Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Z przepisu od aniagotuje 😃
O widzisz, a ja musiałabym gdzieś kupić, bo nie mam komu podprowadzić z ogródka 😅29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
A na śniadanie jadłam naleśniki znowu 🤣Pati2804 lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
😁 to może sobie w weekend trzasnę.
Notsobadd, są takie dni, że pierogi z paczki to jedyna opcja🙈 My się tak żywiliśmy przez jakiś czas jak synek się urodził, pierogi lub pizza z Biedronki albo inne gotówce z garmażu🥴 Dieta matki karmiącej 😂
No i wszyscy żyjecie i to najważniejsze, świat się nie zawalił 🙈😅
Ja mam czasami mega wyrzuty sumienia jak nie chce mi się nic robić tylko właśnie są pierogi z paczki albo jakaś pizza z Biedry… ale kurczę latem mam takiego lenia do gotowania, że szok 😂 jesienią/zimą to lubię, wymyślam i w ogóle fajnie, a latem to na kanapkach moglibyśmy jechać gdyby nie to, że staram się pilnować różnorodnej michy 😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
grazka0022 wrote:https://www.monsieur-cuisine.com/pl/recipe/zupa-krem-z-pomidorow-109
Dropsik, elektro96 lubią tę wiadomość
-
W ogóle nie wiem czy też tak macie, że ja ciągle nie mam pomysłu co ugotować. Czasem coś zrobię i kompletnie o tym zapomnę, a było spoko. I w kółko jemy to samo czasem mam wrażenie.
Macie na to jakiś patent? Jakieś apki do zapisywania przepisów, cokolwiek? 😂
W cookido nic nie wklepuje, bo korzystam z konta szwagierki i nie chce jej tam w ulubionych mieszać 🙈
A aplikacja Lidlomixa mnie doprowadza do łez 😂Leśneintro, Dropsik, Anonim1992, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Słuchajcie hit. Mam kumpelę, bezdzietną. O ślubie (ale liczę, że niedługo będą zaręczyny, bo chyba są przesłanki ) na razie nie myśli, o dzieciach też nie. Jest w moim wieku i jej ciotka gada, że powinna teraz o tym myśleć, bo za parę lat (!) będzie za późno o.o👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
elektro96 wrote:O jeny… taki obiadek bym dzisiaj wciągnęła 🤪
elektro96 lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:W ogóle nie wiem czy też tak macie, że ja ciągle nie mam pomysłu co ugotować. Czasem coś zrobię i kompletnie o tym zapomnę, a było spoko. I w kółko jemy to samo czasem mam wrażenie.
W cookido nic nie wklepuje, bo korzystam z konta szwagierki i nie chce jej tam w ulubionych mieszać 🙈
A aplikacja Lidlomixa mnie doprowadza do łez 😂
Ja co sezon (co inną porę roku) wyjmuje moje przepisy (mam gazetki sezonowe) i spisuje co bym chciała zrobić i potem tylko odznaczam 🙈👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Suzie wrote:Ja co sezon (co inną porę roku) wyjmuje moje przepisy (mam gazetki sezonowe) i spisuje co bym chciała zrobić i potem tylko odznaczam 🙈
Ale że sama sobie takie gazetki stworzyłaś?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Ale że sama sobie takie gazetki stworzyłaś?
Gazetki mam kupione akurat, ale mam też dwa zeszyty z przepisami i jak coś z neta mi zasmakuje to przepisuję sobie ten zeszyt Plus z tyłu zeszytu mam spisane potrawy z tych gazetek z numerem stronyelektro96, notsobadd lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
notsobadd wrote:W ogóle nie wiem czy też tak macie, że ja ciągle nie mam pomysłu co ugotować. Czasem coś zrobię i kompletnie o tym zapomnę, a było spoko. I w kółko jemy to samo czasem mam wrażenie.
Czasem gdzieś tam na fejsie czy instagramie pojawiają mi się fajne przepisy i niby dodam do ulubionych, a później i tak o nich zapominam 🤣
Albo wlasnie zrobię coś raz i zapomniam o istnieniu 🤣
A później ciągle problem co ugotować 😭Dropsik, notsobadd lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Pati2804 lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
O mnie też, ja po prostu loguje sie na strone na kompie i zapisuje do ulubionych i potem bezpośrednio na lidlomixie biore dany przepis z ulubionych Z apki na telefonie nie korzystamStart starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Pati2804 wrote:Ostatnio robiłam zupę krem z pomidorów ale ja kupiłam w biedronce te pomidory w puszce z gustobello czy jakoś tak , jedne z bazylia a drugie z czosnkiem , podsmażyłam pora , przyprawiłam plus oliwa , później wrzuciłam te pomidory z puszki i na końcu serek topiony i jak się zagotowało to zblendowałam wszystko w blenderze i była gładziutka 😁 ale była pyszna, aż mąż chwalił 😅
O to bardzo podobnie sie to robi, ja tą zupe to raz w tygodniu robie, tak kochamyPati2804 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Zaczarowan wrote:Co robicie na obiadek dziewczyny? ❤️
Dzisiaj raczej zamawiać będziemy. Po pierwsze chyba mam gorączkę a po drugie raczej do wieczora do domu nie wejdę bo wylaliśmy ten specjalny płyn wyrównujący podłogę 😮💨PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
A aplikacja Lidlomixa mnie doprowadza do łez 😂 -
To ja w 90% mam pomysł przez te moje listy. Robię spis obiadów na kolejny tydzień w niedzielę zawsze👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Cześć dziewczyny, chciałam tylko dać znać że żyje, ale możliwe, że bedzie mnie trochę mniej.
Od wczoraj mam straszliwego doła. Wczoraj wieczorem położyłam się spać i się rozpłakałam i nie mogłam uspokoić. Najbardziej szkoda było mi mojego męża bo nie wiedział jak mi pomóc...
Chyba ten strach robi mi taka czarna dziurę w głowie i ciągle mam tylko w myślach, że chyba coś nie tak, a co jeśli jest nie tak....ja wiem, że to robi mi moja głowa i hormony i pewnie nie powinnam tak mysleć ale no nie jest łatwo ...🥺🥺03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸