Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny taki zaduch jest. Mam do odebrania paczkę z paczkomatu ale nie dam rady iść, ciężko mi się oddycha więc nie będę ryzykować. Jak Wy funkcjonujecie w tych temperaturach? 🥲03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Malinowysorbet wrote:U mnie też nie ma czym oddychać 32°. Miała być burza ale widzę, że zniknęła i nie będzie 😪29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Malinowysorbet wrote:Tak to medicover. Nie będę się przejmować i tracić nadziei. Napewno nie pójdę już nigdy więcej do nich na badanie USG, a z tego co widzę w aplikacji wpisała mi że ciąża potwierdzona więc jak coś to będę pisać do położnej żeby dala skierowania i tyle 😜
Widziałam różnice w zdjęciach, Prezesoowa ma rację, że w wielu placówkach mają sprzęt gorszy od kalkulatora 🙄 Absolutnie nie bierz tego do głowy, Kochana 😘 Położna nie zna przebiegu wizyty, także śmiało zgarniaj skierowania 💪 Wyduś z nich, co się da 🤪Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Sorbeciku, bo nie odniosłam się do Twojej sytuacji…
Cieszę się, że podchodzisz do tej sytuacji tak zdroworozsądkowo. Strach myśleć, co zostanie w głowie po takiej wizycie u dziewczyny, która nie ma rozeznania w tych kwestiach…
Wierzę, że wszystko jest ok i Kropuś pięknie się zadomowił 🥰03.24 💔 07.24💔👼🏼
Dziewczyny, bardzo mi przykro, że mierzycie się z takimi odczuciami 🫂 Ja jestem pewna, że każda ovusiostra doczeka się upragnionego maleństwa ♥️
Wiem, że to jest duży test dla związku, pewnie też dlatego, że robimy badania, jest presją, ale tak naprawdę nie ma przepisu na ciążę, nie da się tu dojść do kompromisów.
Przytulam Was mocno 😘Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:U mnie też 34 stopnie… siedzę aktualnie przy wiatraku, ale niedługo muszę wyjść do pracy i boję się że spłonę w samochodzie 🔥
elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
U mnie o 12 lał deszcz. Z 29 stopni zmalało do 26. Szaleństwo xd👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
elektro96 wrote:Wiesz co, raczej średnio, bo byliśmy też z moją siostrą, więc nie było zbytnio możliwości żeby pobyć we dwoje…
Kiedy planowaliśmy ten urlop to było jeszcze między nami ok… 🙄
Ach, myślałam, że byliście sami. A planujecie może chociaż jakiś weekendowy wyjazd we dwoje?
Tak, żeby wyłączyć telefon, odciąć się od wszystkiego na chwilę i przypomnieć sobie jak dobrze jest we dwoje.. często biegnąc za tym trzecim małym puzzelkiem zapominamy jak dobrze jest we dwoje, wiem bo sama tak mam 🥹👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
elektro96 wrote:A ja myślę, że w Waszym wypadku to może zadziałać ♥️ owulacje są, plemniczki prawidłowe, więc może faktycznie odśluzowanie jajowodów wystarczy, żeby stworzyć piękną autostradę do sukcesu 🚗 💥
Ja nie wiem czemu, ale mam z tyłu głowy że u nas problem jest głębszy. Nie wiem czy to intuicja, szósty zmysł czy o co chodzi, ja to czuję. Że oprze się o immunologię i milion innych badań. Nie wiem skąd u mnie to przeświadczenie👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Ach, myślałam, że byliście sami. A planujecie może chociaż jakiś weekendowy wyjazd we dwoje?
Tak, żeby wyłączyć telefon, odciąć się od wszystkiego na chwilę i przypomnieć sobie jak dobrze jest we dwoje.. często biegnąc za tym trzecim małym puzzelkiem zapominamy jak dobrze jest we dwoje, wiem bo sama tak mam 🥹
W sobotę wieczorem wyszliśmy razem na kolację i to już też było super odmianą.29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
notsobadd wrote:Ja nie wiem czemu, ale mam z tyłu głowy że u nas problem jest głębszy. Nie wiem czy to intuicja, szósty zmysł czy o co chodzi, ja to czuję. Że oprze się o immunologię i milion innych badań. Nie wiem skąd u mnie to przeświadczenie
Ja mam takie samo przeświadczenie jeżeli chodzi o te posiewy i też nie wiem skąd… Tak jak na HSG szłam ze spokojem, czułam że wynik będzie ok, tak tutaj mam wrażenie, że coś wyjdzie. Ale to akurat chyba by mnie ucieszyło 😊29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
notsobadd wrote:Ja nie wiem czemu, ale mam z tyłu głowy że u nas problem jest głębszy. Nie wiem czy to intuicja, szósty zmysł czy o co chodzi, ja to czuję. Że oprze się o immunologię i milion innych badań. Nie wiem skąd u mnie to przeświadczenie
To lęk... Te wizje nie są o tobie, tylko świadczą o Twoim lęku i dużej potrzebie bycia mamą.. 😘🫂 -
MummyYummy wrote:Dziękuję, mam się dobrze 🥰 Badania działają uspokajająco 🤭💙
A Ty jak się miewasz, Kochana?
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Suzie wrote:Ja jestem w szoku, że ludzie się na to godzą. Ja bym była obsrana, że się wyda 🫣
No właśnie chciałam to samo napisać 😁 że przecież jak wejdą na rachunki to widać by chociaż wpływ 800+ albo wydatki na przedszkole czy coś 🙈Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Dropsik wrote:Czytam sobie o suszeniu w suszarce bębnowej, bo wczoraj zaliczyliśmy pierwszy zakup wyprawkowy 😂 Na jesień będzie jak znalazł 🥰 Wydaje mi się to jakieś Rocket science 🙈 Segregowanie ubrań, jaki program, co można a co nie 🤯 już jestem przerażona. A najgorzej, że teraz to już nic się nie zmieści w łazience, nawet kosz na bieliznę 🤣 Nie wiem jak to ogarniemy, bo rzeczy przybywa i robi się ciasno 🙃
Pamietaj ze suszarka zazwyczaj zmniejsza ciuchy... ja przestałam suszyć bluzy swetry.. kupiłam sobie w maju zajebisty zestaw dresu.. wysuszyłam i bluza ma 3/4 rękaw... zazwyczaj jest to zly program... ale ogólnie ręczniki pościel to jest cudo... koszulki ktorych nie trzeba prasować..Zbuntowana lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
Wizytę mam na 15. I to tylko lekarz rodzinny więc o ciążę nic sie nie dowiem raczej..
Ale u niego sika sie do pojemnika on robi test ciążowy wiec nasikałam na jeszcze jeden w domu zeby sie upewnić czy na pewno nie oszalałam 🤣Zbuntowana lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
Suzi chyba jesteś moją sąsiadka u nas też padało o 12.. ledwo zdążyłam pranie ze sznurka ściągnąć... choć mam suszarkę.. powiesiłam na sznurku hihi masz ci los ale przynajmniej bieg zaliczony ale nadal duszno...
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Zbuntowana wrote:Suzi chyba jesteś moją sąsiadka u nas też padało o 12.. ledwo zdążyłam pranie ze sznurka ściągnąć... choć mam suszarkę.. powiesiłam na sznurku hihi masz ci los ale przynajmniej bieg zaliczony ale nadal duszno...
U mnie już nieaktualne, wróciło do 29 🤣Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Zbuntowana wrote:a dziękuję trochę lepiej.. staram się trzymać choć nie wszystkie wiadomości jakie ostatnio usłyszałam nie przerobiłam do końca..
To zrozumiałe, potrzebujesz więcej czasu... Pamiętaj, że jeszcze nic nie jest przesądzone 😘 Przykro mi, że tyle dźwigać 🫂 -
Zapraszam nad morze - u nas deszczowy, pochmurny dzień.
Lepiej się oddycha, zdecydowanie 😊
Ale alergia mi nie odpuszcza od tygodnia, już nie wiem jak się ratować 😢
Malinowysorbet co to w ogóle jest 🙈
Tak jak mówią dziewczyny, Ty masz świadomość, że może być różnica w USG.
A jakby ktoś tak poszedł na pierwszą wizytę, już miałby ogromny stres 🥺
Elektro oby wam się poukładało 🌻🌻🌻
Dobrze, że potraficie porozmawiać.
Notsobadd ja wierzę, że Wam się uda.
Jest mi okropnie przykro, że musicie tyle czekać.
Ale wierzę, że niedługo spełni się Twoje marzenie.
Każdej z Was!
Malinowysorbet, notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość