Ale super, nawet robiąc na razie rozeznanie 🥹

Ja dziś mężowi wysyłałam linki do domów na sprzedaż u nas w mieście, 1 400 000 PLN już wyremontowany i umeblowany. Nowoczesny 😂 Ale cóż pomarzyć można!🫠

Zbuntowana lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No to jednak jest trudna decyzja tak zostawić wszystko za sobą, więc z jednej strony nie dziwię się Twojemu mężowi :)
    Ja myślę o greckich wyspach, bo byłam w wielu miejscach, ale tamten klimat i styl życia najlepiej na mnie działa :) a mąż jest niezdecydowany, on ma tylko to co mu nie odpowiada i nie jest tego mało np. Hiszpania, Francja, Holandia i państwa graniczące z Polską też nie. Do Włoch dałby się przekonać jakbym się uparła, ale z kolei ja nie jestem do końca przekonana :P Na razie to jest takie palcem po mapie, bo musimy wycenić wszystko co mamy, żeby wiedzieć na czym stoimy, a w tym czasie rozeznać rynek, bo musielibyśmy się przebranżowić, nauczyć języka jeśli będzie taka potrzeba no i mieć oszczędności na pierwsze kilka miesięcy, a najlepiej rok :)
    Mnie wyspy Greckie też urzekły, ale nie jestem pewna czy mogłabym tam mieszkać i żyć 🤔 My myślimy o apartamencie w Hiszpanii, znajomi już przeszli przez proces zakupu mieszkania, więc byłoby łatwiej. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie też tam mieszkać.
    Ja bym mogła rozważyć jakiś kraj niemieckojęzyczny, jeśli już miałabym myśleć o czymś na poważnie, może Austria? Fajnie tak sobie pomarzyć i głośno pomyśleć :) Francuskojęzyczne kraje odrzucam z miejsca, bo język by mnie pokonał na pewno 😂 Włoski czy Hiszpański jestem w stanie ogarnąć, nawet z Greckim chyba nie miałabym takiego oporu 🙈

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Prezesowa trochę takie szalone i odważne plany. Ale super, nawet robiąc na razie rozeznanie 🥹

Ja dziś mężowi wysyłałam linki do domów na sprzedaż u nas w mieście, 1 400 000 PLN już wyremontowany i umeblowany. Nowoczesny 😂 Ale cóż pomarzyć można!🫠
    Co za okazja cenowa! 😂😂 U nas też ceny zabijają, wiec rozumiem ból 🤡

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam całą, dużą paczkę chipsów na raz 🙈 Chwila nieuwagi 🤣

Prezesoowa, Leśneintro, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, elektro96, Malinowysorbet, MummyYummy, Speranza :), Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

No a za granicą za 1.4 mln można mieć domek z ogrodem, basenem i widokiem na morze :D wiadomo - nie nasz standard, ale pogoda i krajobraz wiele wybacza :P

Ogólnie mieliśmy z mężem plan, że dajemy sobie dwa lata na starania, jeśli nie wyjdzie to przewracamy życie do góry nogami. Mąż ma coraz więcej momentów, kiedy ma dość prowadzenia w Polsce firmy. Co zarobią to idzie na ZUS i podatki, ceny mediów odstraszają.. Mamy nadal oszczędności, które miały być przeznaczone na rozbudowę firmy, ale on już chyba nie chce tego robić. Może czas w końcu pożyć. Ja się jednak nie nadaję na podróżnika długoterminowego - lubię mieć swoje miejsce na ziemi :)

Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Dropsik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Mnie wyspy Greckie też urzekły, ale nie jestem pewna czy mogłabym tam mieszkać i żyć 🤔 My myślimy o apartamencie w Hiszpanii, znajomi już przeszli przez proces zakupu mieszkania, więc byłoby łatwiej. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie też tam mieszkać.
    Ja bym mogła rozważyć jakiś kraj niemieckojęzyczny, jeśli już miałabym myśleć o czymś na poważnie, może Austria? Fajnie tak sobie pomarzyć i głośno pomyśleć :) Francuskojęzyczne kraje odrzucam z miejsca, bo język by mnie pokonał na pewno 😂 Włoski czy Hiszpański jestem w stanie ogarnąć, nawet z Greckim chyba nie miałabym takiego oporu 🙈

Oglądałam też apartamenty w Hiszpanii i mega mi się podobały, ale mąż twierdzi, że mentalność Hiszpanów jest dla niego nie do przeskoczenia :P

Francuskiego się lata temu uczyłam i dałabym radę do tego wrócić, gorzej z niemieckim - totalnie mi nie leży :D
    Myślałam też kiedyś o Skandynawii, ze względu na możliwości zawodowe i swoje i męża, ale jednak my jesteśmy ludzie światła, od listopada do marca depresja w Polsce, a co dopiero tam :D

Dropsik lubi tę wiadomość

‹‹ 1321 1322 1323 1324 1325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ