Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
grazka0022 wrote:Tzn tak ja byłam u niej 1 raz, bo do tamtej co mi przepisała clo bez monitoringu to nie idę więcej. I teraz tak to co mi napisała:
Endometrium pierwszofazowe 7 mm
Przydatki obustronne bez zmian patologicznych, z licznymi pęcherzykami
Największy pęcherzyk w jajniku prawym 8,5 mm
Największy pęcherzyk w jajniku lewym 8,5 mm
Zatoka Douglasa wolna. Wolnego płynu w miednicy mniejszej nie stwierdzam.
Dziewczyny, ja mam dzisiaj już serio dość. Nawet nie pamiętam drogi domu, cała przeryczalam 😭
Grażka, bardzo mi przykro..Trzymaj się tam, kolejny cykl będzie lepszy 😘😘
-
@Majlen, dobrze że kieruje Cię dalej na badania, to się chwali ☺️👏🏻
Majlen lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Grażka przykro mi, zawsze jakiś cykl do kosza pójdzie... Oby następny był już piękny 🍀 Lekarz zmieni dawkę albo coś? Jeśli pisałaś, a nie doczytałam, to przepraszam, dzisiaj mało zaglądałam na forum"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
Majlen lekarz brzmi bardzo sensownie, dobrze że pokierował co dalej 😊
Właśnie zjadlam crunchipsy chakalaka. Czy żałuję? Absolutnie 🤤Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
No niby dobrze, ale i tak się martwię, bo nie jest do końca dobrze♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Chciałam się do Was odnieść, ale w pracy nie miałam czasu skrobać po telefonie 🤪
Ja mam tak jak Prezesowa i mój mąż tak samo. I nawet kierunek podobny, bo po zeszłorocznej Grecji mój mąż się totalnie zakochał w greckich wyspach i 2 tyg po powrocie sprawdzał za ile i jakie nieruchomości można tam kupić 😂 wyczytaliśmy, że jest program zaludniania jednej z greckich wysp, nawet rząd dopłaca za zamieszkanie tam 🤭
Wydaje mi się, że warto mieć plan B. Co jeśli z dzieckiem „nie wyjdzie”, bo wiem że ja np. psychicznie nie dam rady starać się np. przez 10 lat, w którymś momencie na pewno odpuszczę bo się wypalę.
Wtedy pewnie rzucimy wszystko i wyjedziemy, a że wiele nam do szczęścia nie potrzeba to będzie na pewno biednie ale ciepło 😂
A któraś z Was rozważała kiedykolwiek w głowie adopcje jeśli minie X lat nieudanych starań?
Mój mi kiedyś zadał takie pytanie i powiedziałam nie.
Może nie znam sama siebie na tyle jeszcze, ale bałabym się że nie będę potrafiła dać 100% miłości takiemu dziecku i przez to je jeszcze bardziej unieszczęśliwie..
Chociaż znamy się na tyle na ile nas sprawdzono 🙄
Rozmawialiśmy o tym kiedyś i potencjalnie byliśmy na tak, ale musielibyśmy się już powoli za to zabierać, bo te kursy itp. Z tego co słyszałam to jest ograniczenie wiekowe, ale nie weryfikowałam tej informacji, bo aktualnie nie jestem gotowa na podjęcie takiej decyzji, więc nie chcę jeszcze tego sobie do głowy dokładać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGregorka wrote:Hej dziewczynki❤️🤗
Dopiero teraz się witam,bo właśnie mogę śmiało napisać,że misja basen skonczona! Jest pięknie 🤩
Teraz codziennie będziemy przesiadywać🤭🤩-zasluga mojego meza, zdolniacha sam wszystko wymyslil i stworzyl( z siotrami bylysmy pomocnicami)😁
Dziś z rana byłyśmy jeszcze z naszym owczarkiem u chirurga z tym chorym oczkiem- szybki zabieg z usypianiem(płacz- nie dałyśmy rady na to patrzeć) Zalecenia-zero piłeczki, chill i chłodzenie się na zimnych płytkach w domu lub w baseniku(nasze psiaki też mają swoj luksusik😎🤗)
Przesyłam zdjęcie naszego dzielnego pacjenta🥰🐶
Piękny i dzielny pacjent, chyba zasługuje na smaczka od Ovu cioć 🥰Gregorka lubi tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Hej dziewczynki❤️🤗
Dopiero teraz się witam,bo właśnie mogę śmiało napisać,że misja basen skonczona! Jest pięknie 🤩
Teraz codziennie będziemy przesiadywać🤭🤩-zasluga mojego meza, zdolniacha sam wszystko wymyslil i stworzyl( z siotrami bylysmy pomocnicami)😁
Dziś z rana byłyśmy jeszcze z naszym owczarkiem u chirurga z tym chorym oczkiem- szybki zabieg z usypianiem(płacz- nie dałyśmy rady na to patrzeć) Zalecenia-zero piłeczki, chill i chłodzenie się na zimnych płytkach w domu lub w baseniku(nasze psiaki też mają swoj luksusik😎🤗)
Przesyłam zdjęcie naszego dzielnego pacjenta🥰🐶
Zdrówka dla pieska, wymiziaj go ode mnie, dzielny chłopak 🥰👌
Zazdroszczę tego basenu, teraz na te upały jak znalazł 🥵Gregorka lubi tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Muszę Wam pokazać jak Stary zrobił mi zdjęcie pt. living my best life pilnując prowizorycznego podlewacza do trawy z węża ogrodowego i cegieł, popijając proseczino, które stało 2 tyg bez korka w lodówce więc bez % 😂, cisza, spokój, zero potrzeb 🤭
https://ibb.co/pnT6TfrWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2024, 08:54
Prezesoowa, Katsue, Malinowysorbet, Chmurka21, Suzie, Dropsik, elektro96, Pati2804, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Gregorka, Zaczarowan, Vienna lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnynotsobadd wrote:
Cudo ♥️ pięknie tam macieale Ty i tak najpiękniejsza 🥰
notsobadd lubi tę wiadomość
-
Ale pięknie notsobadd - ślicznie wyglądasz
notsobadd lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Prezesoowa wrote:Majlen - cieszę się, że trafiłaś na lekarza, któremu chce się czegoś poszukać i zlecił Ci konkretne badania. Ten tekst na końcu mógł sobie podarować… a Ty jesteś zadowolona z wizyty?
Ogólnie to jestem zadowolona, bo poczułam, że jest w porządku i zajmie się mną, najważniejsze, że nie nastraszył mnie, a wręcz przeciwnie, że nie postawił przypadkowej diagnozy na podstawie jednego usg. No ogólnie myślę, że jestem na dobrej drodze, tylko zmartwiona, ale jakoś to będziePrezesoowa, Dropsik, Pati2804, notsobadd, Katsue, Suzie, Gregorka lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Gregorka wrote:Majlenko lekarz bardzo na plus, konkretny, listę badań do porobienie/powtorzenia masz. Super że działa,a nie stawia na oko diagnozy❤️
Gregorka lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -