Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Z suplami to tak średnio pomogę. O inozytolu słyszałam dwie szkoły - odstawiać i nie odstawiać. Wiem, że na pewno reguluje cukry, więc polecany przy IO. Wiesiołek ja pewno, ale to już sama wiesz 😘 Ja na początku brałam podstawy z Insta, które podrzuciła @Prezesoowa, zaraz to odgrzebię.

To racja, ja pamiętam że mi powiedział ginekolog aby brać inozytol w ciąży jak byłam w pierwszej ciąży ale nie wiem czy to też nie ma nic wspólnego z pcos. I tak jak Mummy piszę, że też na regulacje cukrów

MummyYummy lubi tę wiadomość

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH, starania od 02.2024

🔹️12.2025 👨‍👩‍👧‍👦🩷 3735g, 52cm
    🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️

age.png

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙 3600g, 50cm
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Leśne intro, ja mierzyłam tylko raz w tej ciąży z pierwszą betą i miałam koło 20/25 już nie pamiętam. Nie ma co się czepiać tego wyniku, bo jest bardzo dobry. Nie przyjmowałam nigdy Proga, dla mnie wynik powyżej 20 to jest fajny i bezpieczny wynik.

Speranza, piękności 🥰 będą Cię kopać te nóżki a potem będziesz całować re stópki 😍
    Leśneintro ja miałam proga raz badanego i miałam 28,5 także Ty masz super proga 🙂

Prezesoowa widziałam wczorajsze zdjęcie, pięknie tam u Ciebie ! Odpoczywaj 😘

Speranza :), nick nieaktualny, Leśneintro lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziękuję za podsunięcie pomysłu! Napisałam do internisty w luxmedzie i dostałam receptę 🥹
    Uff jak dobrze że się udało 😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Kilka dni temu przestało mnie boleć podbrzusze... ale od wczoraj kłuje mnie po lewej stronie jajby jajnik jak przy owu....
    Szczerze pamiętam w ciazach bolało mnie jak na okres a nie jajniki.... tym bardziej jeden.
    Myślicie martwić się? Czy olać to?
    Niby 3 ciąża a jednak wątpie w cokoowiek
    Ja tak miałam, nawet tutaj pisałam i ból był kłujący w lewym jajniku i okazało się że to cysta, ale lekarz nie kazał się martwić bo to zniknie no i tak było 🙂 ale ból był okropny czasem, az nie mogłam wstać i iść.. no ale ja byłam u lekarza wtedy i on mi to potwierdził więc nie wiem jak u Ciebie.. w kryzysowych sytuacjach brałam nospe i pomagała 🙂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Hej, dzień dobry, oto i on.

IMG-1415.jpg

Pink płytkowy i facelle- ledwo widoczny kuzyn brata cienia. Nie wiem, no mam jakieś poczucie, że tyle dpo i z 1 sika ta krecha powinna być bardziej prawilna, nie mówiąc już pozostałych testach, na których gówno widać. I boję się, że historia się powtórzy. Boję się cieszyć.
    Kochana ta krecha jest jak dla mnie dobrze widoczna , gratulacje! ❤🥺 nie myśl negatywnie, to nie pomoże 😘🍀 będę się za Was modlić ✊🍀

nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Hej dziewczyny ❤️ dzień dobrek!

Katsue gratuluje kochana 💜🫂🫂

Suzie dokładnie.. to z troski, ale rozumiem, że może to być wkurzające 😂

Notsobadd ja też uwielbiam jeść „po godzinach” 😂

Wczoraj przeżyłam SZOK xd Wybaczcie za szczegóły 😂😂 Niedawno kupiłam sobie ten produkt, co jedna z was polecała, ale mimo to i tak boleśnie się załatwiałam.. No i tak cisnę.. a tu nagle patrzę na moją bluzkę w okolicach piersi, a tam taka mokra plama 😂😂🫣 Nieźle, nieźle.. 🤪
    O jej, też się tego obawiam wiec chyba czas zamówić wkładki laktacyjne.. 🙈 a co za produkt kupiłaś? Jeśli chodzi o probiotyki to żeby byl efekt to musi minąć pewnie z dwa tygodnie regularnego brania.. Ja biorę żelazo teraz dodatkowo i nie mam problemu , oby u Ciebie też pomogło ✊🍀

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue ja tak naprawdę biorę z healthlabs witaminy ciążowe, są tam dedykowane dla kobiet w ciąży suple, są dwa rodzaje na 1 trymestr , a także na 2 i 3 trymestr razem. Oprócz tego biorę omega d3+k2 z olimp 2x1 , 1x b12 methyl z jarrow 500 i dodatkowo sanprobi ibs rano 1xi po południu loggic60 1x lub dicoflor 1x (mają taki sam sklad) . 🙂 pytałam lekarza i mowil że mogę to wszystko brać. A aspargin i żelazo dodatkowo przez moje spinania i zła ferrytyne 🙈 ale to z polecenia lekarza.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowy czekamy na wieści!

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj tu spokój i cisza 😁
    Ale weekend u ciepło to pewnie korzystacie! Ja chciałam iść na spacer ale dla mnie za gorąco 🥵

Mąż spełnia moją zachciankę ciążową i będziemy jeść 3 raz z rzędu spaghetti bolognese a że robi podwójną porcję to na jutro też będzie 😂

Speranza :), elektro96, ultramaryna_, Gregorka lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    O jej, też się tego obawiam wiec chyba czas zamówić wkładki laktacyjne.. 🙈 a co za produkt kupiłaś? Jeśli chodzi o probiotyki to żeby byl efekt to musi minąć pewnie z dwa tygodnie regularnego brania.. Ja biorę żelazo teraz dodatkowo i nie mam problemu , oby u Ciebie też pomogło ✊🍀
    U mnie probiotyki szybko zadziałały na wypróżnianie:) Ja brałam 10 dni łącznie, a efekt miałam już po kilku dniach (2-4) nie pamiętam dokładnie. Może nie były takie silne te zaparcia u mnie.

Chciałam napisać, że wkładki lepiej mieć,bo się przydadzą prędzej czy później, ale potem sobie przypomniałam, że moja siostra dwójkę dzieci karmiła piersią ponad rok czy półtora i nigdy nie użyła żadnej wkładki, bo nic jej nie leciało "bez dziecka". Mi kilka tygodni po porodzie zaczęło lecieć "samo" i aż do końca karmienia musiałam nosić 😐 Więc może kup małą paczkę na początek a potem się dokupi w razie potrzeby, a może nie będzie potrzeby 🤷‍♀️ Ja też chyba zacznę od jakiegoś małego zapasu i będę reagować. Właśnie dzisiaj znalazłam jakieś stare moje kartki z listą wyprawkową i w sierpniu chyba będę się ogarniać pod tym kątem 😁

Pati2804, nick nieaktualny, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dzisiaj tu spokój i cisza 😁
    Ale weekend u ciepło to pewnie korzystacie! Ja chciałam iść na spacer ale dla mnie za gorąco 🥵

Mąż spełnia moją zachciankę ciążową i będziemy jeść 3 raz z rzędu spaghetti bolognese a że robi podwójną porcję to na jutro też będzie 😂
    Zapraszamy nad morze jest dzisiaj duże ochłodzenie, jest czym oddychać, mocno wieje niestety :(
    Smacznego spaghetti mamo i bobofrutku 😁

Liyss🧚🏻, nick nieaktualny, elektro96 lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Malinowy czekamy na wieści!
    Pewnie jeszcze nie wyszła albo jest obsuwa 🤞 Czekamy!

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik dziękuję 😁 z miłą chęcią wolałabym Twoją pogodę! Ale cóż, byle do jesieni 😂

Ja ciągle myślę o karmieniu dziecka ale chyba jeszcze trochę czasu jest na namysł. Bo póki co nie wiem czy będę chciała KP a wiem, że po porodzie może mi się zmienić i dlatego się zastanawiam co będą musiała kupić, żeby potem się przydało..

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    U mnie probiotyki szybko zadziałały na wypróżnianie:) Ja brałam 10 dni łącznie, a efekt miałam już po kilku dniach (2-4) nie pamiętam dokładnie. Może nie były takie silne te zaparcia u mnie.

Chciałam napisać, że wkładki lepiej mieć,bo się przydadzą prędzej czy później, ale potem sobie przypomniałam, że moja siostra dwójkę dzieci karmiła piersią ponad rok czy półtora i nigdy nie użyła żadnej wkładki, bo nic jej nie leciało "bez dziecka". Mi kilka tygodni po porodzie zaczęło lecieć "samo" i aż do końca karmienia musiałam nosić 😐 Więc może kup małą paczkę na początek a potem się dokupi w razie potrzeby, a może nie będzie potrzeby 🤷‍♀️ Ja też chyba zacznę od jakiegoś małego zapasu i będę reagować. Właśnie dzisiaj znalazłam jakieś stare moje kartki z listą wyprawkową i w sierpniu chyba będę się ogarniać pod tym kątem 😁

Dropsiku, a jak będziesz ogarniać tę wyprawkę to podzielisz się tym z nami?
    Ja jestem mega ciekawa co się w takiej wyprawce kupuje, pewnie o 80% rzeczach nawet nie pomyślałam albo nie wiem, że istnieją 🫣😂

elektro96 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorbeciku, czekamy na Ciebie 🥰🤞

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po. Musialam sobie popłakać.
    Jest echo zarodka. Fasol ma chyba 0,36cm i odpowiada 6tc, ale pęcherzyk ma 0,39cm i to jest chyba na granicy bo nie może przekroczyć 0,4? No i to wychodzi 6t6d.
    Takze nie wiem, gin mówi, że wszystko jest na dobrej drodze i fasol ma szansę.
    A ja jedyne co po wyjściu to tylko płacze, tak się boję 😭🥺
    Mam kolejna wizytę 25.07 na 10:30. Mam zrobić badania te ogólne +moja i męża grupa krwi i na następnej wizycie założy kartę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2024, 14:27

nick nieaktualny, Speranza :), notsobadd, Suzie, Zaczarowan, MummyYummy lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Jestem juz po. Musialam sobie popłakać.
    Jest echo zarodka. Fasol ma chyba 0,36cm i odpowiada 6tc, ale pęcherzyk ma 0,39cm i to jest chyba na granicy bo nie może przekroczyć 0,4? No i to wychodzi 6t6d.
    Takze nie wiem, gin mówi, że wszystko jest na dobrej drodze i fasol ma szansę.
    A ja jedyne co po wyjściu to tylko płacze, tak się boję 😭🥺
    Mam kolejna wizytę 25.07 na 10:30. Mam zrobić badania te ogólne +moja i męża grupa krwi i na następnej wizycie założy kartę.

Oddaj trochę tego strachu nam :* będzie wszystko dobrze 😍 jest Kropeczka i zostanie, jestem o tym przekonana!!

Malinowysorbet, elektro96 lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @elektro nie myślałam o dopisaniu się do Waszej grupy z przepisami, bo bym tydzień się zastanawiała co ugotować i skończyłoby się na niczym 🫣😂

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorbecik jest dobrze wszystko! Kropek da radę 🍀 Odetchnij kochana i się relaksuj 😘

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
‹‹ 1364 1365 1366 1367 1368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ