Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziękuję dziewczyny 🥹😘 mam ochotę już skompletować cała wyprawkę i zorganizować miejsce w domu 😂
Ale muszę zacząć powoli zrobić porządki u siebie w szafie bo nie ukrywam, że mam nadal kolekcję zimową i grube swetry 🙈
I pewnie wystawię coś na Vinted. Mam nadzieję, że ktoś coś ode mnie kupi, żebym w zamian kupiła coś nowego dla siebie 😁Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Muszę się wam pochwalić, że dostałam super premię 🥳 jutro przelew, chyba też sobie coś kupię w nagrodę 😝
Zmartwiło mnie tylko, bo przełożona powiedziała, że jutro musimy porozmawiać. Zapytałam czy wszystko ok i powiedziała, że jak najbardziej, ale mimo wszystko się martwię 😬elektro96, Suzie, Dropsik, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Gregorka, MummyYummy, PaulaG, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Muszę się wam pochwalić, że dostałam super premię 🥳 jutro przelew, chyba też sobie coś kupię w nagrodę 😝
Zmartwiło mnie tylko, bo przełożona powiedziała, że jutro musimy porozmawiać. Zapytałam czy wszystko ok i powiedziała, że jak najbardziej, ale mimo wszystko się martwię 😬
Gratulacje i zaszalej ! ♥️Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zmartwiło mnie tylko, bo przełożona powiedziała, że jutro musimy porozmawiać. Zapytałam czy wszystko ok i powiedziała, że jak najbardziej, ale mimo wszystko się martwię 😬
Nie chcesz wspomóż biednej kobiety, której spodobały się dwie sukienki i ich pragnie, a jest biedna? 🤣Speranza :), Dropsik, Gregorka, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Przed okresem miałam wrażenie, że wszystko mnie boli. Przyszedł okres, nic już nie boli i czuję jakbym miała góry przenosić. I jeszcze idę na pilates, kiedyś by to nie było do pomyślenia 🤣
Dropsik, Gregorka, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
nick nieaktualny
-
notsobadd wrote:Muszę się wam pochwalić, że dostałam super premię 🥳 jutro przelew, chyba też sobie coś kupię w nagrodę 😝
Ja też! Ja też! Już sobie kupiłam buty xd no i elegancko się złożyło bo dwa dni przed wyjazdem. No i z urlopem się unormowało, przyjdzie ktoś z innego działu do pomocy. Chociaż co do tego to nie chce zapeszać bo jeszcze dwa dni 😳Dropsik, elektro96, Zaczarowan, Gregorka, notsobadd, MummyYummy, Speranza :), ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Dziewczyny, polecam nowy podcast Akademii Płodności.
Czasem czuję się, jakbym słuchała o sobie… 😵💫 ja też sobie obiecuję, że zniosę wszystko - zle samopoczucie, wymioty… byleby się ta ciąża pojawiła…
https://akademiaplodnosci.pl/blog/2024/07/17/091-macierzynstwo-po-staraniach-jak-moze-wygladac/?Dropsik lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
grazka0022 wrote:Ja też! Ja też! Już sobie kupiłam buty xd no i elegancko się złożyło bo dwa dni przed wyjazdem. No i z urlopem się unormowało, przyjdzie ktoś z innego działu do pomocy. Chociaż co do tego to nie chce zapeszać bo jeszcze dwa dni 😳
Chyba już się nic nie wydarzy przez te dwa dni 😵💫29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Katsue wrote:Ja ostatnio miałam jakąś złotą passę na Vinted, ale jak wczoraj zaczęło się żebranie to jednak doszłam do wniosku, że chyba sobie tą kieckę zostawię 🙈 na samym starcie prośba o zniżkę 40 % 🙈
Nie no przesada już 😁 może jeszcze powinnaś jej dopłacić żeby to od Ciebie wzięła 😂Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
elektro96 wrote:Dziewczyny, polecam nowy podcast Akademii Płodności.
Czasem czuję się, jakbym słuchała o sobie… 😵💫 ja też sobie obiecuję, że zniosę wszystko - zle samopoczucie, wymioty… byleby się ta ciąża pojawiła…
https://akademiaplodnosci.pl/blog/2024/07/17/091-macierzynstwo-po-staraniach-jak-moze-wygladac/?
Widziałam, wysłałam to tej mojej znajomej, bo ciągle ma wyrzuty sumienia, że narzeka a myśli, że nie powinnaelektro96, Dropsik lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Gratulacje! Pochwal się co sobie kupisz 😁
Powodzenia jutro! Może to będzie rozmowa o awans😁elektro96, Zaczarowan lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Intuicja mi mówi, że zmiana stanowiska się szykuje 😘☺️ Gratuluję!Gregorka, MummyYummy, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:Ja też! Ja też! Już sobie kupiłam buty xd no i elegancko się złożyło bo dwa dni przed wyjazdem. No i z urlopem się unormowało, przyjdzie ktoś z innego działu do pomocy. Chociaż co do tego to nie chce zapeszać bo jeszcze dwa dni 😳
Graażka suuper! Cieszę się, że sytuacja się wyjaśniła! -
-
Zmartwiło mnie tylko, bo przełożona powiedziała, że jutro musimy porozmawiać. Zapytałam czy wszystko ok i powiedziała, że jak najbardziej, ale mimo wszystko się martwię 😬grazka0022, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Dziewczyny, polecam nowy podcast Akademii Płodności.
https://akademiaplodnosci.pl/blog/2024/07/17/091-macierzynstwo-po-staraniach-jak-moze-wygladac/? -
Nie nie, awans na pewno nie, to nie to. Coś mi się tu nie podoba 🙊 Ale zwolnić mnie nie mogą, mam na czas nieokreślony 🤣 … chyba, że…
Suzie, lepiej - mogę Ci postawić po morfologię zainteresowana? 😂😅
Grazka bardzo się cieszę, że udało się ogarnąć sprawę urlopową. Zasłużyłaś na wypoczynek i ładowanie baterii, duuuuuzo wrażeń Cię czeka na sierpniowych wizytach 🫶🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2024, 16:37
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Dobrze, że znaleźli rozwiązanie 😉
Nie martw się, Ty masz urlop zaklepany i korzystaj! -
notsobadd wrote:Nie nie, awans na pewno nie, to nie to. Coś mi się tu nie podoba 🙊 Ale zwolnić mnie nie mogą, mam na czas nieokreślony 🤣 … chyba, że…
Sumie, grazka, lepiej - mogę Wam postawić po morfologii, zainteresowane? 😂😅
Grazka bardzo się cieszę, że udało się ogarnąć sprawę urlopową. Zasłużyłaś na wypoczynek i ładowanie baterii, duuuuuzo wrażeń Cię czeka na sierpniowych wizytach 🫶🏻
Ciekawe co tam dla Ciebie szykują 😉
Ale nie lubię takich akcji. Mogłaby nie mówić albo porozmawiać dziś, a nie stresuje 😬😜