Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Gregorka wieki nie jadłam Monte 🤣 Jako dziecko jadłam sporo. Ostatnio smak dzieciństwa sobie przypomniałam jak jadłam kinder jajo 🥰 Moje dziecię jest już w takim wieku, że zaczął dostawać słodycze 😁 Ja ktoś pyta to zawsze mówię, że my mu nie damy/ nie dajemy słodyczy, ale skoro ktoś kupił to przecież nie wyrzucę 😜 Mamy wyżerkę ze starym 😂
Suzie, no niestety kiepski trener potrafi zepsuć najlepsze ćwiczenia. Chodziliśmy z mężem kiedyś na indoor cycling, ale tylko do wybranych trenerów, bo jedna babka była taka słaba, że aż sie nie chciało pedałować😐 Kocham pilates i nie zgodzę się, że nie można się na tym zmęczyć albo jest lajtowe. Pot po dupie czasem leciał jak trenerka o to zadbała 😆 A wcale nie mam/ nie miałam słabej kondycji. Tak samo na jodze, są różne ruchy czy nurty jogi, że Ci którzy przychodzą na jogę oddychać i medytować to mogą się mega zdziwić 🙈Gregorka lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Gregorka wieki nie jadłam Monte 🤣 Jako dziecko jadłam sporo. Ostatnio smak dzieciństwa sobie przypomniałam jak jadłam kinder jajo 🥰 Moje dziecię jest już w takim wieku, że zaczął dostawać słodycze 😁 Ja ktoś pyta to zawsze mówię, że my mu nie damy/ nie dajemy słodyczy, ale skoro ktoś kupił to przecież nie wyrzucę 😜 Mamy wyżerkę ze starym 😂
Suzie, no niestety kiepski trener potrafi zepsuć najlepsze ćwiczenia. Chodziliśmy z mężem kiedyś na indoor cycling, ale tylko do wybranych trenerów, bo jedna babka była taka słaba, że aż sie nie chciało pedałować😐 Kocham pilates i nie zgodzę się, że nie można się na tym zmęczyć albo jest lajtowe. Pot po dupie czasem leciał jak trenerka o to zadbała 😆 A wcale nie mam/ nie miałam słabej kondycji. Tak samo na jodze, są różne ruchy czy nurty jogi, że Ci którzy przychodzą na jogę oddychać i medytować to mogą się mega zdziwić 🙈
No jak byłam na stretchingu to pot leciał, pokazywała ćwiczenia, podchodziła do każdego, a tutaj wywalone...👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Gregorka wrote:Prowadzacy zajęcia jest mega istotny- ja właśnie pokochałam zumbe że względu na instruktora 🤩 chłopak tak swietnie tańczy, ma tyle energii i dodatkowo ma extra body🤭🕺
Do mojego prowadzącego pół grupy się ślini 😎🤣Gregorka lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Notsobadd, jeszcze pomyślałam, że może to związane z ostatnimi zniszczeniami u Ciebie, może jakaś pomoc chcą zaoferować 🤷♀️ Gratuluję premii, teraz siebie rozpieszczaj! 😘
Grazka, Tobie też gratki, cieszę się, że nie mącili Ci w urlopie i wszystko się rozwiązało 😘
U mnie Gyros jaki u Paimy i też o porze nie słyszałam 😅Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
elektro96 wrote:Liyss, a z czym robicie tą sałatkę?
Bo u nas to chyba w ogóle robi się jakoś inaczej… Tylko kapusta pekińska, por, ogórki konserwowe, kurczak w przyprawie gyros i sos z majonezu i keczupu.
U nas robimy warstwowo:
-kurczak w przyprawie gyros
- ketchup
-ogórek konserwowy
-czerwona cebula
- papryka konserwowa grillowana
-majonez
- sałata lodowa ( może być pekińska)
To chyba jest jak z sałatka jarzynową, każdy robi po swojemu 😁
A moja teściowa dodaje jeszcze kukurydzę u ugotowane jajka 😁 i też jest pycha!
Gregorka promocja życia 😂
Suzie ja jak poszłam na pilates to też mówiła takim słownictwem, że musiałam patrzeć na inne dziewczyny co robić 😂 ale za to chodziła po sali i poprawiała i sprawdzała czy dobrze robimy 🤞🏻 ale jak czasami docisnęła, miałam zawsze zakwasy po kilka dni 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2024, 20:08
elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
elektro96 wrote:W jakiej branży pracujecie dziewczyny? Tak ogólnie, jeżeli mogę spytać 🤭
Ja jestem nauczycielem w przedszkolu
Ogólnie co do awansów i podwyżek, to u mnie była taka śmieszno-żałosna sytuacja, bo miałam rozmowy z dyrektorką na temat podwyżki, sama chciała mi przyznać, a ja ta uczciwa, powiedziałam jej o ciąży i jak myślicie? Dała mi podwyżkę? 😂 Nieultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Gregorka wrote:
Noooo to żeś ugrała interes 😂😘 Montee uwielbiam 💜💜Gregorka lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Ja jestem nauczycielem w przedszkolu
Ogólnie co do awansów i podwyżek, to u mnie była taka śmieszno-żałosna sytuacja, bo miałam rozmowy z dyrektorką na temat podwyżki, sama chciała mi przyznać, a ja ta uczciwa, powiedziałam jej o ciąży i jak myślicie? Dała mi podwyżkę? 😂 Nie29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Paima, elektro96, Katsue, Dropsik, Liyss🧚🏻, Gregorka lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Zaczarowan wrote:Ja jestem nauczycielem w przedszkolu
Ogólnie co do awansów i podwyżek, to u mnie była taka śmieszno-żałosna sytuacja, bo miałam rozmowy z dyrektorką na temat podwyżki, sama chciała mi przyznać, a ja ta uczciwa, powiedziałam jej o ciąży i jak myślicie? Dała mi podwyżkę? 😂 Nie
Czasami jednak nie warto być zbyt szczerym 🙈🙈🙈Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
elektro96 wrote:O nie 😭😭😭 czasem nie warto być zbyt szczerym i uczciwym 🤣🤣🤣
o, to samo napisałam 🤣Zaczarowan lubi tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Zjadłam sama całą pizzę prosciutto 32 cm, popiłam piwem 0% i czuję się jak 🐷, dajce rozgrzeszenie xD
elektro96, Zaczarowan, ultramaryna_, Dropsik, Liyss🧚🏻, Gregorka, Vienna lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Zjadłam sama całą pizzę prosciutto 32 cm, popiłam piwem 0% i czuję się jak 🐷, dajce rozgrzeszenie xD
Dostałaś premię więc ci się należało 😅❤️Pati2804 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
notsobadd wrote:Zjadłam sama całą pizzę prosciutto 32 cm, popiłam piwem 0% i czuję się jak 🐷, dajce rozgrzeszenie xD
Jeśli mam rządzić wątkiem to mocą mi nadaną dostajesz rozgrzeszenie. 😎Speranza :), notsobadd, Pati2804, ultramaryna_, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
elektro96 wrote:W jakiej branży pracujecie dziewczyny? Tak ogólnie, jeżeli mogę spytać 🤭
Pewnie nikt się tego nie spodziewał, ale jestem...bibliotekarką 🤣Dropsik, Liyss🧚🏻, Gregorka, Vienna lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Suzie wrote:Znalazłam sobie żarcie. Zrobiłam szybkie babeczki z masła orzechowego i mąki kokosowej + jagody. Do tego mleko z białkiem, czyli pseudo mleko czekoladowe. Brzusio zadowolony 😎29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Czyli teraz rozumiem ten klub książki i w ogóle… 🤪Pati2804, Speranza :), Zaczarowan, Dropsik, Liyss🧚🏻, Leśneintro, Gregorka lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia