Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Kurwa mac, muszę przyznać że ostatnio jest jakoś mega ciężko. Niby śmiechy, żarty, wszystko ok ale czasami ta niepłodność po prostu przygniata, zaczyna robić mi się w takim momencie po prostu niedobrze.
Wczoraj mąż się mnie zapytał tak nagle czy wierzę w to, że tym razem będę w ciąży, odpowiedziałam bez zastanowienia że nie. I on mi powiedział, że on też już w to nie wierzy… i trochę mnie to podłamało, bo do tej pory był mega optymistą i cały czas powtarzał „noo teraz to się na pewno udało” a tu okazało się, że i jego rzeczywistość przygniotła 🙄
Tak sobie musiałam pomarudzić, sorka…
Dodatkowo ciężko nam się ostatnio z mężem dogadać. Jakieś dziwne nieporozumienia, brak rozmowy… Przypuszczam, że po prostu skumulowała się ta ogólna frustracja z ostatnich miesięcy.
Trochę oczyściliśmy atmosferę, bo mąż sam zaczął temat, czy uważam, że jest między nami ok. Ja wyrzuciłam swoje żale, on swoje i wydaje się, że jest lepiej.
Trudne to wszystko… 😵💫29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Elektro starania to też jest duży test dla związku w moim odczuciu. Niech pierwszy rzuci kamieniem, kto nigdy się o to nie pokłócił albo wynikły z tego nieporozumienia..
Nam dużo dał wyjazd we dwoje. Całkowicie nie myśleliśmy wtedy o staraniach i poczułam taki spokój w głowie i tak dobrze było między nami i czułam taki chill 🥹 potem jak wróciliśmy to parę dni i zaś włączył się tryb staraczki 🙈
Ale te kilka dni razem zbliżyło nas do siebie w tych ciężkich momentach 🥹 Więc jak macie możliwość na jakiś wyjazd, urlop to świetna opcja dla związku 🤞🏻Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Malinowysorbet wrote:Co za dramat xD babka mowila jak służbistka. Sprzęt mają tak gówniany, że aż przykro. Nie było na nim widać zarodka, a pęcherzyk żółtkowy był tak mikro, ze tez prawie nie było widać. Dala mi skierowanie na bhcg żeby sprawdzić czy ciąża rozwija się prawidłowo i nic wiecej🤦🏼♀️
Porażka... Dobrze, że byłaś wcześniej u zaufanej ginekolog i wiesz, że z kropeczkiem jest ok. Mam nadzieję, że niepotrzebne się nie zestresowałaś 😘 A babkę okej - dobrze pamiętam, że to Medicover czy tam Luxmed?Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny taki zaduch jest. Mam do odebrania paczkę z paczkomatu ale nie dam rady iść, ciężko mi się oddycha więc nie będę ryzykować. Jak Wy funkcjonujecie w tych temperaturach? 🥲Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Suzie wrote:Słuchajcie, moja znajoma sprzedaje stare mieszkanie teraz, bo się wyprowadziła z rodziną gdzie indziej. Kupcy są i wprost jej powiedzieli, że ukrywają przed bankiem, że mają dzieci A wystarczy wejść ich na Facebooka, a na Facebooku ciągle zdjęcia dzieci xD
Nasz doradca też wspominam, że to jest częstą praktyką i tylko mówi swoim klientom, żeby zastrzegli sobie profile na FB, bo analitycy bankowi normalnie szukają i sprawdzają, czy na stanie nie ma dzieci 🙈🤣 Ale co za czasy, żeby jednym z obowiązków analityka było przeglądanie SM 😅 -
Liyss🧚🏻 wrote:Notsobadd każdego czasami dopadają takie myśli. Wydaje mi się, że to naturalne na pewnym etapie starań. Tyle czasu o coś się walczy nie ma rezultatu więc w głowie się ma a czemu akurat tym razem się ma udać.
Widzę, że u Was mąż przebadany, Ty robiłaś teraz drożność a swoje owulacje masz czy byłaś stymulowana?
Macie jakie urlop albo wyjazd przed sobą? 🥹😘
Swoje „miewam” od niedawna ale obstawiam, że kiepskiej jakości, bo z wyników wychodzi, że moje PCOS jest dość mocne. Tak naprawdę owulacje pojawily się dopiero po kilku msc suplementacji.
Ja mam 2 tyg urlopu w sierpniu, mieliśmy gdzieś wyjechać, ale mój mąż podpisał kontrakty które mocno go tu przywiązały i nie jest w stanie wziąć wolnego, więc może dopiero we wrześniu się uda 🙄Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnySuzie wrote:Ci doradcy to też są udani. Do tej sytuacji z dziećmi co pisałam wcześniej to ten pomysl rzekomo doradca doradził
Mojemu najstarszemu bratu też tak doradca doradził, bo by nie dostali kredytu. Mieli dużo szczęścia, bo wystarczyłoby, że bank by zażądał pełnych wyciągów z konta i by mieli po kredycie na długi czas -
Zaczarowan wrote:Kochana, za te 6 cykli ty już będziesz po pierwszych prenatalnych 😂 Teraz po HSG macie ważne kilka miesięcy przed sobą, oczywiście liczę, że ten pierwszy będzie bazą (tak jak było tu u mnie, Zimozielonej iiii.. zapomniałam o kims?), ale jesteście naprawdę na dobrej drodze 💜
Nie wierzę, że to coś da, w końcu jajowody wyszły drożne…
Ale dziękuję, że chociaż Ty w to wierzysz 🙊♥️👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny taki zaduch jest. Mam do odebrania paczkę z paczkomatu ale nie dam rady iść, ciężko mi się oddycha więc nie będę ryzykować. Jak Wy funkcjonujecie w tych temperaturach? 🥲
-
Prezesoowa wrote:Mojemu najstarszemu bratu też tak doradca doradził, bo by nie dostali kredytu. Mieli dużo szczęścia, bo wystarczyłoby, że bank by zażądał pełnych wyciągów z konta i by mieli po kredycie na długi czas
Ja jestem w szoku, że ludzie się na to godzą. Ja bym była obsrana, że się wyda 🫣👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
MummyYummy wrote:Porażka... Dobrze, że byłaś wcześniej u zaufanej ginekolog i wiesz, że z kropeczkiem jest ok. Mam nadzieję, że niepotrzebne się nie zestresowałaś 😘 A babkę okej - dobrze pamiętam, że to Medicover czy tam Luxmed?03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
elektro96 wrote:Echhh przytulam Cię… ja tez odczuwam ostatnio jakiś kryzys… dużo kotłuje mi się w głowie myśli, co jeśli nigdy się nie uda itp…
Dodatkowo ciężko nam się ostatnio z mężem dogadać. Jakieś dziwne nieporozumienia, brak rozmowy… Przypuszczam, że po prostu skumulowała się ta ogólna frustracja z ostatnich miesięcy.
Trochę oczyściliśmy atmosferę, bo mąż sam zaczął temat, czy uważam, że jest między nami ok. Ja wyrzuciłam swoje żale, on swoje i wydaje się, że jest lepiej.
Trudne to wszystko… 😵💫
Na pewno masz rację i po prostu skumulowało się to wszystko w Was… ale na pewno wiesz, że kluczem jest tu rozmowa, dobrze że mąż podejmuje temat, milczenie tylko kumuluje negatywne emocje…
Po wyjeźdźcie wakacyjnym nie zeszło z Was troszeczkę? 🥹👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Nie wierzę, że to coś da, w końcu jajowody wyszły drożne…
Ale dziękuję, że chociaż Ty w to wierzysz 🙊♥️Zaczarowan, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Dropsik, Gregorka, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
notsobadd wrote:Na pewno masz rację i po prostu skumulowało się to wszystko w Was… ale na pewno wiesz, że kluczem jest tu rozmowa, dobrze że mąż podejmuje temat, milczenie tylko kumuluje negatywne emocje…
Po wyjeźdźcie wakacyjnym nie zeszło z Was troszeczkę? 🥹
Kiedy planowaliśmy ten urlop to było jeszcze między nami ok… 🙄29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Cieszę się, że podchodzisz do tej sytuacji tak zdroworozsądkowo. Strach myśleć, co zostanie w głowie po takiej wizycie u dziewczyny, która nie ma rozeznania w tych kwestiach…
Wierzę, że wszystko jest ok i Kropuś pięknie się zadomowił 🥰Malinowysorbet lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Ale dziękuję, że chociaż Ty w to wierzysz 🙊♥️
Kochana, u mnie też wyszły niby drożne.. 😂 ale coś musiało być na rzeczy! Proszę- nie trać nadziei 💜 -
Dropsik wrote:U nas 27 stopni, więc pewnie u Was gorzej... Za godzinę muszę z przedszkola synka odebrać i iść z nim na plac zabaw to będzie kiepsko🥵 Normalnie staramy sie wychodzić później i jak jest cień, ale później mają być burze i mi szkoda go w domu trzymać całe popołudnie 😔
Dropsik to już wam współczuje.. byłam tylko na chwile w sklepie.. wróciłam jak po maratonie, a na twarzy czerwona jak 🍅 🤡