Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
ellevv wrote:Dzisiaj raczej zamawiać będziemy. Po pierwsze chyba mam gorączkę a po drugie raczej do wieczora do domu nie wejdę bo wylaliśmy ten specjalny płyn wyrównujący podłogę 😮💨
A co się dzieje? Rozkłada Cię jakieś choróbsko?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Malinowysorbet wrote:Cześć dziewczyny, chciałam tylko dać znać że żyje, ale możliwe, że bedzie mnie trochę mniej.
Od wczoraj mam straszliwego doła. Wczoraj wieczorem położyłam się spać i się rozpłakałam i nie mogłam uspokoić. Najbardziej szkoda było mi mojego męża bo nie wiedział jak mi pomóc...
Chyba ten strach robi mi taka czarna dziurę w głowie i ciągle mam tylko w myślach, że chyba coś nie tak, a co jeśli jest nie tak....ja wiem, że to robi mi moja głowa i hormony i pewnie nie powinnam tak mysleć ale no nie jest łatwo ...🥺🥺
Wysyłam Ci dużo wirtualnego wsparcia!!! 🫶🏻
Musi być dobrze 🤞🏻♥️Malinowysorbet lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dropsik wrote:Ja miałam takie zrywy, że robiłam takie listy, a potem... Zapomniałam o nich 🤣🤣 Jakżeby inaczej 🥴
Jeny, ja też. Ale chyba kupię sobie przepisik albo chociaż taki kolonotatnik i pospisuję przepisy, bo to jest masakra. Nawet tych ebooków plodnosciowych mam multum, a korzystam z bardzo niewielkiej części i tylko szukam wiecznie czegoś 🙈Dropsik lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Malinowysorbet wrote:Cześć dziewczyny, chciałam tylko dać znać że żyje, ale możliwe, że bedzie mnie trochę mniej.
Od wczoraj mam straszliwego doła. Wczoraj wieczorem położyłam się spać i się rozpłakałam i nie mogłam uspokoić. Najbardziej szkoda było mi mojego męża bo nie wiedział jak mi pomóc...
Chyba ten strach robi mi taka czarna dziurę w głowie i ciągle mam tylko w myślach, że chyba coś nie tak, a co jeśli jest nie tak....ja wiem, że to robi mi moja głowa i hormony i pewnie nie powinnam tak mysleć ale no nie jest łatwo ...🥺🥺
Kochana czy miało na to wpływ wizyta w Medicover? Trzymaj się Sorbeciku 🫂🫂🫂 Jak potrzebujesz czasu, to oczywiście idź w zgodzie ze swoimi potrzebami. Wierzę, że z Kropeczkiem wszystko dobrze! 😚Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
Chyba ten strach robi mi taka czarna dziurę w głowie i ciągle mam tylko w myślach, że chyba coś nie tak, a co jeśli jest nie tak....ja wiem, że to robi mi moja głowa i hormony i pewnie nie powinnam tak mysleć ale no nie jest łatwo ...🥺🥺Malinowysorbet lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Trzymaj się, wysyłam ciepłe uściski, niedługo się poprawiMalinowysorbet lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Zaczarowan wrote:Kochana czy miało na to wpływ wizyta w Medicover? Trzymaj się Sorbeciku 🫂🫂🫂 Jak potrzebujesz czasu, to oczywiście idź w zgodzie ze swoimi potrzebami. Wierzę, że z Kropeczkiem wszystko dobrze! 😚03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Malinowysorbet wrote:Zapieram się, że to nie przez tą wizytę ale co siedzi w głowie to już co innego
Tulam 🫂Malinowysorbet lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Rozkłada rozkłada od wczoraj. Wczoraj wstałam z bólem gardła a dziś czuję się jakby po mnie walec przejechał 🤣PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Zaczarowan wrote:Co robicie na obiadek dziewczyny? ❤️
Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym 😁 i zaś spaghetti bolognese 😂Zaczarowan, Dropsik, ultramaryna_, MummyYummy lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Sorbeciku tulę mocno i wierzę, że będzie dobrze 🫂😘 eh te sprzęty o takiej słabej jakości nie powinny być dopuszczone do obiegu. Mam nadzieję, że szybko do nas wrócisz 🥹
Malinowysorbet lubi tę wiadomość
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Czemu nikt nie uprzedził, że w dorosłym życiu najcięższe jest wymyślanie obiadów 😂
Anonim1992 lubi tę wiadomość
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Liyss🧚🏻 wrote:Czemu nikt nie uprzedził, że w dorosłym życiu najcięższe jest wymyślanie obiadów 😂
O taak! A jak się pytam mojego co chce na obiad to słyszę "mięso" lub "zupa"... no kuźwa 🤣Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Malinowysorbet wrote:Zapieram się, że to nie przez tą wizytę ale co siedzi w głowie to już co innego
Sorbeciku.. 🫂🫂🙁 Patrz na fakty, na poprzednim USG był inny obraz, a Medicover naprawdę ma kiepski sprzęt. Oczywiście nie ma co wypierać emocji, które Ci aktualnie towarzyszą, bo to nic nie da, ale wierzę Sorbeciku, że Maleństwo z Tobą jest 😚💜Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
ellevv wrote:Rozkłada rozkłada od wczoraj. Wczoraj wstałam z bólem gardła a dziś czuję się jakby po mnie walec przejechał 🤣
O nieee, teraz chyba sezon anginowy, oby to nie to…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Przykro mi, że wizyta zasiała w Tobie takie wątpliwości i uczucia 😢
My wszystkie wierzymy, że będzie dobrze ❤️🥰Malinowysorbet lubi tę wiadomość