Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Szczerze mówiąc to tak jak Wam ostatnio pisałam, nie wierzę że się w ogóle uda a co dopiero w tym cyklu. Jakaś taka jestem po prostu na nie w tym cyklu.
Ale wczoraj Stary mnie rozbawił, idziemy pod prysznic, rozebrałam się a on czekaj, czekaj… mówię co jest? On mówi: sutki masz duże, w ciąży jesteś 😂Zaczarowan, notsobadd lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
elektro96 lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
Notsobadd, ile Ty jesteś dpo ?29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
No był, był. Taki przeszliśmy maraton w zeszłym tygodniu, że od 5 dni teraz posucha, nawet Stary mi się wyseksił chyba 😂 jak go zaczęłam miziać 2 dni temu to głowę podniósł i mówi „ej, dziś nie”. Role nam się odwróciły 😂Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
elektro96 wrote:Notsobadd, ile Ty jesteś dpo ?
6 😃 takze jeszcze 8 musimy poczekać na rozwiązanie zagadki. Nie zamierzam sikać szybciej niż 13 dpo w tym cyklu. Chyba, że w ogóle nie będę sikać tylko poczekam na królową👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:No był, był. Taki przeszliśmy maraton w zeszłym tygodniu, że od 5 dni teraz posucha, nawet Stary mi się wyseksił chyba 😂 jak go zaczęłam miziać 2 dni temu to głowę podniósł i mówi „ej, dziś nie”. Role nam się odwróciły 😂
Mój po ostatnim takim maratonie stwierdził, że potrzebuje minimum 3 dni regeneracji 🤣👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
notsobadd wrote:6 😃 takze jeszcze 8 musimy poczekać na rozwiązanie zagadki. Nie zamierzam sikać szybciej niż 13 dpo w tym cyklu. Chyba, że w ogóle nie będę sikać tylko poczekam na królową
Speranza :) lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
notsobadd wrote:No był, był. Taki przeszliśmy maraton w zeszłym tygodniu, że od 5 dni teraz posucha, nawet Stary mi się wyseksił chyba 😂 jak go zaczęłam miziać 2 dni temu to głowę podniósł i mówi „ej, dziś nie”. Role nam się odwróciły 😂
A to rzeczywiście musiało być już grubo 😂 skoro facet odmawia 😈 Może i rozsądnie, by testować tego 13dpo, wcześniej tylko człowiek się nakręca.. -
notsobadd wrote:Szczerze mówiąc to tak jak Wam ostatnio pisałam, nie wierzę że się w ogóle uda a co dopiero w tym cyklu. Jakaś taka jestem po prostu na nie w tym cyklu.
Ale wczoraj Stary mnie rozbawił, idziemy pod prysznic, rozebrałam się a on czekaj, czekaj… mówię co jest? On mówi: sutki masz duże, w ciąży jesteś 😂
Hihi, akurat może dostrzegł pierwszy objaw 😄😄 -
Liyss🧚🏻 wrote:Ja ogólnie zawsze miałam tak, że cieszyłam się jak ktoś ogłosił ciążę z najbliższego otoczenia a jak dodatkowo wiedziałam, że długie starania to jakoś takie osoby mają w moim sercu szczególne miejsce i bardzo kibicuję 🥹
Przecież jak tutaj ktoś ogłosi ciążę to ja się serio tak cieszę, często wzruszam i od razu mężowi mówię 😂😂
Ja mam to samo 🥺♥️Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Nie chcę nic mówić, ale któraś musi wysikać dwie kreski, żeby było kogo wpisać do lipcowych "zdobyczy" 😎
elektro96, Dropsik, notsobadd, Liyss🧚🏻, Pati2804, MummyYummy, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
notsobadd wrote:Za mną chodzi zapiekanka z cukinii albo pulpeciki w sosie pomidorowym 🤤
Ale dziś pewnie skończy się na pierogach z paczki, bo późno wrócę 🤪
Ojeju, gdzieś mi mignął dzisiaj pasztet z cukinii 🤤 Ale trochę boję się robić, bo w drugiej ciąży byłam napalona na pasztet z selera - męczyłam Mężowi bułę, żeby zrobić, a później zwróciłam zawartość żołądka po pierwszym kęsie i do dziś nie powtórzyłam tego przepisu 🤪 -
notsobadd wrote:Z przepisu od aniagotuje 😃
O widzisz, a ja musiałabym gdzieś kupić, bo nie mam komu podprowadzić z ogródka 😅
Lubię Aniagotuje, jeszcze nigdy mnie nie zawiodła 🥰elektro96, Anonim1992, Malinowysorbet, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Lubię Aniagotuje, jeszcze nigdy mnie nie zawiodła 🥰
MummyYummy lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
MummyYummy lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
notsobadd wrote:No i wszyscy żyjecie i to najważniejsze, świat się nie zawalił 🙈😅
Ja mam czasami mega wyrzuty sumienia jak nie chce mi się nic robić tylko właśnie są pierogi z paczki albo jakaś pizza z Biedry… ale kurczę latem mam takiego lenia do gotowania, że szok 😂 jesienią/zimą to lubię, wymyślam i w ogóle fajnie, a latem to na kanapkach moglibyśmy jechać gdyby nie to, że staram się pilnować różnorodnej michy 😂
U mnie dzisiaj pizza, tyle że z Lidla 🤪 Też mam wyrzuty sumienia... -
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa ❤️
Jeeeju tyle tutaj dzisiaj pysznych przepisów widziałam po drodze, zjadłabym wszystko tylko jakoś robić się nie chce :pZaczarowan lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Przeszło mi przez myśl że Prezesoowa może jest ta która wpisze się w historie lipca i stąd ta nagła ucieczka 🤞🤞
grazka0022 lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley